Şimdi Ara

ARÇELİK ARGE MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
10.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesajımı, profesyonel manada zarar görmemek için kaldırıyorum. Tüm sorularımı geri çektim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lftx -- 17 Eylül 2012; 14:17:20 >



  • amerikada yoktur belki ama burada şöyle bir atasözü!!! var.
    Oğlum bak git...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ücret çok az değil ülkemiz şartlarında. Sizin daha yüksek bir rakam almanız gerektiğine içtenlikle inanıyoruz. Forumun eskileri sizin seviyenizden haberdardır eminim ama maalesef ülkemizde çok da fazla bir önemi yok bunun. Takriben 20 yıl uğraştığım bir sektörde 8 yıl önce 1800TL maaş alıyorken , bu hafta içi görüştüğüm bir firma bana aynı rakamı teklif etti ve ben gülüp geçtim.Aynen ekrem3457 arkadaşımızın dediği gibi yaptım. Benim talebim ise birkaç aylık deneme sürem için yaklaşık bu rakamın 2 katı idi. Ve bir ay önce , bu teklif edilen maaştan biraz yüksek bir rakama çalıştığım işi ( ki yıllardır uzak olduğum elektronikteki durumumu görebilmek için 1 yıl kadar benzin ve sigara paramın karşılığına denk gelen bu rakama ve sektörümün dışında bir iş olmasına rağmen çalıştım ! ) yetersiz gelir seviyem yüzünden bıraktığımı söylediğim halde önüme teklif olarak getirdiler sağolsunlar. Siz bildiğiniz ve bu güne kadar çalıştığınız yöntemle devam ediniz diyerek kibarca reddettim.
    Bahsettiğim firma 3-5 kişilik küçük bir işletme de değil. Şu anki hedeflerini çok yeterli bir ar-ge olmadan başarmaları imkansız. Ve eminim ki 6 ay içerisinde granit bir duvara şiddetle başlarını vuracaklar ( şu ana kadar yapılan işler bunu belli ediyor çünkü ) ve yana döne ya bana ya da benim ayarımda bir kişiye ulaşmaya çalışacaklar. Bulabilirler mi bulamazlar mı bilemem ama bu 6 ayın yarasını sarmak bu firmalara tam 2 yıl bedel ödettirecek. Bunu , yıllardır yaşadığım tecrübelere dayanarak söylüyorum. Benim çalıştığım firmalardan ( branşım olan konudakilerden bahsediyorum ) sadece 2 tanesi haricinde hiçbirisi artık yok. Onların da biri çok varlıklı bir firma ve ithalat yolu ile ticaretine devam edebiliyor , diğeri ise işin gereğini ilk zamanlarından beri yerine getirdiği için ayakta.
    Bizde zihniyet , en kalifiye personeli en ucuza çalıştırmak. Ve sağolsun piyasalardaki durum da bunu sağlamak için ideal. Bence , çok ciddi kurumlara ya bir aracı vasıtası ile ya da ısrarla başvurarak sabredebildiğiniz kadar sabredin. Elbet sizi yeterince değerlendirebilecek birileri çıkacaktır. Çıkmazsa da sabrınızın tükendiği yerde , yurtdışını araştırmanızı içim burularak tavsiye etmek durumundayım değerli kardeşim.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 14 Eylül 2012; 22:32:10 >




  • Yeni mezun ve is basvurularında bulunan birisi olarak

    sanırım daha askerliginizi yapmamıssınız, her nekadar lisans birincisi bile olsanız yuksek lisansli bilmem ama doktaranızı abd de yapmis bile olsaniz bilginiz ve tecrubeniz sadece uzerinde calistiginiz projeler ve tezlerden ibaret.
    bu ülkede o fiyatla daha ilk ise giren birine teklif geliyorsa @ekrem3457 nin dedigi gib durma kosarak git

    tabi inandirici geldigini soyleyemem bunun...
  • Merhaba

    Tübitak'tan haber gelirse muhtemelen bundan biraz daha düşük bir brüt maaş alırsınız. Bence teklif iyi.

    Saygılar.
  • piyasada genelde ilk aldıklarında cüzi miktarda ücret verirler ve deneme sürecine tabi tutarlar beğenirlerse hakettiğin parayı verip seninle devam ederler beğenmezlerse yollarını ayırırlar. snn konuda da cagrisma ya katılıyorm ilk aşamada yapılacak bi teklife benzemiyor. eğer gerçekse öp başının üzerine koy :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lftx

    quote:

    Orijinalden alıntı: eebm38

    piyasada genelde ilk aldıklarında cüzi miktarda ücret verirler ve deneme sürecine tabi tutarlar beğenirlerse hakettiğin parayı verip seninle devam ederler beğenmezlerse yollarını ayırırlar. snn konuda da cagrisma ya katılıyorm ilk aşamada yapılacak bi teklife benzemiyor. eğer gerçekse öp başının üzerine koy :)

    Hala gerçekse diyorsunuz, bir üniversiteye girsem, danışman hocanız olacak durumdayım hala neyi inandırıcı bulmuyorsunuz anlamadım, 2005 te bu foruma yazdığım derslere bakın burada yalan söyleyip kendimi tatmin edecek ergenlik hormonlarını geride bırakalı epey oldu.

    İyi akşamlar hocam;
    Öncelikle şunu belirtmek isterim(gerçi benden tecrübelisiniz ama bildiklerimi söyleyeyim) Aselsan, TAI, TEI, Tübitak gibi kurumlar referansa çok önem verir. Bu konuda kendinizde bir bilgi eksikliği olduğunu kesinlikle düşünmeyiniz. Referansınız yoksa genelde işe almayı istemezler. 7000TL çok çok iyi bir maaş(Türkiye şartlarında mühendislerin ortalama kazançları göz önüne alınırsa) kabul etmezseniz ilerde çok pişman olabilirsiniz. Türkiye' de sanayinin (makina-elektrik) önemli bir kısmı hala montaj sanayi, tamir, kopya imalat (Yurt dışında tasarlayıp teknik resim göndererek Türkiye' de imal ettirme) şeklinde olduğundan kendinizi layık gördüğünüz(en azından çalışmak isteyeceğiniz) kurumlar çok çok kısıtlı olacaktır. Arçelik teklifini kesinlikle değerlendiriniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 15 Eylül 2012; 0:56:31 >




  • 7000 brut demissiniz ama x16 mi x12 mi belirtmemissiniz. Turkiyede firmalarin bu acidan huyu suyu ayri. Kimi net der kimi brut, kimi 3 ayda bir ikramiye der kimi hepsi bu. Varsayalim ki 7000x12 dediler bu da herhalde 6000 civari net olur. Usendim arastiramadim simdi.

    Basvurdugunuz 3-4 yeri iyi kotu biliyorum. Ozel sektor icin ne birinciliginizin, ne doktorayi nerede yaptiginizin onemi sizin tahmin ettiginiz kadar olmaz. Onemli olan basvurdugunuz pozisyon ile bire bir ortusen tecrubeniz olup olmadigi ve ne kadar becerikli oldugunuz olur.

    Dediginize gore pozisyonun goruntu isleme ile alakasi yok, yani o pozisyon acisindan yeni mezun gelecek vaad eden tecrubesiz elemansiniz. 5-6 yildir bire bir ayni konuda calismis biri degil. Unutmayin ki ozel sirketer sizin tasarladiginiz cihazlari satarak para kazanacaklar, size ders verdirerek degil. Rakami ciroya yapabieceginiz katki belirleyecek yani.

    Turkiye de dogru duzgun firmalarda 6000 net orta ustu, iyice bir rakamdir. Bu rakam ancak 5 yil tecrubeli ve hakikaten becerikli birine teklif edilir. Eger sizin durumunuzdaki birine uzmani olmadiginiz bir pozisyon icin hakikaten soylediginiz rakami teklif ettiler ise iyi soylemisler,sasirdim.

    Devlet/yari devlet kuruluslarinda akademik basarilariniz da dikkate alinir, calisan birilerinin referansi da oldukca onemlidir. Ama sifir tecrubeli birini bas uzman a yakin bir pozisyondan ise almazlar gibi geliyor bana.

    Eger imkaniniz var ise ozel universiteleri bir arastirin. Sadece doktorasi olan birine (makalelerinizi ve atif alma durumunu bilmiyorum) daha iyi bir teklif gelmez ama hem size daha uygun olur, hem de ilerleme imkaniniz muhtelemen daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 15 Eylül 2012; 7:36:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lftx

    quote:

    Orijinalden alıntı: eebm38

    piyasada genelde ilk aldıklarında cüzi miktarda ücret verirler ve deneme sürecine tabi tutarlar beğenirlerse hakettiğin parayı verip seninle devam ederler beğenmezlerse yollarını ayırırlar. snn konuda da cagrisma ya katılıyorm ilk aşamada yapılacak bi teklife benzemiyor. eğer gerçekse öp başının üzerine koy :)

    Hala gerçekse diyorsunuz, bir üniversiteye girsem, danışman hocanız olacak durumdayım hala neyi inandırıcı bulmuyorsunuz anlamadım, 2005 te bu foruma yazdığım derslere bakın burada yalan söyleyip kendimi tatmin edecek ergenlik hormonlarını geride bırakalı epey oldu.

    ben henüz okuyorum ama bu, sektöre fransız kalmamı gerektirmiyor. hedefim tai de çalışmak. bu yönde elimden geldiği kadar araştırıyorum ve çalışıyorum. erasmus, çift anadal, tüm ab ülkelerinin tanıyacağı diploma vs vs. emin ol bunların hepsine rağmen askerlikten sonra tai 5000 tl teklif verse düşünmeden kabul edrm. bence sen büyük hayallerle buraya dönmüşsün bunun için o fiyat az gelmiş.




  • turkiye de kurumlar genel olarak akademik degree lerden cok is tecrubesine onem veriyorlar.
    tai, aselsan, vb. savunma sanayi kurumlarında sizin gibi 2005 yılında ise girmis insanlar genel olarak hem 2012-2005=7 sene is tecrubeleri oluyor hem de MS almıs. eger isterlerse phd lerine devam ediyor oluyorlar.
    berkley,mit,stanford gibi unilerden den phd sini alıp aselsan a giren tanıdıklarıma, TR de kalıp da o kadar sene aynı kurumda calısan adamdan genelde daha az ucret odeniyor. bu da kurumun yapısından kaynaklanıyor.
    eger doktora konunuz basvurdugunuz firmaların uzerinde calıstıgı spesifik bir proje ile cakısırsa o zaman sansınız daha yuksek olacaktır.
    TSKGV bunyesindeki aselsan vb. firmalardan geri donus icin 2 ay gayet iyi bir süre, cunku buyuk oldukları ıcın hantal olan kurumlardır.
    TR sartlarında ay sonunda elinizde en fazla para kalacak kurumlarda bunlar veya tubitaktır. buralardaki calısma temposu da sizi cok yıpratmayacaktır. bunlara istisnai olarak 1000 lerce degil de 10 larca insan calıstıran heryerden iyi maas+401k veren firmalar da vardır fakat bunların tam sizin dalınızla cakısması ve sizin basvuru doneminizde adam arıyor olmaları gerekir vs vs. ufak ihtimal
    aselsan, tubitak vb kurumları tercih etmek daha iyi olabilir.
    olayın su boyutu da var aselsan dan bi 6 ay daha yanıt gelmeyebilir. su anda 7000 brut eger arge inidirimi almayan bir kurumda calısırsanız 5-6k tl arasına denk gelir. yani her bos durdugunuz ay 5ktl zararınız var demektir. bence arcelik e girip, piyasaya bakınmaya devam etmek iyi bir karar olaiblir durumunuzda.
    ayrıca TR sartlarında, buyuk kurumlar bunyesinde en ozgun projeler Uni lerden sonra TSKGV ve tubitak kurumlarından cıkar. ama uni de muhendise verilecek para sizi acmaz.
    ABD den phd varsa uzun vadede yapılacak en iyi is bilkent, koc, sabancı hatta tobb gibi ozel ve guclu unilere girmeyi denemek olacaktır.
    muh olarak kendi isinizi acmanız opsiyonun elersek hem maddi hem muhendislik olarak en tatminkar pozisyon olacaktır.
    fakat buralara girebilmek icin de US de birkac sene postdoc isteyeceklerdir.
    bu konuda cok konusulur da ozetle olay bu =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khantrk -- 16 Eylül 2012; 17:24:35 >




  • takip
  • Siz silmişsiniz ama ben buldum, okudum. Zamanında "Cenaze" diye bir konu vardı, kapsamı birebir örtüşmese de Türkiye'deki iş işleyişi konusunda birinci elden bir serzenişti; o aklıma geldi yine..
    Sektörüm değil, yorum yapmam abes; ancak yurtdışı çalışmanız sizin hayrınıza olacak sanırım. Türkiye'de nüfusun %60'ı o dediğiniz rakamın dörtte birine çalışıyor. Rakam kalan %40'ın en üst %2'lik bölümü.

    Yani sizde hata yok, "bizde" böyle..
  • bu konuyu ilk yazıldığında da okumuştum, nerdeyse 6 ay geçtikten sonra tekrar gözüme çarpınca merak ettim şimdi. acaba ltfx yapılan teklifi kabul etti veya türkiyede o rakamdan daha fazlasını kazandıracak başka bir iş buldu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1constantine1

    bu konuyu ilk yazıldığında da okumuştum, nerdeyse 6 ay geçtikten sonra tekrar gözüme çarpınca merak ettim şimdi. acaba ltfx yapılan teklifi kabul etti veya türkiyede o rakamdan daha fazlasını kazandıracak başka bir iş buldu mu?

    Neyle ilgiliydi biraz açıklar mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1constantine1

    bu konuyu ilk yazıldığında da okumuştum, nerdeyse 6 ay geçtikten sonra tekrar gözüme çarpınca merak ettim şimdi. acaba ltfx yapılan teklifi kabul etti veya türkiyede o rakamdan daha fazlasını kazandıracak başka bir iş buldu mu?

    Neyle ilgiliydi biraz açıklar mısınız?

    arçelik arge mühendisliği için kendisine teklif edilen rakamı az bulmuştu. yazdıklarından tanıdığım kadarıyla lftx doktora yapmış birisi ve yurt dışı tecrübesi var. bu kadar emekten sonra türkiyede karşılığı bu mu olmalıydı diye yakınıyordu. bende merak ettim acaba türkiyede daha iyisini bulabildi mi?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.