Şimdi Ara

ariston kombi oda termostatı çelişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ne yazık ki geçen sene ariston genius premium kombiyi aldık. aldığımız süreçte yoğunluğumuz vardı ve projemizi de 30 kw lık kombiye göre çizdikleri için pek alternatifimiz kalmadığından biraz da kombinin tipini biçimi, üreticisi güven verdiği (hata etmişiz) için bunu tercih ettik.
    yakın zamanda ben evden ayrılacağım ve annem babam için kombinin kullanımı daha kolay olması sebebiyle oda termostatı taktırmak istedik. servisi aradığımda ise kombiden termostatı taktıracağımız yere iletişim kablosu çektirmemizi söylediler. kardeşim kabloyu siz takmıyor musunuz dediğimde bizim yetkimiz yok dediler. açık söylemek gerekirse benim aklıma ilk gelen servisin kablosuz termostat aldırmak için işgüzarlığı olduğunu düşündüm. direk müşteri temsilcisini aradım. KABLOLU oda termostatının kutusundan KABLOSU(?) çıkmadığı için kabloyu bizim taktırmamız gerekliymiş. ondan sonraki diyalog aynen şöyledir:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    b: kardeşim sizin elektrik ustanız yok mu, gelsin taksın gitsin.
    mt: hayır efendim, bir elektrikçi bulmanız gerekli.
    b: iyide ben sizin yetkili servisinizle iş yapmak için tüm memleketin esnafını mı tanımam gerek.
    mt: hayır efendim sadece bir tane elektrikçiye ihtiyacınız var.
    b: iyi ki araba maraba üretmediniz. tekerini ayrı rulmanını ayrı satarsınız.
    mt: aynı örnek değil efendim.
    b: yahu siz televizyon aldığınızda kablosunu ayrı mı alıyorsunuz.
    mt: bu aksesuar efendim aynı şey değil.
    b: yahu biz daha önceden demirdöküm kullandık, karşı komşu eca kullanıyor o firmalar gelip kablosunu ıvırını zıvırını takıp gidiyor.
    mt: bizim uygulamamız bu yönde efendim. siz aksesuar alacaksınız ve aksesuardan kablosu çıkmıyor. servislerimizin kablo çekmeye yetkisi yok.
    b: elektrikçiye vereceğim parayı da size vereyim, parasında değilim.
    mt: hayır efendim yapamayız.
    b: servisinizde elektrikçiniz yok mu?
    mt: biz kombiciyiz elektrikle ilgilenmiyoruz.
    b: kombiniz elektrikle çalışmıyor mu? bu kombinin elektrik aksamına bişey olduğunda size güvenmek hata o zaman.
    mt: hayır efendim. elektronik cihazdır. biz kombimizin tamiratını yaparız.
    b: e peki o zaman bana yetkili birisini bağlayın yada şikayetimi bildireceğim başka bir numara verin.
    mt: başka bir numaramız yok efendim.
    b: e iyi günler o zaman.
    -----------------------------------------------------------------
    ne yazık ki altı üstü uyduruk bir kabloyu servise çektiremedim. üstelik de cihazın adı KABLOLU oda termostatı, aksesuar kutusundan KABLOSU çıkmıyormuş. uyduruk bir işi servisi arayıp tertemiz halledeceğiniz yere şimdi gidip elektrikçiyi ayrı servisini ayrı çağırmak gerek. baştan böyle olacağını bilseydim bu kombiyi kesinlikle almazdık. bu kombinin servisine olan güvenim de azaldı. insanı parasıyla rezil ediyorlar.
    belki alacaklar olur. termostatı için kablo çekemeyen bir firmadır. bu rezaleti bilerek alın.

    biraz uzun oldu arkadaşlar. bu forumun aktif bir forum olduğunu, bu sıkıntımı daha çok kişiye ulaştırabileceğime inandığım için bu siteye yazdım.
    okuyanlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc5454 -- 17 Kasım 2015; 12:41:44 >







  • mc5454 M kullanıcısına yanıt
    Hiçbir firmanın servisi normal şartlarda kabloyu çekmez, oda termostatı ile kombi arasındaki kabloyu siz veya elektrikçi çekiyor, servis sadece bağlantıyı yapıyor.
  • mc5454 M kullanıcısına yanıt
    Bazi servisler kabloyu ceker.oda termostatini o servisten alirsaniz.ferroli servisinden oda termostati almistim.servis eve gelip kablo cekmek dahil butun islemleri yapmisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    Bazi servisler kabloyu ceker.oda termostatini o servisten alirsaniz.ferroli servisinden oda termostati almistim.servis eve gelip kablo cekmek dahil butun islemleri yapmisti

    bundan başka kombimiz de oldu. ilk defa eve servis çağırmadım. altı üstü uyduruk bir kablo, bunun ne işçiliği ne bir şeyi var. işini düzgün yapan servis gelir hepsini halleder gider. ben ilk defa böyle bir şey gördüm.
  • bu sene ben de aynı kombiden aldım, araştrıdım ve anladığım kadarı ile diğer kombilerde de oda termostatının tesisatını onlar yapmıyor (siz yaptırıp, servisi bağlamaya çağırıyorsunuz) bu nedenle hiç yadırgamadım. şimdilik 1-5 aylık kullanım neticesinden memnunum. termostattan kablo çıkmasını beklemedim, zira her evin planı projesi ayrı olduğundan 3 metre mi 50 metre mi gerekeceğini kimse bilemez. fazlasını koymaları israf olur, eksik koysalar müşteriyi memnun edemezler. cihazı servise bağlatma gerekçesi de, işin açıkçası bence sadece kombinin vidalarını servisten başka kimsenin sökmemesi (bu şekilde de garanti konusunda ileride ihtilaf çıkmaması), yoksa şemada nereye takılacağını zaten net bir şekilde belirtiyor, yani kendiniz bile takabilirsiniz. bu arada bir ariston yetkili bayisinin kombi montajını onlara yaptırmak ve sensörü onlardan almak şartı ile tüm kablolamayı da yapmayı kabul ettiklerini belirteyim. ama ben internetten almayı tercih ettim, zira kombiyi internnetten daha ucuza bulunca, sensys bu bayiden almadım. (bayinin sensys fiyatı internetten daha ucuz olduğu halde).




  • o servisin beceriksizliği eğer kablo çekme yetkisi yok ise bir elektrikçi ile anlaşır ücretinide belirtir işi bitirir..müşteriyi yormaz..
  • Ben bu sektörden bir şey anlamadım.

    Önceki gün Superonline'dan geldiler. Tv için bir paket itelemek için.

    Eleman ,duvarı delip, yan odadan kablo çekmeye kalkınca ,caydım.

    Kombiden kablo çekemeyen servis mi olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @nyustern hocam servisten istedim zaten takmam dediler. Bu arada ben de işi inada bindirdim biraz. Önce şikayet sitelerine yazdım hiçbirine dönmediler ancak Birisine yarım yamalak cevap verdiler. Sonra internetten aristonun şirket profilini buldum. İtalya'daki merkezlerine biri firmanın en tepesindeki kişiyle diğeri ariston ısıtmadan ilgili kişilere biraz yüksek perdeden mail attım. Daha sonra istanbul merkezden bir beyefendi aradı. Beni haklı buldu. Bu hafta da bulumduğum yerdeki servisi aradı hepsini biz halledecez dedi. Termostatı sipariş vermişler onu bekliyorum. Biraz zor oldu ama istediğim oldu.
    Benim garibime giden çok şikayet geldiği için şirket bünyesinde böyle bir uygulamaya gitmeleri oldu. İnsanlar haliyle ücretini vererek hizmet aldığı için işin sağlam yapılmasını ister. Hele de gelen servis şirketi temsil ettiği için daha ciddi bir iş bekler. Bu işin çözüm yolu bu olmaması lazımdı. En kötü @computeron arkadaşın dediği gibi elektrikçiyle kendisi anlaşır durumu kendi içlerinde hallederler.
    En çok şaştığım konulardan biri ise bu durumu milletin kanıksamış olması. Parasını veriyorsam hizmet de beklerim. Öyle kablo üç metreymiş beş metreymiş servis ne bilsinmiş yada tamam abi elektrikçi çağırayım öyle gel diyemem kimseye. Termostatı "kablolu" diye satan adam bir zahmet kablosunu da hesaplasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @computeron, @bende345 sektörde bunun genel olarak böyle olduğunu annemin apartmanının görevlisinden de biliyorum. onların ki merkezi sistem ancak yine de dış ısı sensörleri var, değişik uzaktan kumandaları var. bunların değişiminde veya ilk takılmalarında kablolamasını elektriçiye yaptıtıp sonra servisi çağırıp onların da bağlantıyı yaptıklarını söyledi. kablo çekme denilen şey zaten kroşe veya gizleme kutusu ile basit ve ucuz bir elektrik koblosunu duvara eklemek. bir ucu monte edeceğiniz duvarda. diğer ucu kombinin yanında 1 m kadar ilave payla çektiriyorsunuz. kabloda bu işlem sırasında elektrik yok zaten. yani kendiniz de yapabilirsiniz ve servisin elektrikten anlamaması değil sorun.
    servislerin işi montaj değil devreye alma. montajı bayiden ilave ücretle elde edebilirsiniz (yukarıda bayinin kablolama ve sensör montajları için ilave ücret almam kombi ve montajını benden alırsan dediğini belirtmişitim). veya başkasına yaptırabilirsiniz. hatta elinizden geliyorsa kendiniz bile yapabilirsiniz. kombi ve tüm ilave aksesuarları için geçerli bu. dediğim gibi bunda anormal birşey yok, ikea mobilyasından başlayarak pek çok sektörde de benzer uygulamalar görüyoruz).örneğin internet, tv, telefon gibi hizmetler için kurulumun ayrı ücreti var. zaman zaman sadece ücretsiz kurulum diye kampanya yapıyorlar.
    kablolu kumandadan kablo çıkmaması da çok makul. kablo zaten ucuz birşey m si 60-70 kuruş. kroşe veya gizleme kutuları ile en çok 20 tl masraf edersiniz. 20-30 tl ye de elinden iş gelen bir adama 20-30 dakikada o kroşeleri çaktırırsınız.
    @mc5454 biraz fazla şikayette bulununca ona bir güzellik yapmışlar. ben şimdilik memnun olduğum kombimle ilgili başkaları şikayet ediyorlar mı diye arada hala forumu tarıyorum. buradaki şikayeti haksız bulduğumu belirtmek istedim hepsi o kadar.




  • @nyustern siz bilirsiniz hocam kimseye birşey diyemem. Ben ariston merkezdeki ilgili kişiyle de görüştüm. Ben de olsam sizin yerinizde aynı şeyi bende isterim dedi ki karşımdaki kişiyle de ters bir şekilde goruşmedim. istediğim şeyin de makul olduğu düşünüyorum. Dediğiniz gibi işçilik yok bir şey yok. Bunun yetkili servislerce yapılmasını istemek absürt bir şey de değil. Çoğu firma da yapar. Önceden demir dokum kulladık onlar hem de duvarı karşılıklı deldiler oturma odası çirkin görünmesin diye kablolar mutfakta kaldı. Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş ferroli yapıyor, komşum eca kullanıyor artı eca ile çalışan mühendis arkadaşım var onlar kendisi kuruyor. Bunun fazla bastırmakla ilgisinden ziyade bu işin böyle olması gerektiği için bu şekilde sonuçlandığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc5454 -- 2 Aralık 2015; 14:03:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.