Şimdi Ara

Araç kiralama ve teslim etme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konyaya misafir olarak geldim ve bir araç kiraladım. Ertesi gün aracı teslim etmeye gittiğim de dükkan kapalıydı. Firma sahibini aradım. Bana sen anahtarı yan komşuya bırak ben iki gün sonra Gelicem dedi. Araçta bir hasar varsa ben sana söylerim hasar yoksa senedi adresine kargo ile gönderirim dedi. Bende aracı yan komşusuna incelettim herhangi bir hasar olmadığını söyledim. Komşusu da tamam haklısın dedi. Anahtarı aldı. Firma sahibini tekrar aradım. Ben aracı komşunuza teslim ettim. Aradığım dakikadan itibaren yasal bir sorumluluk kabul etmiyorum dedim. Karşı tarafta tamam dedi. Telefonda bu konuşma ve diğer konuşmaların kayıtları mevcut. Firma sahibi bana sorun çıkarırsa hangi yasal yolları takip edebilirim ? Bu olay 26.01.2015 16:00 ila 27.01.2015 09:30 arası oldu. Açık senet değil de 15.000 tllik senet imzaladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Endişe edilecek bir şey yapmadıysanız bu endişe neye?Kata kulli yapmak isterse her türlü canınızı sıkar kiralamacı.
  • Araçta herhangi bir durum yok. Yani kaza felan olmadı. Ancak ben istanbula gidicem. Bu yüzden tedirgin oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senetle araba kiralamanın yanlış birşey olduğunun farkında değilmisiniz? Biz ne dersek boş adamın elinde senet var hiçbirşey olmasa canınızı sıkabilir ve başınız ağrıyabilir.
  • İste boyle durumlari yasamamak icin her zaman avis, budget vs gibi kurumsal yerlerden arac kiralayin. Merdiven alti kiralamaci icin ne desek bos. Elinde imzali senet var. Tamamen adamin karakterine kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı kiralayan işletme sahibi çok dürüst biri olabilir. Fakat yapılan işlem usulsüz. İnşallah bir şey olmaz.
  • Niye boyle saçma ve riskli işler yapıyorsunuz 50tl daha az vermek içinmi? Adam gibi kurumsal bir firmadan kiralayın birde senedi adamın eline bırakıp gidiyorsunuz valla iyi cesaretiniz var ben kredi kartıyla bile araç kiralarken huzursuz oluyorum kartımı kopyalarlarmı diye.
  • bir defa ağzım yandı bu işlerden,sendeki büyük cesaret bir de gidip yan komşuya veriyorsun adam yarın arasa kaportada göçük var,kapı da çizik var dese ne diyeceksin,ben aracı akşam aldım sabah gittim adam bana diyor ki buralarda çizik yoktu sen yapmışsın bir sürü tantana rakı parasını çıkarmaya çalışıyor at bişeyler vereyim senedi diyor bir de yanındaki elemanı silah gösteriyor belinden neyseki araya adam sokup kurtulduk bu tarz işletmeciler tekin tipler değiller

    senedi bırakıp gitmek çok daha riskli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 27 Ocak 2015; 12:35:34 >
  • Karşı taraf elindeki 15binlik senedi istediği gibi işleme koyabilir, kağıt üzerinde kendisine 15bin lira borçlusunuz. İnşallah iyi niyetli biridir.
  • Ben 10 binlik senetle kiralardım, sormazdım vuruk mu falan diye.
  • Arkadaşlar elimde yasal sorumluluk kabul etmem diye ses kaydı var. Resim var. Komşusuna teslim ederken çektim. Resim detaylarinda gps konumu dahi var. Bir de adamın adanaya gideceği tutmuş. Normalde dediğini gibi işini iyi yapan biri olsa dükkan da muhakkak birini bırakır. İlk defa araç kiraladım. Ve bilmediğim bir yer. Acemilik hat safhada. Konya da okuyan arkadaşım var. İki gün sonra gidicek bakalım ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum umarım sorun yaşamazsınız, ama siz siz olun mutlaka bu işi profosyonel yapan firmalardan kiralama yapın. Gerekirse 3 -5 fazla verin başınız ağrımasın
  • Adam kötü niyetli ise canınızı sıkabilir.
  • Ben olsam teslim etmezdim aracı, derdim nasıl iş yapıyorsun dükkanın kapalı diye. Geldiğin de teslim ederdim, ederken de senedi alırdım. En azından elinde koz olarak oynayabileceğin adamın arabası olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.