Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (1563. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.379
Cevap
825
Favori
1.705.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15611562156315641565
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ayaccak A kullanıcısına yanıt

    Sorunu çözebildiğinize sevindim, şayet işlem esnasında fotoğraf çektiysen paylaşır mısın?

    Sizin kamera modeli hangisi?


    Bugünlerde kamera konusu gündemimde olduğundna ben de içini açıp bi bakayım demiştim. Cihazı açtım fakat cof bant soketlerinin üzerinde üzerinde ekstra bez bant yapıştırılmış ve onları ayıramadım, hasarlarım korkusuyla fazla da uğraşmak istemedim. Yani benim uğraşım başarısız oldu...Araç içi kamera Tavsiyesi 


    Araç içi kamera Tavsiyesi


    Eskiye göre kameranın kayıt görüntüsünü beğenmiyordum. Aşağı yukarı hareket mekanizması biraz gevşek geldi bana. Hareket halinde araçtan ve yoldan kaynaklı titreşim meydana geliyor olabilir ve bu da görüntünün bulanıklaşmasına neden olabilir düşüncesiyle silikonla aşağıdan yukarıdan sabitledim.


    Araç içi kamera Tavsiyesi




  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Kamera modeli viofo a129 Duo. İki kamerasını da hallettim. Fotoğraf çekmedim ne yazık ki ama yarın tekrar açacağım japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım ve pek sağlam olmadı sanki. Derby ile yapıştıracağım. Ben o bantları cımbız ile söktüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Park modu olan kameraların park modunun kullanımı hardware kit kablo ile olur. Bu kablo kitlerinde 2 ayrı faz vardır. Biri doğrudan (sigorta üzerinden) aküden akım alır ve burada her daim enerji vardır, diğeri ise ACC yani kontak açıldığında akımın olduğu bir sigorta üzerinden alır.


    ACC hattı kapandığında (kontak kapatıldığında) park modu aktif hale gelir. Park modunda hangi ayarda ise (time-lapse, düşük bitrate, g-sensor, motion vs) o modda akü koruma devresi enerjiyi kesene kadar sürekli kayıt halindedir.


    Kontak açıldığında ise park modu deaktif olur devamlı yüksek bitrate kayda geçer....

  • Bu arada ddpai sitesinden alınan ürünlerde tutar ödenen tutar mı yoksa sonrasında vergi çıkıyor mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba konu ne kadar aktif bilmiyorum ama şu an alıacak olsa f/p cihazı olarak ne önerirsiniz. hem ön hem arka kameralı set için?

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    eyvallah. evet çalışma şeklini vs biliyorum hardare kit ile ve bağlantı nasıl yapılıyor vs izledim. ancak ben obd2 kablo ile bağlantı yapıldığında da obdnin aracın kontağının kapatıldığını, açıldığını falan da anlayabildiğini sanıyordum. onu anlamadığı için park modu özellği aktif olmuyor herhalde.

    acaba hardwire kit üzerinde donanımsal bi olay mi var diyordum park modu için. tüm kameraların mantığı obd2 üzerinden bağlandığında 70maideki gibiyse tabi hepsinde öyledir.

    bazı obd2 kablolarda acc modu ve sürekli aktif modu için 0-1 anahtar var gerçi. ben 1 hafta kapalı garajda gerek olmaz diye acc moduna alacaktım, dışarda bırakmam gerekince de 1 moduna alıp mesela park modu ile kullanacaktım. ama bu kabl üreticisi 70mai de park modu aktif olmuyor diyor. yani 70maiye özel bi durum var sanki. sonuçta o olayı koymuşlar. karışık biraz.



    Araç içi kamera Tavsiyesi




  • ODB soketinde herhangi bir kontak sinyali çıkışı yok gibi aşağıda pinout resimi var.

    Fakat veri haberleşmesi ile komutla kontak durumunu, devir, vites vs herşeyi öğrenebilir diye düşünüyorum, bunun içinde akıllı bir cihaz olmalı.


    Araç içi kamera Tavsiyesi
  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt

    Evet, dediğiniz gibi yerleşik obd desteği olmayan kameralarda modu manuel seçmek gerekiyor. Obd desteği olanlardan bazıları da araç bilgilerini okuyabiliyor. Marka kendi obd kablosunu satıyor olsa bile kamera aslında mod seçme gibi özelliklere sahip olmayabilir yani.


    Obd kablosu olmayan kameralar için sigortaya müdahale gerektirmeyecek ara çözümleri araştırmaya başladım ben dolayısıyla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Paylaştığınız resmin açıklamasında 

    "0" ACC Power modunda motor durdurulduktan 20 dakika sonra enerjinin kapatılacağı notu var

    (Power by ACC, 20 minutes after engine stop, it will be cut off)


    "0" konumunda cihaz/kamera her ne takılı ise (motoru stop ettikten sonra) 20 dakika daha çalışmaya devam eder, 20 dakika sonunda enerji kesilir.


    "-" Car Bettery Power konumunda ise akü koruma devresi olduğundan akü voltajı 11.8 volta düşene kadar çalışır.


    Aracın çalıştığında veya çalışmadığında akım göndereceği 2 ayrı faz hattı olmadığından bu kablo kitinin park modu özellikli araç kameraları için uygun değil diye düşünmekteyim.


    0 konumu: araç çalıştığı sürece + motor durdurulduktan sonra 20 dakika daha

    _ konumu: aracın çalışıp çalışmadığına bakmaksızın akü voltajı 11.08 volta düşene kadar


    takılı olduğu cihaza enerji aktarır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 18 Mart 2024; 10:46:2 >




  • DylanDog kullanıcısına yanıt

    şöyle yapılabilir.

    ODB soketinden sürekli elektrik alacak şekilde , çakmaklıktan ise kontak girişi olarak kullanılabilir.

    kontak acık değil iken çakmaklık çalışmaz ve kamera kontağın kapalı olduğunu anlar.

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    aynen hocam. bende sigortadan bağlanınca faz vs var araba çalışıp çalışmadığı ok anlaşılır ama obd üzerinden niye anlaşılamıyor. onu okuyamıyor mu da ayarlamıyor yoksa bu kamera desteklemiyor da mı olmuyor onu anlamadım. üstte alıntıladığınız mesajın benim alıntım olan bi ilk mesajı da var. ilk mesajdan beri onu anlamaya çalışıyorum. diğer markalar bunu yapabiliyorsa da 70mai park modunu obd2 üzerinden desteklemiyorsa ok. onun kablo yapmasını bekleriz. ama obd2 doğası gereği o ayrımı yapamaz sürekli gücü verir desek bu kablodaki 0-1 anahtarı bunu çözmüş ancak 70 mai park modunu aktif etmeyi yapamıyor. sürekli güç verebiliyor en fazla. park modu için üreticinin kendi bi donanımsal desteği mi yoksa bu 0-1 anahtarı gibi aparata donanımsal eklentisi mi işi çözer onu anlamadım.

    başka marka kamera kullanıp obd2 üzerinden bağlayıp park modu aktif olarak kullanabilen de yok sanırım. kimseden ses çıkmadı.

    başka obd2 kablo 70maide park modunu aktif ediyor mu,

    başka kamera üreticisinde park modunu aktif ediyor mu,

    hiç bir kamera da obd2 üzerinden park modu aktif etmiyor mu gibi sorular.

    obd2 üzerinden bağlamak, sigorta kutusu üzerinden bağlamaktan hem uğraşma, hem araç garantisi, hem fiyat anlamında çok daha iyi gözüküyor. aralarında fark yok hatta avantajlı ancak tek sorun park modu olayı sanırım. bunun için de üretici kendi kablosunu çıkartıp aşabilirse ok bekleyelim ancak o da çıkarsa obdnin yapısı gereği olmazsa yapacak bi şey yok. 70mai duyurusu vs de yok.

    yurtdışında powerbank gibi dashcam battery packler var onlarda park modu aktif edilebiliyor diye biliyorum. bi ucu da çakmaklığa bağlanıyor. çakmaklıka güç olunca yani araç çalışınca batarya paketi kendini şarj ediyor, araç durunca park modu aktif oluyor gibi kullanımlar var.





  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Üstte kırmızıya aldığınız yerde siyah kabloyu hafif kaldırın, beyaz tutacağı çok hafif, zorlamadan yukarı kaldırın, siyah kablo çıkar yerinden. Eliniz yatkınsa kolayca yaparsınız.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Kameraların özel kablo kitlerinde ACC ve doğrudan aküden gelen +12V lar micro usb nin farklı pinlerine bağlı olduğundan, kamera devresinde bu pinlerden gelen akım durumuna göre park modunda veya normal modda çalışması sağlanıır.


    OBD2 kablosunda ise muhtemelen anahtarın her iki konumunda da akım micro usb soketin aynı ucuna gidiyor. Böyle olunca da kamera araç kontağının kapatılıp kapatılmadığını algılamaz.


    Viofonun hardwire kit şeması şu şekilde


    Araç içi kamera Tavsiyesi




  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Viofo A118C modeli var bende de uzun yıllardır kullanıyorum ancak görüntü bozulması problemini ben de yaşadım. İlk başlarda harika netlikte kayıt yaparken şimdi görüntü bozuk karıncalı, sebebi ne olabilir acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    biz ilk ona baktık hatta değiştirdik ama nafile tepki vermiyor hiç


    işin kötüsü yerine hala bi kamera alamadım


    saygılar

  • burcink kullanıcısına yanıt

    bi youtube kanalı var adam milletin gönderdiği elektronik kart vs gibi şeyleri tamir edip hem de içerik çıkaryordu. bazen çöpe gidenlerde oluyor tabi de. kenarda atıl duracaksa öyle bir şey deneyin bence.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    bizim bakım atölyemiz var fabrikada bu işleri sürekli yapıyoruz (fabrika içinde kullandığımız elektronik kartları tamir ediyoruz) ama kamerayı çözemedik.

  • burcink kullanıcısına yanıt

    bu arkadaşı deneyin derim.


    Araç içi kamera TavsiyesiMICRO ELEKTRONİKyoutube
    #tamir #elektronik #kurs #karttamiri #nasılyapılır KURS SİPARİŞ: microelektronik32@gmail.com FLUX SİPARİŞ: https://gardrops.com/reis32 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCHeW3dMo8l02LDUGsmTNdkw/join
    https://www.youtube.com/watch?v=LUZL4mQytVA
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    biraz bakındım yine. farklı kablo üreticilerinde bazısında park modu, time lapse gibi özellikler çalışıyor denmiş ancak alt kısımda özellikle 70 mai, xaomi, mija gibi üreticilerin desteklenmediği belirtilmiş.örnek şu ürün altında;


    Araç içi kamera Tavsiyesi
    Araç içi kamera Tavsiyesialiexpress.com
    382.36TRY 23% OFF|Deelife OBD2 Hardwire kiti araba dvr'ı ayna araç içi kamera park görevlisi kablosu 12V 24V için 5V Mini mikro USB sert tel|Kablolar, Adaptörler ve Soketler| - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/i/2255800800390748.html?gatewayAdapt=tur2glo4itemAdapt





    şu kanalda güzel bilgiler var. adam hardwire kitini obdye çevirmiş. voltaj koruma modulü de hardwire kitinden ayırmamış hem voltaj koruması da kullanılabilir diyor. obd2 cableların amazon vs gibi yerlerde yorumlarında aküyü öldürdü yorumları da var. ne olduğu belli olmayan çinli markaların obd2 kablolarındaki voltaj korumasına güvenmemek lazım yani bence.


    Araç içi kamera TavsiyesiSafe Drive Solutions - Dash Cam Specialistsyoutube
    Viofo OBD2 Hardwire Parking Mode Cable #VIofo #OBD2 #parkingmode https://safedrivesolutions.com/product/iroad-obdii-power-cable-jw-100-non-electric-car/ Shop Dash Cams https://safedrivesolutions.com/shop/ Dash Cam Installation Vancouver + Toronto https://safedrivesolutions.com/dash-cam-installation/ Read Our Blogs https://safedrivesolutions.com/blog/ Contact Us https://safedrivesolutions.com/contact/ Learn More About Dash Cams https://safedrivesolutions.com/learn-more/ Watch our Dash Cam Install Videos ➡️ https://youtube.com/playlist?list=PLWDQXR-k7u6GVQYPC6olhsI67MEu9-e4z Watch our Comparison Videos Ultimate 4K Dash Cam Comparison https://youtu.be/fp4Na7QgoLE Thinkware U3000 vs Viofo A139 Pro https://youtu.be/XSheY59phfk Viofo A139 Pro vs Blackvue Dr970X vs Thinkware U1000 https://youtu.be/wPbYVfsUWGA Viofo A139 Pro vs Thinkware U1000 vs Viofo A129 https://youtu.be/IHu8c2e0I-s Viofo A229 vs IROAD X11 ➡️ https://youtu.be/4TV60tjsjeQ Viofo A139 pro Review Video https://youtu.be/DubiumxUc6M Thinkware U3000 Full Review https://youtu.be/qJ6GXBXWYPI Best Dash Cam Parking Mode https://youtu.be/fcmumLKaw1o Watch Our Videos Common Questions about Dash Cams Common Questions About Dash Cams ➡️ https://youtu.be/UOk6Ma3iFIE Will My Car Battery Die From A Dash Cam ➡️ https://youtu.be/rUVzNBr3AH0 5 Reasons Dash Cam Vancouver ➡️ https://youtu.be/QLbuuwPl0zU Will A Dash Cam Record License Plates? ➡️ https://youtu.be/rrKvFrv3V6s Why Professional Dash Cam Install? .➡️ https://youtu.be/wviWVRs3cgo What To Do After A Car Accident.➡️ https://youtu.be/HUXY7ppCuWY 5 Ways to install a Dash Cam ➡️ https://youtu.be/ApO7sjL1fGE 00:00 Introduction 00:20 What is an OBD2 Port? 01:08 Where is an OBD2 Port located? 01:40 How to make VIofo OBD2 Cable 03:20 Testing Viofo OBD2 Cable in a vehicle 04:31 Final Remarks
    https://www.youtube.com/watch?v=mRaR2my1aBc


    birde şurda thinkwarei obd2 kablosu var. bu firmada kamera üreticisi kaliteli ürünleri. bunların kablosu park modu, motion, time lapse, çarpışma vs hepsini yapıyormuş. ucu farklı ama. 70mai nin harwwire kablosu ile yaptığı herşeyi yapıyor. bu da artık bunları aktif ettiğine diğer obd2 kabloları gibi sürekli açık kalıp video kaydetmiyordur. park modu gibi çalışıyordur herhalde. hepsinde illa bi şey çıkıyor. benden bu kadar. meraklı biri belki ordan onu ordan nu alıp uydurabilir bi şeyler. şu an hardwire kablosu yine en iyi seçenek gözüküyor 70mai için.



    Araç içi kamera Tavsiyesi
    Araç içi kamera Tavsiyesithınkware
    OBD Power Cable II - Thinkware Store
    https://thinkwarestore.com/product/thinkware-obd-ii-power-cable-us




  • kadobay kullanıcısına yanıt
    70mai a500s plus aldım hocam. Yaşadığım yer zaten çok sıcak değil sivas. Bataryasınıda değiştirebiliyormuşuz. İnşallah ihtiyacımız olmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15611562156315641565
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.