Şimdi Ara

aracıma lpg taktıktan sonraki performans dususu, ve carbon clean hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2005 model 1.3 getz model aracıma 100bınde lpg taktırdım. ılk başlarda gucte herhangi bir düşüş hissetmiyordum ancak, sanki aracın cekişi ,hızlanışı hergeçen gün daha azaldı.suan lpg taktıralı 10bin km oldu, aracın hızlanışı ,yokuşta cekişi vs. geçen yıla göre düştü. piyasadakı bu yakıt katkıları vs yada carbon clean yaptırsam motor çekişine bi etkisi olurmu acaba? birde lpgni 10bin bakımı geldi ,garantisi sürüyor. tahmını ne kadar bı ucret ıstiyorlar bunun ıcın?



  • 10 tl ye lpg filtresini değiştireceksin bu kadar.Lpg de %5 çekişte kayıp olur,normaldir.Anlattığın kadar araç çekişten düştü ise hava filtresi,buji tırnak aralığı ve son ihtimal aklıma enjektörler geliyor.Lpg kuru yakıt olduğundan enjektörler kurum bağlamış olabilir.

    Opet'ten yakıt alarak denemeni öneririm,diğer akaryakıt firmalarına göre lpg nin oktanı daha yüksek.
  • LPG'deki performans düşüşünün sebebi LPG yakıt filtresinin eskimesi, enjektörün kirlenmesi ve yazılım güncellemesi gerekliliği gibi sebeplerden olabilir. Carbon clean veya yakıt katkısıyla çok alakalı bir durum değil. Uç örnekleri saymazsak carbon clean denen olayın hurafe ve para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Aracımın LPG enjektörünü yeni değiştirdim ve yazılım güncellendi, şu an benzin ile LPG arasında çekiş farkını hissedemiyorum bile.

    @flyer_mig
    LPG kuru yakıt gibi bir yaklaşım doğru değil zaten kullanılmakta olan enjektör direkman LPG firmalarının ürettiği LPG enjektörü. Enjektörlerin ömrü 40-50bin km kadardır. LPG filtresinin de her 10bin kilometrede bir değişmesi gerekir, LPG filtresini değiştirmeyi ihmal ederseniz enjektöre yakıtı kirli yollamaya başlar, enjektör ömrü ve performansı azalır.

    Öte yandan benzinde de performans düşüşü varsa kesinlikle problem motordadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 15 Ekim 2013; 5:24:21 >




  • teşekkür ederim, ben bi lpg montajı yaptırdığım yere gideyim en iyisi, 10 bin km oldu taktıralı. iyi bayramlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.