Şimdi Ara

Araçta Akü kablosu kopması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bizim emektar broadway bu akşam beni korkuttu. Gündüz herhangi bir problemi olmayan arabaya akşam bindim marşa bastım, marş 1-2 kere döndü sonra bayıldı. Bildiğiniz klasik akü bitmesinde yaşanan bir durum yani, aracın verdiği tepki tam olarak o şekildeydi. Bagajda takviye kablosu var dur onu çıkarayım komşunun arabadan şarj ederiz diye düşündüm. ama şeytan dürttü, bir kez daha marş yapmak istedim. Yapar yapmaz tık dedi ve bir kopma sesi geldi ve hemen ardından araç komple elektrik kesti ve yanık kokusu geldi. İnip kaputu açtığımda akü kablosunun kutup başından yanarak koptuğunu gördüm. + kutupta kutup başı duruyor ama kablo kopmuş. Bu nasıl olabilir ? Fotoğrafı ekliyorum, acil yoruma ihtiyacım var. teşekkürler şimdiden.




  • Araçta Akü kablosu kopması
    Araçta Akü kablosu kopması

    Resim eklemeyi unutmuşum, Buyrun.




  • Elektrik Elektronik servisim var. Orası ya oksitlenmiş ya daha önce teller kopmuş ve incelmiş siz takviye ederken yüksek amper geçerken en fazla direnç oluşturan bölge orası olduğu için ısınıp oradan yanıp kopmuş kablo. Terminalleri bir elektrikçide yeniletin

  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt

    hocam araca takviye yapamadan bu hale geldi. Şöyle ki; takviye mi yapsak acaba diye düşünürken "ya dur bi daha basayım belki tek marşta alır çalışır" dedim ve takviye öncesi bir kez daha marş yaptım. Ondan sonra da böyle oldu. Yani ben herhangi bir takviye yapmadan oradan nasıl yüksek akım geçebildi, ne oldu ne bitti asla anlayamadım.

  • api_alper A kullanıcısına yanıt

    40-50 Amper geçiyor oradan. O kablonun kalınlığını evdeki tesisat kabloolalrıyla kıyaslayın... bu sebeple kalın oluyorlar.


    Terminalin oksitlendiği için direnç gösterdiğini ve yanarak koptuğunu düşünüyorum ben de. Zaten yanık izleri var.


    Tasarım vazifesini yapmış. Yüksek akım anahtaraları ve röleleri bu sebeple motor bölmesinde ve tercihen yakıt hatlarından uzakta olur. Bazıları yüksek akım anahtarlarını iç mekana taşıyorlar sonra yangın çıkıyor.

  • api_alper A kullanıcısına yanıt

    Motorun çalışmama sebebi aküden değil buradaki zayıflıktan Bu esnada orası aşırı ısınarak daha da zayıfladı. İkinci marşta da sigorta gibi kesti.

    İnce kablolarda çekilen akıma göre voltaj düşümü daha fazla gerçekleşir, voltaj düşünce yeterli akım çekilemez. Yani akün bitik gibi algılaman gayet normal bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 15 Mayıs 2023; 20:46:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.