Şimdi Ara

Araç Tavsiyesi Rica Olunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Öncelikle daha önce böyle bir konu varsa da ben yeniden başlık açıyorsam affola.
    Araç tavsiyesi için yardımlarınızı bekliyorum.
    1-İlk arabam olacak.3 kişilk aileyiz(eşim ben ve bebeğimiz).Şöförlük acemiden hallice.
    2-Bütçe:Maksimum 45.000 TL(45,500'e bile çıkamıyorum)
    3-2011-2012 üstü, 60-70 bin km geçmemiş
    4-Ayda max 650 km yol yapılacak dolayısıyla benzinli ve manuel bir araç düşünüyorum.
    5-Kasa olarak Hb düşünüyorum.
    6-Aracın motor hacmi konusunda kararsızım.forumlarda dolaşınca kafam çok karıştı.1-1,2 motorlar çekmez 1,4-1,6'lar çok yakar lpg taksan sıkıntı olur vs.(Gerçi yapacağım en fazla sürat 100-120 olacak ancak yokuşta bayılma ve ya uzun yolda yorma gibi konularda aracın beni üzmesini istemiyorum)
    7-Güvenlikli araç olması taraftarıyım
    8-Uzun araştırmalarım sonucunda listem şu şekilde oluştu;i20 1.2 sense 2013, ibiza 1.0 Ref.(1.4 çok yakar diyorlar),peugeot 208 1.2 , corsa 1.2 2013, polo 1.0 trendline, Fiesta 1.25 trend
    Benim için i20 hem donanım hem yakıt hemde bakım masrafları yönünden liste başında.Listemdeki araçlar için düşünceleriniz nelerdir?Kullanan memnun kalan var mıdır?Ayrıca liste dışında tavsiye edeceğiniz araç var mıdır?
    Değerli yorumlarınızı bekliyorum.







  • Kesinlikle Jazz arıyorsunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seat Bayilerinde Sıfır Seat İbiza 1.0 75 hp liste fiyatı 52.900 TL'dir. Yeni kasanın çıkmış olması ile bu ay sonuna doğru büyük bir indirim bekliyorum. Eğer imkanını varsa bir Seat bayisine uğrayıp 4-5 Bin TL indirebilirsiniz. Şahsen geçtiğimiz hafta bir arkadaş için gitmiştik. 46-47 Bin TL bandına kadar düşmüşlerdi. Bence ikinci el araba her zaman risktir. Sıfır al kafan rahat olsun. Arabanın ilk sahibi sen ol. bütün geçmişini bil. Üstündeki jelatinleri kendi ellerinle sök mükemmel bir haz veriyor. Hele içindeki sıfır araba kokusunu solumak gibisi yok. Şimdi gelelim asıl soruya. Benzinli araçlar yeni nesil ve eski nesil olarak ikiye ayrılıyor. Eski nesil benzinli araçlarda Turbo beslemesi yoktur. Yeni nesil benzinli araçlarda ise turbo beslemesi vardır. Vag grubu için konuşuyorum. Yani bir motorun yanında TSİ varsa buradaki 'T' harfi 'Turbo'dur. Turbo beslemeli benzinli araçlara tüp takılamaz takılsada hiçbir verim alınamaz ve ilerleyen dönemlerde motor sana bir araba parası kadar daha masraf çıkarır. Turbo beslemesi olmayan Atmosferik benzinli motorlara ise tüp istediğin gibi takılabilir. Eğer biri sana tüp taktırdım araç çekişten düştü diyorsa bu şahıs tüpü 7-8 sene önce taktırmış demektir. Yeni nesil sıralı otogaz sistemlerinde araç çekişten kesinlikle düşmez. Eğer işçiliği kötü bir yerde hiç duymadığın bir marka tüp taktırdıysan çekişten düşmenin yanında hiçbir verim alamazsın. Eğer benzinli araç alacaksan Vag grubu araçlardan şaşma derim. Eğer dizel alacaksan PSA ve Reno grubu araçlara bakabilirsin.
    Vag Grubu Araçlar : Volkwagen , Audi , Seat , Skoda
    PSA Grubu Araçlar : Pejo , Citroen ve Yeni eklenen Opel
    Renault Grubu Araçlar : Renault ve Dacia ( Yakıt konusunda çok iyiler ancak dayanıklılık sıfır.)
    Umarım aklına takılan bütün sorulara yanıt verebilmişimdir. Hayırlısı olsun. Ne alırsan al Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacobs37 -- 3 Ağustos 2017; 15:37:28 >




  • elente E kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkürler ancak jazz maddi olarak beni biraz aşıyor.Temizi için yeterli bütçem yok maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacobs37

    Seat Bayilerinde Sıfır Seat İbiza 1.0 75 hp liste fiyatı 52.900 TL'dir. Yeni kasanın çıkmış olması ile bu ay sonuna doğru büyük bir indirim bekliyorum. Eğer imkanını varsa bir Seat bayisine uğrayıp 4-5 Bin TL indirebilirsiniz. Şahsen geçtiğimiz hafta bir arkadaş için gitmiştik. 46-47 Bin TL bandına kadar düşmüşlerdi. Bence ikinci el araba her zaman risktir. Sıfır al kafan rahat olsun. Arabanın ilk sahibi sen ol. bütün geçmişini bil. Üstündeki jelatinleri kendi ellerinle sök mükemmel bir haz veriyor. Hele içindeki sıfır araba kokusunu solumak gibisi yok. Şimdi gelelim asıl soruya. Benzinli araçlar yeni nesil ve eski nesil olarak ikiye ayrılıyor. Eski nesil benzinli araçlarda Turbo beslemesi yoktur. Yeni nesil benzinli araçlarda ise turbo beslemesi vardır. Vag grubu için konuşuyorum. Yani bir motorun yanında TSİ varsa buradaki 'T' harfi 'Turbo'dur. Turbo beslemeli benzinli araçlara tüp takılamaz takılsada hiçbir verim alınamaz ve ilerleyen dönemlerde motor sana bir araba parası kadar daha masraf çıkarır. Turbo beslemesi olmayan Atmosferik benzinli motorlara ise tüp istediğin gibi takılabilir. Eğer biri sana tüp taktırdım araç çekişten düştü diyorsa bu şahıs tüpü 7-8 sene önce taktırmış demektir. Yeni nesil sıralı otogaz sistemlerinde araç çekişten kesinlikle düşmez. Eğer işçiliği kötü bir yerde hiç duymadığın bir marka tüp taktırdıysan çekişten düşmenin yanında hiçbir verim alamazsın. Eğer benzinli araç alacaksan Vag grubu araçlardan şaşma derim. Eğer dizel alacaksan PSA ve Reno grubu araçlara bakabilirsin.
    Vag Grubu Araçlar : Volkwagen , Audi , Seat , Skoda
    PSA Grubu Araçlar : Pejo , Citroen ve Yeni eklenen Opel
    Renault Grubu Araçlar : Renault ve Dacia ( Yakıt konusunda çok iyiler ancak dayanıklılık sıfır.)
    Umarım aklına takılan bütün sorulara yanıt verebilmişimdir. Hayırlısı olsun. Ne alırsan al Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin.

    Yorumunuz için teşekkürler.Seatla görüşme tavsiyenizi değerlendireceğim.




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota Auris olabilir, ancak fiyat 45 bini zorlar, tahminen 46-47 civarı 2011 bulunur.
  • 2013 1.2 icon clio 50 binde kazasiz 1-2 parca boyali 39.000 TL ye alındı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.