Şimdi Ara

Aracımı nasıl yıkıyorum ve önerilerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
161
Cevap
31
Favori
6.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi yıllar dilerim.


    Ben yıkama için petrol istasyonunun imkanlarını kullanıyorum yeri olan kendi yerinde olmayan istasyonda yıkayabilir burada bir sorun yok ancak benzinlikteki köpükleri kullanmamalıyız. Neden kullanmamalıyız? Çünkü bu köpükler pH oranı yüksek ve kostik içerikli sabunlar olduğu için verniğe, plastiklere, kromlara, kauçuklara ve fitillere geri dönüşü olmayan hasarlar verebilir. Peki ne yapacağız ? Öncelikle bütçemiz yeteri kadar fazlaysa Kwazar, Marolex gibi markaların pompalarını tercih edebiliriz.


    https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=2921


    https://www.yamaclardetailing.com/urun/kwazar-kopuk-yapan-basincli-pompa-2lt


    Bütçemiz az ise bir adet ilaç pompası ve nozul alıyoruz ardından videodaki gibi uygulamayı yapıyoruz.


    https://www.youtube.com/watch?v=xRw4eEmDcO4



    https://www.n11.com/urun/karona-2-lt-kalin-piston-ilaclama-dezenfekte-pompasi-sari-7465359?magaza=guneybahcetarim


    https://www.n11.com/urun/lechler-110-06-meme-yuksek-etki-alanli-nozul-ucu-2-adet-7443060?magaza=agroturkey


    Evet artık suyumuz ve köpüğü atacağımız malzememiz var peki bunları neyle kullanacağız ? Öncelikle pH nötr bir şampuan almalıyız, marka model pek fark etmez ama aracınızda seramik kaplama varsa ağır prewash şampuanlar kullanmayın ki kaplama zarar görmesin. Benim de kullandığım ve önereceğim prewash Divortex'in washberry modeli olacaktır, ardından 2. pompam ile Valet Pro Foamula 1 atıyorum ve temaslı yıkamayı yapıyorum. Siz temaslı yıkama için kova şampuanı da kullanabilirsiniz ben yerim olmadığı için istasyonda 2 pompa ile tıkır tıkır hallediyorum işimi.


    https://www.n11.com/urun/divortex-washberry-ph-notr-oto-sampuani-4-litre-7626827?magaza=divortex


    https://www.yamaclardetailing.com/urun/valet-pro-foamula-1-ph-notr-yikama-kopugu-5lt

    Araç çok kirliyse önce bi su tutup ardından prewash şampuanı sıkıp bekliyoruz sonra onu temas etmeden basınçlı su ile duruluyoruz. Daha sonrasında asıl yıkama şampuanımızı sıkıyoruz ve wash mitt veya sünger yardımı ile işimizi bitiriyoruz. Benim kullandığım eldiven Slopes'in Deluxe Wash Mitt modeli.


    https://www.n11.com/urun/slopes-deluxe-wash-mitt-yikama-eldiveni-7588952?magaza=antpaautocher

    Temaslı yıkamayı da yaptık şimdi sıra geldi durulamaya, benim kullandığım bez Armor All markasının XL Drying Towel modeli. Ancak stoklar baya azalmış ve tekrar büyük ihtimalle gelmez, o yüzden bir kaç tane farklı başka bez modeli de ekliyorum.



    https://www.n11.com/urun/armor-all-microfiber-kurulama-bezi-8383853?magaza=ustaparcaci


    https://www.n11.com/urun/barite-mikrofiber-oto-kurulama-havlusu-40x40cm-800gsm-sari-18074361?magaza=smartbee


    https://www.n11.com/urun/superclean-uber-dark-grey-kurulama-havlusu-60x90-cm-7588076?magaza=demirdetaymagazasi


    https://www.n11.com/urun/work-stuff-monster-yeni-seri-sari-kurulama-havlusu-90-cm-x-73-cm-7589840?magaza=parlatanadamlar


    https://www.n11.com/urun/valet-pro-kurulama-bezi-gri-drying-cloth-grey-drying-towel-50x80-7590020?magaza=hobiotom

    Dışarıda jant temizliği için Upcare Red of Blaze demir tozu sökücü ve detay fırçası kullanıyorum ama stoğu bitmiş galiba o yüzden muadil ürünleri bırakıyorum. Bu ürünleri aynı zamanda kaportada da kullanabilirsiniz ve cila uygulaması yapacaksanız kullanmak zorundasınız.



    https://www.n11.com/urun/dvx-blue-edition-iron-burner-demir-tozu-eritici-473-ml-7626819?magaza=divortex


    https://www.n11.com/urun/auto-cher-red-storm-demir-tozu-temizleyici-iron-out-16-oz-473-m-7859006?magaza=autocher


    https://www.n11.com/urun/ddm-ironstar-demir-tozu-temizleyici-500-ml-23030661?magaza=demirdetaymagazasi

    Şimdi arabayı güzelce yıkadık temizledik, demir tozu temizliğini yaptık (boya çok kötü durumdaysa kil temizliği de şart) tabi bu boyayı korumak lazım, bunun için de Soft99 Fusso serisi kullanıyorum ve öneriyorum. Sadece sıvı olanı da alabilirsiniz katı olanı uygulayıp sıvı olanla 10-12 haftada bir çok hafif birkaç fıs şeklinde waxa katmanlaştırıcı olarak da kullanabilirsiniz fark etmez.



    https://www.n11.com/urun/soft99-fusso-coat-speed-barrier-hizli-sprey-boya-koruma-400ml-7835867?magaza=tasdemirdetailing


    https://www.n11.com/urun/soft99-fusso-coat-12-aylik-wax-acik-renk-7835911?magaza=hobiotom


    Kil uygulaması için sentetik kil kullanmanızı öneririm, hamur gibi olan yoğurulabilenlerde çizme miktarı daha fazla iken bunlarda minimum çizikle işinizi görüyorsunuz ve yıkayıp tekrar kullanım imkanı olduğu için uzun süre hizmet gösterir.


    https://www.n11.com/urun/carpro-polyshave-blok-sunger-bloklu-kil-1-adet-7469977?magaza=parlatanadamlar


    https://www.n11.com/urun/spta-kil-diski-150mm-43864395?magaza=antpaautocher


    İç Cam temizliği için 1/2 - 1/3 sulandırılmış İPA ve güderi bez kullanıyorum, iç temizlik için ise detay fırçası+dandik bez+eli yüzü düzgün markaların APC'si size yetecektir. Benim genel olarak kullandığım malzemeler bu şekilde, aşağıdaki siteler güvenilir satıcılardır oraları inceleyip ürünlere bakabilirsiniz. Merak ettiğiniz ürünleri ve uygulamaları sormaktan çekinmeyin bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışırım.


    https://www.autocher.com/


    https://cilakutusu.com/


    https://www.detailingdeposu.com


    https://www.detaycim.com


    https://www.rmpolish.com


    https://www.otodetaymerkezi.com


    https://boyassi.com


    https://www.detailersshop.com


    https://www.detaymarketim.com


    https://www.parlatanadamlar.com


    https://www.hobiotom.com


    https://detailbox.com.tr

    https://www.demirdetay.com


    https://www.tasdemirdetailing.com


    https://www.yamaclardetailing.com








  • Ben üzülüyorum açıkçası. Hayat böyle takıntılarla geçmemeli. Dışındaki plastik aksam zarar görebilir diye özel şampuanlar falan alacağım. Yok seramik kaplama yok ppf kafayı yedi millet. Takıntılı insan işi. Ağustos'ta aldığım siyah aracı bir kere petrolde yıkadım. Beyaz aracı da 1.5 yılda 3 kere yıkadım. İçini sık sık süpürdük ama dışı pis. Zaman kaybı geliyor bana.

    Yıkamak lazım tabii ki ama abartmak mantıksız geliyor bana. 2-3 güne bir araba yıkamalar, arabanın lastiğine bile kimyasal alıp parlatmalar abartı bence.

    Bir komşumuz vardı, her pazar 3-4 saat uğraşırdı arabasıyla. Çocuklarıyla arabası kadar ilgilenmezdi. Hobi olmuş onda ama bu da kötü bir hobi. Vizyonsuzluk bence. Daha eğlenceli, daha faydalı hobiler bulunabilir.

    bekar gençler için güzel uğraş olabilir ama evli ve özellikle çocuklu babalar böyle şeylerle uğraşmak yerine karınıza çocuklarınıza vakit ayırın. Bırakın araba pis olsun. Yada fırçayla 10 dk da hızlı temizlik yapın hiç önemli değil. Boş vaktinizi çocuklarınıza ve ailenize harcayın. Hayat kısa

    +1, hele hele verilen emeğin ve harcanan saçma sapan yüksek paraların (plastik sprey formundaki pompa bile 900 lira) uzun süreli bir faydasının olmayacağını ve aracın kısa sürede yine kirleneceği, dış etkenlere maruz kalacağı gerçeği kesin olduğundan bütün bunlara değecek işler değil. Aracı pürü pak yapıp aylarca galeride veya kapalı özel garajda tutacağım diyorsanız o başka tabi. Orada bile kirleniyor.
  • Yeni başlayanlar bütçe dostu güzel tavsiyeler var.


    Şampuan olarak Sonax turuncu tavsiye ederim.


    "Gyeon" marka ne bulursanız çok kalitelidir.


    Hayırlı Cilalar

  • medicifamily kullanıcısına yanıt

    Gyeon ve Chemical Guys bence balon 2 marka, Auto Glym'in de bazı ürünleri iyi ama bazı ürünleri balon. Ürünlerine kötü demiyorum, f/p olarak çok kötüler.

  • Sıradan ilaç pompası uygulamasını denedim ancak başarılı olamadım, köpük pompaları da gereksiz pahalı. Sonax şampuan ve Smartbee ürünlerini kullanıyorum, yeterli oluyor. Her ne kadar sakınırsak sakınalım gelip başkası vurduktan sonra özenmenin hiçbir anlamı yok.


    Sıfır aldığım araçla ilk 3 ayda 3 farklı olay yaşadıktan sonra özenmeyi bıraktım, o günden beri hiçbir şey olmadı.

  • Yağmur yağsın da araba temizlensin diye bekleyen biri olarak bu kadar özene bezene araba yıkayanları gördükçe imreniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 29 Aralık 2023; 22:32:17 >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Ben üzülüyorum açıkçası. Hayat böyle takıntılarla geçmemeli. Dışındaki plastik aksam zarar görebilir diye özel şampuanlar falan alacağım. Yok seramik kaplama yok ppf kafayı yedi millet. Takıntılı insan işi. Ağustos'ta aldığım siyah aracı bir kere petrolde yıkadım. Beyaz aracı da 1.5 yılda 3 kere yıkadım. İçini sık sık süpürdük ama dışı pis. Zaman kaybı geliyor bana.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Zaten Aracı sık sık yikamakta boyaya zararlı diye biliyorum .

    Her neryse bu kadar uğraşacağınıza ppf kaplama yaptırın isterseniz aracı hiç yıkamayin . Boyaya herhangi bir zararı olmaz zaten .

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Takıntı değil aslında hocam, tabi uç örnekleri dışarıda bırakıyorum ama aslında bu da bir çeşit hobi bu. Bir ara bayağı araştırmıştım detailing mevzularını ama zaman konusunda biraz aşıyor beni  

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Herkesin hayatta değer verip zaman harcadığı bir hobisi oluyor. Demek ki onlarda araba yıkamaktan keyif alıyorlar. Benim de sizden pek farkım yok siyah renk çok kirleniyor diye beyaz araba alıyorum aylarca yıkanmasa da gideri oluyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Ben üzülüyorum açıkçası. Hayat böyle takıntılarla geçmemeli. Dışındaki plastik aksam zarar görebilir diye özel şampuanlar falan alacağım. Yok seramik kaplama yok ppf kafayı yedi millet. Takıntılı insan işi. Ağustos'ta aldığım siyah aracı bir kere petrolde yıkadım. Beyaz aracı da 1.5 yılda 3 kere yıkadım. İçini sık sık süpürdük ama dışı pis. Zaman kaybı geliyor bana.

    Bu araçların milli servet olduğunu ve zarar görmeleri halinde dövizin yurtdışına çıktığını da es geçmemek gerekli. 15-20 gün bazen ayda 1 araç yıkıyorum öyle büyük vakitler harcamaya gerek yok.

  • marslan1999 kullanıcısına yanıt

    4 kat keçe (mobilya kaydırmazı kullanıyorum keçe olarak) ve nozul + pompa hortumunda 2 delik yapıyorum diğer arkadaşlarıma da böyle yaptık başarısız olan yok, bir yerde yanlış yapıyor olabilir misiniz?


    İyi arabadan önce iyi muhitte ev almak önemli hocam, en azından günün çoğunluğunu geçirdiği yerde başına bişey gelme riski azalıyor.

  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla denemiştim ancak en büyük sorun çok hızlı basınç düşüyordu. Deliği fazla açtım desem aksi durumda da köpük oluşmuyordu.


    Bulunduğum bölgenin açık ara en iyi sitesinde yaşarken park halinde sürttüler :) Devamında trafikte arkadan çarptılar, kaçışı olmayan durumlardı.

  • Aracı hiç yıkamazsanız uzun vadede şöyle bir zararı olur, aracın kaportası ısındıkça ve soğudukça vernikteki gözenekler açılıp kapandığı için yavaşça kir gömülmeye başlar boyaya hasar verir. Tabi bu kontaminasyon mikro düzeyde gerçekleştiği için gözle hemen anlayamazsınız ama uzun dönemde etkili olur. Kaliteli bir cila veya seramikli aracı da zaten kolay kolay kirlenmediği için sık yıkamaya gerek kalmıyor. Soft99 katı cilanın bu yönünü de çok seviyorum, kaportada kaldığı süreçte hem temizlik çok kolaylaşıyor hem de araç toz kir tutmuyor baya bir süre.

    https://www.youtube.com/watch?si=0V5feYxuUFXvji7k&v=QW-1J-E1S9A&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?si=VTKSWhhcMQh_FFjR&v=JnQs9iDpaOY&feature=youtu.be




  • marslan1999 kullanıcısına yanıt

    Süngerin yeşiliyle olmuyor hocam ya, ben de başta o hatayı yaptım daha sonra mobilya kaydırmazında buldum çözümü.


    Olacağı varsa oluyor maalesef, benim de tek kazam ben durur vaziyetteyken otobüsün vurduğu arabanın aracıma top gibi sekmesi sonucu olmuştu 😄

  • takibe aldım teşekkürler benzinlikte yıkıyorum araç eski ama olsun yine de temiz olmasına özen gösteriyorum  

  • Emeğinize sağlık güzel bir paylaşım teşekkürler, kayınpederin müstakil evinde bende amatörce yıkama yapıyorum ama bu kadar malzemem yok maalesef:)
  • Araç içi döşeme için ne yapıyor sunuz?
    Kapılarda ki siyah kumaş döşeme zamanla siyahtan gri ye dönmeye başlıyor.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Yıkamak lazım tabii ki ama abartmak mantıksız geliyor bana. 2-3 güne bir araba yıkamalar, arabanın lastiğine bile kimyasal alıp parlatmalar abartı bence.

    Bir komşumuz vardı, her pazar 3-4 saat uğraşırdı arabasıyla. Çocuklarıyla arabası kadar ilgilenmezdi. Hobi olmuş onda ama bu da kötü bir hobi. Vizyonsuzluk bence. Daha eğlenceli, daha faydalı hobiler bulunabilir.

  • İlk kazada heves kalmıyor haftada bir petrolde köpük suya dönüyor iş. 

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Bence o kurduğu hayattan mutlu olmadığı için evden ve evin içindekilerden kaçmaya fırsat arıyor  

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.