Şimdi Ara

Arabamın motoru çabuk ısınıyor sebebini bulamadık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
26.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 93 model LPG'li R9 spring kullanıyorum. 110.000 km'de ve 1 hafta öncesine kadar hiçbir problemi yoktu. Geçen hafta yağını değiştirdim. Yağı değiştiren ustaya arka frenleri de ayarlattım. Ertesi gün uzun yola çıktım ve rampa çıkarken motor çok ısındı. Gittiğim yerde suyunu değiştirdik, termostatı devre dışı bıraktık olmadı. Hatta fanı direk çalışacak şekilde bağladık yine ısınmaya devam etti. Gelip radyatörü ve müşiri değiştirdim yine değişen birşey olmadı. Su devirdaim yapıyor onu da tespit ettik. Motor soğutma sisteminde başka hangi parçalar var tam olarak bilmiyorum. Rasgele tamirciye de gitmek istemiyorum pahalıya maloluyor. Sorunu anlamadan parça değiştirerek çözmeye çalışıyorlar. Bu konuda bilgili ve tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.



  • Arka kampanalara baktır bence. Aracı lifte çıkarttır, tekerleri elle döndürün.

    Yüzde doksan papuçlar kampanayı sıkıyor. Yeniler yapar. Motor gerekli gücü kampanayla paylasıyor.
  • Tekerleri kriko ile kaldırıp döndürdük pek zorlanma yoktu. Ben ilk önce kampanalardan şüphelenmiştim ama tekerlerin dönmesinde sorun olmayınca hiç açmadık. Fren sisteminde değişen parça olmadı. Usta sadece fren daha iyi tutsun diye kampanayı biraz sıkılaştırdı.
  • bi arkadaşımdada var broadway mi spring mi tam olarak bilmiyorum. onunkide böyle hararet yapıyordu sürekli. direk silindir kapağını söküp taşlattık ufak ayarlar vs. şimdi taş gibi. 200 lira tutmuştu. herşeyiyle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ftsahin

    93 model LPG'li R9 spring kullanıyorum. 110.000 km'de ve 1 hafta öncesine kadar hiçbir problemi yoktu. Geçen hafta yağını değiştirdim. Yağı değiştiren ustaya arka frenleri de ayarlattım. Ertesi gün uzun yola çıktım ve rampa çıkarken motor çok ısındı. Gittiğim yerde suyunu değiştirdik, termostatı devre dışı bıraktık olmadı. Hatta fanı direk çalışacak şekilde bağladık yine ısınmaya devam etti. Gelip radyatörü ve müşiri değiştirdim yine değişen birşey olmadı. Su devirdaim yapıyor onu da tespit ettik. Motor soğutma sisteminde başka hangi parçalar var tam olarak bilmiyorum. Rasgele tamirciye de gitmek istemiyorum pahalıya maloluyor. Sorunu anlamadan parça değiştirerek çözmeye çalışıyorlar. Bu konuda bilgili ve tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.


    Arkadaşım sorun ortada motorunda gereklı butun parcaları degıstırmıssınız ancak oncelıkle aracın kompresyon testını yaptırsaydın bu kadar ugrasmazdın motorun fazla ısınmasının nedenı benım fıkrımce motorun sılındır kapak contasının zamanla ozellıgını yıtırerek su kanallarını bırbırıne karıstımasından kaynaklanıyor...Bılındıgı uzere Sılındır etrafında su donusum ve dolanım kanalları vardır bu kanallar bırbırne karıstıgı takdırde arac su sürkülasyonunu yapsa bıle motorun sıcaklıgı devamlı yuksek olur arkadasım...BİLGİNE...




  • LPG ayarları kısılmış veya avans düşürülmüş; bu sebepten motor fakir karışımla çalıştığından silindir iç cidarında aşırı ısınma oluyor olabilir.
    Bu arada termostatı mutlaka taktırmanızı öneririm.
  • sıcaklık sensörü (müşiri) arızalı olabilir ve gerekenden fazla veya az gösteriyor olabilir.yani sıcaklık fazla olmayıp da gösterge veya ölçümü gösteren cihazlar (göstergeler) hatalı veri veriyor olabilir.Bir elektrikçiye doğru çalışıp çalışmadığını kontrol ettir diye tavsiyede bulunabilirim.
  • @anildogru, önerin için teşekkür ederim haklı olabilirsin kompresyon testinden haberim yoktu.

    Kışın aslında fazla gaz yakıyor diye lpg ayarını kıstırmıştım. Düzgün çalışmayınca iyi bir usta elden geçirip ayarları düzeltmişti ne yaptığını bilmiyorum ama ondan sonra hem fazla gaz yakmadı hem de eski performansına yaklaşmıştı. Avansla da oynamış olabilir belki de yapılan tüm işlemler az da olsa motora zarar vermiş olabilir.

    Müşiri değiştirdim zaten yolda hararet yükseldiğinde motor çekmez oluyordu. Müşir arızalı olsa motorun çalışması normal olurdu. Radyatörle birlikte müşiri de değiştirdik.

    Şu anda araç şehiriçinde normal çalışıyor. Sadece rampalarda ısı normalden fazla yükseliyor onun dışında ciddi bir sorun yok. Ama öyle görünüyor ki motor elden geçmesi gerekiyor gibi.
  • radyötör sisteminde sipringlerin hava kalma olasılığı var diye katırlıyorum.Sistemin havasının iyi alınması gerekiyordu .En son kullnadığım broadway 1994 yılında satmıştım ,çok uzun zaman oldu.Ancak aklımda kalan şey hunilerle falan sitemdeki hava alınması gerekiyordu.sistemde hava kalırsa hararetin yükselmesi normaldir.Bir tekrar gözden geçirmenizde fayda var .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 22 Ağustos 2007; 13:31:26 >
  • evet havasının iyi alınması gerekir takılan parçalar orjinal olması gerekir
  • Herkese iyi günler 5 ay oldu 95 model r9 aldım aldıgmda arac isiniyordu bende ust kapaga yedim yag yakma baslayincada motor kismina rekteve yaptirdim ust kapagada yeni sifir aldim 3 bin civari masraf ettim dogan fani taktirdim arac suan 2 binde ya var ya yok ilk yaptirdgim siralar isi araci sikistirmasan ortayi gecmiyordu simdi ise halen isinmaya basladi nedeni nedir bien varsa yardim etsin coookk dua ederim cami hocasiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.