Şimdi Ara

Arabayı Yola Sığdıramayan Şerit Özürlüler. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şeridinde arabayı kullanmamak araba kullanmayı bilmemek değil direkt kasti bir küfürdür.

    Siz soldan arabayı geçmek istersiniz bir türlü geçemezsiniz. Direkt kaza nedeni.

    Araba kullanmayı bilmeseniz bile şeridinde tın tın gidiyorsanız aniden fren de yapsanız hiç bir şey olmaz trafik size ayak uydurur.
    Şerit arabanın namusudur bu en önemli ilke zaten.

    Özellikle sahil yollarında Virajlar olur. Virajlarda şeridinde dönmeyip sağ sol şeritlere gire gire dönenlerde acayip, hayu kardeşim burada ralli şampiyonası yapılmıyor, en hızlı nasıl viraj alırım tasarrufun yok. Burası trafik sağında solunda arabalar var ve sen o şeritte kalarak dönmek zorundasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanıyorum genç kardeşlerim ifadelerimi yanlış anlamışlar ve savunmaya geçmişler.

    Bu vesile ile bu hususu düzeltmek istiyorum.

    Zamane diye onları eleştirmek niyetinde değilim. Her kuşak arasında bir takım çekişmeler olmuştur, oluyor, olacaktır. Bu demek değil ki, yeni kuşak otomobil kullanma özürlüsüdür.

    Bizler ehliyeti alaylı olarak aldık. Ve hemen üstteki yorumda olduğu gibi sınava giren trafik polisinin ruh haline bağlı olarak 100 metre düz kullanabilene dahi ehliyet verdiler.

    Ama bizim avantajımız, olmayan duble yollar ve otobanlar nedeniyle, pişme sürecimizin virajlı ve gidiş geliş yollarda olmasıydı. Bu yıllarda ehliyet alanlarda, arabayı şeride sığdıramama gibi bir durum söz konusu değil.

    Belki artık 75+ olanlar, ilerleyen yaş itibarı ile el ve göz melekelerindeki azalmaya bağlı birtakım hatalar yapabiliyor.

    Bunun haricinde, ancak daha geçen sene emekli olup, ilk arabasını ve ehliyetini alan yaşıtımın, trafikte neler yaptığını az çok tahmin edebiliyorum. O da aynı bozuk eğitimin sonuçlarından birisi olarak istatistiklere eklenmiştir.

    Sözün özü, hata sürücü kurslarında, bu kursların kanunlarında, eğitimin yapıldığı güzergahlarda. Benim naçizane tavsiyem, sürüş eğitimi ders saatlerinin yarısının, aktif trafiği olan gidiş, geliş yollarında yapılması.




  • Aslında günümüz koşullarında ehliyet almak eski dönemlere göre çok daha zor.

    Aynı durumda aydınlatma, yol standartları ve güvenlik sistemleride bir hayli gelişmiş durumda.

    Bütün bu kosullar altinda şeride araba sığdıramamanin ben tek nedenini görüyorum, "umursamazlik"
    Yeni yapilan bazı yollarda şeritler daraltildigi konusunda farkindaligimda var, evet Istanbul'da D100'de şeritler daraltildi ama bu düzgün, intizamli bir sürücü için problem değil.

    Umursamazlık hastalığı var, özellik ile yeni nesilde, aman faturalarımızı zamanında ödeyelim, aman borcumu zamaninda vereyim, aman sağlığıma dikkat edeyim diyenler giderek azalıyor.

    Bu adamlar mi trafik kuralini takacak ?
    Acil görevi olmayip Emniyet şeridinden gitmeyen, trafikte herkes gibi bekleyen kaç kamu arabasi var?
    Bir boşluk bulduğunda yandakinin önüne atlamayan,?
    Şeritte kalana kadar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cahillik ve ahlak eksikliğinden kaynaklı
    Yıllarca avrupada araç kullanmış biri olarak sizden daha çok ayar olduğum konudur
    Polis eksikliği de bunu normalmiş gibi görünmesi sebebi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Aslında yazılı sınav hariç pratik eğitim trafikte veriliyor. Ben 20 saat trafikte araç kullanmıştım ehliyet sınavına girmeden. Her ders 2 saat aralıksız ve hoca eşliğindeydi. Şuan verilen eğitim güzel ama zihniyet sanırım o değişmiyor haklısınız diyecek bir söz bulamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef trafikte bu durumla neredeyse her gün karşılaşıyorum ve bu bahsettiğimiz kişilerin elinde genellikle telefon oluyor. Hafta sonu benzer durum başıma geldi yine ve ben sol şeritte giderken sağ şeritte önümde giden vatandaş sola doğru çizginin üstüne çıkmaya başladı, selektörümü fark ettikten sonra şeridine geri girdi ancak o aracı geçtikten sonra aynaya baktığımda bu sefer de emniyet şeridine doğru sağdaki çizginin üstüne çıkıyordu.

    Diğer bir sorun da direksiyon başında kazık gibi oturup düşük hızda giderek sol şeridi tıkayan kişiler. Herkes bulunduğu şeridi doğru kullanmayı bir öğrense...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.