Şimdi Ara

araç sabitken gaza yüklenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba hocalar öncelikle iyi forumlar dilerim.sizlere bir sorum olucak geçen gün 1.200 km deki aracımda vites p konumundayken yiğenim kucağımdaydı bi anda gaza sonuna kadar bastı engelleyemedim araç 4.000 rpm i hafif geçip devir sabitleniyor.sanırım bu kendini korumaya aldığı için bu şekilde bi 7-8 saniye kaldı sonra ayağını çektim bundan sonra benimde dikkatimi çekti ve tekrar denedim 3.500 rpm de devir ibresi bi titriyor sanki motor tekler gibi daha sonra 4.100 rpm e geliyor ve kalıyor bu 3.500 rpm de yaptığı ve 4.000 rpm de kalması bir arıza işaretimidir yoksa normalmidir. aracım 1.6 mını cooper countyman vede bu 7-8 saniye yiğenimin gaza sonuna kadar basması bi zarar veririmi şimdiden teşekkürler ederim.



  • Şanzuman kulakçığı
    Zaman kaybetmeden servise

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7-8 Sn gerçekten uzun bir süre, ayrıca boşta yüksek devir çevirmek zararlıdır onu yola aktaramadığı için.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAXSTAR -- 6 Kasım 2014; 20:58:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bişi olmaz zaten normalde egzoz gazı ölçüme gittiğinizdede size bir süre dip gaz yaptırıyorlar. Çok kafaya takmayın. Bişi olmaz araca öyle şirketlerin şöferlerine verilen araçları görseniz millet nasıl kullanıyo bişi olmuyoda senin aracamı olucak.
  • doğru hocam işyerine gelen bi kaç reprezant arkadaşımın aracına binmiştim çok hor kullanıyolar gerçekten şanzuman kulakçığı denmiş bi yorumda ne olduğunu bilmiyorum ama bu 3.500 rpm deki kesinti tekleme gibi değilde hafif bi kesintiye uğrar gibi sanki 4.000 rpm de koruyucuya gireceğini belli eder diye yaptığını düşündüm bu sorun şanzuman kulakçığı ise hareket halindeyken de yapar mı aynı olayı
  • Dizel mi benzinli mi onu bile söylememişsiniz, biz ne diyelim?
  • yiğenler yaramazdır,yeğenler uslu
  • Bişey olmaz üstad. Eğer araçlar o kadar hassas olsaydı sürekli yollarda kalırlardı.
  • Devir artmasın diye yakıtı kesiyor olmalı

    Emin değilim sanırım bazı vag grubu araclardada var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli birşey değil arkadaşımın da aracı 4000 de kesiyor
  • araç benzinli değil mi? 4bin devir nedir ki. bırakın boştayı normal yolda çeviriyorum 4-5 bini. 7bine kadar dönüyor. dizellerde bile devir kesici 4.500 den az değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Şanzuman kulakçığı
    Zaman kaybetmeden servise

    Yok alternatör sigortası

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac benzinli mi dizel mi belirtmemissiniz ama belli ki dizel. Normaldir,tehlikeli bolgeye yaklastiginiz sebebiyle gaz kesip korumaya aliyordur. Keza cogu dizelde zaten 3500dev/dk sonrasi bostur torktan duser arac,varsin daha fazlasina cikmasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay.bykygc B kullanıcısına yanıt
    Yazilimsal olarak motoru korumaya alan bir uygulama sonucu arac bostayken gaza bastiginizda 4000 rpm uzerine cikmaya izin vermiyor ecu yakit beslemesini ayarliyor..normal..yeni nesil araclarda goruyoruz zaman zaman..hatta uretimde bu ayarlarla satilmayan araclarda versiyon guncellemesi yapularak sonradan da bu oxellik kazandiriliyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracım benzinli 122 lik olan model 4.000 rpm de devir kesmesi normal geldi bana diğer aracım benzinli xv de de kesiyor aynı devirde asıl sormak istediğim 3.500 rpm de sarsıntı yapması da mı korumaya almak üzere olduğu için mi bunu anlayamadım yoksa bir arıza varda ben mi anlayamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay.bykygc -- 7 Kasım 2014; 8:06:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay.bykygc

    benzinli araç 122 lik olan

    Benzinli araç için 4000 devir çok zor bir devir değil. Ancak boşta zararlı. Havaya yumruk atmak ya da şut çekerken topu ıskalamak gibi travma yapar. Pistonun üst kapağı delip kaputa kafa atmasına bile sebep olabilir. Ancak bazı markalar boşta aracın kesiciye kadar devir çevirmemesi için böyle bir önlem alıyor. Yani 4000 devirde 8-10 saniye araca pek bir zarar vermez. İçiniz rahat olsun.
    Bununla ilgili bir video vardı, adamın biri aracını boşta kesiciye sokuyor ve piston kol çıkarıyordu ancak şu anda iş yerindeyim, atamıyorum videoyu.
    Dediğim gibi bir sıkıntı olmamıştır. O 4100 devirde kalmasının sebebi de limitlenmiş olmasıdır.

    O sarsıntının sebebi Turbo ile alakalı olabilir. Atmosferik motorlarda lineer bir hızlanma olsa da Turbo motorlarda biliyorsunuz ki Turbo aracın devirlenmesine etkide bulunabiliyor. Boşta turbo pek etkilemez ama yine onunla alakalı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 7 Kasım 2014; 8:11:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MAXSTAR

    7-8 Sn gerçekten uzun bir süre, ayrıca boşta yüksek devir çevirmek zararlıdır onu yola aktaramadığı için.

    Edit: İmla


    Boşta yüksek devir çevirmek neden zararlıdır? Açıklayabilir misiniz?
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam verdiniz bilgiler için o sarsıntıda normaldir diyorsunuz yani ama s lerde turbo varda 122 liklerde varmı bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

    quote:

    Orijinalden alıntı: MAXSTAR

    7-8 Sn gerçekten uzun bir süre, ayrıca boşta yüksek devir çevirmek zararlıdır onu yola aktaramadığı için.

    Edit: İmla


    Boşta yüksek devir çevirmek neden zararlıdır? Açıklayabilir misiniz?

    Ben açıklayayım, üretilen gücün bir de karşısında direnç olması gerekir. Örneğin bir futbol topuna vuracaksınız, ayağınızı sonuna kadar çektiniz ve var gücünüzle topa doğru savurdunuz. Ancak ıskaladınız. Eklemlerinizde ciddi bir acı hissedersiniz hatta bağ yırtılmalarına kadar gider. Ya da havaya var gücünüzle 10 tane yumruk atmayı deneyin, eklemlerinizdeki acıyı düşünün.
    İşte motor parçaları da aynı kuvvetlere maruz kalırlar. Aracın viteste olması ve bütün aracın yükünün motora binmesi, sizin topu denk getirmeniz gibidir. Aksi halde sizin bacak eklemlerinize olan şey krank miline ve biyel koluna olur. Başka bir örnek bisiklet sürerken 1. viteste çok aşırı hızlanmaya çalışın. Muhtemelen hız kazanamayacaksınız ancak bacak eklemleriniz sızlayacak. İşte aynı şey. En sonunda biyel kolu pes eder ve çok yüksek hızla yukarı çıkmakta olan pistonu bırakıverir. O da mermi gibi kaputa çarpar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay.bykygc

    teşekkür ederim hocam verdiniz bilgiler için o sarsıntıda normaldir diyorsunuz yani ama s lerde turbo varda 122 liklerde varmı bilmiyorum

    Hocam normaldir demiyorum, yani Turbonun bir yan etkisi olabilir diyorum. Kendim atmosferik araç kullandığım için bilemiyorum ancak düşününce turbonun böyle bir şeye sebep olması mümkün. En güzeli başka bir TSI da test etmek bu durumu.
    Bu arada sizdeki motorda da aşırı besleme sistemi var. Yine de ben sorun olduğunu düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.