Şimdi Ara

araç hoparlörlerinden ev sinema sistemi yapmak mümkün mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu hoparlörlerden evde kullanabileceğim sinema sistemi ve aynı zamanda yüksek kalitede müzik dinleyebileceğim bir ses sistemi yapılabilir mi ?
    (kenwood markalı)
    -eğer olur ise yanına ekleyeceğim kaliteli tivitırlar da var elimde
    -kutuların ölçüsü konusunda da yardımcı olabilirseniz hangi ölçüde olmalı derinlik vs.
    -bas ve amfi gerekli tabi ki birde. bas alacağım ama amfiyi yaptırmayı düşünüyorum. nasıl ve ne şekilde bir şey olmalı..

    istediğim şey sesin yüksek değil mümkün olduğunca kaliteli çıkması..

    ayrıca iki aparat daha var elimde el yapımı eski bir düzenekten söktüğüm adını nedir bilmiyorum ama sanıyorum ses süzgecimi nedir.?

    bağlantı şeklini biliyorum amfiden çıkışlar direk ona bağlı onda da bas+tiz+kolonlar olarak üç ayrı çıkış mevcut..
     araç hoparlörlerinden ev sinema sistemi yapmak mümkün mü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asertanel -- 26 Temmuz 2013; 2:04:55 >







  • Hocam 2.el kaliteli bir amfi ile tabiki çalıştırabilirsiniz. Ama bence değmez. Amfiye vereceğiniz para ile Logitech'in X530 5.1 (70rms) sistemini alın 150tl ye rahatınıza bakın.
  • hocam bu ihtiyaçtan daha çok merak aslında..
    kendim kutuları dilediğim şekilde mekana uygun olarak yapacağım..
    biraz uğraşmak istiyorum açıkçası.. bu yüzden değer hocam değer fazlası ile değer.. :)
    sadece kaliteli bir şey çıkar mı ortaya onu merak ediyorum.. ve yinelemek istiyorum sesin fazla çıkması değil önemli olan net çıkması.
  • hoparlörlerin kaliteli olması lazım üstad. ayrıca amfinin de el yapımı olması imkansız. ben 5+1 amfi yapanı görmedim. ama ikinci el orta bir amfi ile yapabilirsin.SONY AMFİ STR DE 685 veya 600 serisi bir amfi ile iş yapar. hem stereo hem dts hem de dolby digital çözer. ama hoparlörler kaliteli olmazsa kulak tırmalar. bende pioneer A6983S 440W OTO HOPARLÖRÜ var bir ara düşündüm bunları evde kullanıyım diye ama sony vx90av bir müzik seti vardı ondan çıkan hoparlörleri kullandım gayet temiz ses aldığımdan uğraşmadım. sana başarılar bişey sormak istersen yardımcı olurum tekrar...
  • hocam hoparlörler kaliteli olsa gerek kenwood markalı. 4 adet mevcut elimde.
    amfi için de özellikle recever amfi diye söylerler onun da kestirdim gözüme. (bi bakarsan linkteki sanırım işmi fazlası ile görür..)
    eğer önerebileceğin daha iyi bir şey var ise ona da bakabilirim.. (fiyatı fazla aşmamak kaydıyla)
    ayrıca elimde tizler de mevcut onların resmini de ekleyeyim buraya bakıp bana ortaya çıkartabileceğim en iyi şey nasıl ve ne şekilde olacak söyleyebilirsen sevinirim..

    amfi : http://www.teknosa.com/urunler/110100376/pioneer-vsx-420-k-amphi-receiver




  • kenwood kaliteli bir marka ama her model hoparlör kaliteli olacak diye bir kaide yok.hocam burada dikkat etmen gereken bir husus daha var. baktığımız bu amfiler 8 ohm güç gönderiyor ve oto hoparlörleri 4 ohm dur genelde. tizler konusunda endişelerim var. yanma ihtimalleri var.sanki tizlere ihtiyaç yok gibi geldi bana. tizler konusunda başka bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. böyle bir birleşim daha önce deneyen biri vardır umarım.bu hoparlörlerden 4 değil 5 tane kullanman gerekir takım olması için. 1+4 kullanman ve bir aktif woofer a ihtiyacın var.. 5. hoparlör center yapılacağından aynı özelliklere yakın bir hoparlör olabilir. baktığın amfi 2010 model vsx serisinin giriş amfisidir. fena bir amfi değil.bu hoparlörler için yeterli. vsx520 ye baktım 100 tl farka var. bence gerek yok 100 tl ye.ben hoparlörlerini dikkatlice bir kez daha incelemen gerektiğini düşünüyorum.
  • kesin olarak karar verdim uğraşmaya değmezmiş :p
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.