Şimdi Ara

Arai Chaser-X vs Scorpion Exo-R1, Sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Motosiklete yeni başlayacak birisiyim, yakın zamanda CFMoto 150NK almayı düşünüyorum ve bir süredir kask araştırması yapıyorum.


    Benim için en önemli şey güvenlik o yüzden ekipmana harcayacağım para motora harcayacağımdan çok daha önemli ve o paraya pek acıyorum. Anladığım kadarıyla Arai kalite ve güvenlik denince akla gelen ilk markalardan fakat malumunuz dünya genelinde de fiyatları Shoei, Scorpion, HJC, AGV gibi markalara göre hep daha yüksek. Genel incelemeler ve kendi sitesine yaptığım araştırmalara göre Arai bir çok çeşit fiberglass ile üretim yapıyor ve her birinin özellikleri farklı.


    Chaser-X hem ECE hemde Snell sertifikalı bir kask fakat Scorpion Exo-R1 gibi bir FIM sertifikası bulunmuyor ki öğrendiğim kadarıyla FIM güvenlik açısından en önemli sertifika zira MotoGP'de kaskın kullanılması için bu sertifika şart.

    Arai'nin FIM sertifikalı kaskı RX-7 var fakat orada fiyat farkı iyice açılıyor.


    Açıkçası çok kararsız kaldım, Arai kaskların bendeki güvenlik algısı ve genel görüntüsü daha hoş geliyor ve marka beni nedense daha çok çekiyor ama Scorpion Exo-R1'ın neredeyse yarı fiyatına bulunması ve FIM sertifikası olması benim gerçekten kafamı karıştırıyor.


    Siz ne düşünüyorsunuz dostlar?








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.