Şimdi Ara

Araç Çalıştıktan Kısa Bir Süre Sonra Stop Ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    Forum içerisinde ve internette birçok kişi araç stop etmesi ile ilgili konu açmış ve yorumlar yapılmış. Fakat benim sorunuma benzer bir sorun göremedim.

    Aracım Hyundai i20 2009 model Prins LPG'li. Aracımla ilgili şöyle bir sorun yaşanıyor; aracı çalıştırdıktan sonra ortalama 10 dakika sonra (2. veya 3. vitesteyken genelde) araç stop ediyor. Hemen sonrasında marşı almaya çalıştığımda marşı çok zor alıyor, bazen gaz pedalı desteklemek zorunda kalıyorum. Sonrasında ise hiçbir sorun yaşamadan aracımı kullanmaya devam ediyorum.

    Sorunla ilgili şöyle bir detay keşfettim. Aracı çalıştırdıktan ortalama 2-3 dakika sonra aracımı durdurup (marş kapama), yine 2-3 dakika bekleyip tekrar çalıştırdığımda 5-6 dakika sonra araç duruyor. Bu şekilde test ederken 3 defa aracım stop etti. Fakat bazı günler stop etmediği de oluyor. Sorunun tam olarak ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Hyundai yetkili servisine götürdüm herhangi bir hata kodu olmadığını belirttiler. Halen çözümü için uğraşıyorlar.

    Önemli Bilgi: Bu sorun araç LPG'deyken de Benzin'deyken de yaşanıyor.

    Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirse çok mutlu olurum. Çok uzun bir süredir bu sorunun çözümü için uğraşıyorum.







  • Aracı benzinde denemek için lpg yi tamamen bitirmelisiniz, neden, eğer lpg manifolda gaz sızdırdığı için araç boğulup da stop ediyorsa depoda gaz varken benzinde kullanırken de stop eder, yani önce lpg yi tamamen bitirin bir müddet benzinde kullanıp gözlemleyin derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.