Şimdi Ara

Araç titreme sorunu AKS (Tecrübeyle çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
2
Favori
41.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Sizlere başımdan geçen bir olayı anlaticam belki birilerine faydası olur. Öncelikle aracımda 70-90 arası hızlarda sadece gaz a bastığımda ön tarafdan titreme oluyordu aracın kafası çamaşır makinası gibi titriyordu. Bir kaç ustaya gösterdim otomatik şanzıman arızalı diyenler oldu aks arızalı diyenler oldu tork konventörü arızalı diyenler oldu. burada yapacak usta olmadığını söyleyenler oldu :) ağzı olan konuştu anlayacağınız. Hepsi de bu şekilde kullanmamı parça bozulup kırılana kadar devam etmemi söylediler.

    3 hafta önce aracımla uzun yola ciktim gidiyordum. Bir yerde mola verdikden sonra tekrar otoyola çıkınca araçda bu sefer titreme direksiyona vuruyordu sanki lastik patlamış gibi indim baktım birşey yok devam ettim yavaş yavaş inegöl girişinde araba yürüyemez duruma geldi, yuksek hizda kaza yapabilirdim. sol tarafdan tak tak sesler geliyordu risk alıp bir tamirciye gittim eliyle tekeri çevirdi abi sanjiman gitmiş kilitlenmis dedi. Sigortanın çekişiyle aracı baska bir sehir'e çektirdim(300 tl farkla).

    Usta aks kırılmış dedi :) Gittik yan sanayi sifir çift aks aldık çünkü titreme de yapıyordu araç önceden garanti olsun diye çift değiştirdik. Bu sefer problem 20-40 arası yapmaya başladı aynı sallantı. Usta tekrar baktı bu aks sorunlu olabilir dedi garanti den 2. aks i istedik geldi değiştirdik. Problem aynı :) bu da arızalı olabilir dedi böyle bin dedi. tabi 700 tl aks 100 tl + 100 tl değişim + 300 çekici farkı. sonuç olarak elde var sıfır ne zaman nerede bozulacağı belli değildi problem devam ediyordu.

    bu sefer otomatik şanzıman ustalarına gittim onlar kesinlikle aks dedi. bir usta önerdi ve gittim. Usta direk yan sanayi aksları söktürdü ve orjinalleri tamire verdi. Orjinal akslar yağsız kaldığı ve su girdiği için içine taklama sesi oradan geliyormuş 200 tl ye tamir oldu. 1200 + 200 aks tamiri + işçilik 100 = 1500 tl

    Yan sanayi aks almayın da takmayın da 1500 tl havaya gitti. 200 + 100'e bu iş hallolacakken. Ayrıca birşey olmaz böyle bin diyen arkadaşlarada buradan selam olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuulman1 -- 18 Ocak 2018; 13:12:48 >







  • Aynı sorun vardı aracımda, ustam tek seferde çözüp kendi eliyle tornaya götürdü getirip taktı 300 lira vermiştim ben de.Ustayı beğenmezdim ama şu an kıymeti arttı gözümde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, güzel bir yazı olmuş teşekkürler. Aracının markası nedir? Birde tam olarak hangi parçayı tamir ettiler. Aks derken, başı mı, bilyası mı, bağlantı noktası mı? Söyleyebilir misin?
  • Geçmiş olsun
    Aynı problem aracimda var son Tamir işlemi nerde yapıldı
    Çünkü benim Tamirci illa orijinal aks al gel degiselim diyor . Deli para 3500
    Yâda çıkma sağlam orijinal bul diyor
    Tamir ettirmeye yanaşmıyor naapicam bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün mitsubishi carisma aracıma baskı balata değişimi yapıldı .heyecanla aracım uçacak diye beklerken aracın akslarında sorun olduğu söylendi.bu haliylen toparlattım. araç yürümeye başladığında 3-4 şiddetinde deprem oluyor sanki arac içinde, arac hızı 50 km yi geçemedim sarsıntıdan.
    Gaza basışlarda yani hızlanmada sarsıntıda artıyor .
    usta takım aks alalım diyor .
    takım aks yok piyasada ama bir yerde buldum 3000-4000 TL fiyat çektiler ,parçaları ayrı ayrı satılıyor. ustada buna yanaşmıyor . araştırmalara göre aks tamiri yapılıyormuş .
    aynen BALAHM senin dediğin gibi ben de ne yapacağımı bilmiyorum. araç evin önünde yatıyor sinir stress çaresizlik bekliyorum ...
  • Yıl 2022, Getz marka aracım var. AKS orjinaline 10.000 TL+ işcilik yetkili servis fiyatı. Bütün ustalar orjinal al diyor. Tamiri için 200 TL tornaya götürdüm ama sallantı maalesef tam kesilmedi. Sadece hafifledi. Mecburen yan sanayi alacağım. Bu yoklukta Allah kimseye 10 bin tl parca fiyatı verdirmek zorunda kalmasin.

  • selamlar aracım scenic 1 . Aracım 30-50 arası süratle giderken çok fazla sarsılıyor. Fakat o süratları aşınca özellikle 80 90 ile giderken hiç titreşim olmuyor.

    Sağ aks yeni değişti. Motor kulakları yeni değişti. Usta akstan olamaz kesin lastiklerden dedi gittim rol balance yaptırdım. Lastikci lastikler yeni lastiklerdede pek birşey görünmüyor dedi.

    Lastikçi sonrası sorun devam ediyor.

    Varmı bir çözüm öneriniz?

  • havadansudan34 H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bende bugun balansciya gittim. Lastikleri yeni taktirdim titreme vardi. Kendi balansi yaptiktan sonra gezdi geldi. 70 80 arasi titreme var bunda. Bi islem gordu mu dedi. Bende sol ön aks degisti dedim. Titeme balansla alakali degil. %99 ihtimal aktan dolayi dedi. Dedigi de dogru. Cunku balanstan once daha cok titriyordu. Simdi sadece 70 80 arasi yapiyor baska yapmiyor. Gazi o aralikta birakinca da titremiyor. Aks degistirsen iyi olur desim Aks daha 2 senelik. Guler misin aglar misin 🤭 Bu sorun teskil etmez dedi ama beni rahatsiz ediyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.