Şimdi Ara

Arçelik Imperium 9 A55 C 985 B Kullananlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
10
Favori
22.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullandıkça bazı eksiklikler göze çarpıyor. Önemli mi bilmiyorum ama daha önce kullandığımız TV'lerden alışmıştık. Son iki kanal arasında gidip gelme tuşu yok. Geri tuşu var ama o tuş menülerde ve Android ekranında aktif oluyor. İki kanal arasında gidip gelmiyor.


    Olsa iyi olurdu.


    Play Store'den TV'nin kumandasını cep telefonuna indirdim. Orada da yok.


    Buna karşılık güzel bir uygulamayı farkettim. Televizyon kumandanın pilinin ne kadar kaldığını ekranda gösteriyor. Bir aydır kullanıyoruz. Kumanda %85 pil değerine düşmüş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 20 Mart 2023; 14:32:3 >
  • Merhaba


    Malumunuz, TV NTFS desteği sunmuyor. FAT32 desteği sunuyor. 128 GB Flash diskimi özel bir program kullanarak FAT32 olarak değiştirdim. Normal windows ile olmuyor. Özel program lazım.


    Neyse. Hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim. Deneme için 4GB'tan büyük bir 4K film indirdim. Flash diske atamadım. 4 GB'tan büyük diye uyarı çıktı.


    Yani şunu diyeceğim. Özel program sadece 32 GB'tan büyük flash diskleri FAT32 yapabilmek içinmiş. Daha öteye geçemiyormuş.


    100 milyar GB flash diskiniz bile olsa FAT32 olduğu için 4 GB'tan daha büyük tek bir dosyayı maalesef kopyalayamıyorsunuz.

  • Anne baba için 55 inç bu tvden aldım. Parlaklığı, renkleri ve netliği bayağı iyi. Kendi evimde Sony 90 serisi var. Bunu yazma sebebim gözüm üst düzey tv ye alışık. Bu paraya çok iyi seçenek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En geç 2 hafta içinde flash bellek üzerinden video oynatmama sorununa çözüm getirilecekmiş .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • t-con kullanıcısına yanıt

    bu haber için kaynak var mı ?

  • t-con kullanıcısına yanıt

    İnşallah güvenilir bir kaynaktan haber almışsınızdır.


    Ama ben yine de TV'nin USB'sinden UHD film seyretmeyi düşünmüyorum. Kendi oynatıcısı kötü. İstediğiniz süreye gidemiyorsunuz. Ama şu şekilde olabilir. Android ekranına MX Player indirilip onun üzerinden USB gösterilir. Film oynatılır. Ben internetten indirilmiş UHD filmler için Notebook veya Android Box kullanıyorum.

  • Aileme zamanında 43 inch arçelik tv almıştım ekran çok parlaktı ve benim gözümü aşırı yoruyordu bende axen 49 inch monitör tv vardı bunun panelinin renkleri bana göre çok doğal ve yerindeydi. Arçelik için ne kadar ayar yaptıysam da istediğim renk ayarlarını bulamadım beyazlar çok parlaktı ama izledik yıllarca en sonunda da evimiz depremde yıkıldı. Şimdi yeni tv arayışına girdim bir daha arçelik almam demiştim ama reklamlarda denk geldi gördüm inceledim ve yorumları okudum sanırım benim yıllar önce aldığım arçelik ile aynı parlaklıkta devam ediliyor. Vestel q9900 ile qa9700 arasında kaldım. Birinin ses sistemi iyi birinde android var fakat ikisinin de 55 inch modelinde lg panel var fakat ben 50 inch almak istiyorum hem fiyatı daha uygun hem de 50 inch üzeri fazla büyük. Vesselam karar veremiyorum 1 haftadır.

  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Tavsiyem: Ses sistemi daha iyi olanı alın. Varsın, Android olmasın. Onu herhangi bir android box ile halledersiniz. Ama ses her zaman olacak.

  • Bu tv yi ablama yeni aldık şöyle bi sorunumuz var. Wifiyi açamıyoruz. Açma yerine geldiğimizde daha fazla enerji tüketecek diyor, tamam diyoruz ancak wifi kapanıyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

  • Nutec N kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    9 serisi TV'lerin wi-fi'lerinde sorun mu var. Anlamadım. Benim TV'nin wi-fi'si hep kopardı. TV'yi kapatıp fişten çekip tekrar açmadıkça bir daha bağlanmazdı. Bu şekilde yapmasından sıkıldım. Modem TV'nin altında zaten. Direkt kablolu bağladım.

  • Merhaba dostlar.


    Grundig 55GGU 9760 A model TV kullanıyorum. 90 gündür kullandığım bir TV. Zaman zaman beni rahatsız eden bir durum vardı. Özellikle TV8HD kanalında yayınlanan Survivor yarışmalarında çok farkedilen bir şeydi. Geri plandaki rengi gri ve beyaza çalan ağaçların görüntülerinin saniyede bir kere yanıp sönmesi olayı. Kamera hafif sağa sola gitse gözünüze ok gibi saplanıyordu. Ev halkı hiç farketmese bile iyi bir gözlemci bunu farkederdi. Bir sürü ayarlar denememe rağmen bir türlü yok edememiştim. Hatta bununla ilgili olası görüntü çeşitlerini ve nedenini Adem Helvacı paylaşmıştı. Videoyu indirip TV'de denemiştim. Hemen hemen aynı görüntü idi. Ben de TV8HD'de yayınlanan video sinyalinin Mbit değerinin düşük olduğuna karar verdim. Suçu kanala attım.


    Fakat kazın ayağı öyle değilmiş. Dün akşam tesadüfen sebebini buldum. TV'de Görüntü seçeneği altındaki ayarlar içinde NETLİK isimli bir ayar çeşidi var. 0 değerinden 20 değerine kadar istediğiniz değerde tutabiliyorsunuz. Orada ben o değeri ne olduğunu tam bilmesem de bazen 5, bazen 10 değerinde tutardım. Dün akşam onu sıfıra çektim. Aaaa. Bi baktım. O yanıp sönen ağaç ışıkları yok oldu. O değeri yükselttikçe önce ağaçlar pırpır ediyordu. Değeri 20 yaptım. Tüm ekranın pırpır ettiğini gördüm. Ayarı tekrar sıfıra getirdim. Pırpır yine gitti. Şimdi o ayarı 3'te tutuyorum. Bir değeri hiç bir zaman sıfır veya en yüksek yapmam. Genelde ara bir ayar seçerim. Bu benim psikolojim ile ilgili.


    Şu anda 3 değerinde ve pırpır çook zor görünüyor. Sıfır yapmıyorum. Azıcık pırpır etsin. Ama içim rahatladı. Sebebini öğrendim.


    Şunu söyleyeyim. O değeri sıfır yaptığınızda dahi görüntü netliğini kaybetmiyor. Değeri çok yükselttiğinizde ise görüntü netliği gözünüzü rahatsız edebiliyor.


    Örnek olabilecek 2 tane video.



    Aşağıdaki videoda Netlik ayarı full iken özellikle ağaçlar parlama yapıyor. Bazen tüm ekran da bir anda parlayıp sönüyor.



    Arçelik Imperium 9 A55 C 985 B Kullananlarkandilistyoutube
    Netlik ayarı full olduğu zaman ekrandaki görüntü ve ağaçlar parlayıp sönüyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=JynaB1Ys5KU&t=1s


    Bu videoda da Netlik ayarı tamamen kapalı ve aynı ağaçların görüntüsüne dikkat edin. Parlama yok.


    Arçelik Imperium 9 A55 C 985 B Kullananlarkandilistyoutube
    Netlik ayarı kapatıldığı zaman parlamalar kayboluyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=5kUG641z4nk

    Not 1: Cep tel ile çekilip yükleyince görüntü çok kötü oluyor. Aksiyon kamerası ile çekince görüntü iyi oluyor ama bu sefer de TV oval çıkıyor. İdare edin. 



    Not 2: Ben netlik ayarını tamamen kapatmıyorum. 7 seviyesinde kullanıyorum. Parlamanın sebebini öğrendiğim için artık kafam rahat.





  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt

    Arçelik ARGE den aldım hocam Android 12 ile verilecek, Google'dan onay bekleniyormuş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BizimTV Android 11. Bize faydası var mı. Onu biliyim.


    Bir de bu sabah kendim video çektim. Konu başlığındaki Arçelik TV'nin Grundig markası altında birebir karşılığı olan TV. Kanal geçiş hızlarını çektim. Aksiyon kamerası net çektiği için onunla çektim. TV oval çıkıyor. Onu es geçin. Videoda sağ alt tarafta Kamera saati var. Onu da baz alarak Kanallar arası geçiş süresini belirleyebilirsiniz.



    Arçelik Imperium 9 A55 C 985 B Kullananlarkandilistyoutube
    Bu videoda Grundig 55GGU 9760 A model TV'nin kanal geçiş hızlarını göstermek istedik. Hiç bir yazılım güncellemesi yapılmadı. Mağazadan alındığı yazılımla devam ediyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=V03Hj6kJNfw
  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    Bizde de 55GGU8960 var, TV yayını pek seyretmiyorum ama kanal geçişleri gerçekten sinir bozucu derecede yavaş, çok hantal. Bunu yazılımla düzeltmelerinin bir yolu var mıdır onu da bilemiyorum. Android 12 ile TV daha da hantal bir hale gelmese bari..

  • Geldi muhtemelen
    Arçelik Imperium 9 A55 C 985 B Kullananlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • t-con kullanıcısına yanıt

    Gelmiş mi. NTFS açılmış mı. Denediniz mi?


    Android 11'ler için de geçerli mi?

  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    Denedim hocam, Android 11 de kalmış, güvenlik güncellemesi Nisan 2023 olmuş, NTFS olayı çözülmüş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • t-con kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende de var bu tv den. Sizin dediğiniz gibi usb yi NTFS olarak biçimlerdim fakat tv usb yi okumuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam tekrar formatlayip deneyin, olmazsa farklı flash bellek kullanın, daha önce flash bellek seçtiğini söylemişti bi arkadaş. Mutlu bayramlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.