Şimdi Ara

Aracımı sattım max 465 K için Araç tavsiyesi Rica... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    yalitim,kaporta,yol tutus bakimindan polonun dahi yanina yaklasamaz. almanlar bi ayri level onu anladim corollada ama aldik bi kere ve 7 sene garanti,sorunsuz motor sanziman,1300 lira bakim ve dusuk tuketim guzel.
    araba ruzgarda yolda geziyor, en ufak virajda kafadan birakiyor. kafadan birakan araba ilk defa goruyorum. poloyu dahi ne kadar zorlarsan zorla tatli tatli arkadan biraka biraka doner ama kopmaz. bu onu direk saliyor, az sert fren yapsan abs yapa yapa gidiyor.bi gun giricem birine arkadan bakalim ama ne zaman :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Alintiladigin sitenin dsg patlamalarını da ekleseydin ya hesaba .Ya da garanti bittikten sonra hala servis tarafından yolunan vag musterini ...

    Gecin hikayeyi

    hondanin bakımları ucuz değil ama diğerleri de pahali artık. Bunu anlatmak için çabalamaya gerek yok az biraz kafası çalışan dolar kuruna bakip anlayabilir zaten .

    Her aracın bakim fiyatları farklı olur.Sen tut vw grubunun mini üyesinin en ucuz bakımını (ki onda bile fiyat yanlis)civic ile kıyasla , yetmez gibi bir tavsiye edenlere düşman de.Birakin anlamadığınız işlerle uğraşmayı.

    Her iki arac da 10.000 kmyi 1 yılda yapıyorsa nasıl olacak bu hesap?

    İşin reel kısmına gelince civici servise goturmesine dahi gerek yok.Bircok kişi bakımını kendisi hallediyor zaten .

    Basima iş çıkarır korkusuyla doğuşun önlerinde yıllarca iyi niyet dilenmesinden daha iyidir .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

    😁 neden duymayı seveyim yada sevmeyeyim çok gereksiz bir cümle olmuş. Ben zaten silverline in çok iyi bir kit olduğunu yazmıştım cümlemin başına ve yazdıklarından anladığım kadarıyla bu noktadaki araştırmalarım da sizinkinden bayağı fazla.

    Ama kimseye birşey kabul ettirme derdim olmadığı için yanıldıgimla kalayım.

    Sağlıcakla güzel günlerde kullanin aracınızı 👍


    sonradan eklenen kısım:

    Yazmayacaktim ancak bu yazıyı okuyacak kişilere faydası olsun diye yazayım.

    Arkadaşımiz prins ustasına gidip beni ikna et deyince oda ikna etmiş 😁 ancak 132 Lik Toyota motoru gerçekten çok kit seçen bir motor değil yani ustanın arkadaşa dedigi gibi BRC takdirirsan yine bize gelirsin argümanı tamamen yanlış, bu araçlarda Atiker bile ( bu bileye Atiker ustaları kizabilir 😁 ucuz olduğu için bu şekilde yazdım) takdirip mutlu mesut binen insanlar var. Arkadaşımizi usta ikna etmiş ve çok güzel bir kit takdirmis👍 ikna ederken ne demiş mühendis atlar gelir, bu araç Türkiye'de her yıl binlerce montaj yapılan bir araç mühendis gelmesine neden olmayacak kadar tecrubelenilmis bir motor, kaldı ki eğer bir sorun yasarsa kimsenin de atlayıp geleceği falan yok 😁. Bu motorda ilk yazdığım gibi kitten ziyade usta önemlidir, çünkü yanlış iş yapılırsa araç BRC de olsa prinste olsa atikerde olsa iş yanlıştır.

    Gelelim bir tuşa basıyor ayarlar yükleniyor noktasına prins bu araç için optimum ayarları belirlemiş ve bu ayarları gönderiyor hepsi bu, yani abartılacak birşey değil diğer kitlerde de zaten Optimum ayarlar belli bu ilk kez LPG takılan bir araç değil ki en fazla LPG montajı yapılan motor.

    Bu arada bende belki silverline montajı yaptıracağım yani prins karşıtı veya düşmanı falan değilim, ama taraftarı da değilim. Peki neden silverline montajı yaptıracağım çünkü enjektörleri çok kaliteli ve uzun ömürlü işte bu noktada da fiyat fayda analizi yapacağım hepsi bu arkadaşlar.

    Kit tercih ederken bir diğer önemli noktada bakım masrafları arkadaşlar, karar verirken kaç km de ve ne kadar aralıkla bakıma gelecek ve ne kadar ucret alıyorlar bunuda sorup ona göre fiyat fayda analizi yapmak lazım en azından ben bu şekilde yapacağım.

    Ancak tekrar yazayım bence en önemlisi bu işte usta, iyi, tecrübeli ve işinin arkasında duran bir ustamız varsa işlem tamamdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 4 Mayıs 2022; 8:57:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Kafadan kayma tamamiyle lastiklerinizle alakalı sanırım bende 225 dunlop var virajlara sert girmeme rağmen öyle bir sorun yaşamadım. Viraj performansını çok beğendim aracın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    haklisiniz, ustunde gelen lastikler berbat ama cope atmaya kiyamiyorum, sileceklerin lastikleri bile en ucuzundan.3.ayda otmeye basladi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 4 Mayıs 2022; 10:51:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Lastik önemli faktör hocam corolladan önce R56 Cooper S kullanan biri olarak virajlara hala öyle sert girmeme rağmen aracı yoldan çıkaramıyorum :) Silecekler bende ötme yapmadı hala araç 1 yaşında. Silecekleri kaldırıp iyice ıslak bir bezle temizleyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt

    hikayeye gerek yok. matematik bilimi ortada. garantili sıfır bi araç aldığında başına gelecekleri söylüyorum. o patlarsa bu patlarsaya bakarsan cvt şanzıman arızaları da var aynı sitede. cvtli honda civic ve polo özelinde sorulmuş soru. antin kuntin argümanlarla servise gerek yok diye garantili aracı servise sokmamak nedir yahu. aynı işi görecek ve atmosferik bi araca 1,5 yoğurtlu iskender gibi 1,5 kat fazla servis parası bayılmak nedir. anladığın hali buysa kalsın.


    öyle olursa böyle olursa diye aracı garantiden çıkar veya 1,5 kat fazla servis parası ver ve bi şeylerden anladığını iddia et. siyasi figürlerin matematik hesabı yapar gibi hesaplar. ordan o olursa gelirse tutarsa kapsından geçersen servise gitmezsen patlarsa dolarsa.

  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    cok ilginc,bunu duyduguma sevindim.ben suspansiyon veya onduzen kaynakli saniyordum.degistireyim bari yoksa girecem bi yere birgun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca frenleride çok güven veriyor bana. Bence sizin tek sorununuz lastikler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Benim yorumumu iyice bir oku sırayı bozmadan .Civic sahibi İSTERSE garantiyi de rahatça sallar dedim .Ama öncesinde de bir suru soru var sana .Tabi onlara cevap vermek işine gelmemiş

    Dsgli polo ve cvtli civic.

    Cvt de ariza çıkarıyor ha .Bu tam hafızasını kaybetmiş vag fanboyu lafları. Ariza oranını da bir öğren bakalım kaçta kaçmış

    Bakim fiyatlarını da ihmal etme .Orada da yanlışın var

    Son olarak sana bir matematik sorusu

    1 yılda 10.000 km yapan civic ve polo sahibi iki kişi 5 yılda kaç bakıma girer?

    🤣

    Neyse benim civic aracim yok .Polo da

    Mantık diye birsey var.

    Sen kendince matematik dediğin sallama hesaplara inanıyorsun diye gerçekler öyle olacak değil.

    Selametle polocu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt

    aynen kardeşim aynen. bu faydasız diyaloglar için kaybedecek vaktim yok. hesap ortada görmesini bilene. isteyen istediğini alsın. öyle de böyle de, araba için oturup iki saat kimseyi ikna edecek halim de yok memleket bu haldeyken umrumda değil arabası da. Allah herkese gönlündeki aracı nasip etsin inşallahta binelim.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.