Şimdi Ara

Araç satanların dikkatine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
2
Favori
1.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4 gündür araba arıyorum ve gerçekten ne kadar silik bir ülke olduğumuzu gördüm. Eurocuptan elendik herkes adamlara saydı sövdü. Bunu şimdi aşağıda anlatacağım insanlar da yaptı.

    1- Adamı arıyorum arabada boya var mı diyorum (vellaha ağbe bilmiyorum)

    2- Arabada boya değişen var mı ( abi ya ben arabayı 6 ay önce aldım hatırlamıyorum)

    3- 313831488 şu ilan numaralı (sahibinden.com) Ankara'da Erd... Otomotiv ilanı ilk dün gördüm 16.000 lira idi. Favoriye ekledim. 3-4 saat sonra mail geldi 15.999 oldu diye. Az önce yine filtreledim aramaları 16.500 yazıyor. Ulan dedim insan gibi şu işi yapanlar acaba başka siteye mi ilan veriyor. Araba.com girdim aynı araba aynı galeri 15.500. Bulduğuna geçi... artık.

    4- adam 98 model araba koymuş hepsi boyalı görünüyor. Arıyorum boya var mı diyorum. (Ya bu model arabada boya olmaz mı diyor) la soruyorum sadece boya var mı sonra da değişen var mı diye soracam. Para veriyorum ben siz para için 3 numarada saydığım karakter satışı yapıyorsunuz da ben paramla alacağım şeyin boyası var mı yok mu soramaz mıyım? Boya olabilir sadece arabayı tanıyorum.

    5- yine aradım birini değişen var mı dedim abi bakmadım dedi. Araba temiz mi dedim. Temiz dedi. Makyajlında kapısında falan birşey var mı dedim. Yok dedi. Şimdi bu soruları ilk defa sordum çünkü karşımdaki insanı biliyorum artık. Arabanın resmine bakınca ön kapının çizgisiyle arka kapının çizgisi arasında 1cm fark var. Yani o kapı ya değişmiş yada problemli.

    6- hasar kaydı var mı ? Bir araba alacağınızı düşünün en az 20 tane araba gözden geçiriyorsunuz. Hepsine siz 5664 çekene kadar şu arabayı satan arkadaş şunu yapıp ekran resmini de ilana koysun bir zahmet.

    7- Galericiler hepsi için konuşmuyorum. Sadece %99 kadarı eksperlerle anlaşmalı. Özellikle Ankara. Arabada boya çıkarmıyor motor yüzdesini yüksek gösteriyor. 15 binlik arabanın boyasında değilim. Yaşanmış tecrübem daha yüksek fiyatlardaki arabalar için de geçerli. Motor durumu iyi çıkarıyor vs.

    8- Kayseri'de bir galerici. Km orjinal mi dedim. Tahmini değer dedi. Araç 111km de gösteriyor. Niyetlendim 5664 çektim. Araba 2014te muayene girmiş 186bin km.

    9- şu araba başında pazarlık yapalım diyenler. Bakın doğru olabilir bu söylediğiniz araba başında pazarlık yapılması en mantıklısı. Ama biraz da alıcıyı düşünün. Niyetlendim 90. dakikayı oynuyoruz gol olacak. arabayı ustaya gösterdik. Usta olur dedi. Ekspere gidecez. Ee ne kadar olur dedik. 17900 yazmış ilana. 17800 dedi. Sen ciddi misin dedim. Ben cep telefonu satıyorum 2200 yazıyorsam 200 lira düşecem. 2000 yazıyorsam en az 100 lira %10 düşüyorum. Ben araba için de %10 düşün demiyorum ama 17900 ilanı verdiyseniz demekki daha önce satamadınız arabayı. 1 ayda satılmamışsa o kadar etmiyor demektir. Pazarlıkta 17ye bırakın. 6 saat yoldan gidip 100 lira düşüneceğini bilseydim çıkmazdım yola. O yüzden telefonda pazarlık eden insanları da biraz anlayın. Uzaktan gelecekler. Pağzarlık ağraba bağşında olur deyip son dakika beğenmiş adama gol atmayın. Yol masrafı + eksper falan filan düşün işte. Bu illa bir kitapta yazmak zorunda değil. Adap bu şekilde olmalı.


    10- motoruna kefil olun arabanızın. Eğer olmuyorsanız araba temiz demeyin. Oluyorsanız söylediklerinizin aksi çıkarsa eksper parasını ödeyin. Gelen adamın masrafını karşılamayacaksanız da özür dileyip yemek ısmarlayın. Ayıbınızı kapatın.

    10,5 - En az 10 tane yorum o yaştaki arabanın boyası sorulmaz diye gelmiş şuraya da ekleyeyim. 'Arabada boya değişen var mı' birlikte kullanılır. Ekstra sormuş olsam dahi hiç bir aracı boya var diye elemedim. Yani boya takıntım yok. Boya yoksa bu daha iyi birşey. Daha çok dikkatimi çekecektir o yaştaki arabada boya olmaması o yüzden soruyorum.


    11- Ahımı alan adam 24 saat geçmeden trafik kazası geçirdi. Bir diğerinin ağır hastalığı çıktı. Ben araba alana kadar 10-15 gün (bayram var arada malum) hareketlerinize dikkat edin. Ahımı almayın.


    Bakın kardeşlerim abilerim. Yaşım 23. En kötü araba 10bin lira. Allah için gidin 50-100 lira verip şu arabada boya var mı değişen var mı motor durumu Nasıl bir ekspere gösterin. Zaten gelecek adam (bu insanları gördükten sonra çok zannetmiyorum ama) ekspere götürecektir. Ustaya soracaktır. Şunu biraz kültür haline getirin. Bunu düşünmeyen adamla benim oy hakkım bir mi ? Ondan sonra notere bir iq testi koysunlar. 80 altında çıkanın üstüne birşey yapmasınlar böylece böyle insanlar satış yapamaz biz de rahat ederiz.

    Not: eksperlerin motor için söyledikleri şeyler geçerli veya değil. En azından kaporta için doğru yorum yapabiliyorlar. Anlaşılmayacak kadar iyi yapılmış birşey varsa zaten sıkıntı yok. Yani toplamda 100-105 lira vererek en azından insanlık edin.

    Not2: bir arabada önemli olan motor vs olabilir. Tabiki ona da bakılacak. Ancak şu basit aşamayı geçipte motora kadar ilerleyemiyoruz. Her bulduğumuz arabanın motoruna baktıramayız. Yani bana bunları boşver motora bak demeyin. Zaten bakacaz. Ancak şu yukarıda saydıklarımı bir kültür haline getirin. Ülkenin durumunu eleştirmek kolay. Önce bir kendi durumumuzu düzeltelim.

    Not3: oruç tutuyor veya tutuyor gibi görünürken çürümüş arabayı km'si orjinal değilken orjinal, boyası varken yok, kazası varken yok demeyin. Bu da insanlık görevimden sonra şu yukarıda saydıklarımı yapanlar için Müslümanlık görevim de olsun.
    Sağolun.

    [ Şu alttakileri gelen cevaplara göre yazdım da herkes sadece ilk mesajı okuyup yorum yapıyor diye buraya da ekleyeyim.

    Hayret ediyorum gerçekten. Defalarca yazdım arkadaş boya takıntım yok. Siz pazara manava gidip içi görülmeyen sebze meyveyi satıcıya bu iyi mi diye sormuyor musunuz ? Adam görüyor mu içini ? Karpuz iyi mi diye sormadınız mı ?

    Araçta boya da böyle. Göz arıyor kulak duymak istiyor. Boya var mı yok mu ? Ben bunun peşindeyim boya olmasın demiyorum. Millet ısrarla o yaştaki arabada boya olmaz mı diyor.

    Sonra araç sahibi olup bana araç satmayacaklar varmış falan filan. Siz ne ara 50 liranın bak lira diyorum hatta bimden alışveriş yapan insanlarsınız çoğunuz ne ara 10 liranın üstünde alacağınız birşeyin kalitesini sorgulamaz oldunuz ? Siz kimsiniz ne iş yapıyorsunuz da forumun bu sayfalarını kurcalayıp böyle yorum yapıyorsunuz. Size birşey diyeyim mi ? Ben telefon alacağımda bunun lensine, ekranına, batarya mAh değerine, hızlı şarj özelliğine bilmemne bakıyorum. Siz ne ara bunlara bakmayacak kadar zengin oldunuz anlamıyorum.


    Siz kredi çekeceğinizde en düşük faiz oranını banka banka arayanlar, seyahat edeceğinizde 10 lira ucuz bilet bulmak için erkenden bileti alanlar, çalışacağınız zaman maaşına göre iş bakanlar, bir saat fazla ders ücreti için meslektaşını karşısına alıp tartışanlar, vergiler çok diye eleştiri yapanlar, benzin pahalı diye lpg taktıranlar değil misiniz ? Vaay be bizim ülke Alamanyayı geçmiş . Aslında iyi ki bu konuyu açmışım şimdi anlaşıldı 7 bin liralık arabalar 14 bin olmuş. Ev fiyatları küçük şehirler için 500 bin civarında dolanıyor artık. Demekki milletin parası var. 10 yıl kredi ödeyecekler ama işte ..

    Tekrar söylüyorum boya takıntım yok (2010 öncesi araçlar için) değişen takıntım var. Önden darbe yemişse araba yarın Birgün bozulacak diye değil. Bir kere önden pestil yapılan araba bir daha kaza yapınca bisikletle kamyona vurmuş gibi oluyorsunuz. Güvenlik için takıntım var. Hani olurda bir kaza durumu söz konusu olursa arabadan sağ çıkalım. Daha yapacak çok işimiz var.

    Gelelim 11. maddeyeee kınayan insanlar dolandırıcıdır. Nettir bu. Korkuyorlar. Başkası ah eder diye. Ben tutupta hayır yapan, fakire fukaraya aş iş veren birine niye ah edeyim. Öyle adamlar da gelip niye karşı çıksın bana. Neyse olay farklı yere gitmesin diye uzatmıyorum bu 11. Madde olayını. Ama tespit gibi tespit şudur ki kınayanlar dolandırıcıdır. Net..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdogru33 -- 3 Temmuz 2016; 7:25:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 11 nolu maddeyi okuyunca dondum kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11. Maddeden sonra

    Saygılar abi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadarda ah cektiren bir erkek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cdogru33 C kullanıcısına yanıt
    satılık aracım olsa beni arasan sana direk satılık aracım yok der geçerim muhatap bile olmam.

    baktığın aracın fiyatı yazılmıştır.
    boyalı ve değişen kısmı işaretlenmiştir.
    açıklama detayları kısmında önemli olacak herşey yazılmıştır.
    aracım donanım bilgisi bellidir.

    anladığım kadarıyla hala bunların üzerine bunları okumadan telefonla arayarak tüm bilgileri tekrar soranlardansınız veya bu bilgiler belli değilse detaylar telde verilecektir yazar. hiçbirşey yazmıyorsa hala o kişiyi arıyorsanız sizde bir sorun olduğunu düşünürüm. bilinçli satıcıdan araç alınır. arabanın a sından anlamayandan araba alınmaz. demek ki siz a dan anlamayanları hep aramışsınız. bence sorun sizde.
  • Halkı olduğun kadar haksız olduğun maddeler de var kardeşim. Eğrisini doğrusu iyice dusunup fevri hareket etmemek lazım...

    Daha yolun başındasin ve cok araba alıp satacaksin... şimdiden böyle patlama daha neler gelecek başına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlanda yazanı sorma bana, sen araba alacaksın diye beni gereksiz yoramazsın.

    11. Maddenin daha beteri bende var. Bana telefonda gereksiz soru soran son kişi çıldırdı ve foruma konu açtı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11.madde...

    Konuya dönecek olursak 2010 yılında 15-20bin lira bütçeyle peder beye 2.el araç almaya niyetlendik...2 ay kadar yaptığımız araştırmalar sonucunda temiz bir araç yada fiyatını hak eden bir araç bulamadık...en son izmir otokentte bir galeride temiz ve uygun fiyatta bir araç oldugunu netten görünce bastık gittik..pek benzemiyordu ama km orjinalmi diye sordum ilk olarak..aslında biraz daha olayın geçmişi var ama uzun hikaye..adam gayet pişkin pişkin,biraz kızgın ve birazda rahat bir şekilde km ile oynandığını ve otokentte herkesin böyle yaptığını söyledi..bizde bu şartlarda 2.el araç almanın türkiyede çok zor olduğuna karar verip 45bin liraya sıfır bir araç aldık hiçte hesapta yokken..ama şimdi babamın kafa rahat ve 6 senedir mutlu mesut arabasının keyfini sürüyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ülkede bütün mevzuların ana fikri '' işine geldiği gibi '' :) Hocam biz böyleyiz, insanımız yapı olarak böyle ve çevre bu tarz insanlara ayak uydurarak işini yürütüyor.

    Her dakika her an çıkarları uğruna hareket edip yaşıyorlar, açıkçası Allah korkusundan ziyade kul korkusu baskın bir toplum haline dönüşüyoruz.

    Yani Ahlaki değerler sadece insanların gördüğü bildiği noktaya kadar işliyor, geri kalan tüm detaylarda affetmezler...

    İyi niyetli = enayi, saf olarak değerlendiren toplumda kimse iyi niyetli ve samimi olamaz.
  • Kendi sattigim aracimdan ornek vereyim sende beni anla

    Ilan vermisim arabamin motor bilgisini bak dikkat et, modelini araba bakimli temiz deyip gecmemisim. Degistirdigim bakim amacli tum parcalari tek tek yazmisim.boya durumunu hafif bi vurugu yazmisim donanimi zaten belli d sehment araba

    Gelen msj lar ve aramalar: arabada gunes yanigi var boya gerekli yazdigim halde boya varmi diye sorma

    Degisen yok dedigim halde degisen varmi diye sorma

    Ben fakirim soyleyim boyleyim diye fiyat kirma
    Arabamin modeli yazdigi halde ornegin
    : bu araba 95 model olamaz diye ariyor ya

    Hastamisiniz ya yok arabam 2000 model ben enayiyim modeli yazdigi halde ruhsatta vs modeli eskitecem

    Boya degisen varmi zaten ben alirken baktirdim ettim sendenalirken baktirirsin soyledigime inanma kendi gozunle gor diye yazmisim o var mi bu var mi

    Bakiyorum adam ilan yazmis bakimli temiz diye herkez yazmis lan bakimlida neyin bakimi bu yag su koymakla bakimm bitiyormu?
    Bu aracin baski balatasi freni amortisoru patlamiyormu adama bakimli diye bitik araba satiyosunuz ustelik dandik arabalara 15 20 yaziyolar

    Onuda gectim takas olurmu diyltum yada varmi diye msj atiyolar ne vereyim uste diyorum ya arabadan anlayan insanim piyasa degerinide bilirim adam diyor
    Senin arabanin modeli tutmuyor zaten o kadar etmez lan senin bombos araban ediyorda ben normal deger soyledigim halde sirf fiyat kirmak icin niye arabayi kotuluyosun insanlik yokmu nazikce reddet, takasa gelince benimki altin seninki gumus oluyo arabanin bakimini bilmez neyi var neyi yok bilmez yuksek fiyattan kaktirmaya calisir. D segment arabadan bahsediyorum bakimini yaptirmisin bir suru parcasini 0 la degismisim lan benim arabanin 2 balatasi senin arabanin yari degerinde hala fiyat kirmaya calisiyor masraf etmem ggozuyle bakacagi yere dingiller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ozellikle km sahtekarlıkları,ilan sahtekarliklari gibi durumları siteye sikayet edince ilani kaldırıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sevmediğim insan tipisin işte!

    Arsa satıyorum haritada işaretli yeri, arayanların %90 ı arsa nerede diyor. Ulan HIYAR!!!! işaretli haritada açıklamaya da yazdım hala inatla arıyorlar. Haritanın resmini çekip koydum tarif edip ona rağmen arıyıp soruyorlar...

    En sonunda kriz geçirdim ilanın açıklamasına en büyük yazi tipiyle, büyük harflerle

    ARSANIN YERİNİ SORMAK İÇİN ARAMAYIN! RESİMDE VE KONUMDA İŞARETLİDİR!

    yazdım buna rağmen arayanlar oluyordu, en sonunda birisine bir güzel sövüp kapattım telefonu. İlanı da kaldırdım satmıyorum, bu ülkede böyle çomarlar olduğu sürece satmıyorum !
  • insan bozuk olduğu için düzgünde yok.o yüzden düşünme kafaya da takma kardeş.iyiler öleli çok oldu.
  • Biz zaten görmüyoruz orada aracın özelliklerini ben hobi olsun diye arıyor boyası işaretlenmiş arabada boya var mı diye soruyorum. Tövbe ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Darbesi kazası olmayan araba. İlanda aynen böyle yazıyor.
    Araçta darbe kaza yoktur. Orjinal diyor.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Araç satanların dikkatine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdogru33 -- 2 Temmuz 2016; 12:44:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cdogru33 C kullanıcısına yanıt
    Iyide ben arabami istediginiz yere baktirin diyorum daha napayim bkunu cikarmayin. Senet mi vereyim araba orj full boya istiyor gunes yangi da yazmisim. Baskalarinin yaptigi beni ilgilendirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş bakmadığımı nerden biliyorsun da bana direk en sevmediğim insan tipisin diyorsun ve hıyar diyorsun.

    Sende zavallısın o yüzden sana sadece şunu söylüyorum ilandaki açıklamara bakıyorum. Yazmıyor donanım ve değişen bilgileri. Ben buraya bu konuyu açmışım hala aşağıya bak orda yazıyordur diyenler var ya. Hay allahım ya.

    Lan bakıyoruz bakıyoruz. İlanın her yerine. Aradığım bilgiler yok. Artık öyle bir hale geldim ki görsem de sorasım geliyor. Yukarıda paylaştım bir araba. Darbesi kazası yok dendi. Değişen de işaretli değil.
    Beni sevmeyenler de baksın o resme
    Bir daha paylaşayım beyni olmayanlar için. Ben hasar kaydı var şunlar şunlar değişti demelerine rağmen 5664 yapıp hasar sorgulatıyorum. Bu benim en büyük hobim zaten. Zevk alıyorum hasar kaydı yok denilen arabanın kaydını sorgulamaya. Şunu farkettim nerde karaktersiz Ada'm var muhalefet olmuş.
    Biri arsanın yerini işaretlemiş
    Biri açıklamalara yazmış.
    Biri açıklaması olmayanı aramazmış bana araba yokmuş.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Araç satanların dikkatine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Hakaretlerimi üstüne alınma. Diğerlerine söylüyorum.
    Ya abi gidip bir eksper raporu al en fazla 100 lira. Onu da ilana koy. Hatta 100 lirayı da fiyata ekle.
    Yarım saatini alacak olay. Neden seni arayıp boya var mı diye soruyorlar işte yukarıdaki mesaja bak. O da orjinal yazmış. Kaza yok yazmış. Ya bu sadece birkaçı ya.
    Yine başka ilan soruyorum ben.
    O araba 94 model evet. Ama işin garip tarafı ulan 94 model arabaya 16 bin lira yazıyorsunuz üstüne bide gelip ben bunları sorunca sordu oluyor.
    2 yıl önce 10bin lira olan arabalara her yıl 2bin 2bin koyup üstüne de hasar kaydı değişen var mı diye sorunca arabanın modeli eski oluyor.
    Arabanın 8-10 bin lira hasar kaydı var. Üstüne Ada'm değişmeyen tek şey değişimin kendisidir sözüne meydan okurcasına arabanın her yerini değiştirip orjinal ve değişen yok yazabiliyor. Bu durumda insanlara şu gözle bakmalıyız. Şimdi alıcı yalan söyleyebilir mi ? Sadece param şu kadar diye yalan söyler.

    Ama satıcı her konuda yalan söyler. Bakın fiyat konusunda söylemiş ilan numarası vermişim. Boya, değişen, hasar kaydı, model, km. Bu konuyu okuyanlar da artık ilan açanlara o gözle bakacak.

    Bu durumda iş satıcıda bitiyor. Satıcı ne yapabilirim sorusunu soracak. Ben herkesin yerine sordum o soruyu. Eksper raporunu koy ilana. Olsun bitsin. Başka değişen var mı diye bir soru gelebilir rapor varsa.
    Vallahi kusura bakmayın ama adam sormakta haklı.



    Bu mesaja eklenen görseller:

     Araç satanların dikkatine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdogru33 -- 2 Temmuz 2016; 13:11:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 11- Ahımı alan adam 24 saat geçmeden trafik kazası geçirdi. Bir diğerinin ağır hastalığı çıktı. Ben araba alana kadar 10-15 gün (bayram var arada malum) hareketlerinize dikkat edin. Ahımı almayın.



    Bu hariç hepsini güzel yazmışsın da bu çok batırmış be kimsinki sen ahın ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş bayaa çalışmış şimdi yorum yazsam 11. maddeden hüküm giyerim sen bence ucuz araçlara bak ibiza sembol 1.2 gibi kolay bulursun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.