Şimdi Ara

Arızalanan Ekran Kartı QP Bilişim Ve ASUS Infocomm Sorunu [ ÇÖZÜLDÜ ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
3
Favori
21.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
326 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    Hocam çok geçmiş olsun. Bende bir iki birşey demek istiyorum


    Genelde bu tarz sorunlarda X firması yani QP Bilişim sizin kartınızın ne olacağı ( upgrade,değişim, para iadesi vs) aracı kurum gibi çalışıyor. DİREK SAĞLAYICI yani Penta yani distribütor karar veriyor.


    Bende çok sıkıntı yaşadım ASUS servis ile. Lakin çözüm hep distribütör de bitiyor. Keşke en başından direk muhatap olarak Penta ile görüşseydiniz.


    Bu miningci belaları yüzünden ne var ne yok sömürülüyor. Şu para iade işlemi zaten stok olmayınca yapılan otomatik robot işlem 


    Çözümü Penta da bulacağınıza inanıyorum.


    Ben kendimden örnek vereyim. FTW3 Ultra kartımda yanlış Bios lu gelmişti, Evga ile konuştuğumda anında Distribütör den hallet denildi. Vatan QP bunlar aracı kurum.

    O dediğiniz Penta'nın çok iyi olduğunu mu sanıyorsunuz? Bir ekran kartım var, bence arızası basitti. Asus bilerek 1 ay bekletiyor serviste, yapamadık, değişim/iade kararı çıkartıyor.


    1,5 sene önce 2060 ekran kartını 1500TL'ye almışım. Şu an kart 7-8bin TL. İade istemiyorum değişim istiyorum dedim. Toplamda 3 ay geçti, yok kart gelmiyor vs vs diyip geçiştiriyorlar.


    Kart geliyor da, size vermiyorlar. Tel açıp soruyorsunuz, ücret iadesi yapalım diyorlar ısrarla. Kardeşim ücret iadesi istemiyorum dedim. Sürekli aynı şeyi tekrarlıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ürün yoksa üst modelini beleşe vermeleri lazımdı yanlış bilmiyorsam. İyi araştır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yayıncılara bedavadan ekran kartı gönderirken nasıl oluyorsa stok oluyor ama ekran kartını para verip satın alan müşteri sorun yaşayınca hemen "stok yok, para iadesi yapalım, iban atın" gibi artık klişe olmuş cevaplar veriyorlar. Paraları cebe indirirken sorun yok ama iş müşterinin arkasında durmaya geldiği zaman hemen yan çiziyorlar, müşteriye 40 dereden su getirtiyorlar...


    Türk insanı kadar böyle şirketler tarafından eziyet çektirilen başka insan tipi var mıdır bilmiyorum tabi bunda devletimizin de payı büyük çünkü adalet sarayından içeri girdiğin an minimum iki yıl boyunca dava işleriyle ıvırla zıvırla uğraşmak zorunda kalıyorsun.


    Firmanın yaptığı hatadan dönmesi güzel zaten normal bir ülkede normal bir firmanın yapması gereken de hareket bu aslında. Yoksa biz bu forumda çok gördük işi yokuşa sürüp, insanları adalet saraylarında yıllar süren davalar ile uğraştıran firmaları...





  • Sorun olması gerektiği gibi çözülmüş ama anlamadığım niye qp bilişime ve asusa teşekkür ediyorsun. Baştan beri sorunun kaynakları kendileriydi zaten. Burda teşekkürü sadece forumdaki konuyu öne çıkarıp mesajla yukarıya taşıyan arkadaşlara olmalıydı. Yok arkadaş bizim memleketen bir cacık olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bizler bastırmasaydık çözülmezdi , bence forumdakilere teşekkür et

  • Başlık rezalet olarak kalmalıydı. Bir kişinin sorununun çözülmesi bir şey değiştirmez.(O kişi hariç tabi...) Firmalar bir daha bu durumun yaşanmayacağına dair bir yazı paylaşmalıydı. İnsanın eee ne oldu şimdi neydi bu diyesi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok enteresan. Bunlarla uğraşılmaz. Düzgün üretilmiş bir ekran kartı yıllarca çalışır. Dolayısıyla temiz bir 2-3 yıllık amiral gemisi alıp geçeceksin. Bu distribütör şu bu da artık taş mı yiyor, manav mı oluyor, ne yapacaksa yapacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozan___ O kullanıcısına yanıt

    Yahu hocam, ucuzdu ve aldım. Marka takıntım yok. Ben öğrenciyim. Ben de bilmiyor muyum 2K dolara RTX 3090'ı? Kim en iyisini istemez ki? Bütçem yetiyordu ve aldım. Önceden Intel'de kullandım. Ayrıca konu sahibinin ekran kartı Nvidia çipsetli bir ekran kartı :).


    Evet, AMD yazılım konusunda çok iyi değil. Ama en azından 5000 serisi ve üstünde bir tık iyiler.

  • Yapılması gereken yapılmış teşekkür edilecek bir durum yok. En baştan böyle savaş verilmemiş olunsa ve DUAL yerine TUF modeli farksız temin edilse evet teşekkür edilirdi.Şuan yapılması gereken forum desteği ve konunun önde çıkması ile benim açımdan kapıtılmak istenmesi. Aslında fiyat farkı bile alınmamalıydı 1000 TL az değil çünkü 200-300 hadi 500 olsa anlarım ama sizden 120 DOLAR fark alınmış oldu.O dönem o iki ürün arasında 120 Dolar fark var mıydı ? Hayır yoktu ama şuan en güzel örnek baskı kurulması gerektiği oldu.


    Arkadaşlar göz yummayın hakkınızı arayın siz sustukça firmalar çamura yatıyor.Arkadaşa geçmiş olsun diyorum ve güle güle kullansın kartını.

  • Xdian X kullanıcısına yanıt

    aynen yani hiç bu mantıkla düşünmemiştim sorunun asıl kaynağı 2 firma tepkileri görünce geri vites yaptı konu sahibide sorun çözülünce bunlara teşekkür ediyor niye ediyorsun yapmaları gereken zaten o değişim, teşekkür edilecekse forumda destek veren arkadaşlara teşekkür etmeli bu kitle olmasa umursamazlardı bile


    üstüne 1000 tl istedilerse onu da kabul etmezdim şahsen 1000 tl az para mı değişim isteme benim yasalarla belirtilmiş hakkım kartı göndeririz 1000 tl fark ücreti olur halledelim ne diyorsun sen derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 11 Haziran 2021; 10:41:2 >
  • arkadaşın güncellediği yazıyı okudum sadece, üst model dediği +1 fan fazlasıymış. Aslında olay olması gerektiği gibi bile çözülmemiş. Üstüne para verilip teşekkür edilmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QP dende alisveris yapilmicak artik demek ki. Amazondan almak lazim herseyi. Ben 3060 ti almistim 3070ten once qpden iyiki satmisim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş memnun, bezdirme politikaları da işe yaramışa benziyor başlık bile değişmiş rezalet olması gerçeği değişmezken. Aynı kartı bulamadılarsa üstüne para istenilmesi de çok yanlış. Zamanında dolar böyle olmamışken iade alabilmek için bir taraflarımız yırtılırdı, çünkü kendileri de biliyor ki o parayı bana iade ederlerse belki de daha ucuza, belkide 50-100 fazlasına aynı ürünü alıp sıfırdan garantim başlayacaktı, şimdi de 5K olan ürün 15K oldu ben buna elimdeki ürünü değişim olarak vereceğime satarım başkasına buna da parasını veririm ne hali görsüne döndü. Ayrıca bu konu foruma açılmasaydı ve biz üyelerden destek görmeseydi eminim ki aylarca (yaklaşık 4-5 ay) THH kararı beklenecekti. Çünkü bu akıllı firmalar genelde savunma istendiğinde savunma vermiyor/son güne kadar bekliyor yine bir bezdirme politikası. Benim için çok farketmese de OC olan kartı verip, üstüne 1K para verilip düz model alınması da kötü her ne kadar 3 fan olsa da. Hayırlı olsun.





  • ozan___ O kullanıcısına yanıt

    Hocam bu çok karışık bir mevzu, NVİDİA'nın ASUS'a, MSI'ye ve diger frimalara para verdigi ve AMD kartları kusurlu üretmesini söyledigini gördüm. Mesela ROG Strix serisi RX 5700 XT almış adam en pahalısı yani senin söyledigin gibi cimrilikte yapmamış. En kaliteli olan ROG serisini almış ama Kartta üretim hatası var. 4 tane vida alıyorsun yetkili servisten eski bozuk olan vidaları söküp bu yeni vidayı takıyorsun ve kartın ısınma sorunu geçiyor. Bu gibi bir çok sorun var ve ben NVİDİA'nın ASUS, MSİ gibi firmalara para verip kartları bilerek hatalı üretmelerini sagladıgına kesinlikle inanıyorum.

  • TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt

    O kadar haklısınız ki. Şahsen ben 1000₺ fark ödeyeceğime THH kararını beklerdim, hatta THH kararına itiraz etseler bile Tüketici Mahkemesinde aynı modelin stokta olmadığını, muadil model için ise ekstra ücret istendiğini belirtir, yasaya uymadıklarını belirtip uğraştırırdım.



    Benim forumdaki konuma da keşke böyle destek gelseydi, uğraşırdım baya İncehesap ile. Sağlık olsun.

  • harunefetr kullanıcısına yanıt

    Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum hocam. Nvidia Partner Programı işte. Hatta bir zamanlar Asus AMD için Arez markası adı altında üretim yaptı, ROG serisi AMD kartlara verilmeyecekti bile.



    Fan vs. değilim, ucuz ve performanslı olanı alıp geçerim. Bir karta 5K para veriyoruz. Neyin cimriliği?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozan___

    Bu mesaj silindi.

    Hic 5000 serisi kartim olmadi.Hic 3 e alip 1 yil kullanip 13 e satmadim.Ve kartlar sorunlu dedim.

    Buna rağmen alan karli cikti dedim.Buradan açgözlülügu nereden cikardiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.