Şimdi Ara

Araç tavsiyesi lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaz bitiminde eylül-ekim gibi 96 model emektar uno'muzu satıp bir araba almak istiyorum. Arabalardan anlamadığım için size danışmak istedim. durumumu ve beklentilerimi anlatıp pası size atayım.
    -----verebileceğim tutar maksimum 33000TL,
    -----günlük yaklaşık 40km yol yapmaktayım.
    -----Aracı sadece ben kullanacağım, aile olarak binme durumu yok (bagaj hacmi veya arka koltuk imkanları önemli değil).
    -----Araçta dış görünüşe ve performansa pek önem vermiyorum. asıl önemli olan güvenlik ve teknolojik bakımdan yeterliliği.
    -----öncelikli olarak dizel veya az yakan benzinli araç bakmaktayım. tüp taktırma teknolojisi ne boyutta bilemiyorum ama taktırma işine soğuk bakıyorum, yıllarca kullandığım uno'ya bile tüp taktırmadım.
    -----aracın al-sat piyasasından ziyade yıllar boyu gönül rahatlığıyla kullanımı önemli.
    -----başta da söylediğim gibi arabalardan pek anlamadığım için 2. el araç almaktan çekinmekteyim, yine de temiz bir 2. el araç bulabilirsem tercih edebilirim. araçta sonradan çıkabilecek ufak bir pürüz bile canımı çok sıkabilir.

    0 km araçlar için aralık ayında fiyatların düşmesinden bahsediliyor, doğrumudur bu bilgi, beklemeli miyim yıl sonuna kadar. ve bu olası indirimler 300-500tl ise pek bekleme taraftarı değilim. daha yüksek indirimler olur mu ?

    yelpazem geniş gibi görünüyor ama tavsiyelerinizle bu yelpazeyi daraltıp hiç yoktan 2 araca düşürmek istiyorum. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.







  • hocam bence sıfır opel astra clasic III 1.6 motor benzinli tercih edin. belki bütcenizi 2000tl aşa bilir fakat sıkı pazarlıkla 33,32bin tlye alırsınız..
    herseyi ile dört dörtlük bir araç bence..

    opel astranın modeli eski derseniz citröen c4 1.4 motor benzinli terh etmenizi öneririm. bu arabada 2000tl fazla..

    c segmenti sıfır arabalar 35.000tlden başlıyor benzinli modeller.

    fakat b segmenti sıfır arabalar 28.000den başlıyor.. dizel düşünürseniz 35.000tlden baslıyor.
    clio hb extrme 65bg, ford fiesta trend 68bg. dziel arabalarını önere bilirim..

    tabi sıfır olunca b segmenti dizel aracların en düsük donanımlısı oldugu icin güvenlik yok. ama b segmenti benzinli full donanım alırsanız güvenlik icerir..fakat 2,3bin fazla vermek kosulu ile..

    bana göre en mantıklısı opel astra olurdu..

    2. el için birşey diyemem
  • Uzun yıllar kullanmak üzere aynı zamanda kendi kullandığım araçlardan biri olan Volkswagen Polo önerebilirim.

    1.4litre, 85hp beygirgücü, 132nm tork üretiyor, 5.9lt fabrika verisi ortalama tüketime sahip, atmosferik, sorunsuz, yıllardır kullanılan bir ünite. 2. el olarak da neredeyse değer kaybettirmeyen modellerden biri, kasası da güncel. 32.600 liste fiyatı var.

    Opel Astra Classic HB 1.6 benzinli Essentia + konfor paket olabilir. Güvenlik olarak, Polo'dan üstündür.

    Ford Focus 1.6 Collection 115hp de düşünülebilir.


    Aslında senelik ortalama kaç km yaptığınızı, ve aracı yaklaşık(minimum) kaç sene kullanmayı düşündüğünüzü, 2. el değeri ve parça fiyatlarının sizi etkileyip etkilememesi gibi konularda bizi aydınlatırsanız daha çok yardımcı olabiliriz.
  • ilginiz için çok teşekkür ediyorum. 2. el değeri ve yedek parçalarının fiyatı çok önem teşkil etmemekte. bulunabilir olması yeterlidir yedek parçaların. yıllık yaklaşık 15000km yol yapmaktayım ve aracımı da 8-9 yıl değiştirmeden kullanmak istiyorum. opel astra yerine corsaların 1.3 dizel motorlusunu tercih etsem daha mı uygun olur yakıt tüketimi açısından yoksa yılda 15.000 km yaptığım için dizele çok gerek yok mu dersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redred1001 -- 25 Haziran 2011; 10:00:07 >
  • Eğer LS donanımlısını alabilirseniz Chevrolet Cruze tam size göre bir araç.
  • fiyat performans oranı olarak en mantıklı seçeneklerden birisi skoda fabia!

    Ambiente Dinamik 1.2 70 HP 28.770 liste fiyatı! 1.000 tl pazarlıkla inerler. volkswagen grubu arabası motor ve mekanik aksamı volkswagen! bende 2011 fabia var çok memnunum! uzun yıllar sorunsuz binersin.bende almadan önce çok araştırdım ve fabiada karar kıldım!


     Araç tavsiyesi lütfen...
  • zaten en başta yorumumda belirttiğim icin başka bir yorumda bulunmak isterim. herkes benzinli araba önermiş.
    b segmenti benzinli araba alacagıma gider c segmenti araba alırım. hem konfor hemde geniş içmekan ve özelliklerinden yararlanırım.
    bu bütceye b segmentinin dizeli alınırsa alınır bunun dısında b segmentine fazla para dökülmez kanaatindeyim..

    şu araba 10 sene sorunsuzca gider bu araba sonunsuzca 5 sene gider olayı diye birsey yok . sonucta kul yapısı degil , insan tarafından üretilen elektronik veya mekanik parcalar %100 bozulmayacak diye birsey yok. sıfırda olsa her araba ufak tefek sorunları olur..
    bakımları günü gününe ve yetkili servis kontrolünde yapılan bir arabanın büyük masraf cıkaracagını sanmıyorum..
    zaten bakımları yapıldıgı sürece rahat 10 sene veya 200.000km bir araba götürür.

    kaliteli markalarının arkasına sıgınan markalardan nefret ediyorum. iyi ozman jaguar marka tatanın oldu diye tata kaliteli bir marka olacak diye birsey söz konusu degil.. volkswagenin aklı yok mu aynı paracaları kullanıp kendi markasında farklı fiyat skodada farklı fiyat kullansın..

    türkiyede tutulan markalar belli. bu yüzden bu zihniyetli kişiler hep bir markanın arkasına sıgınmak isteyecektir..

    hangi model ve hangi marka olursa olsun sakın 1.2 motoru tercih etme. 1.4,1.6 motorun yaktıgının aynısını yakıyor 1.2 motorlar.
    1.2nin vergisi düsük diye alıryorlar fakat benzine verdiği para ile o fark cok güzelce kapanıyor..

    1.2 motor aracı asla kaldırmaz götürmez demiyorum, gayet seri bir sekilde rahatlıkla kaldıra bilecek güce sahip ama ortalama bir arac 1200kg civarı içindeki kişilerle beraber 1500kg civarı olcak. misal 1500kg 1.4 motor ile 3000 vedirde 90 km hız yaparken. 1500kgda 1.2 motor 3200 devirde 90 km hıza ulasır. hem benzini fazla yakcak hemde devirli kullanıldıgı icin motor kendi ömründen yigecek..

    bu yüzden 1.4 motordan asagı araba tercihinde bulunma...

    en basitinden vw jetta 3 ay dayana bildi 1.2 motora.. suanda 1.4 motorunuda satısa sunmuş vaziyette...
    madem 1.4 motorda cıkacaktı neden ilk basta 1.2 motor ile beraber cıkarmadı acabaa : )

    dizel motorlar benzine göre %30 tasarruf saglar. 15.000kmyi sehir icinde yapcaksanız bence benzinli tercih edin. uzun yolda dizel daha cok tasarruf saglıyor....




  • Citroen c3 1.4 HDI Attraction 34.150 TL (liste fiyatı bu 1.000TL kadar indirim yaptırabilirsiniz)
    Ford Fiesta 1.4 TDCI Trend 35.260 TL
    Mazda 2 1.5 Go 33,496 TL
    Polo 1.4 Comfortline 32.600 TL
    Honda Jazz 1.4 Joy Düz Vites 34.250TL

    Elinizdeki bütçeye alabileceğiniz sıfır B sınıfı araçlar. Dizel olarak C3 ve Fiesta'yı öneririm "güvenlik" olarak yeterli olacaktır ancak "teknolojik bakımdan yeterlilik" derken ne kasttettiğinizi anlamadığım için yorum yapamıyorum.

    Far sensörü, yağmur sensörü, kararan dikiz aynası, dijital klima, elektrikli sürücü koltuğu, panoramik cam tavan, ESP vb. gibi şeyler arıyorsanız o zaman ikinci el bir C sınıfı araba bakmanız beklentilerinizi karşılaması açısından daha iyi olacaktır. Aklıma 1.3 CDTI Opel Astra Elegance geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 25 Haziran 2011; 15:27:08 >
  • değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. dediğiniz modellere hemen bakıp, aklıma takılanları tekrar danışmak isterim. 1.4 benzinli olarak honda city önerdi bir arkadaşım, az yakıyormuş galiba. ona da bir bakacağım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.