Şimdi Ara

ARAÇ SEÇİMİ ? ( FOCUS-JUKE-MAZDA 3-ASTRA j ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhibbi1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhibbi1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    Honda civic 1.6 elegance auto..

    hocam honda güzel araç ama dediğin model şehiriçi 10 litre yakıyor. Lpg ile bile benim dizel aracımdan fazla yakar. Yoğun trafikli bir şehir içinde 2 litre daha koy, lpg atarsan lpg fazla yandığından 1 lt öyle koy. etti 13 lt. 13x2.56=33 kuruş yakar basit hesapla. Benim aracım 30 kuruşu geçmiyor. Şehirler arası da maksimum 20 kuruş. civic i sıfır alanlar şehir içi manuel inin bile 50 kuruş yaktığını söylüyor(lpg siz). kocaman motorlu jiplere binmiyoruz yahu. altı üstü c sınıfı bir araç. Motoru sağlam olabilir ama teknolojisi çok geri. Sırf bu durum bile civic i elemeye yeter bence.

    Hondanın motor teknolojisi çok üstündür..değerler böyle bir yargı oluşturmasın..vardır kesin bir sebebi.. Dizel diğer masraflarıyla.. aradaki farkı dengeler zaten.. Ayrıca benzinli araç kullanmak daha keyifli.. Dizel tüm performansını düşük devir yelpazesinde sergiliyor..Mazotun fiyatınında benzin fiyatına yaklaşması cabası..
    Eğer sorunsuz bir lpg kiti takılırsa.. doldur gazı gez varsın 10 kuruş daha fazla yaksın.. dizel aracın randumanı erken düşer..hemde hondanın 2.eli iyidir.

    Kardeş sen dizel araç kullandın mı:) neyin randumanı erken düşüyor? Evet dizeller benzinli araçlar kadar seri değil(1750 devir öncesi böyle, bu devri aştın mı turbonun devreye girmesiyle yüksek tork seni yapıştırır koltuğuna) ama uzun yola dizelden iyi gidebilir mi benzinliler. civic 150 tork, focus tdci 240 tork(focus III 270 tork:))) Ben 400 kilo yükle rampalarda bomboş, yüksüz civicleri uzun yolda hiç zorlanmadan solluyorum. Bu durum sadece civic değil düz mantıklı atmosferik 1.6 motorlu tüm araçlar için geçerli. Gaza gelip konuyu hortlatmayalım. Durum böyle. Sen bir de lpg li kullanacaksın. biraz dik bir rampada 150 tork seni bayacak. Ben araç 100 hp yi geçti mi torka bakarım. Çünkü esas güç torkla ölçülür. Yakıt konusunda: Senin aracın 10 litre benim aracım 6,2 litre gösteriyor(yeni focus 5,7) Yani benzinle aynı fiyata gelse bile mazot, yine lpg li civic ten az yakarım. Bir önerim de şu: lpg ile falan uğraşacağıma gider 180 hp 240 torkluk ecoboost motorlu şehir içi 7,7 litre yakan bir focus alır, lpg li civicten 3-5 kuruş fazla yakar; asıl zevk nasıl yaşanırmış o zaman anlarım:)

    Yokuşta civic ile rahatca kamyon otobüs solluyorsan hiç bir sıkıntı yok bence.
    Dizel daha hızlı yokuş çıksa nolcak çıkmasa nolcak..
    Hem satın alırken pahalı, hem servisi pahalı..
    hemde önemli parçaları (mazot pompası vs) çok masraflı..
    2.elde değer kaybı kaçınılmaz..
    Hani dizelin yakıt ekonomisi ??

    180bg lik focus.. daha mantıklı olabilir.. o konuda haklı olabilirsin fakat..
    Bence en az honda kadar yakar o araç.. 7.7 litreyi o araca anca robot sürücü yaktırabilir üstelik turbo devreye girmemiş halde...
    heleki devirli kullanımda 10-20 litre arası yakmaması kaçınılmaz olur diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1111

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwasqwas

    Beklentiniz dikkat çekmek ise Juke kesinlikle. Juke kullanıcısı olarak söylüyorum bunu Ancak büyük bagaj veyahut aile aracı gibi beklentileriniz varsa,eleyebilirsiniz. Juke konusunda sormak istediğiniz bir şey varsa,cevaplayabilirim.

    burada bütün araçların görünüş itibari ile cok hosuma gidiyor , en sıradanları focus geliyor ama onuda değerlendirmelerde yere göğe sığdıramıyorlar bu yüzden listemde:)

    juke ile ilgili olarak yol tutusu frenleri ve içeriye ses alma olayı nasıldır ?, iç darlıgı cok proplem değil zatn evde 2 araç olucak ,dizelin performansı hem olumlu seyler duydum ama bilemiyorum :)

    Yol tutuşu ve fren konusunda,güvenim mevcut ancak ses konusunda,yol sesinden ziyade motor sesi duyabilirsiniz ancak ben seviyorum bu durumu tabi zevkler değişken.




  • erkyuo, bence bu kadar ön yargılı davranmamak gerek. civic güzel, hoş araçtır ve gerçekten ikinci eli iyidir; alınabilir bir araçtır. Fakat dizel konusundaki bazı tespitlerin yanlış. Dizel almak evet pahalıdır ama satarken de pahalıya satarsın, az yakması yanına kâr kalır, dizel yüksek hızlarda düz yolda da benzinliden daha çabuk ivmelenir ve ne kadar yüklersen yükle çekişte performans kaybı yaşatmaz ve fazla yakmaz. KArdeşimde vitec civic var. Hoş güzel araç ama kendi arabamdan sonra uzun yol performansını beğenmedim. Beraber çıktığımız bir yolculukta her rampa sonrası yavaşlayıp onu beklemek biraz baydı. Dizel motor ekipmanının pahalı olduğu doğrudur ama bakımlarını aksatmaz ve kullanmayı bilirseniz sizi üzmez. Parçası pahalı diye dizele yaklaşmamak kanaatimce cahillikten öte bir durumdur. Her insan bu şekilde düşünse piyasada satılan her 3 araçtan 2 si dizel olmazdı. Ömür boyu binecek değiliz. Ya sıfır alıyoruz ya da temizini bulup 3-5 sene binip satıyoruz.

    Ecoboost focus konusundaki bazı söylediklerin de yanlış. Kullananlar şehiriçi 9 litre yaktığını söylüyorlar. O performansa bence değer. Forumlarda ve araç ilanlarında araştır. Tabi civic in üzerine bir 10.000 tl daha koyman lazım. Diğer önerim yine lpg li civic e binmektense tsi motorlu golf veya jetta ya binerim. Bir de dsg şanzuman olursa ki honda teknolojisinden daha yeni ve üstün bir otomatiktir; tadından da yenmez. Bana en tuhaf gelen şey ise bir araca o kadar para verip lpg gibi sonradan ekleme bir ekipmansız binememek.




  • ASTRA J : 1.3 Dizel 95 HP Cosmo 61.000 TL =>57bin lira civarına indiriyorlar aracı test edin performans konusunda kafanızda soru işareti kalmasın.
    donanım olarak mükkemmel bir araç.birde navigasyon ekletebilirsiniz.
    tasarım harikası.yol tutuş ustası.
    performans beklentiniz yoksa listenizdeki en az yakan ve en az vergi ödeyeceğiniz araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1111

    quote:

    Orijinalden alıntı: Berk Erden

    quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1111

    quote:

    Orijinalden alıntı: Berk Erden

    İmpressive mazda 3 titanium focus kadar doludur.

    Altyapı olarak motorları aynıdır fakat her ne hikmetse mazda 3 ün performans olarak yola aktarımı daha başarılıdır. İki araçta uzun vadede üzmez kısa vadede focusun ikinci eli daha canlı olduğu için daha az zarara uğratabilir ama unutmayalımki mazdanın da hastaları var. İki aracında süspansiyonları serttir, direksiyon hisleri mükemmele yakındır. Viraj kabiliyetlerini anlatmaya gerek duymuyorum bile. Yani ufak tefek farklar hariç iki araç da aynı diyebiliriz. Bana göre tasarım olarak mazda 3 daha iyi tabiki.

    Civic için beklemeni tavsiye ederim. Şuan makyaj dedikoduları dolanıyor ve amerikada bile araç tutulmamış ise yakında makyaj geleceği muhmeteldir


    Diğerlerini boşver zaten



    mazda ya karsı bir sempatim var ama bu focus un donanımları dikkatimi cekmişti ,fren olayı kendi kendine park v.s , bunları bir kenara bıraktıgımızda mazda cok yakısıklı bir araç secimim bu yönde olurdu :)

    Otomatik park için aracınızın otomatik vites olması ve titanium pakete artı olarak 900 liralık bir ücret ödemeniz gerekiyor. Otomatik fren olayı da aynı şekilde yine otomatik vites olması gerekiyor aracın. Dizellerde de bildiğim kadarıyla otomatik vites yok focusda

    o zaman mazda3 varken focus a bakmam bile :)

    hocam arakadaşlar yanlış biliyor. otomatik fren, dizel-benzin-manuel-otomatik farketmez tüm focus titanium larda standarttır. otomatik park sistemide bin lira civarı bir fiyatla hem manuel hem otomatik vitesle, hem style hem de titanium donanımıyla alınabiliyor.

    bu sistemler gerçekten çok işe yarıyor. oto fren zaten standart ve bu sistemle şehir içinde kaza yapmak imkasıza yakın. oto parkada ödenen ücretin karşılığını fazlasıyla veriyor. arkadaşlar araç park etmek için kocaman bir alana ihtiyaç duyuyor demiş. öyle bişey yok. araç usta bir soförün park edebileceği her yere giriyor. aracın 1.2 katı kadr olan yerlere giriyor. bu da aracın boyundan toplamda sadece 80 küsür cm daha fazla olan bir boşluğa ihtiyacı olduğunu gösterir. yani 40 cm önden 40 cm arkadan boşluk bırakıyor. hangimiz girdiğimiz arada bundan daha az boşluk bırakıyoruz?

    titanium da standart olan dinamik tork kontrolü ve türkçe sesli komut gibi özelliklerinide düşündüğünüz zaman focusun rakiplerinden çok daha fazlasını sunduğunu görebilirsiniz. özellikle bu forumda çoğu kişi pahalı olduğunu düşünüyor ancak sunduğu donanımları ve liste fiyatı üzerinden rakip firmalardan daha fazla indirim yaptığını hiç düşünmüyorlar.

    yoltutuş olarak focus zaten sınıfının referans aracıdır. konfor olarakta belirttiğiniz diğer araçlardan daha konforludur gerek yol-rüzgar-motor sesi olarak gerekse süspansiyonların darbe emişi olarak.

    belirtmeden geçemeyeceğim bir diğer husus ise mazda 3 ün de tercih edilebilir bir araç olmasıdır. çünkü focus 2 alt yapısıyla yeterli konforu mükemmel bir yol tutuşla sunar. tipik japon eksilerine( içeri hertürlü sesi alması, 2. elinin zayıf olması gibi ) takılmazsanız tercih edilebilir bir araçtır. ama listede f3 varken başkası tercih edilmez. eğer bu araçları bayide inceleyip bir de test sürüşü yaparsanız zaten focusta karar kılacakssınız. o yüzten sizi tavsiyem test edin öyle karar verin




  • quote:

    Otomatik park için aracınızın otomatik vites olması ve titanium pakete artı olarak 900 liralık bir ücret ödemeniz gerekiyor. Otomatik fren olayı da aynı şekilde yine otomatik vites olması gerekiyor aracın. Dizellerde de bildiğim kadarıyla otomatik vites yok focusda

    Ben manuel vites Focus3 1.6TDCI Titanium test ettim. Hem otomatik fren, hem de otomatik park sistemi mevcuttu.

    Otomatik park sistemini de test ettim. Öyle çok geniş bir yer falan istemiyor, ön ve arkada 40-50cm boşluk kalacak bir boşluğa kendisi güzelce park etti, üstelik tek seferde.
  • Juke alın marjinal gözükün bari , ayrıca Juke'nin tasarımına laf eden Vw'cilere acıyorum , önden hiçbir Vw 'yi birbirinden ayırmak imkansız.
  • Xc90
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.