Şimdi Ara

Ardahan Hakkında Bilgilendirme Yapabilecek Arkadaşlar... ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhabalar;

    Bu gün itibariyle canıma can katan, hayat arkadaşım dediğim insan, hali hazırda bir dikiş tutturmaya çalıştığım yerden (Bursa) kilometrelerce uzağa Ardahan/Merkez'e öğretmen olarak atanmış bulunuyor ve biz bu konuya çok hazırlıksız yakalandık. Daha iyi adapte olabileceğimiz illerin gelme ihtimalini beklerken, can simidi olarak yazdığımız yerin çıkması gerçekten sürpriz oldu.

    Şimdi sizlere soruyorum dostlar, henüz pek de tecrübeli olmayan bir Makine Mühendisi ve bunun yanı sıra yaklaşık 5 yıldır online yazılımlarla uğraşıp aynı süre zarfında bir üniversitenin web sitelerinden sorumlu olarak üniversite bünyesinde çalışmış bendeniz bu iki sektörde de olabilecek şekilde Ardahan ve çevresinde ne işle uğraşıp en azından zorunlu hizmet süresince (360 Gün) yaşam sürdürebilirim? Henüz çok net bir çizgi çizmediğimden dolayı buraları bir süreliğine de olsa arkamda bırakabilirim.

    Bunun yanı sıra sosyal imkanları bir kenara iterek, genel olarak yaşam hakkında internetten elde edilebilecek bilgiler (örn; havasının soğuk oluşu, gezilecek yerleri, kiralık ev sorunsalı) dışında bilinmesi gereken önemli konular var mıdır? Genel olarak bir bilgilendirme yaparsanız çok memnun kalırım. Toptu taşıma nasıldır?, Otomobil bir ihtiyaç mıdır?, Şahsi bir araca sahip olunursa en azından hafta sonları gelebilecek şekilde Gürcistan'daki iş imkanları değerlendirilebilir mi?, Kışın bu ulaşım yolları kapanır mı? Kapanırsa ne kadar sürede açılır?, Şehre yeni taşınmış birileri dikkat çeker ve göze batar mı? gibi bir sürü soru var aklımda bu coğrafyayı hem fiziki hem de kültürel olarak bilmeyen bir adam olarak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam annem ardahanli. Göle diye bir ilçesi var orası haricinde terör olayina rastlanmaz pek. O açıdan rahattir. Gölede de çok az vardır bu tür olaylar. Şehrin geneli kendi halinde. Şehir demeye bin şahit ister zaten, o da ayrı bir mesele. Ardahan ve artvin in şehir olarak kalmasının sebebi olarak rus ve ermenilere karşı askeri garnizon olarak düşünülmeleri filan ifade ediliyordu. Neyse. Merkez nüfusu çok azdır. Şehir öyle çok aşırı soğuk olmuyor. Kışları tabii Doğu olmasından ötürü biraz ağır soğukluk var ama merkezde belediye ve Valilik o noktada çalışıyor bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Çevrede Artvine yarım otobüslerle otobüs firmaları ile 3 saate ulaşabilirsiniz. Erzurum sanırım 2 2.5 saat filan sürüyor tam emin değilim. Gittiğinizde bir belediye ve Valilik ile görüşün. Hatta mumkunse beledoye başkanı ve vali ile görüşün. Oralara pek mühendis gittiğini sanmam. 1 sene boyunca sizin gibi eğitimli birisinin oraya gitmesi belki de değerlendirilebilir bir fırsat olarak görünebilir onlar için. Bu bağlamda yüzyüze görüşüp meramınızı güzelce anlatarak eğer mumkunse sözleşmeli olarak iş istemenizi öneririm.. İnsAllah kabul ederler..

    Ardahan küçük bir şehir. Toplu taşımaya gerek olmadan bir ucundan diğer ucuna yürüyerek 30 dk ya filan gidebilirsiniz. O yüzden merkezde pek araba gerekecegini sanmam. Yalnız merkezin 5 10 km çapındaki bir alana kadar köyler var. O köylere gidip gelen midibüsler var bunlar köylerin kendi dolmuşları. Bazen onlar şehir içinde de belli bir güzergahı turluyorlar. Şehir içi ulaşım hizmeti sağlanmış oluyor öylece de.. doğuda gelebilecek illerden en iyilerinden biri gelmiş. Çok komplike olmayan, basit ve normal bir şehirdir. Şehrin bir yerinde hamallik yapan işçilik amelelik için bekleyen ruslar gürcüler filan vardı bir aralar :) şimdi var mıdırlar bilmiyorum.

    Kiralar bildiğim kadarıyla çok problem değil. Toki konut yaptı oraya. Şehrin idari kadrosu genelde orada oturuyordu. Size de oraya göz atmanızı öneririm. Evler fena değildi. Şehir küçük olduğu için marketler yakın sayılıyor.. vazgeçilmezimiz bim var üstelik 2 ya da 3 tane, yerel firmalar vs var... böyle hocam. Gürcistan a Ahıska taraflarına geçmiştik bir kez. Yaklaşık 3 saat sürdü gidiş filan. Ona rağmen şehir denilebilecek bir yere gidememiştik. Tam bilmiyorum o kısimları bu yüzden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşim gereği bende çok gidip geldim o taraflara Ardahan küçük bir yer kiraların 500 den az olacağını sanmam kış çok soğuk olmasada uzun sürer gezilecek vakit geçirilecek bir şey yok. Gürcistan a bir kere girdim o zaman kimlik artı 15tl idi orasına bişeye benzemiyor yakıt ucuz içki ucuz içiyorsan tabi yol durumunu sormuşsun kışın Posof yolu çok sıkıntılıdır. Tipinden dolayı sürekli kapanır yani orda iş bulup gidip gelmen çok sıkıntılı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Düşünüp taşınıp gitmemeye kadar verdim. Bir süre ayrı gayrı olacak ama tatildi şuydu buydu derken ortalama ayda bir kere karşılıklı gidip gelmeler düşünüyorum. Uçakla Karsa geçip Karstan Ardahan... şeklinde. Zaten kayda değer bir iş de denk getiremedim maalesef. Bölgede sanayi olarak pek bir şey olmadığından yapabileceğim neredeyse hiç birşey yok.
  • Gelme durumu varsa pm atın haftaya gidicem

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doobly kullanıcısına yanıt
    Bir caddesi vardır. Belediyeden, parkın ordan başlayıp Anayol göbeğe kadar devam eder. Dolmuşta bu güzergahtan başlar, şehrin hemen dışında hastaneye kadar gider, döner. Otobüs yoktur. Hastaneden belediyeye kadar yürümek yarım saati biraz aşar. Olmadı 40 dakika.
    Pavyonu vardır,(meyhane, konsomatris vardır lakin nine diyebilirsin)) fuarlar olur. Avm si yok. Bir kaç beko Arçelik, makromarket mağazasondan başka büyük işletme yok.(bim de vardı yanlış hatırlamıyosam) Gerisi hep küçük elbise mağazaları, bi milyoncular, bakkallar. Lakin havası temizdir. Heryer kır. Şehre paralel bi ırmağı var. Yemek kültürü yok. Lokantaları işler acısı. Ardahan iki yakadan oluşuyor, küçük bi köprüyü geçiyorsun, hep gecekondular var.
    Bir halı saha vardı, köprüyü geçince. O yol üzerinde güzel bi lokanta vardı. Yersen orda ye. (gidecek olursan tabi) Böyle çadır gibi bi yer.

    2 saatlik mesafedeki Erzurum çok daha güzel bir yer. 1 saatlik mesafedeki kars ondan da beter. Bi toprak sahası var. Büyükçe bi parkı var.

    Terör fazla olmaz. Gürcistan sınırına yakın köylerdeki dağlarda oluyor ama, Ardahan çevresinde pek bişey olmaz. Onun yerine yarım saatlik mesafedeki çıldır ilçesinde ikamet etmek daha mantıklı. Ardahan, şehir mi köy mü, kasaba mı belli olmayan bi yer.

    Ev konusuna gelince, otelleri tercih edebilirsin. Onun dışında 1+1 evler var. Ben orda kaldım. Çok da memnundum.Mütevazi gezintilere çıkmak için ideal, huzurlu bir yaşam istiyosan ideal. Ama bunun yanında şehir insanı muamlesi görürsün bu yüzden çelişkili bi durum işte.

    İnsanları iyidir. Ama üçkağıtçıdır. İyilikten kastım ise sorun çıkmaz fazla. Yarısı kürt, yarısı türk nüfusa sahip.
    Esnaf üniversite öğrencilerinden kazanıyor. Bu yüzden de sömürmeye bakıyor. Yabancılar hemen fark edilir. Benim pek sorunum olmamıştı. Yabancılık elbet çekersin, oranın insanının dilini çözmen lazım. Ben açıkçası kaldığım zamanlar bu insanlar nasıl yaşıyor diye şaşardım.
    Sosyal hayat yok çünkü, eğlenecek yol yok. Otelleri fazlaca. Geceliği 20 25 30 lira civarı. İyi bir yerde kalmak istiyorsan(iyi olduğundan değil, adı öyle) 50 75 100 ü gözden çıkar. Garip bir şekilde kendilerini şehirli sanıyorlar. İşte böyle..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyecanlı92 -- 27 Eylül 2015; 20:13:30 >




  • heyecanlı92 H kullanıcısına yanıt
    Hala ordamısınız avm inşaatı vardi 3 4 ay önce.

    Artvin'in Şavşat ilçesi daha muazzam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lincoln Burrows. -- 27 Eylül 2015; 20:14:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BcevikB

    Hala ordamısınız avm inşaatı vardi 3 4 ay önce.

    Artvin'in Şavşat ilçesi daha muazzam

    Çok oldu ordan gideli. Aklımda kalanları yazdım. Pek bişey değişeceğini de sanmıyorum açıkçası.
  • Köy gibi bir yer.2-3 tane ana caddesi var onun dişinda bomboş bir yer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BcevikB

    Gelme durumu varsa pm atın haftaya gidicem


    Siz Ardahan'da mı yaşıyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.