Şimdi Ara

Araç Satın Almada Tavsiye ve Sorular (1.16d, V40 gibii araçların yanında SUV de içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Nasıl bir başlık açacağımı bilemedim. Çünkü bu siteye uzun süre önce üye olmama rağmen uzun zamandır girmiyordum. Ayrıca arabalara da çok ilgim olmamıştı hiçbir zaman ama yeni bir araba alma gibi bir düşüncemiz oluştu ve bu forumda bazı şeyler okuyorum bakmaya başladığımdan beri burada da bazı konuları okuyorum ve güzel bilgilerle karşılaşıyorum. Dolayısıyla burada siz bilgili ve tecrübeli arkadaşların fikir ve önerilerini almak istiyorum.



    Şöyle başlayayım çünkü dediğim gibi yeterince bilgili değilim bu konuda, yoğun şekilde araştırıyorum. Bizim şimdiki aracımız Toyota Corolla ve 99 model, sıfır almıştık ve o zamandan beri kulanıyoruz. Hani bu yuvarlak farları olan kasadan. Bir şekilde götürdü, çok büyük bir problem çıkarmadı hala, gerçi kilometresi düşük, ben son 5 yıldır filan yoğun şekilde ben kullanıyorum diyebilirim.


    20'li yaşların ortasında ve 1.90 civarında boya sahip birisiyim. Tavsiyelerinizde bunu da göz önünde bulundurursanız memnun olurum. Şu an kullandığım araçta koltuğu en geriye ittirdiğimde rahat şekilde kullanabiliyorum. Bu durumda ise arkama orta boylu bir yetişkin rahat şekilde oturamıyor.

    Düşündüğümüz araç sıfır olacak yine ve tahminen uzun yıllar kullanırız başka bir düşüncemiz olmazsa ama küçük de olsa bir ihtimal 5 yıl sonra filan değiştirmeyi düşünebiliriz. Ankara'da yaşıyorum ve zaman zaman yoğun trafikte kullanıyorum bir İstanbul olmasa da. Onun dışında Aşırı yoğun kullanmıyoruz. Hani olsa olsa 10000 km vardır, geçmiyor bile olabiliriz yılda, çok detaylı hesaplayamadım bunu. Gerçi yeni ve az yakan bir araç olduğunda daha fazla şehir dışı yapıp daha fazla kullanma ihtimalim söz konusu, o nedenle kafamda dizel var. Onun dışında bu 5 yıl süresince düz vites kullandım, otomatik denemişliğim var ama öyle çok tecrübem yok. Yokuşları sevmediğimi söyleyebilirim.


    Bakıldığında bu bindiğim araçtan sonra bineceğim her türlü Başlangıçta C segmenti ve orta seviye modellere bakıyordum. Bu işin içine iyice dalmadığımda ve kafam karışmadığımda Skoda Octavia ile karşılaştım. Aklıma yatan, mantıklı bulduğum ve fazlası olarak her şeyi buldum gibi. İncelediğim modeli 1.6 TDI DSG Elegance modeliydi. Hem dizel vardı, hem üstün yakıt tasarrufu sunuyor, hem de 3. nesil olduğunu okuduğum DSG çift kavramalı otomatik vites olanağı sunuyor. Jetta kasaları değişmediği için onlarda 2. nesil olduğunu duymuştum. Bu yakıt tasarrufundan da anlaşılabiliyor gibi duruyor. Gerçi Octavia ona göre özel olarak hafifletilmiş, onun da etkisi var ama bu da duyduğum şeylerden biriydi ve daha az sorun çıkardığını ve keyifli bir kullanımı olduğunu duymuştum. Bunu benzer seviyelerdeki tüm C klasmanı araçlarla karşılaştırdığımda, fiyat, performans ve donanım gibi şeyleri göz önünde bulundururak, Jetta, Corolla, Elantra, Astra Sedan, Focus, Civic gibi araçlarla karşılaştırıp sayfalarca şey okuyup izlediğimde gördüm ki Octavia en mantıklı seçenek. Xenon farları ve dolayısıyla yıkaması var, gündüz ledler var, otomatik far, yağmur sensörü var, ön ve arka camda elektrikli ısıtma var, yan aynalarda da otomatik kapanma, elektrikli ısıtma gibi şeyler var, otomatik kararan dikiz aynası, yol bilgisayarı, USB, Bluetooth gibi özelliklere sahip. Bagaj hacmi kalkan arka cam sayesinde inanlmaz, uzunluğu biraz fazla, onun sayesinde iç hacim inanılmaz, kendim bile çok rahat öne, ve sonra geçip çok rahat arkaya geçebiliyorum. Gösterge ekranı değişebilir renkli ekranla güzel, dikiz aynalarının orda aydınlatma var, arkalarda da var, çift kontrollü tam otomatik klima var derken birçok güvenlik özelliğiyle de öne çıkarak ben bunu alsam pişman olmam dedirtti. Tek sıkıntı 2. elde problem yaşar mıyım, marka değeri gerçekten gerekli mi gibi şeyler oldu.

    Sonra birkaç tanıdığımla, yakınımla konuştum ve gördüm ki marka değeri, biraz daha üst seviyedeki otomobiller oldukça tavsiye edilebiliyor. Ondan sonra imkanları biraz daha zorlayıp daha üst seviyelere çıkabileceğimizi düşündüm. Bu durumda aklıma farklı şekillerde, birbirinden inanılmaz farklı araçlar geldi. Tamamını test edemedim, yarın edeceğim biraz da ama yine de hepsi kafamı kurcalar hale geldi.


    Üst seviye seçeneklerine geçmeden önce tekrardan tercihlerimi paylaşayım istedim. Öyle çok performans arayan adam değilim, yokuşları rahat çıksın, orda burda kalır diye düşünmeyeyim. Öyle yüksek devir de kullanmam, az yakması önemli ama öyle agresif kullanan biri değilim, uzun yolu saymazsak 3 bin deviri geçtiğim görülmez ki o da mecburiyetten geçiyorum bazen. Az yakması önemli, bence dizel olmalı ama otomatik vites de çok rahat geliyor, olmasa da yapabilirim ama onda da yokuş destek sistemi olsun en azından diyorum. Gerçi bu baktıklarımın hepsinde mevcut. Ondan sonra için rahat sığayım diyorum ki bu konuda 1.16'ya sığdım, arkama oturan da oldu ama ona bir daha baksam iyi olacak gibi. Biraz daha rahat ve konforlu olsun istiyorum. Güvenlik tabi ki önemli ama baktığım tüm araçlarda yeterli güvenlik donanımlarının olduğunu düşünüyorum. Biraz da az sorunlu olursa sevinirim. Bakımı, parçası ucuz olsun diyemiyorum markalarından ötürü ama aralarında kıyaslama yapılabilir. Yoksa öyle dersem sonuç Octavia gibi görünüyor. Ayrıca sığabildiğim sürece araçlar ufak olsa bile bence inanılmaz bir sorun değil. O nedenle hb baktığım da oldu suv baktığım da oldu, ne alaka demezseniz sevinirim.


    Öncelikli olarak baktığım araç 1.16d ED oldu. Bu araçta kampanya varmış, sanırım techno ve trio paketleriyle birlikte oldukça uygun fiyata geliyor kendi seviyesiyle karşılaştırıldığında. En büyük dezavantajı bence düz vites olması, kimileri bunu istiyor olabilir ama önceliğim otomatik olduğundan bu şekilde düşünüyorum. Otomatik uzun far gerekli mi bilmiyorum, bir de otomatik katlanabilir aynalar, zira bunda o ikisi mevcut değil. Bir de hız sabitleyici opsiyonel. Belki bir iki şey eklenebilir ama işte ne kadar olur emin değilim. Bunda 0 alınan araç olmasına rağmen arka kamerasında sorunlu gelebildiğini duydum, yalıtım konusunda sıkıntı olmadığını okudum, süspansiyonların hafif sert olduğunu okudum ama rahatsız edici deği sanırım. Ondan sonra direksiyon içindeki pimlerin tozlanmasından ötürü gıcırtı yapabiliyormuş. Bu tarz sorunlar çıktığında bile gereksiz miktarda para isteyebiliyormuş servisler ama sonuçta BMW kalitesi de var. Bakımları ve parçaları biraz masraflı olur diye düşünüyorm. Görüntü açısından hoş bir araç. Yalnız stepnesi yok. Lastik patlasa diyeceğim ama lastikleri ona göre oluyormuş diye duydum. Kış lastiği almaya kalksam inanılmaz pahalı oluyormuş. Arkadan itişli olması iyi mi yoksa kötü mü bilemiyorum. Kimileri çok avantajlı olduğunu söylüyor ama baktığım araçlar içindeki tek arkadan itişli bu. Fiyatı ve özellikleri itibariyle hb sınıfında bana şimdilik en uygun gelen bu ama tek test sürüşü yaptığım da bu.


    Hb türünde baktığım ikinci araç Volvo V40 oldu. Dış görünüşü fazlasıyla hoşuma gitti. Güvenliği zaten tartışılımaz. 1.6 dizel motoru ekonomik görünen bir yakıt tüketimine sahip otomatikte bile. Bu şanzımanda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Nedense Volvo güvenilir gibi geliyor ama belli de olmaz tabi. Dolu denilebilecek bir paketinde eksikler mevcut ama tatmin edici olacağını düşünüyorum. Tek sıkıntım BMW ile karşılaştırınca kampanya yoksa fiyatı biraz yüksek kalıyor. Onu yarın gidip görüp konuşacağım. Diz mesafesi idare edebilecek gibi olsa da ayakların girdiği yer konusunda sorun yaşayabilirim gibi geldi. Ön panelin ortasındaki tuşlu sistem biraz ilginç geldi ama yine de çok hoş araç. Bu araca cam tavan güzel gider gibi geldi. Bu konuda önerilerinize açığım. Cam tavan sizce yeterince güvenli mi? Boyutları itibariyle BMW'ye fazla yakın, yakıt tüketimiyle ve torkuyla ve gücüyle de öyle. Fiyatları yakın olsa buna otomatik vitesten ötürü yönelebilirdim. Bunun yedek parçaları ve bakımı nasıl oluyor pek bir bilgim yok maalesef. Bununla ilgili aşırı fazla okuyamadım diyebilirim.


    Son araç ise bir arkadaşım Mercedes A180'e bak dedi ama sanırım motoru Renault'tan. Bu nasıl bir şeye delalettir bilemiyorum. Görüntüsü hoş diye bakayım dedim ama muhtemelen kampanya yoktur, bu aralarında en pahalısı ama yakıt, boyutlar vs. gibi şeyler yakın duruyor. Aklımda çok yok ama şöyle bir gidip göz atayım istiyorum açıkçası.


    Bu klasmanda A3'lerin tavanlarını basık buldum, hoşuma gitmesine karşın çok rahat olmayacğaını düşündüm, yoksa aklımdaydı, o nedenle vazgeçtim diyebilirim.




    Bir de aklımda SUV klasmanı var. Bu klasmana baktığımda 1.6 dizel baktım yine ve gözüme iki araç çarptı. Bunlardna ilki ve nedense daha çok hoşuma gideni Honda CR-V oldu. Yeni çıkardığı 1.6 dizel ile biraz farklı kitleye hitap ederek SUV sınıfında rekabete ortak oldu diye düşünüyorum. Yakıt tüketimi itibariyle o tip bir araca çok uygun gözüküyor. Gücü ve torku yeterli gibi geldi. İçi oldukça ferah ve geniş, aradığım nerdeyse her şeyi buldum. Galiba anahtarsız giriş ve start-stop sistemi yok, bir de otomatik yok. Otomatik çalışmaları olmasına rağmen kaç yılı bulur bilemiyorum. Yine de kullanılabilir. Birçok özelliği barındırıyor ama bu klasman demin baktığım hb klasmanına göre fiyat olarak yüksek. Sizce bu verilir mi daha iyi bir seçenek var mı diye de sormak isterim. bu kadar para vermişken bunların dolusunu almayı da yeğleyeceğimi söylemek isterim. Bir de bunlarda tek sıkıntı incelemelerde gördüğüm düşük devirlerde torku hissettirememesine dairdi ama benim açımdan çok problem olacağını sanmıyorum.


    Son aklıma takılan araç ise yine SUV olan Nissan Qashqai. Dolu versiyonunda cidden yok yok gibi. Dizel var, otomatik var, diğer aklıma gelen her şeyi de gördüm diyebilirim. Ancak şöyle bir durum var ki CVT şanzımandan emin değilim. Kimileri DSG ile kıyaslamış vs. hissettirmiyor demiş vites değil de kademeli olduğu için. Onu bilemedim. Bir de fiyatının arabası değil, daha ucuz olması lazım diyenler var ama bakınca her araç fazlasıyla pahalı duruyor. O konuda yapılabilecek pek bir şey yok gibi. İkinci el de düşünmeyince hal böyle oluyor.


    Genel olarak kafamdakiler bu şekilde, araç sitelerini açtım, tüm markalara baktım derken en uyugnları bu gibi. Octavia ve 1.16 test sürüşü yaptım, Qashqai, CR-V, V40 sürüşlerini ise yarın yapmayı planlıyorum. Lütfen tavsiyelerinizi bana uygun olacak şekilde verebilirseniz sevinirim. Şansımı biraz zorlayıp 3.20d düşündüm ama hem vergi ve parça anlamında, hem de normal fiyat olarak beni aşacağını düşünüyorum mesela o tarz bir şey önerecek olursanız.


    Bir de sizlere hangisi olursa olsun genel olarak donanımsal sorular sormak istiyorum.

    Anahtarsız giriş gerçekten fayda sağlayıcı, rahat ve ücretini hakeden bir özellik mi?

    Otomatik katlanabilen aynalar vs. çok avantaj sağlar mı?

    Bu düşündüklerim hep dizel olduğundan turbosunun yağlaması bazılarında mevcut olan start-stop ile sorun yaratır mı? Okumama rağmen net bir şey göremedim.

    Dizeller ile otomatik şanzımanlar sorun çıkarır mı? Bazı modellerin bunu kullanmamasındaki sebep nedir?


    Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi geceler dilerim. Aklıma başka şeyler gelirse yine bu başlık altında sizlere sormak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZgNcR -- 11 Ekim 2014; 0:56:27 >







  • Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama kafamdakiler ancak dökebildim diyebilirim. Kafam çok karıştı ne yazık ki anlayabileceğiniz gibi, tavsiyeleriniz çok yardımcı olabilir.
  • Bir şeyi daha merak ediyorum. Bu start-stop teknolojisi devreye girdiğinde araç yokuşta da olsa fren tutuyor ancak çektiğimizde o süreçte yokuş destek sistemi çalışıyor mu yoksa arkaya mı kaçırıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZgNcR

    Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama kafamdakiler ancak dökebildim diyebilirim. Kafam çok karıştı ne yazık ki anlayabileceğiniz gibi, tavsiyeleriniz çok yardımcı olabilir.

    ne yazdın ya bu kadar böyle tek cümlede özetle şunu bi
    yoksa yarın bi okurum ben bunu sakin kafayla
  • Anahtarsız giriş gerçekten fayda sağlayıcı, rahat ve ücretini hakeden bir özellik mi?
    evet arabaya yanaşınca kapıları açar uzaklaşınca kapatır bence süper bir özellik.

    Otomatik katlanabilen aynalar vs. çok avantaj sağlar mı?
    bence hayır


    Dizeller ile otomatik şanzımanlar sorun çıkarır mı? Bazı modellerin bunu kullanmamasındaki sebep nedir?
    çıkartmaz hocam şanzımana göre değişir dsg şanzıman çıkartır mesela (vw grubu )


    çogu araçta sıgma olayı yaşamazsınız benimde boyum uzun sıkıntı olmuyor 2 metre olmadıktan sonra.


    dsg şanzımandan uzak dur jetta 1.6 tdi rahat güzel arabadır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jjuuddaass



    Anahtarsız giriş gerçekten fayda sağlayıcı, rahat ve ücretini hakeden bir özellik mi?
    evet arabaya yanaşınca kapıları açar uzaklaşınca kapatır bence süper bir özellik.

    Otomatik katlanabilen aynalar vs. çok avantaj sağlar mı?
    bence hayır


    Dizeller ile otomatik şanzımanlar sorun çıkarır mı? Bazı modellerin bunu kullanmamasındaki sebep nedir?
    çıkartmaz hocam şanzımana göre değişir dsg şanzıman çıkartır mesela (vw grubu )


    çogu araçta sıgma olayı yaşamazsınız benimde boyum uzun sıkıntı olmuyor 2 metre olmadıktan sonra.


    dsg şanzımandan uzak dur jetta 1.6 tdi rahat güzel arabadır



    Özetleyecek olursam Octavia düşünüyordum ki hala düşünmüyor değilim. Çok okudum, Jetta'ya kıyasla öneriyorlar. Yine VW yapıyor. Üstelik Jetta'da şu an olmayan muhtemelen 2015'te gelecek olan 3. nesil DSG kullanılıyor ki bunda pek sorun yaşandığını ben okumadım diyebilirim. Onun dışında üst klasmana kaydım. Bu süreçte özellikle 1.16d ve V40 dizel dikkatimi çekti. A180 dedi bir arakdaş ama o daha uzak gibi.

    Bir de SUV düşünüyorum. Yeni Honda CR-V 1.6 dizel ile Qashqai 1.6 dizel otomatik dikkatimi çekti.


    Bence dizel olması önemli, otomatik büyük anlamda tercihim. Az yakması, sığmam ve konforlu olması önemli. Yokuşları vs. çıksın altı yere çok yakın olup her yere sürtmesin yeter. Bir de ben sığarsam tammadır diyebilirim. Uzun uzun yazmam araştırma ve incelemelerim, biraz daha detaylı fikirlerimi içerdiğinden yarın okuyup fikirlerinizi daha detaylı belirtirseniz sevinirim.


    Anahtasız giriş varsa opsiyonlarda ekletmeyi düşünüyorum.

    Boyum da 1.91.




  • benim duruma biraz benzemiş, anladığım kadarıyla 90-100bin civarı bütçe var nokta atışı yapıp uzun süre binmek istiyorsun, premium c hbler 90bin civarına çıkıyor, öyle olunca gözün crossoverlara kayıyor, crv, qq, tiguan vs. ben focusla qq arasında çok gittim, 2 aracı da sınıfının en f/psi olarak gördüm, o fiyatlara çıkınca kaslı, yüksek, tr yollarına daha uygun c sınıfı suvlar varken otomobili napayım dedim ilgim qq kaydı, en ciddi rakip olarak yeti gördüm ama o da yerden pek yüksek değil, hala araştırma sürecindeyim 2015 yaza düşündüğüm için aracı vaktim var, bir kulağım yeni kasa tiguan da, bakalım 1.6 tdi ile güzel fiyattan girecek mi diye bekliyorum, onun dışında şu an en güçlü adayım qq
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Yani. İşte dolu modeller olursa 110, 115 civarları belki zorlanabilir. Kafasında net bir şey olmayınca çok karışıyor aklı insanın. SUV yol şartlarına göre daha iyi. Yeti'nin tipini ben pek beğenmedim şahsen, onu alacağıma Octavia almayı tercih ederim. Sen 2015 modelleri de bekleyebilirsin ama ben mümkünse bu yıl bitmeden düşünüyorum. Tiguan'de 1.6 dizel gelecekse bile DSG ile mi gelir nasıl olur bilmem ama o beni geçti sanırım şimdilik, öyle düşününce CR-V veya QQ daha çekici geliyor da hangisi daha iyidir bilmiyorum. Bir de QQ'nun xtronic otomatiğini biraz araştırdım ama olumlu yorumların yanında olumsuzlar da var, o kadar parayı hakeder mi gibi düşünceler de mevcut. CR-V'ye baktın mı hiç? Fikrin var mı?


    Diğer premium c hblere ne diyorsun?
  • ZgNcR kullanıcısına yanıt
    crv baktım da bana çok pahalı geldi, o parayı hakettiğini de düşünmüyorum eledim
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Anladım. İşte test sürüşü de birazcık belirleyecek bazı şeyleri ama şu an baktığımda QQ'nun dolusu CRV dolusundan daha pahalı gibi. Gerçi QQ'da daha fazla şey var ama bilemedim işte. Otomatik mi düşünüyorsun?
  • Skoda SuperB'e de bakın derim.

    V40 hoş bir araç test sürüşüne çıkacakmışsınız.

    Araca binerken kafaya dikkat ben ilk bindiğimde boyum 1.72 sığamayacağım felan sandım ama içine girince çok daha ferah olduğu belli oluyor.

    Ama binerken sanki coupe bir araca biniyormuş gibi biniyorsun ama iç mekan refah.

    Bence test edince sevebilirsiniz.Uzun yıllar binilcekse de hoş bir tercih olabilir.

    Çünkü zamanın ilerisinde ama size şunu söyleyeyim Boş bir V40 ile dolu bir V40 arasında çok fark olacaktır.Yani boş bir V40 test aracına bakıp karar vermeyin dolu

    donanımlı bir V40'da bakın derim.

    Bir de Premium segmentler fiyatlarıyla şu günlerde kompakt sınıftan çok farklı olmasalar da trafik sigortası,kasko ve bakım maliyetleri konusunda hala cep

    yakabiliyor.O nedenle almadan önce alacağınız aracın trafik sigortası maliyeti,kasko ücreti ve periyodik bakım fiyatlarına mutlaka bakın derim.

    Şimdiden hayırlı olsun zaten hepsini test ettiğiniz için şunu alın bakın tarzı yazmayacağım.

    Sadece ferah bir araç istediğiniz için Skoda SuperB'i de inceleyin derim




  • ZgNcR kullanıcısına yanıt
    full modellere bakmıyorum zaten, otomatik olayı bütçeye bağlı tam emin değilim ama cam tavansız istiyorum, istanbulda pek yaşatamam diye düşündüm cam tavanı, zaten sürekli ses tıkırtı problemi yapıyor
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    SuperB'yi de inceledim ancak ihtiyaçlarım ve beğenilerim doğrultusunda Octavia daha mantıklı geldi. Octavia'ya bulduğum her şeyi ekletmeyi tercih ederim şahsen. Yine de teşekkürler.


    Yarın araç ordaysa sorup çıkmayı istiyorum evet. Aracın içine girip baktım, hoş aslında, arkası birazcık dar gibi geldi ama yarın daha detaylı inceleyeceğim tekrardan. Cam tavan ve dizaynı çok hoşuma gidiyor, birazcık ağır olmasını sevmedim ama yine de keyifle kullanılır gibi duruyor.


    Test aracının dolu olduğunu düşünüyorum ama yarın göreceğim bakalım. Şu an için bir şey diyemiyorum.


    Trafik sigortası, kasko gibi şeyler beni de düşündürüyor, onları bakarken sormayı planlıyorum. Bakım ise normal C segment araçlarının 1.5 katı oluyor garanti süresince. O tarz bir araç alırsam o kadarını göze almayı düşünüyorum ama teşekkürler bu tavsiye için.


    Hepsini test etmedim ama ferahlık açısından birazcık CR-V zorlayasım da gelmiyor değil.




  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Cam tavanda o şekilde problemler olacağını düşünmemiştim. Ben Ankara'dayım ama onu bir inceleyip görmek lazım. Peki bütçe uygun olursa otomatik alırım, iyidir araştırdım diyebiliyor musun?
  • ZgNcR kullanıcısına yanıt
    maddiyat sıkıntı olmazsa tabi ki otomatik alırım, test esnasında qq premium 1.6 otomatik sürdüm, çok beğendim vites geçişleri sarsıntısız geldi, kugadan daha iyiydi hatta, kugayla da yokuş yukarı çıkarken anlık tüketim 33ltyi görünce direk bayiye geri döndüm
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Acaba sorun çıkarıyor mu diye de düşündüm ondan dolayı sordum. QQ'nun şanzımanı vitesli değil çünkü. CVT denilen bir sistem ve sadece kademelerden oluşuyor. Yarın ben de deneyeceğim aksilik olmazsa, teşekkürler. Kafa çok karışıyor düşündükçe. Bakıyorum işte olabildiğince ama herkes başka bir şey söylüyor.
  • Bence yeni passatı bekleyin
  • FreudeAmFahren kullanıcısına yanıt
    Şu anki Highline'ı sitesinde 117.000 TL gözüküyor. Kim bilir yenisi nasıl gelecektir. O biraz benm boyumu aşar. Almışken mümkün olduğunda dolu bir model almak istiyorum. O nedenle sedan bir araç alacak olursam tercihim muhtemelen Octavia'dan yana olacaktır. Yine de teşekkürler.
  • Bugün CR-V test sürüşüne gideceğim. Bir test sürüşünde nelere dikkat etmek gerekir sizce?



    V40 ve QQ sonraya kaldı.
  • Yenisiyle fiyat farkı olmaz bence çünkü dahada yükselirse 3 serisi alır herkes..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 11 Ekim 2014; 14:13:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.