Şimdi Ara

Araç alımında ödeme nasıl yaparım sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    Aradığım özelliklerde aracı baya uzak bir şehirde(Trabzon) buldum. Cuma günü gidip ekspertiz vs yaptırıp içime sinerse almayı düşünüyorum. Tek başıma gideceğim için ödeme-aracı üstüme alma gibi konularda çekincelerim var. Karşı taraf güvenilmez bir kişi gibi değil, zaten 2004 model aracın ilk sahibi, kendisi İstanbul'da yaşıyor babası Trabzon'da ve araç babasının üstüne ve Trabzon'da. Şansıma kendisi de Trabzon'da olacak ve birlikte yapacağız ekspertiz vs. işlerini.

    Yanımda para taşımak istemiyorum. Noterde ödeme işini nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Para bankada hesapta, fakat illa ki nakit isterse gidip nasıl çekeceğiz. Nakiti çekip de notere giderken başımıza yolda birşey gelmesin, veya aracı bir kenara çekip sıkıştırılmayalım.

    Blokeli çek diye birşey varmış. Bunun işleyişini tam olarak anlatabilecek olan var mıdır?
    Veya banka şubesine yakın bir notere gidip, evraklar hazır olup imzalar atmadan önce yürüyerek tek başıma şubeye gidip parayı çekip noterde adama mı vermek daha mantıklı olur? Bulabildiğim tek çözüm bu, tabii bankadan notere yürürken başıma da birşey gelebilir.

    Blokeli çek en iyisi gibi duruyor. Eğer kabul etmezse ne yapabiliriz? Veya blokeli çek için abartı bir ücret isterlerse ne yapılabilir? Buradaki hesabımdaki paraya Trabzon'daki şubeden blokeli çek çıkartırken sorun çıkarırlar mı?

    Teşekkürler.







  • Hocam blokeli çeke falan hiç gerek yok. Banka hesabını telefon bankaciligi için aktive et, notere gittiğinizde imzadan sonra veya imza sırasında bankayı arayıp havale yaparsın ikinizin de içinin rahat olması için hoparloru acarsin satıcı da dinler.

    Saticiyla aynı bankanın hesapları arasında havale yapabilcegini de unutma. Farklı bankalarla çalışıyorsanız EFT yapman gerekebilir ama bu transferde paranın satıcı hesabina gecmesi zaman alır. O yüzden senin paranın bulunduğu bankadan saticinin hesap açmasını isteyebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EFT de yapsan 5-10 dk. da gecer. Telefon veya internet bankaciligi kesin cozum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı telefonunuz varsa notere gidin, telefondan eft işlemini yapın. Arfından alıcı 5 dakika sonra bankasını arayarak durumu teyit etsin, imzaları atın. Hem para üstünüzde olmadığından gasp riskiniz düşer, hem de alıcı sahte para endişesi taşımaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon bankacılığı en mantıklısı. Noterde satıcı yanınızdayken talimat verirsiniz hesabına geçerler. Noterde duruma şahit olacağı için problem çıkmaz.
  • Ne yaparsan yap,imzalar atılmadan para verme...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.