Şimdi Ara

Araç Kiralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba daha önce kiralık araçlarla işim olmadı lakin yaz tatili döneminde aracımı sattığım için araç kiralayacağım. Bana Antalya Havaalanından daha önce araç kiralamış olan ve firma önerisi verecek olan varmı? Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz rica etsem. Neler gerekiyor kiralama için biraz bilgi verirmisiniz?




  • Hocam birkac yıl önce aytu rent a car firmasından kiralamıstım ben, hem de 4-5 kez. Aracla sehir dışı da yaptım. Bir sorun yaşamadım. Öncelikle kurumsallara bir bak istersen, sixt, avis vs. ama dedigim gibi ben memnun kalmıstım. Merkezde de ofisleri var. İnternetten aracı ayirdiginda indirimleri de oluyordu. Bir arastır istersen.

    Kiralamak icin tabiki ehliyet yaninizda olacak, kredi kartindan provizyon cekiyorlar (sonradan gelebilecek olasi trafik cezalari icin) ben kiraladigim donemde 500 tl idi. Ama hemen iade etmiyorlar. Sanirim 1 hafta -10 gün sonra blokeyi cozuyorlar. Kurumsallarda bu süre daha kısa olabilir. Bir de son zamanlarda kredi skoruna bakıyorlar diye duydum. 1300-1400 olmalı diye konusuluyordu forumda. Dogrulugunu arayip sormak lazim. Eger uygunsa kiralamaya ek mini onarım paketi vs. ekletebilirsin, tabi uzun sureli kiralayacaksan. Aklıma gelenler bunlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holden12 -- 21 Mart 2022; 22:45:11 >
  • holden12 H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum kardeşim verdiğin bilgiler için
  • Central rent kesinlikle, kaç kez kaza yaptım hiç sorun yaşamadık.

  • Avis, greenmotion sorunsuzdur. Avis pahalı, greenmotion hem ucuz hem de kaliteli. Ben ihtiyacım oldukça greenmotion dan kiralıyorum, sorun yaşamadım. Yine sixt,budget çokça tercih edilen firmalardandır.

    Kredi kartı şart. Bankkarta işlem yapılmıyor zira trafik cezası falan yerseniz kredi kartından çekiyorlar.

    Kiraladığınız güne göre değişen oranda depozito alırlar, bu tutar kiralama sonrası kartınıza 3 iş günü içinde iade edilir.
    Tavsiyem araca sigorta yaptırın. Fule gerek yok, ufak çarpmaları ( firmaya göre 500₺ ila 5000 tl arasındaki çarpmaları karşılanır ) karşılayan bir sigorta çok işinize yarayacaktır. Örneğin lastik yarıldı düyelim, lastiğin tanesine 2k çeker firma, ama sigortan varsa kuruş ödemezsin. Yine aracı çarparsanız bu ufak çarpmalarda kuruş ödemezsiniz. Örneğin ben geri geri giderken otopark demirine çarpmıştım kiralık aracı, greenmotion hiç ekstra para almadı, sigortadan karşıladı. Tabi toplu ucu kadar bir çizik oluşmuştu, göçük olsaydı durum belki değişik olabilirdi,
    Kaza yaparsanız mutlaka kaza tespit tutanağı istiyorlar. Yoksa cebinizden ödersiniz.

    Greenmotion 3 diş benzinle aracı teslim eder size, avis ful depo teslim eder. Yine greenmotion 3 diş teslim alır, avis ful depo teslim alır. Depoda eksik olursa karttan çekerler.

    Kiraladığınız aracın km sınırlamasına dikkat edin. 1 haftada kaç km yapacaksınız, o sınırda bir kmye sahip bir araç tercih edin. Bu konu firmalara göre değişse de greenmotion da 3.000 kmdir bir haftalık kiralamada.

    Paralı otoyolları kullanabilirsiniz. Araçlarda hgs mevcut. Otoyol ücretini aracın tesliminden sonra kartınızdan tahsil ederler.

    Yolda kalırsanız çekici hizmeti falan ücretsiz avis ve greenmotionda. Ben hiç yolda kalmadım, bu durum nasıl işliyor bilmiyorum.

    Sistemden kiraladığınız aracı teslim almaya gittiğinizde o araç o an ellerinde yoksa ya muadil ( aynı segment) ya da üst segment araç verirler. Örneğin greenmotion’da egea kiralamıştım, aracı teslim almaya gittiğimde egea ve c ellyse ellerinde olmadığı için peugeot 2008 ful donanım fiyat farkı olmaksızın vermişlerdi.

    Başka sorunuz olursa cevaplarım




  • Hocam selamlar aviste sigorta ne kadar alıyor günlük. Bazi firmalar kasko da yapiyor aviste kasko yok sanirim doğru mudur?
  • Linq L kullanıcısına yanıt

    Valla avisten uzun süredir araç kiralamadım. Acenteyle konuşmanızda fayda var, zira ne desem yanlış olabilir. Ancak sigorta yapıyorlardı ücreti mukabilinde. Ufak çarpmalara karşı aigortalatmıştım ben ama ücretini hatırlamıyorum

  • Bu ara favori firmanız hangisi?
  • kıng365 kullanıcısına yanıt

    Greenmotion.

  • Guest-0173FC748 G kullanıcısına yanıt

    Green Motion gibi ne olduğunu biraz araştırdığınızda her yeri şüpheli şirketi önermeyin lütfen. Yakın zamanda Bu şirketin mağdur ettiği yüzlerce insandan biriyim. Bir çok kişiye önceden ödemesine rağmen findeks puanınız düşük ya da kredi kartınızdaki rakamlar soğuk mühürlü değil de lazer printed gibi nedenlerler önceden ödedikleri araçlar verilmediği gibi. Üstüne üstün kullanmadıkları araçların bedelleri de iade edilmedi.


    Bu şirketi araştırdım ingilterede yaptıkları türlü çamurluk yüzünden çoğu güvenilir aracı şirket sitelerinden bu şirketi silmiş. Türkiyede bunların arkasında metaloto var kendi isimleriyle de araç kiralıyorlar. Metal otonun bir markası daha var CENTRAL RENT A CAR. Bu şirketten de kesinlikle uzak durun. Ayrıca green motion ile bağlantılı bir de U-turn diye bir şirket var yurtdışında ondan da uzak durun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.