Şimdi Ara

Arduino Yardım ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kolay gelsin Burak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bciceksoy

    Kullanılan bileşenler aynı olabilir fakat mikroçipi ve işleme hızı farklıymış. 15dolar boşuna fark olacağını sanmıyorum.

    İkisinde de aynı çip kullanılıyo , farklı çip kullanılması gibi bir durum yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bciceksoy

    Kullanılan bileşenler aynı olabilir fakat mikroçipi ve işleme hızı farklıymış. 15dolar boşuna fark olacağını sanmıyorum.


    Ben de ebay'dan Arduino Uno R3 aldım. İşlemcisi ATmega16U2. Farklı işlemci kullanacaklarını sanmıyorum, ama yine de sipariş vereceğiniz ürünün listelenen özelliklerini kontrol etmekte fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Kolay gelsin Burak :)

    Saol İbrahimcim :)
  • allah rızasi için bi yardımcı olun arkadaşlar,
    arduinodan programlamadan anlamayan birisi olarak size bi sorum olacak. ben normal bir kızılötesi kumandayla ve arduino ile timer kumanda yapabilirmiyim? yani şöyle olacak:
    her 2sn de bir kumandayı tetikleyecek. yada her beş saniyede bir tetikleyecek.
    amaç her 3(yada5-6-7-8-9-) snde bir fotoğraf makinemin kumandasını tetiklemek ve iki üç saat boyunca böyle çekim yapmak. bunun için gerekli malzemeler nelerdir nasıl yaparım ?
  • Fotoğraf makinesinin kumandasında sadece IR sender yani kızılötesi verici vardır ve sinyal alamaz. Şöyle yapabilirsin; arduinona IR sender yani kızılötesi verici takarsın ve önce fotoğraf makinesinin kumandasındaki fotoğraf çekme düğmesinin frekansını al bunu da Arduino'ya kızılötesi alıcı bağlayarak frekansını tanımlamalı sonra bu frekansı kızılötesi verici ile fotoğraf makinesine yollarsın ve oda çeker. Fotoğraf makinesinde kızılötesi alıcı var sonuçta kumandadan sinyal almak için. Yani burada Arduino kumanda görevi görecektir.
    Sen o frekansı heximal olarak alıcaksın şunun gibi: FFE21D. Bu kodu Arduino'ya bağladığın kızılötesi verici ile direkt fotoğraf makinasına fotoğraf çekmesi için komut vermiş olacaksın. Önemli olan o kodu alman kodlaması kolay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bciceksoy

    Fotoğraf makinesinin kumandasında sadece IR sender yani kızılötesi verici vardır ve sinyal alamaz. Şöyle yapabilirsin; arduinona IR sender yani kızılötesi verici takarsın ve önce fotoğraf makinesinin kumandasındaki fotoğraf çekme düğmesinin frekansını al bunu da Arduino'ya kızılötesi alıcı bağlayarak frekansını tanımlamalı sonra bu frekansı kızılötesi verici ile fotoğraf makinesine yollarsın ve oda çeker. Fotoğraf makinesinde kızılötesi alıcı var sonuçta kumandadan sinyal almak için. Yani burada Arduino kumanda görevi görecektir.
    Sen o frekansı heximal olarak alıcaksın şunun gibi: FFE21D. Bu kodu Arduino'ya bağladığın kızılötesi verici ile direkt fotoğraf makinasına fotoğraf çekmesi için komut vermiş olacaksın. Önemli olan o kodu alman kodlaması kolay.

    hocam elimde zaten fotoğraf makinesinin kumandası var. yani ortada alınması gereken bi sinyal, ölçülmesi gereken bi frekans yok.ben yanlış anlatmışım olayı. onları yan sanayi bi kumanda alıp hallettim kısa yoldan :) sadece o kumandayı arduinoya bağlayıp zaman ayarlı olarak tetiklemem gerek. aynı aralıklı olarak led yakıp söndurmek gibi

    kumanda bu.

     Arduino Yardım !




  • konuya öyle bişey yazdım ki 10 gündür giren çıkan yok topiğe
  • En basitinden elinizdeki kumandanın butonunu söküp yerine arduinonun portlarını bağlayacaksınız. Bundan sonra yapmanız gereken de o portlara istediğiniz zaman aralıklarında sinyal verip sanki kumanda butonuna basıyormuşsunuz gibi göstermiş olmak.

    Daha derin bilginiz var ise elinizdeki kumandanın iç yapısını biraz kurcalayın. Tetikleyici sistemi çözerseniz arduinoyu direk devreye dahil ederek de çalıştırabilirsiniz. Ancak ilk söylediğim en basit ve en kolay yöntemdir.


    Bu arada set alacak olan arkadaşlar. Set içerisindeki parçaları teker teker kendiniz çinden alırsanız inanılmaz kar edersiniz. Şu üstte arkadaşın yazdığı set 160 küsür lira etmez. Yazık günah. 10ar tane de direnç koymuşlar şaka gibi. O dirençlerin zaten maliyeti yok gidip birinden rica etseniz bile verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 29 Aralık 2013; 0:50:08 >
  • hocam o yolu denedim (butonun yerine portları bağladım) ama çalıştıramadım o şekilde.led yakma kodlarıyla denedim. bi de led yakarken ki kullandığım direnci kullandım devrede. neyse ters falan bağlamışımdır tekrar bi deneyeyim. ayrıca cevap için teşekkürler, bu aralar forumda birilerini bulmak zor, cevap almak imkansız
  • Merhaba,

    Bende daha öğrenciyim 4. sınıf tayım ama sana taviyem şimdilik bunları bir kenara bırak en azından arduino yada bir micro işlemci ile çalışmayı.

    Kendini yazılım konusunda geliştirmeye çalış eğer microproccesor konusunda merağınız var. C/C++ , Assembly programlama. Bu dillere hakim olman ileride işin düştüğünde kolayca adapte olmanı sağlayacaktır. Zaten zamanı geldiğinde bunları kullanmanız sizden istenecek
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.