Şimdi Ara

araç bakıyoruz, civic vs jetta? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Uzun yolda 2011 otamatik civic ile kocaeli-muğla ortalama hız 100-130 100 de 6.5 litre ile bitirdim. Kocaeli sehir ici 9.2 litre aracimda lpg de var bedavaya geziyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 civic satılıp yine c sınıfı bir araba alınmaz. Arabanı çok ararsın. Civic satılacaksa d sınıfı araçlara bakmanı öneririm. İkinci el temiz passat comfortline, mondeo selective full+full gibi araçlara bakmanı öneririm.
  • Kardesim bendede 2010 fd6 civic var degistirmeyi biran düşünüyorum daha sonra vaz geciyorum sana bi oneride ben vereyim civicimi verdikten sonra alacagim tek arac superb olacak bi arastir bi bak test surusu yap jettayi bence es gec superb ye yonel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caaari

    Kardesim bendede 2010 fd6 civic var degistirmeyi biran düşünüyorum daha sonra vaz geciyorum sana bi oneride ben vereyim civicimi verdikten sonra alacagim tek arac superb olacak bi arastir bi bak test surusu yap jettayi bence es gec superb ye yonel

    Aynı şeyleri söyledim ama d sınıfına geçiş yapamam diyor arkadaş.bu durumda elindeki fd6yı tutması en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan38

    2010 civic satılıp yine c sınıfı bir araba alınmaz. Arabanı çok ararsın. Civic satılacaksa d sınıfı araçlara bakmanı öneririm. İkinci el temiz passat comfortline, mondeo selective full+full gibi araçlara bakmanı öneririm.

    ++

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mondeo selective böyle bir araba alınır mesela
  • Bayadir civic kullaniyorduk daha sonra borc yuzunden sattik , jetta aldik sanirim sorularinin cevabi bende olabilir.

    Neden jetta degil
    1.Civicten sonra jetta o kadar hantal bir araba kaliyor ki anlatamam.O 1.6 civicle az araba tokatlamadim ben yolda ama jetta varsa altinda sportif bir aksiyon yapmak rezil edebiliyor.

    2.Otomatik vites :
    iki arabanin da hem otomatik hem duzunu kullandik. Ama civic otomatik viteste oyle bir cigir acmis ki gaz pedalina dokunman yeterken , malesef jetta da gazi hemen yemiyor araba bi gecikmeyle hizlaniyor.

    3.Manevra ve donus kabiliyeti:
    Uzun zamandir civic kullaniyorsaniz zaten biliyorsunuzdur civic lastikleri egimli doner . Bu size virajlarda vs buyuk avantaj saglarken park ederken arabanin manevra kabiliyeti dusuk oldugu icin zorlanirsiniz. Ama jetta da ben 200 le girdigim virajda arabayi zor tuttum virajda ve bir daha o kadar hizli girmedim . Ama ayni yerde civicle viraja girdigimde elimde cay vardi resmi de mevcut arabanin hizi 205 ti , civic bana o kadar guven veriyordu anlayacaginiz.

    4.Yakit tuketimi
    Size fabrika degerlerini gosterdiginde jetta daha az yakar gibi gozukuyor lakin durum oyle olmuyor . Ben civicle 35 kurus civari yakarken , daha az yakar dedikleri jettayla 45 kurusun altina inmedim. Belki de yakit tankim delikti bilemiyorum artik.

    5.Arac ici ses:
    Civic sessiz calisan bir arac jetta da oyle lakin civicden inip bir jettaya bindiginizde anliyorsunuz ki civic cok daha sessiz.

    6.Suspansiyon:
    Civic suspansiyonlari jettaya gore daha sorunlu cunku yuksek hizlarda bi cukura dustugunuzde civicle sanki arka taraftan bir sey kirilmis gibi tak diye bir ses duyup korkuyorsunuz. Jetta da boyle bir sorun olmuyor.

    7.Arac ici dizayn:
    Civic sanki uzay araci gibi tasarlanmis ve dosemeden zerre ses gelmeyen sade bir yapisi olan bir arac , ben jettaya kiyasla daha cok begeniyorum.Bu tercih meselesi.

    8.Tampon:
    Malesef civicte bi yere hafiften dokundursaniz dahi o tamponun baglanti yerleri cikiyor ve bu cok sinir bozucu oluyor ozellikle simetriye onem veriyorsaniz.

    9.Guvenlik:
    Jetta ve civic ikiside guvenli araclar , bu arabalar kaza sirasinda cok hasar alirlar ancak arac icerisindekiler cok daha guvende kalirlar. Ikisi hakkinda kiyas yapacak bir durum yok.

    10.Surus keyfi:
    Civic icin 10 uzerinden 9 veriyorsam malesef jettaya 6 veririm.

    Bana sorarsaniz civic ve jetta kiyaslanacak araclar degil. Civic ve passat kiyaslanabilir bence.

    Jetta alirsaniz istemsiz de olsa surekli bi kiyas haline gireceksiniz ve civic arayacaksiniz. Bence deneme surusu yapmadan kesinlikle jetta almayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jetta kullandığınıza eminmisiniz.Yoksa başka bir araçlamı karıştırdınız.Jetta kullanıyorum söylediklerinizin hiç birine katılmadığımı belirtmek isterim.Heleki Passat demişsiniz Passat nere Civic nere biraz objektif olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekskalibur -- 26 Aralık 2014; 14:42:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekskalibur kullanıcısına yanıt
    Siz Civic kullandınız mı ?

    Hatta sizin için bakış açınıza göre de şöyle bi cevap vereyim. Kendime Wolkswagen Polo yada Golf bakıyorum, Objektif bakıyorum yani olaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Ryzz -- 26 Aralık 2014; 15:34:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Ryzz

    Siz Civic kullandınız mı ?

    Hatta sizin için bakış açınıza göre de şöyle bi cevap vereyim. Kendime Wolkswagen Polo yada Golf bakıyorum, Objektif bakıyorum yani olaya

    Kısa sürelik olsada kullandım.Şunu deseniz anlarım Jetta bana hitap etmiyor Civic i daha çok beğeniyorum.Ama yerden yere vuracak kadar kötü bir araç değil özellikle makyajlı olanı.FD6 Civic bana görede yalıtım haricinde çok iyi bir araç ama yenisi için aynısını söyleyemem.Araç arayışınız konusunda ise Golf düşünüyorsanız bana göre o sınıfın en iyi aracı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekskalibur kullanıcısına yanıt
    Hocam siz şöyle düşünüyorsunuz ben jettayı kötülüyor gibi ama ikisinide kullandım ve aralarında kıyas yaptım . Başka arabalara göre kıyas yaparsanız jetta iyidir.
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    hocam yazdıklarınız için çok teşekkür ederim, açıkcası sorumun tam cevabını net bir şekilde sizden aldığımı düşünüyorum.

    sürüş zevki son derece önemli, ben bu aracı neden aldım dediğinde mantıklı bir cevap bulmalıyım yoksa orada yanlış bir tercih yapıldığı belli olur diye düşünüyorum. aracı sürerken iç dizaynıyla sürekli ilgili olacağımızdan burada yer alan şeylerin modern ve kullanışlı olması göze hitap etmesi gerekli, bu sayede sürdüğümüz araçtan daha fazla keyif alabiliriz, sanırım civic de böyle bir araç olmaya daha yatkın gibi duruyor anlattıklarınıza göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dRKHN1907 -- 26 Aralık 2014; 23:29:55 >
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    Dr Reyiz jetta'nın fsi.ını kullanmış olmalı dediklerinden anlaşılan tek şey bu.
    dsg tsi jetta ile otm.civici mukayese edilemeyecek kadar jetta lehine. otm.civic eşek ölüsü kalır dsg tsi ' a göre ki tsi 150 kg daha ağır yanılmıyorsam.
    diğer yorumlarda da iç dizayn hariç ölçüsüz ve yanlış karşılaştrımalar görünüyor.
    her 2 aracıda kullandım. civic'de seri ve güçlü bir otm.şanzıman ile tsi tarzı bir motor olsa; bir de "yeni" diye lanse edilip tipi eskisinden daha ruhsuz/tipsiz olmasa civic tercih edilebilirdi bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.