Şimdi Ara

Araçta Sağa Çekme Dingil Düzeltilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 hafta önce sol arka çamurluk bölümünden kaza geçirdim. Araç kaskodan onarıldı. Dingilin düzeltildiğini söylediler. Kaza sonrası araçta sağa çekme olduğunu farkettim. Tekrar açılara bakılması için ayara götürdüm. Rot ayarı yapan usta sol arkanın çok iyi olmadığını fakat ciddi problem yaratmayacağını söyledi. Araç tekrar rot ayarı yapılmasına rağmen hala çok hafif sağa çekiyor. Sizce tekrar dingii düzelttirmelimiyim. Yoksa açılardaki sapma kabul edilebilir düzeydemi? Ayar yapıldıktan sonraki fotografları ekliyorum.

    Araçta Sağa Çekme Dingil Düzeltilmesi
    Araçta Sağa Çekme Dingil Düzeltilmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meshuggah -- 13 Temmuz 2021; 13:21:13 >







  • Dingili düzelttirmeyip, yenisiyle değişim talep edecektiniz. Aynısı benim başıma gelmişti, kasko yetkili servisten, dingil düzeltilmesini talep etmişti, kesinlikle kabul etmedim. 1 ay parça bekledim orjinal parçayla birebir değiştirmişlerdi.

  • Usta sol arkanın çok iyi olmadığını ama ciddi problem yaratmayacağını söylemiş sizce bu iki cümle yürüyen aksamda ,yerine göre yüksek hızlarda ve virajlı yollarda araç kullanma için yan yana gelebilecek iki cümlemi dir. Rotçu usta size ciddi bir problem olmayacağına dair yazılı bir belge verebilecek kadar sözünü garanti edebilir mi.Sizde ayar yapılmasına rağmen çok hafif çekme yaptığını söylemiş siniz demek ki içinize sinmemiş ve kendinizi güvende hissetmiyorsunuz.


    Sonuçta yapılan işlem başarıya ulaşmamış. Takip edin lastiğinizin içten veya dıştan zamanla aşındığını göreceksiniz. Yolda giderken çekme olduğundan eliniz sürekli aracı yola düzeltme yaparak geçirecek ve yolculuk sonunda daha da yorulacaksınız. Rüzgarda aracınızın çekmesi artacak güvenliğiniz tehlikeye düşecek. Aracı her kim onardı ise oraya tekrar müracaat edin bence.





  • Aracı onardığım yer dingilin düzeltilip kontrol edildiğini iddia ediyor.Farklı bir ilde kaza yaptım şuan başka bir ildeyim işlerimden dolayı dönüp tekrar baktırmam mümkün değil. Ben dosya sorumlusuna işçiliğin düzgün yapılmadığını ilettim. Şuan sigortadan çözüm önerisi bekliyorum.
    Araçtaki sapmanın kabul edilbilir düzeyde olduğunu rot ustası söyledi ama dediğim gibi hala direksiyonu bıraktığımda 2 3 saniye sonra çekme başlıyor. Ne önerirsiniz onarılan servise tekrar gitmem mümkün değil. Bulunduğum ilde kaskonun tekrar dosya mı açması gerekir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.