Şimdi Ara

Araç değiştireceğim KİA hakkında bilgi sahipleri bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
6.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2016 Seat Leon FR sahibiyim. Arabanın yakışı çok güzel hiç problem yok ama malesef gün itibariyle benzin fiyatı 5.50 tl'ye çıkıyor. Artık yeter diyorum. Aracım 26000 de ve sıfır olarak aldım çok severekte kullanıyorum.

    Bu aracımı satıp otomatik, dizel veya LPG li bir araç düşünüyorum. Araştırmalarımla üzerine para vermeden alabileceğim bir kaç araç buldum beğendiğimiz.

    Bunlar 2016 Kia Ceed Dizel veya 2014-2015 Kia Sportage Benzin/LPG veya sonradan ben kendim LPG taktıracağım. Her ikisi de FR'ın doananımını aratmasın diye Consept Plus olarak belirledim.

    Ancak Kia Sportage fabrika verisi 11,6 lt şehiriçi görünüyor. LPG de ne kadar yakar. FR ile aynı seviyede mi olur bilemedim.

    Bu iki KİA marka aracın kronik sorunu,sıkıntısı vs. var mıdır? Tavsiyeleriniz ne yöndedir?

    Bu ay için de değiştireceğim arabamı inşallah. Teşekkürler.







  • Öncelikle hakkınızda hayırlısı hangisi ise o tercihin gerçekleşmesi temennimle söyleyeceklerime başlamak istiyorum. Ceedle tanışmam 2013 te manuel concept ile başladı. O dönem kaynım için çok araştırmıştık ve ceedte karar kılmıştık. Bizim için ilk iki kriter güvenlik ve sorunsuzluktu. Yakıt konusu 2. plandaydı her zaman için.

    Ceed bakacak olan manuel olsun otomatik olsun fransız araçlarla 1 lt. yakıt farkı koysun. Crdi B segmentinde efsane yakıt değerleri verirken C segmentinde maalesef fransızlarla yarışamamakta bu açığıda performans olarak kapatmaktadır. Birçok kişi olaya 0-100 veya ilk kalkış olarak baksada kalkıştan sonra olsun rampa performansı olsun bir çok rakibinden iyidir.

    2015 in 2. yarısına kadar olan araçlar 128 bg 6 ileri vitestir. Otomatik olanlar tam otomatik tork könvertörlü şanzımana sahiptir. Bu şanzuman sıfır sorun ve tabiri caizse ömürlük şanzımandır. Tam otomatik olması da tabi az önce bahsettiğim ilk hareket performansını törpülemekte. Lakin vites değişimlerini hissettirmeyen, kararsız kalmayan konforlu başarılı bir otomatik vitestir.

    2015 in 2. yarısından itibaren kasa makyajlandı, motor-şanzıman kombini 136 bg.e ve 7 ileri vitese yükseltildi, performans ve yakıt iyileştirmeleri yapıldı. Otomatik şanzımanlarda da yarı otomatik çift kavrama şanzıman ( DCT ) dönemine geçildi. Fren diskleri milimetrik olarak kalınlaştırıldı, izolasyonda iyileştirilmelere gidildi, start stop gibi güncellemeler geldi. Bu süreçte de alt donanım olan concept donanımın altına bir donanım daha eklendi " comfort ".

    Sorunlara gelirsek makyajsız kasada 2012 ve 2013 te gelen araçların bazılarında abs devreye girdiğinde çok az ileri atmalar yaşanıyordu. Bu sorun yazılım güncellemesi ile giderildi. Yalıtımla ilgili eleştirenlerde oldu beğenenlerde. Eleştirenler için yetkili servislerde ücrete tabi çeşitli izolasyon uygulamaları yapıtıranlar oldu. Ancak bu durumun altında şahsi fikrim bariz olarak yine kore ürünü olan Hankook marka lastikler yatmakta idi. Hankooklar uzun kmler yapan hamuru sert lastiklerdir. Uzun yıllar hankooklarla kullanılan araçlar lastik değişimlerinde michelin nokian gibi lastiklerle değiştiren arkadaşlar bizde kesinlikle iyileşme gözlemledik. Gündüz ledi olan donanım seviyesindeki farların gündüz ledlerinde kesilmeler olmakta, bu durum makyajsız kasa ceedlerde kronikti ancak yine stoktan takılmayıp koreden gelen yeni farlarda bu sorunun tekrarlamadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Cam tavandan gelen tıkırtıları daha önce cam tavan kullanmayan kullanıcılar sorun etmekte. Aslında cam tavan rahatlığını isteyen ve daha önce başka markalarda tecrübe eden arkadaşlar ceede has bir durum olmadığının tavandaki motor, perde, ray gibi donanımlardan bu tarz seslere neden olabileceğinin bilincindeler.

    2015 te makyajla gelen ceedler kesinlikle arındırılmış artık sorunsuz olmuş diyeceğimiz kıvama gelmiş durumda. Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Sadace şu hususu vurgulamak isterim , pek sık görülmesede 2015 te ilk gelen DCT lerin çok azında volanttan kaynaklı, araçtan duyulamayacak ancak dışardan birisinin uyarısı ile fark edilebilecek seviyede küçük bir ses geldi. Sadece çok hafif bir sürtme sesi gibi bir ses. Kia ilk duyulduğu andan itibaren olaya ağırlığını koydu ve tırnaklı geliştirilmiş volantla ses yapan araçların volantlarını değiştirdi. Bu durum bende de oldu ilk aldığım aylarda gelişti ve Samsun Asal yetkili servisi sağolsun değişimi gerçekleştirdi. Ama burda şöyle bir durumda var aslında değişmesede bir sorun değil , yakıta çekişe kullanıma yansıyan birşey değil, dışardan gaz verip bıraktığınızda dikkatli dinlesen duyabileceğin bir sesti.

    2018 de kasa değişeceği söylentileri var , internete korsan resimler düşmüş durumda ama hala yeni kasanın ne zaman geleceğine dair kesin bir bilgi yok diye biliyorum.

    Arkadaşlar ülkemizde kia çokça eleştrilse de adamların taktir ettiğim bir yanı var; bir sorun nüksetmişse işi yokuşa sürmüyor ve hemen çözümünü üretiyorlar. Burada kast ettiğim çelik motor değil Kia Kore yani fabrika. Piyasada ki markaları ve kronik sorunlarına yaklaşımlarını görüyoruz. Ceedin 2011 öncesi ilk gelen kasalarında şua aralar bazılarında torpidoda göğüsün camla birleştiği yerlerde açılmalar yaşayanlar oldu. Yani şuan 7-8 yaşında olan araçların yetkili servislerde garantiden bu torpidolar değişitirlmekte. Sırf fabrika hatası diye adamlar 8 yaşındaki aracın torpidosunu garantiden değiştiriyor.

    Araçların donanım paketlerine tek tek değinmek istemiyorum. Ceedi alan zaten en boş paketinde bile tüm güvenlik donanımlarını standart ve hatta bir çok konfor donanımlarını da standart almakta. Göz ardı edilen bir donanımada değinmeden geçmek istemiyorum. Yeni yeni yasası çıkan ve 5 koltuk emniyet kemeri zorunluluğu getiren uygulama için araçlarda standart donanım 5 koltuk emniyet kemeri takip sistemi var. Bu donanım 2012 den beri standart donanımlar arasında. Sistemin çalışma mantığıda şu şekilde; ön koltuklarda sistem direk uyarı verirken, arka koltuklarda kemerleri takanı görebiliyorsun. Kemeri çıkaran olursa göstergede hangi koltuğun çıkarttığını görebilmekte ve ön koltuklar gibi sürekli sesli uyarı vermekte taa ki kemer yerine takılana kadar. Burada küçük bir nüans var; sistem arka koltuklarda ilk oturuştan itibaren yolcuya kemer takma zorunluluğu getirmiyor sadece takılıp takılmadığını görüyorsun ancak takan yolculardan kemerini çıkaran olursa bu sefer hem sesli uyarıyor hemde göstergede koltuğu görebiliyorsun. Benim için bu donanımın ne güzelliği var biliyormusunuz; güvenlik olayını geçtim , bu donanım için bilmem ne paketi adı altında herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, aracın standart donanımlarında.
    Araç değiştireceğim KİA hakkında bilgi sahipleri bakabilir mi?

    Ceedin sevdiğim yanlarından birine daha değinmek istiyorum. Ceedte full + full tabiri yoktur. Ceedin fulünü aldınmı o araç fuldür. Eklenecek başka bir donanım yoktur. Yani yok panaromik cam tavan paketi yok güvenlik paketi yok vs. paketi diye bir para tuzağı yok. Gördüğünüz fiyatlar her şey dahil fiyatlardır.

    Yol tutuşu sınıf standartlarındadır, 1450 kg ağırlık kimi görüşe göre yol tutuşta artı olarak gösterilirken kimilerine göre dez avantaj olarak durmakta. Benim şahsi fikrim , yanal rüzgarlardan etkilenmemek adına, seyirdeki stabilite adına olsun yakıta olumsuz yansırken yol tutuşa olumlu katkıları olmakta. Ceedde yüksek hızlarda yanal rüzgarlar aracı çizgisinden çıkardığına hiç şahit olmadım, hatta sürüş modunu sporta aldığımda direksiyon serleşiyor düz çizgi çizdiğini bariz hissetiriyor. Yazıyı okuyup , eleştiri yapacak olan arkadaşlar olacaksa onlardan ricam deneyip eleştirmeleri , lütfen ön yargılarımızdan kurtulalım.

    Arkadaşlar, ben aracımı 2 yıla yakındır kullanıyorum ve henüz hiç bir ikaz lambam yanmadı. Yekili servise bakım dışında giriş yapmadım. Bizdeki 2013 model olan araçta aynı, 2013 ten beri bakımdan bakıma gitmekteyiz. DCT şanzuman çift kavrama evet arızaya meğilli belki, rakiplerinden bu millet çok çekti belki ama ben bu şanzumandan umutluyum arkadaşlar. 2 yıldır piyasada olan bu şanzumandan gruplarımızdan henüz bir şikayet çıkmadı. Kararsızlık yok , rampada geri kaçırma yok , vites geçişlerini hissettirmez motor dostu bir şanzıman olduğu gözlemlenmekte. Arkadaşlar bu şanzımandan yana dayanıklılık konusunda büyük umutlar beslememin nedenlerinden biride aynı model araç kullandığımız sevdiğim bir büyüğüm. Aracı sıfır aldığı andan beri aracında stage-3 yazılım ve pedal commander var. Sert araç kullanmayı sever yakaladığı her fırsatta 230-240 km.leri çokça görmüşlüğü var ve bu şekilde 50bin kmdir 2 yıldır kullanılmakta. Bu şanzıman bu abimin elinde kalmamışsa sanırım standart bir kullanıcın elinde asla kalmayacak kanaatindeyim.

    Uzun bir yazı oldu umarım sıkılmadan okursunuz, umarım faydalı bir metin hazırlayabilmişimdir...

    Edit : Ekleme - imla...
    quote:

    Orijinalden alıntı: -FoundeR-

    Millet arabayı değiştireceğine bi hükümeti değiştirse sorun kökten hallolacak ama nerede...



    Yeni arabanizda hayırlı olur umarım.

    Teşekkür ederim. Siyasete bulaşmayı hiç istemiyorum o yüzden hayırlısı diyelim yeni seçimlerde yaşayıp göreceğiz. O zamana kadar bu gidişle 7 tl olur rahat benzin. Ben de hangi bisikleti tercih edeyim diye konu açarım :)
  • concept plus ceed kullanıcısını Konuya çağıralim.
  • Millet arabayı değiştireceğine bi hükümeti değiştirse sorun kökten hallolacak ama nerede...



    Yeni arabanizda hayırlı olur umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -FoundeR-

    Millet arabayı değiştireceğine bi hükümeti değiştirse sorun kökten hallolacak ama nerede...



    Yeni arabanizda hayırlı olur umarım.

    Teşekkür ederim. Siyasete bulaşmayı hiç istemiyorum o yüzden hayırlısı diyelim yeni seçimlerde yaşayıp göreceğiz. O zamana kadar bu gidişle 7 tl olur rahat benzin. Ben de hangi bisikleti tercih edeyim diye konu açarım :)
  • Aracınızdan memnunsanız , LPG dönüşümünü araştırın .
  • Sportage arifesinde biri olarak yazayim



    Benzinden sikayet edip sportage almak hata olur.tup taktirsanda



    Sivi sistem lpg tavsiye ediliyor.karma degil



    Marjet 4-5 bin civarinda



    Printsler 8-9 civarinda



    Ama marjetede iyi diyolar



    Kronik bir arizasi yok arastirdigim.



    Butce ne kadar sportage.



    Ama dedigim gibi yakit icin memnun oldugunuz araci birakip sportage lpg de olsa bence pek mantikli diil
  • Yakit icin arac degistirmak isteyipte Sportage'a gecersen hata edersin, benzin konusunda. (LPG hakkinda bilgim yok)

    2016 Ceed dizel manuel sahibi olarak sorularin varsa alabilirim, genel olarak otomatik var piyasada ceed olarak, otomatik olarak yakit nasildir bilmiyorum ama manuel olarak sehirici 5.5lt su an icin benim arac, 27 ekimde 15.000KM bakimini yaptirdim, 612TL tuttu, kronik bir sorunu gormedim 1 sene icerisinde, daha once yine KIA RIO kullandim uzun sure, KIA'dan memnun oldugum icin Ceed'e gecis yaptim gecen sene.

    @kralnigde
  • Benzinli otomatik SUV olarak

    Kadjar 1.2 TCE EDCyi de inceleyebilirsiniz.

    Performans ve tuketim konusunda Sportagedan/Tucsondan (GDI'a kıyasla) basarilidir.
  • Cavalier79 C kullanıcısına yanıt
    Eşimden dolayı otomatik olmasıda gerekiyor malesef yoksa hiç değiştirmeye kalkmam bile.
  • Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Evet genel itibari ile benimde aklımdaki soru buydu zaten kafa kafaya denk gelecekse pekte mantıklı olmuyor. Kia forumlarında okuduğum kadarıyla karma lpg yaptırmış herkes ve genel olarak memnun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guzelyali

    Yakit icin arac degistirmak isteyipte Sportage'a gecersen hata edersin, benzin konusunda. (LPG hakkinda bilgim yok)

    2016 Ceed dizel manuel sahibi olarak sorularin varsa alabilirim, genel olarak otomatik var piyasada ceed olarak, otomatik olarak yakit nasildir bilmiyorum ama manuel olarak sehirici 5.5lt su an icin benim arac, 27 ekimde 15.000KM bakimini yaptirdim, 612TL tuttu, kronik bir sorunu gormedim 1 sene icerisinde, daha once yine KIA RIO kullandim uzun sure, KIA'dan memnun oldugum icin Ceed'e gecis yaptim gecen sene.

    @kralnigde

    5.5 litre güzel rakam ancak motorin de neredeyse benzine yaklaştı aslında. LPG ile falan uğraşmayım orjinal motoruyla kullanayım bir de otomatik olsun amacıyla kia ceed de düşünüyorum. Benim şimdi aracım da aşırı trafik harici 5-5.5 ile kullanabiliyorum Ankara'da.




  • Carsever kullanıcısına yanıt
    şimdi baktım otomatik vites olanlar benim bütçemi aşıyor. Ben kendi aracımı satınca üste para vermek istemiyorum açıkçası amacım o. Yoksa sıfır aldığım aracı bırakıp ikinci ele yönlenmezdim bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kralnigde

    Evet genel itibari ile benimde aklımdaki soru buydu zaten kafa kafaya denk gelecekse pekte mantıklı olmuyor. Kia forumlarında okuduğum kadarıyla karma lpg yaptırmış herkes ve genel olarak memnun.

    Karma diil ya.sivi tavsiye ediliyor.hatta karma taktirmayin deniyor ustune basa basa....eminmisiniz?
  • Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Sıvı dediğiniz sadece lpg ile çalışan sistemmi yoksa yine karma tüketim ama lpg sıvı olarak mı enjekte oluyor? Ben daha bugün forumları dolaşmaya başladım eksiğim olabilir.
  • kralnigde K kullanıcısına yanıt
    Sadece lpg.hic benzin almiyorsun
  • Ceed 1.6 crdi daha mantıklı olur. 6 ileri tam otomatik versiyonunu tavsiye ederim. Ama yakıt olarak leondan ne kadar farklı olur bilmem. Crdi diğer dizellere göre 1 tık fazla yakar.

    Kronik sorun kia ve hyundaide pek yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 30 Ekim 2017; 16:12:29 >
  • aracınızdan memnunsanız 1.6 tdi a geçin. yakıt tüketimi en büyük öncelikse de 1.5dci yeni megane bakabilirsiniz.
  • dizele yada lpg'ye geçince noluyor onlar zamlanmıyor mu?
    sorunun başka yerde olduğunu görmek için taksim meydanında 2016 Seat Leon FR mi yakalım?
  • Öncelikle hakkınızda hayırlısı hangisi ise o tercihin gerçekleşmesi temennimle söyleyeceklerime başlamak istiyorum. Ceedle tanışmam 2013 te manuel concept ile başladı. O dönem kaynım için çok araştırmıştık ve ceedte karar kılmıştık. Bizim için ilk iki kriter güvenlik ve sorunsuzluktu. Yakıt konusu 2. plandaydı her zaman için.

    Ceed bakacak olan manuel olsun otomatik olsun fransız araçlarla 1 lt. yakıt farkı koysun. Crdi B segmentinde efsane yakıt değerleri verirken C segmentinde maalesef fransızlarla yarışamamakta bu açığıda performans olarak kapatmaktadır. Birçok kişi olaya 0-100 veya ilk kalkış olarak baksada kalkıştan sonra olsun rampa performansı olsun bir çok rakibinden iyidir.

    2015 in 2. yarısına kadar olan araçlar 128 bg 6 ileri vitestir. Otomatik olanlar tam otomatik tork könvertörlü şanzımana sahiptir. Bu şanzuman sıfır sorun ve tabiri caizse ömürlük şanzımandır. Tam otomatik olması da tabi az önce bahsettiğim ilk hareket performansını törpülemekte. Lakin vites değişimlerini hissettirmeyen, kararsız kalmayan konforlu başarılı bir otomatik vitestir.

    2015 in 2. yarısından itibaren kasa makyajlandı, motor-şanzıman kombini 136 bg.e ve 7 ileri vitese yükseltildi, performans ve yakıt iyileştirmeleri yapıldı. Otomatik şanzımanlarda da yarı otomatik çift kavrama şanzıman ( DCT ) dönemine geçildi. Fren diskleri milimetrik olarak kalınlaştırıldı, izolasyonda iyileştirilmelere gidildi, start stop gibi güncellemeler geldi. Bu süreçte de alt donanım olan concept donanımın altına bir donanım daha eklendi " comfort ".

    Sorunlara gelirsek makyajsız kasada 2012 ve 2013 te gelen araçların bazılarında abs devreye girdiğinde çok az ileri atmalar yaşanıyordu. Bu sorun yazılım güncellemesi ile giderildi. Yalıtımla ilgili eleştirenlerde oldu beğenenlerde. Eleştirenler için yetkili servislerde ücrete tabi çeşitli izolasyon uygulamaları yapıtıranlar oldu. Ancak bu durumun altında şahsi fikrim bariz olarak yine kore ürünü olan Hankook marka lastikler yatmakta idi. Hankooklar uzun kmler yapan hamuru sert lastiklerdir. Uzun yıllar hankooklarla kullanılan araçlar lastik değişimlerinde michelin nokian gibi lastiklerle değiştiren arkadaşlar bizde kesinlikle iyileşme gözlemledik. Gündüz ledi olan donanım seviyesindeki farların gündüz ledlerinde kesilmeler olmakta, bu durum makyajsız kasa ceedlerde kronikti ancak yine stoktan takılmayıp koreden gelen yeni farlarda bu sorunun tekrarlamadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Cam tavandan gelen tıkırtıları daha önce cam tavan kullanmayan kullanıcılar sorun etmekte. Aslında cam tavan rahatlığını isteyen ve daha önce başka markalarda tecrübe eden arkadaşlar ceede has bir durum olmadığının tavandaki motor, perde, ray gibi donanımlardan bu tarz seslere neden olabileceğinin bilincindeler.

    2015 te makyajla gelen ceedler kesinlikle arındırılmış artık sorunsuz olmuş diyeceğimiz kıvama gelmiş durumda. Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Sadace şu hususu vurgulamak isterim , pek sık görülmesede 2015 te ilk gelen DCT lerin çok azında volanttan kaynaklı, araçtan duyulamayacak ancak dışardan birisinin uyarısı ile fark edilebilecek seviyede küçük bir ses geldi. Sadece çok hafif bir sürtme sesi gibi bir ses. Kia ilk duyulduğu andan itibaren olaya ağırlığını koydu ve tırnaklı geliştirilmiş volantla ses yapan araçların volantlarını değiştirdi. Bu durum bende de oldu ilk aldığım aylarda gelişti ve Samsun Asal yetkili servisi sağolsun değişimi gerçekleştirdi. Ama burda şöyle bir durumda var aslında değişmesede bir sorun değil , yakıta çekişe kullanıma yansıyan birşey değil, dışardan gaz verip bıraktığınızda dikkatli dinlesen duyabileceğin bir sesti.

    2018 de kasa değişeceği söylentileri var , internete korsan resimler düşmüş durumda ama hala yeni kasanın ne zaman geleceğine dair kesin bir bilgi yok diye biliyorum.

    Arkadaşlar ülkemizde kia çokça eleştrilse de adamların taktir ettiğim bir yanı var; bir sorun nüksetmişse işi yokuşa sürmüyor ve hemen çözümünü üretiyorlar. Burada kast ettiğim çelik motor değil Kia Kore yani fabrika. Piyasada ki markaları ve kronik sorunlarına yaklaşımlarını görüyoruz. Ceedin 2011 öncesi ilk gelen kasalarında şua aralar bazılarında torpidoda göğüsün camla birleştiği yerlerde açılmalar yaşayanlar oldu. Yani şuan 7-8 yaşında olan araçların yetkili servislerde garantiden bu torpidolar değişitirlmekte. Sırf fabrika hatası diye adamlar 8 yaşındaki aracın torpidosunu garantiden değiştiriyor.

    Araçların donanım paketlerine tek tek değinmek istemiyorum. Ceedi alan zaten en boş paketinde bile tüm güvenlik donanımlarını standart ve hatta bir çok konfor donanımlarını da standart almakta. Göz ardı edilen bir donanımada değinmeden geçmek istemiyorum. Yeni yeni yasası çıkan ve 5 koltuk emniyet kemeri zorunluluğu getiren uygulama için araçlarda standart donanım 5 koltuk emniyet kemeri takip sistemi var. Bu donanım 2012 den beri standart donanımlar arasında. Sistemin çalışma mantığıda şu şekilde; ön koltuklarda sistem direk uyarı verirken, arka koltuklarda kemerleri takanı görebiliyorsun. Kemeri çıkaran olursa göstergede hangi koltuğun çıkarttığını görebilmekte ve ön koltuklar gibi sürekli sesli uyarı vermekte taa ki kemer yerine takılana kadar. Burada küçük bir nüans var; sistem arka koltuklarda ilk oturuştan itibaren yolcuya kemer takma zorunluluğu getirmiyor sadece takılıp takılmadığını görüyorsun ancak takan yolculardan kemerini çıkaran olursa bu sefer hem sesli uyarıyor hemde göstergede koltuğu görebiliyorsun. Benim için bu donanımın ne güzelliği var biliyormusunuz; güvenlik olayını geçtim , bu donanım için bilmem ne paketi adı altında herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, aracın standart donanımlarında.
    Araç değiştireceğim KİA hakkında bilgi sahipleri bakabilir mi?

    Ceedin sevdiğim yanlarından birine daha değinmek istiyorum. Ceedte full + full tabiri yoktur. Ceedin fulünü aldınmı o araç fuldür. Eklenecek başka bir donanım yoktur. Yani yok panaromik cam tavan paketi yok güvenlik paketi yok vs. paketi diye bir para tuzağı yok. Gördüğünüz fiyatlar her şey dahil fiyatlardır.

    Yol tutuşu sınıf standartlarındadır, 1450 kg ağırlık kimi görüşe göre yol tutuşta artı olarak gösterilirken kimilerine göre dez avantaj olarak durmakta. Benim şahsi fikrim , yanal rüzgarlardan etkilenmemek adına, seyirdeki stabilite adına olsun yakıta olumsuz yansırken yol tutuşa olumlu katkıları olmakta. Ceedde yüksek hızlarda yanal rüzgarlar aracı çizgisinden çıkardığına hiç şahit olmadım, hatta sürüş modunu sporta aldığımda direksiyon serleşiyor düz çizgi çizdiğini bariz hissetiriyor. Yazıyı okuyup , eleştiri yapacak olan arkadaşlar olacaksa onlardan ricam deneyip eleştirmeleri , lütfen ön yargılarımızdan kurtulalım.

    Arkadaşlar, ben aracımı 2 yıla yakındır kullanıyorum ve henüz hiç bir ikaz lambam yanmadı. Yekili servise bakım dışında giriş yapmadım. Bizdeki 2013 model olan araçta aynı, 2013 ten beri bakımdan bakıma gitmekteyiz. DCT şanzuman çift kavrama evet arızaya meğilli belki, rakiplerinden bu millet çok çekti belki ama ben bu şanzumandan umutluyum arkadaşlar. 2 yıldır piyasada olan bu şanzumandan gruplarımızdan henüz bir şikayet çıkmadı. Kararsızlık yok , rampada geri kaçırma yok , vites geçişlerini hissettirmez motor dostu bir şanzıman olduğu gözlemlenmekte. Arkadaşlar bu şanzımandan yana dayanıklılık konusunda büyük umutlar beslememin nedenlerinden biride aynı model araç kullandığımız sevdiğim bir büyüğüm. Aracı sıfır aldığı andan beri aracında stage-3 yazılım ve pedal commander var. Sert araç kullanmayı sever yakaladığı her fırsatta 230-240 km.leri çokça görmüşlüğü var ve bu şekilde 50bin kmdir 2 yıldır kullanılmakta. Bu şanzıman bu abimin elinde kalmamışsa sanırım standart bir kullanıcın elinde asla kalmayacak kanaatindeyim.

    Uzun bir yazı oldu umarım sıkılmadan okursunuz, umarım faydalı bir metin hazırlayabilmişimdir...

    Edit : Ekleme - imla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 30 Ekim 2017; 18:8:46 >




  • Guest Account kullanıcısına yanıt
    Öncelik otomatik olması. O nedenle DSG korkumdan dolayı eledim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.