Şimdi Ara

Araçtan tak tak diye ses geliyor - Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
99.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen akşam arabayı eve götürürken 15 km sonra sanki pervaneye birşey takılır gibi bir ses geldi. Neyse arabayı parkettim. Ertesi gün 15 km daha sürdüm. Ses tekrar gelmeye başladı ve feci şekilde arttı.
    Ses okadar arttı ki yoldan geçenler bakmaya başladı, tak tak tak ses geliyor bende tamirci arıyordum.

    Neyse bir tamirci buldum adam bir tur attı. akis sesi gibi dedi, arabayı kaldırdı. tekerlek bağlantılarına baktı bir sorun yok sanırım sorun şanzumanda dedi.
    bende arabayı aldım tamirciye götürdüm. Arabayı tamirciden kendi tamircime götürürken ses gelmedi. o 15 dakika havada kaldığında ne olduysa ses kesilmişti. Tamircim de sesi duymadan şanzumanı sökemem belki başka yerden geliyordur dedi. tam 75 km kullandım ses yok.
    aracı orda bıraktım. adamlar 3 gündür gece gündüz tur atıyor ses yok deli oldum.

    Ses geldiğinde;
    Özellikle yokuş aşağı giderken ses geliyordu.
    Gaza basınca ses yoktu gazdan kesilince araç kendini yavaşlatmaya başladığı an ses geliyordu.
    kısacası araba ön kısıma yük bindirdiğinde ses geliyordu.
    Ses gelirken vitesi boşa attığımda ses kesiliyordu.
    sonra düz yolda da ses gelmeye başladı. tamircide 15 dakika bekledi sonra hiç ses gelmedi.

    Benim korktuğum ise önümüz kış yarın öbrgün yolda, köprüde kalırım, yada daha büyük masrafa yol açar.
    Bana yarımcı olun lütfen sorun ne olabilir?
    ARaç 2000 model Polo Classic.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brgminder -- 28 Ekim 2013; 23:50:14 >







  • çok anlamam ama z rotlarından olabilir mi? paldır kuldur çok kötü bi ses gelıyo z rotları bozulunca sanki araca hafif yüklenseniz 50 parçaya ayrılcak gibi. bi alt takımcıya gösterirseniz mutlaka anlarlar sorunun kaynağını
  • tazmannia T kullanıcısına yanıt
    Alt takımda görünür birşey yok.
    bir de ses çok orantılı bir yerden geliyor. düzenli dönen çark gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brgminder

    Alt takımda görünür birşey yok.
    bir de ses çok orantılı bir yerden geliyor. düzenli dönen çark gibi.


    Direksiyonu tam sol yapip biraz sert kalkis yapin ve ayni sekilde tam sag yapin yine sert kalkis yapin. Takirti gelirse aks kafalarina baktirin.

    Ek olarak radyator pervanesinin surtme yapmadigindan emin olun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    quote:

    Orijinalden alıntı: brgminder

    Alt takımda görünür birşey yok.
    bir de ses çok orantılı bir yerden geliyor. düzenli dönen çark gibi.


    Direksiyonu tam sol yapip biraz sert kalkis yapin ve ayni sekilde tam sag yapin yine sert kalkis yapin. Takirti gelirse aks kafalarina baktirin.

    Ek olarak radyator pervanesinin surtme yapmadigindan emin olun.

    Alıntıları Göster
    ben bir kere arabanın altını vurmuştum motor kulaklarından biri kırılmış her fren veya gaz yaptığımda tak tak diye ses geliyordu siz de bir kontrol edin bu olduğunu sanmıyorum ama arabanın önüne yük binince dediniz benim aklıma bu geldi direk




  • quote:

    Orijinalden alıntı: c4sus

    ben bir kere arabanın altını vurmuştum motor kulaklarından biri kırılmış her fren veya gaz yaptığımda tak tak diye ses geliyordu siz de bir kontrol edin bu olduğunu sanmıyorum ama arabanın önüne yük binince dediniz benim aklıma bu geldi direk

    Alıntıları Göster
    Buna benzer bir ses bende vardı karter muhafazı sacı egzoz borusuna değiyordu arabanın altını vurdurmuş benden önceki sahibi sacı yamultmuş sanayide düzelltiler ses kesildi, belki yardımcı olur açışından yazdım.
  • Arkadaşlar aynı problem şu anda bende var çözümü bulan oldu mu, çözüm bulduysanız burada paylaşabilir misiniz deki oldum artık bu sesten. Tamirciye gidiyorum ses yok, dönüp 20 km yapıyorum tak tak tak tak, geri dönüp varıyorum ses yok. Bi nedenini bilen var mı?

    Yğke binince tak tak tak ses yapıyor ama işin ilginci bir süre sonra kesiliyor, özellikle de tamirci binecekse.
    2010 1.4 tsi leon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RefLeXs -- 7 Eylül 2016; 14:27:17 >
  • ahada polo classic konusu

    ilk rotillere ve bilyalara baktırın,sonra z rotlara baktırın.aks kafaları da belki sesi yapıyor olabilir.
  • Ses sağ taraftan geliyor, sağ tarafın aks başı ve lastiği değişti 3-4 bin km önce. Z rotlarında problem yok diyor ustalar. Daha az önce sanayiye gittim, usta bindi ses kesildi, adamı yalancı çıkarıyor araba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RefLeXs -- 7 Eylül 2016; 19:15:08 >
  • Hâlâ fikri olan yok mu?
  • Ayni durum geçenlerde benim aracimdada vardi duzenli bir ses geliyordu tak tak seklinde rolantide ve yokus yikarken pervane surtuyormus gibi simdiler de ise o ses kesildi sadece direksiyonu tam sag yaptigimda ses gelmeye baslar oldu oda hemen kesiliyor demek istedigim pek takilmamak lazim bu sebepten arac yolda kalmaz. Sert bir cukurdan falan gectiyseniz böyle yapmis olabilir benim aracim da gectikten sonra olmustu.
  • Arabam reno megane 2 1.6 16v 2004 model, 2 hafta once aldim,180 bindeydi uzak yerden aldim baya gezdim derken 3000 km yaptim araba canavar gibiydi, gecen gun yine 200 km yoldan geldim araba canavar gibiydi, babam arabayi icdis v3 motor yikamaya vermis, yikamacida araba calisir durumdaydi ve nornaldi ben arabayi aldin oradan cikarken arabada bir titreme ettim az biraz surdugumde arabanin dusuk devirde motor titremesi fazlaydi yokus cikarken araba devirden duatu gaz yemedi sonradan normale dondu yine de titreme vardi, evin onune park ettim ve 2 saat sonra tekrar calistirdim araba basta calisirken motor cok fazla titriyordu gaz v3rdigimde titremesi geciyordu neyse yarin oldu arabayi bir dolastirayim dedim araba gitmiyor c3kisten acayip sekilde dustu, tamirci enjeksiyonlari vs kontrol etti motorda fincanlarda sikinti olabilit dedi SIZCE NE OLABILIR?
  • Yazmayi unuttum motordan tak tak ses geliyor
  • Aynısını başıma gelmiş ti o lanet arabada şanzumanı komple.degistirdim sorun geçmişti buseferde başka yerlerden çıktı 3 ay bindim o mu bana bindi ben mi ona anlamadım sonuç olarak sattım ve birdaha polo almam dedim kurtuldum
  • Polo degil megane 2
  • yusufk4858 Y kullanıcısına yanıt
    Sana yazmadimki ben konu sahibine yazdım
  • Konu hortlatma gibi olmasın ama sonuç ne oldu? sorun neredeymiş? Aynısı benim başıma da geldi. yalnız benimki sadece lpg'de yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munsal59 -- 3 Aralık 2017; 22:6:7 >
  • Problem aks-şanzıman bağlantısında çıktı. Şansınız varsa düzgün bir tamirciye denk gelirsiniz, işini bilir ve anlar ne neden oluyor.

    Önce aks başları kontrol edildi, sağlam.

    Aks bağlantıları sağlam.

    Aks- şanzuman bağlantısı sağlam

    Şanzuman içinden esneme payı veren kısım tak tuk ses yaptı. Tabi bunun için aks mili ve şanzuman indirildi, aks mili gerdirilip döndürüldü ve ses geldi. Ustam sağolsun şanzumancıya gösterdi, değişim dediler. Kendisi bir iki yere gidip geliyorum dedi ve kaynak yaparak işi çözmüş. 4 ay uğraştım ben bununla, diğerlerine kalsa şanzuman değişecekti 6000₺ ye ama sağolsun usta adam 300₺ye işi çözdü. Bir de kronik 6.vites dişlisi mevzusunu halletti ki adamın dibi...
  • Selam arkadaşlar bende 2011 astra j 1.4 turbo var memlekete gittiğimde bir usta arkadaşa gittim ve sürdü aks lalesi dedi birşey olmaz dedi İstanbula geliyordum ses bi 500 km sonra kesildi bir yıl yapmadı çok km de yapmadım 1 yıl içerisinde gerçi ses aynen seninki gibi kalktıktan sonra tak tak tak hızlandıkca artan sanki dönen birşey plastik bir parçaya vuruyormuş gibi ritimli artmaya başladı ustaya götürdüm lifte kaldırdık tur attık tık ses yok kafayı yicem aks kafalarında aksta boşluk yok yine memlekete gidicem korkuyorum yolda sorun çıkartacak diye sesi ir yapıyor bi yapmıyor özellikle usta elinde yapmıyor tesbit edip yaptıramıyorum başımdan geçen ve çare bulan varsa lütfen yardımcı olsun




  • Ve birde ekleme sesi debriyaj bastığım anda kesiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.