Şimdi Ara

arala rakip olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkeze selamlar
    Edindiğim bilgiler üzerince sizlere bir kaç soru danışıp fikirlerinizi almak istiyorum.aral firması oyun firmalarının türkiyedeki distiribütörü olarak biliniyor.Bu oyun firmalarıyla konuşsak distiribütörlüğünü alabilme durumu varmıdır.Distiribütörlük anlaşma sözleşmeleri var ve maddelerden bir kaçı üretici firma distiribütörlüğünü verecegi olan firmaya belli bir satış çevresinden bahsediyor yani aral firması distiribütörlüğünü aldıgı oyun firmalarıyla sözleşmesinde türkiyenin her yerimi ve türkiyede ondan başkasının bu ürünü satamayacagı gibi mi bir anlaşma yaptılar merak konusu :) ve sözleşmede üretici firma distiribütörlüğünü verdigi firmaya ondan başka birinin olup olmayacagı gibi maddelerde var, yani aralın sözleşmesini bilmek gerek :)
    yoksa başka şekilde nasıl olacak bence şöyle olucak aralın distiribütörlüğünü yaptıgı oyun firmalarını fes edicez, aralın anlaşma yapmadıgı firmaların biz distiribütörlük vermesi için yalvaracaz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekelikaga -- 20 Mayıs 2011; 12:07:07 >







  • Evet vardır,Aral vs .... şeklinde bir olay olabilir;ancak sağlam döt lazım. Var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faho

    Evet vardır,Aral vs .... şeklinde bir olay olabilir;ancak sağlam döt lazım. Var mı?



    Parası olan herkes Aral a rakip olur. Varsa para bırak rakip olmayı piyasadan bile silersin Aral'ı. Her an silinmeye ve yok olmaya çok elverişli bir firma Aral seveni yok tutanı yok.


    Paradan kasıt yarım ekmek döner ayran parası değil tabiki :) SA da Koç dan biri çıkar git işine der Aral' a ve Aral da topuk olur. En basit örnek.
  • 200 bin tl nakit var ofis için fln kendimize yerlerimiz var, sözleşme şartları önemli beyler bide sağlam bir örgüt oluşturmak lazım bide maddelerde üretici firmanın vermiş oldugu distiribütörlüğü nedensisz fes etme imkanıda var
  • Mekanik bir ürün grubu olmadığı için,satış sonrası konforu da hesaba kattığımızda gayet rahat bir satış stili ve ağı oluşturulabilir.

    Misal;Logitech'in paralel ithalatını yapan bir firmanın aldığı risk ile oyun satan bir firmanın riski aynı olmuyor.

    Tabiki klasik olarak 2 yıl garantini vereceksin ama laf olsun garantisi olacak,istisnai üretim hataları hariç başın da ağrımaz.

    Paran varsa,cukka sağlamsa,bunun yanında bağlantı yapabileceğin bir altyapın ve entellektüel birikimin de varsa gayet yapılabilir bir iş,üstelik fiyat politikasi baabında Aral ile rekabet de edilebilitesi yüksek gibi gözüküyor.

    200.000 tl fena değil,başlangıç için yetebilir gibi gözüküyor ancak detayları ve işin yapısını irdelemen lazım,bu da ancak işin içinde olan kişilerle konuşmaktan geçer.Yabancı dilin var mı?Yurtdışına çıkabilme durumun nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 20 Mayıs 2011; 12:40:54 >




  • 200 000 yeteceğini sanmam tek bir firmanın teminat olarak alacağı fiyattır bence o. Sağlam yatırım, dağıtım ağı vs lazım gibi geliyor.
  • Arala rakip olmak maalesef kolay iş değil. Görüşeceğin şirketler senden oyunlarını Türkiyenin her bölgesine dağıtmanı isteyecekler düşün bir şirket değil birçok şirketle yapacaksın bu anlaşmayı, bu şirketlerin hepsinden hatrı sayılır sayıda oyun çekeceksin bunların ülkemize getirme masrafları ve gümrük masrafları olacak ve en sonunda öncedende dediğim gibi dağıtım masrafları.

    Birde Aralın anlaşmaları var bakalım bu anlaşmalar ne düzeyde ve ne kadarlık bir süreyi kapsıyor. Anlaşma süresi bitse bile firmalar önceliğini Arala verirler birde memnunsalar zaten ihale yine Aralda kalır.

    Herşeyi aştın anlaşmayı yaptın birde bakalım Aral2ın fiyat politikasından farklı bir fiyat uygulayabilecek misin işte önemli sorunlardan biride bu.

    Aral yıllardır bu pazarda artık gerek ülkemizde pazarla gerek yurtdışındaki şirketlerle yıllardır çalışıyor ve ülkemizinde bu alanda ileri olmadığını düşünürsek Aral ile baş etmek pek kolay iş değil.

    200 bin TL yetmez atıyorum AC'nin yeni oyununu getireceksin önce firmaya teminat sonra oyunu getirme masrafı üstüne gümrükte ödeyeceklerin ve üstüne Türkiye geneline dağıtım.

    Beni yanlış anlama Aral sadece seni bitirmek için birkaç önplandaki oyunun fiyatını %50 indirime sunar orada bile işi bitirir. Sonuçta bağlantı ve birikim gücü var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 20 Mayıs 2011; 12:57:52 >




  • arkadaşlar önerilerinize teşekkür ediyorum. faho:ingilizcem orta düzeyde ve ingilizcesi excelent gc si olan arkadaşlarımda var çoğu oyun firmaları merkezleri americada zaten, görüşmeyle ilgili sorun olacagını sanmıyorum, geldik teminat meselesine distiribütörlükte ürünü alacagın şirket sana ürünü verdiginde belli bir süre tanımak zorunda min 1ay, yani al gülüm ver gülüm olmuyor belli bir süre vermek zorunda ve ihtiyacın oldugu ürünü şirkete beyan ettiginde kargo masrafları şirket ödüyor ancak gümrük işlemleri distiribütöre ait oluyor yani buda pek önemli bir sorun değil,

    Asıl amaç tek fiyattan gidip alacagın ürünün üzerine fazla kar marjını tutmadan (yani iki oyunu 200tlden satacagıma bir oyunu 150tlden satarım mantıgı olmadan) iç piyasaya satmak ve gelen ürünün barkodluyla jelatiniyle kitapcıgıyla tüketiciye sunmak

    Asıl sorun ise distiribütörlük verilmesi ve aralın üretici firmalarla yapmış oldugu sözleşme madde ve esasları (yani aral ea games'e türkiyede sadece bana vericeksin distiribütörlüğü ve şu tarihe kadar gibi bir sözleşme varsa bu iş yatar)ama eğer bu veridigim örnekte gibiyse işin tek çıkar yolu distiribütörlük almadan ithal ediceksin ve firmadan aldıgın ürün akışına firma bakar ve ona göre sana derki:Benim distiribütörüm bile bu kadar oyun alıp,satıp,tekrar gelip oyun almıyor, sözleşme yaptıgı firmayı fes eder ve bize verir distiribütörlüğü.

    edit: 2 kargo şirketi tanıdıklarım var bunlar bayi müdürleri zaten, ayrıca heray 20 bin tl gelirim var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekelikaga -- 20 Mayıs 2011; 13:26:31 >




  • Hocam bu isleri sana kimse burda nasil isliyor soylemeyemez.
    Her biri fikir , bir dusunce olarak kalir.
    Yapman gereken nazinin gectigi italat yapan bir firmaya gidip (ne olursa olsun) isleyis hakkinda bilgi alman (genel bilgiler nasil geliyor, sen burda hangi konumdasin sana dusen ne sana dusmeyen ne ne gibi baglantilar devletle ne gibi kontaklar vs)
    Sonrasinda ise yapabiliyorsan ARALa sizman. Bir sekilde bi kac ay orda calisman. Bi sekilce giriceksin ya nasil yaparsin bilmem.
    Bu arada bos durmayacaksin okuzgibi bir ingilizce icin ingilizce kursuna gideceksin tabi. Ve ayrica yine konu ile ilgili nette derin arastirmalar.
    En sonunda her sey taamam sa ki yuzde 80 lik kisim PARA da yatiyor olaya BISMILLAH diyceksin.

    Buyuk sehirler de ucuz semtlerde simdilik kucuk brolarla baslarsin. Istanbulda cok yogun calisman gerek. Ve Online.
    Online a milleti ozendirme adina online da ki satislari hep dusuk tutman lazim ve burolardan cok online altyapini guclendirmelisin.

    Eger dediklerin dogru ise. Yani elinde o kadar para varsa ve devami geliyorsa ve devamini getirebileceksen sunu soyleyebilirim ki futboldan sonra en fazla para getiren sektor OYun sektorudur ve T R de hizla gelisiyor.
    Onun icin goz diktigin sektor cok ama cok parlak bir sektor,.
    Bu aynen eskiden taksi plakasini kimse gozunde buyutmezken adam yerine koymazken su an ulasilmaz olmasi gibi bir sey.
    SU an kimse bu sektorun tadini bilmiyor. Bilende de para yok . Ikisi birlesince cok fazla asiri fazla bir getiri otomatikman gelecektir.




  • oyun kiralama işine girebilirsin. yurtdışında bu iş çok tutuyor ama TR'de henüz yapan olmadı. Sana örnek bir site;

    http://www.boomerangrentals.co.uk/
  • Benim kişisel fikrim 200miyarla girilcek bir iş değil 1 trilyonunuzun cebinizde olması gerek.1 Trilyon varsada bu işe girermisiniz bakmak lazım.

    Bir tutacak oyun alıcaksanız 100 milyon olsa 20.000 getircek olsanız miktarlar nekadar artar siz düşünün bunu dağıtmak için elemanlar araclar büyük bir depo depocular onun güvenliği öle 200 milyarla olucak iş değil arkadaşlar.
  • Gerçekten bu sektör TR'de hızla gelişiyor eyer güzel bir altyapı kurar isen çok güzel paralar kazanabilirsin,yolun açık olsun
  • aral bölgesel distribütör değil... bu sebeple her türlü rakip olabilirsin... hatta direkt o boyutta bir ağ olmadan da türkiyeyi kapsayan bölge distribütöründen oyunları ithal edip satış yapabilirsin... ben gerekli araştırmayı yaptım bikaç hafta önce ama şu sıralar normal işimin yoğunluğundan ara verdim :)
  • 200 bin TL'ye bu iş olur diyen sayı saymayı bilmeyen adamdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Geralt the Witcher

    200 bin TL'ye bu iş olur diyen sayı saymayı bilmeyen adamdır.


    200 bin TL iyi paradır ama böylesine bir iş için bencede çok az miktar.
  • 23 Studios olacak inşallah.
  • Aral zamanında bu işte ışık görmüşkü girmiş sektöre ve aral öyle hemen aral olmadı. Bir çok oyun firması temsil edilmiyordu türkiyede. Bu dediğim bir 10 senelik bir mevzu. Sanırım ilk EA ile başladı. Hatta levelin bir sayısının arkasında Medal Of Honor Allied Assault reklamı vardı. PS3 filan yoktu. Buralar hep dutluktu o zamanlar :)

    Öncelikle reklam – promosyon malzemeleri ithalatı ve bunların şirketlere ve ajanslara pazarlaması ile başlayan faaliyet konusu 1990'lı yıllara doğru oyun ve oyun konsolları üzerine yoğunlaştı. Aral İthalat 1996 yılında dünya oyun devi SEGA, 1997 yılında da dünyanın lider interaktif eğlence yazılım şirketi ELECTRONIC ARTS'ın Türkiye özel distribütörlüklerini almıştır. 1999 yılı itibariyle Sony EURASIA ile anlaşarak PlayStation konsollarının da satışını üstlenmiştir. Bunu takip eden yıllarda dünyanın en büyük interaktif yazılım şirketlerinden olan KONAMI, TAKE2, ATARI, EIDOS, ITE MEDIA ve BUENA VISTA ile anlaşarak Türkiye özel distribütörlüklerini almış ve böylece bilgisayar ve konsol oyunları Türkiye pazarında lider konuma geçmiştir. Ayrıca 2003 yılında NOKIA ile imzalanan anlaşma sonucunda Nokia N-Gage oyunlarının ve konsollarının Türkiye'deki tek distribütörü olmuştur.

    Tüm ürünlerin piyasa ve zincir mağazalara pazarlanması için 75 kişilik satış-servis ağını kurmuştur.

    75 kişi demek arka planda muhasebesi şusu busu 100 kişi demek. Asgari ücretten çalışsa hepsi 3-4 ay ancak maaş ödersin elindeki parayla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geoxid -- 20 Mayıs 2011; 15:31:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :Sephiroth:


    quote:

    Orijinalden alıntı: Geralt the Witcher

    200 bin TL'ye bu iş olur diyen sayı saymayı bilmeyen adamdır.


    200 bin TL iyi paradır ama böylesine bir iş için bencede çok az miktar.

    Farzı misal GTA5'i dağıtmak isteseler,Rockstar oyun başı en kötü ihtimal 60 tl isteyecek,vergileri koy 90 tl.200000/90 yaklaşık 22bin adet oyun yapar.Daha dağıtımını,kurulcak ofisini,reklamını vs. saymadık.20bin adet oyunlamı piyasaya girecekler yani(ki sadece 1 oyundan bahsdiyorum).Arkadaşa tavsiye boşuna batırmasın parasını.

    @Gold Punch
    23 studios'un maddi durumunu bilmiyoruz fakat bencede ellerindeki bağlatılarla baya avantajlılar.




  • Baslangic icin 200 milyar hayli iyi para arkadaslar. (baslangic diyoruz sonucta)
    Ve ayda 20 bin TL geliri varmis.

    Ben kimseyi kucumsemem ancak 23 studios a 200 milyar cikar desen direkt bankaya gider sanirim.
    Ha konuyla alakali is yapmasi ve bir kac buyuk iste rol almasi tabiki baglanti anlaminda buyuk arti ancak baglantilar her daim para ile anlam bulur.

    (Sahsen ben bu ise rahat bir sekilde kendini yaya yaya girmek icin 500 milyarin sart oldugu kanisindayim. Ancak 200 milyar ve ayda 20 milyar gelir demek bu is icin gerekli olgunlugun cogu demek. Biraz da cesaret sonrasi eger ki ALLAH da yuru kulum derse olmayacak is degil.)
  • 200.000 TL ye Degğil distiribitörlük Turizim ve KültüR Bakanlığına Depozito için bile yetmez.. (Bandrol Olayı Yani)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.