Şimdi Ara

Arabaya antifriz koymadan kış uykusuna bıraktım.Ne gibi sorunlar çıkabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
27.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*

    quote:

    Orijinalden alıntı: c.ozan

    arkadaşlar araç pertten toplama gibi bir şey fiyatı çok uygun denk geldi bizde hurda yasayı çıkarsa diye aldık koyduk kenara. o yüzden genleşme tapası var mı yok mu hiç bilemiyorum çünkü arabayı toplarken farların içindeki ampülleri dahi takmaktan imtina ederek para harcamadan toplamışlar arabayı.

    son birşey daha sorayım o zaman eğer ki radyator içindeki su donmamış ise antifriz koymak için kolay yoldan nasıl birkaç litre boşaltabilirim?




    Blokta genleşme tapası fabrikasyon olarak vardır. Radyatörün alt kısmında plastik bir kelebek tahliye tapası olacak, o tapayı ve radyatör kapağını sökün radyatördeki su boşalır. Donma varsa fazla uğraşmayın, sıcak su vs. dökmeyin.

    Cevap için teşekkürler hocam bugun hava biraz iyi gibi işten erken kaçabilirsem deniycem radyatoru boşaltmayı bakalım hala don mu. Bir de ben sıcak suyla girişmeyi düşünüyodum aslında ama uyarınızdan sonra vaz geçtim şimdi.




  • bknz: "motorun çatlaması"
  • Dikkat et Motoru kucağına alırsın
  • geçen hafta olayı çözdük ama ancak yazabildim. motor gayet kolay şekilde çalıştı. petrol ofisinden 3 litrelik antifiriz aldık. ordaki çalışan arkadaşlarında yardımıyla mevcut radyator suyunu boşalttık. sapsarı pis bir rengi vardı eski suyun. 2,5litre kadar antifirizi radyatore yarım litre kadarını da yandaki yedek su haznesiye koyduk. herhangi bir çatlama patlama, su eksiltme yok şimdilik. sanırım çok hafif atlattık bu işi
  • güzel bilgi teşekkürler kardeşim.
  • Motor soğutma sıvısıyla antifrizi karıştırıyorsunuz gibime geliyor. Motor soğutma sıvısının içinde donmayı engelleyici bileşikler var. Ve bunun belli bir oranda olması lazım. Kafanıza göre antifriz alıp doldurmayın motora.
  • Motor soğutma suyu, normalde antirifiz ve sudan oluşmuyormu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

    Motor soğutma suyu, normalde antirifiz ve sudan oluşmuyormu.

    Her zaman değil. İklime göre soğutma sıvısıyla su karıştırıldığı gibi bazı markalar premix olduğundan hiç su katılmadan da kullanılabilir. Yani bu, çok basit bir işlem, çok basit bir formül değil. Biraz ustalık istiyor.

    Her arabaya her sıvı da konmuyor. Renklerine dikkat etmek lazım. Aynı renkte soğutma sıvısıyla devam etmek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.