Şimdi Ara

arabanızın fiyatı aylık gelirinizin kaç katı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

arabanızın fiyatı aylık gelirinizin kaç katı?


(En Son Oy Tarihi: 25.2.2023)
Giriş
Mesaj
  • 1 yıllık maaşım. Zaten kriter olarak maksimum bu miktarı belirlemiştim. Şahsen ben öyle düşünüyorum. Araç için bekarsanız max 1 yıllık maaş cep telefonu içinde max bir aylık maaş. Evliyseniz ve eşiniz çalışmıyorsa oranları yarı yarıya düşürebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabam 32bin tl eder 2010da aldım. Evde kendimin aylık gelirim 9bin tl bu fiyatlar düşmedende arabayı değiştirmiycem. Borcumda yok allaha şükür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu aylık gelirin yanında; araba hayatınızda ne kadar yer kaplıyor, araba alana kadar ne kadar birikiim vardı gibi soruları da eklemek lazım. Araba işinin bir parçası olan ve çok uzun vakit geçirdiği için iyi arabaya binmek zorunda olanlar için bu oran 15-20 kat olabilir. Evi olan, kira ödemeyen önceki arabası maaşının 6-7 katı olan da gelirin 15-20 katı civarında bir arabaya binebilir. Ama 0 birikim ile alınan araba gelirin 5-6 katını geçmemeli. Biz millet olarak paramızın son damlasına kadar kullanıp en ufak sıkıntıda kıvranıp duruyoruz.
  • Gelirinin 10 katına araba 100 katına da ev alınır maximum.

    Fazlası, yaziktir, günahtır, haramdir., çoluk çocuğunun rizkini yemiş olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile toplam gelirinin 15 katı kadar düşünüyoruz. Faizsiz kredi kampanyası denk gelirse. Yoksa 10 katı nakit ile peşin alınacak. Aylardır bekliyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıl idealdir.
  • 10 katı.
  • Bu sorunun cevabı duruma göre değişir. Bazıları için maaşın 1 katı araç bile fazlayken (yürütme masrafları vs sebebiyle) bazıları maaşının 40-50 katı aracı bile rahatlıkla alabilir. Bunda çok fazla etken var. Evlilik, bekarlık, çocuk sayısı, evin kira olup olmaması, bulunulan bölgenin yaşam koşulları, aile büyüklerinin mal varlığı, kredi borcunun olup olmaması vs vs bu liste uzar gider. Aslında birazda hayata bakış felsefesi önemlidir. Bazı insanlar arabaya sadece ulaşım aracı gözüyle bakarken bazıları için araç bir zevktir.



    Yani bu sorunun cevabı zordur ve 5 katı olmalı 10 katı olmalı 15i geçmemeli gibi değerler vermek saçmadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aylık gelirinin 6 katına sıfir araba alabilen varsa ya çok iyi kazanıyordur, ya da dacia dan yukari araba bakmıyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az yarısını ve daha fazlasını peşin vererek gelirin 15 katını geçmemelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 28 katı civarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık geliri hesaplarken zaruri giderleri düşüp te hesaplamak lazım. Sen 3000 alıyorsun esin 2500 alıyor ama çocuğun bakicisina verdiğin 1000 lirayı aylık gelirden dusmen gerekir.hatta faturaları varsa kirayı vs hepsini düşüp kalandan hesaplaman gerekir. Elinde kalan gidecek yeri olmayan para net gelirindir. Ben bir tecrübemi payaşayım ki arkadaşlar benim düştüğüm yanlışa düşmesin; 3000 civarı gelirim vardı ve gittim 60 bin liralık sıfır araba aldım. Eşim de çalışıyor ama onun gelirini hesaba katmiyorum. Mevcut eski arabamı 20 bine saydırdım üzerini kredi kullandım. Ve nerdeyse gelirimin yarısını krediye bağladım. Arabamın işletme giderlerini karsilayamayacak duruma gelmem yaklaşık 1 yıl sürdü. Nihayetinde güzelim arabayı hiç istemeden aldığım fiyata sattım 1 yılın sonunda. Krediyi kapadiktan sonra elimde kalan parayla yine başa dönmüştüm. Çektiğim 1 yıllık mali sıkıntı bana edindiğim tecrübenin fatura bedeliydi. Şu an yine başa döndüm ve sıfır arabamı alirken bayiye verdiğim arabanın bir benzerine biniyorum.olsun hatalar insanlar için ve nerden dönülse kardır. Bu yasadigim olay bana tecrübe oldu bir daha asla uzun vadeli büyük miktar krediyle araba almam. Üzüldüğüm nokta müthiş güvenlikli arabamı satmak zorunda kalmam oldu. Çocuklarımı simdi yeni arabaya bindirirken biraz onun burukluğunu yaşıyorum. Son olarak ;

    Ekönömi çoh eyi ve Almanya bizi kıskanüyür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlginç bir konu olmuş. Bu 6 kat diyenler 2010da aldıkları fiyatlardan falan hesaplıyorlar herhalde yoksa pek mümkün görünmüyor.
  • 10bın tl gelırım var, 28 yasındayım bekarım. Aracım seat leon, 56bın tl ye sıfır aldım 2016 da.. Sımdı 2. Elı 70bın tl cıvarı



    Sımdı bana da 20 kat dıyenler mantıksız gelıyor. 200bın tl lık arabaya falan bınmem ben :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 katı ama değiştirmenin zamanı geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kragen

    İlginç bir konu olmuş. Bu 6 kat diyenler 2010da aldıkları fiyatlardan falan hesaplıyorlar herhalde yoksa pek mümkün görünmüyor.

    Kimin ne kadar geliri olduğunu bilemeyiz
  • 7 katı diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 katı. 38 bin liralık araba var. Yakıt konusunda pek sıkıntısı çekmiyoruz lpg sağolsun. Haftalık zaten 200 km yol yapıyorum. Benzinli kullansak da olur aslında ama 3-5 kuruş kar etmeye çalışıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    tamam işte şu anda leon alamıyorsunuz sıfır seat leonu 60 bin tl ye, şu an 2018 yılındayız ve ben sıfır araçlardan bahsediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 aylik gelire alabilirim aracimi ama diger masraflarim da cok. Genelleme yapmak mantiksiz olur. Kiminin kredisi, kiminin kirasi var kiminde hic masraf yok. Bugün bir ozel okul bile aylik 3 bin tutuyor. Bakici, kurslar Vs vs bir ton masraf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.