Şimdi Ara

Arabamda bi gariplik bakma sansiniz varmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ustad dedigini yapinca yani lpg kapali ama lpgde kullaninca lpg bitti dedi benzine gecti sabah normal calisti eve dönüşte de normal calisirsa hata lpg de diyebilecegim sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gzegen

    Ustad dedigini yapinca yani lpg kapali ama lpgde kullaninca lpg bitti dedi benzine gecti sabah normal calisti eve dönüşte de normal calisirsa hata lpg de diyebilecegim sanirim
    regülatör değişecek büyük ihtimalle yada küçük bir ihtimalle enjektörler.
  • Degismeden tamir olma sansi yokmu acaba regülatörün zira 700lira dediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günün ilk Marşını basmadan yarım kontakta 10 15 saniye kadar bekleyip kapatın sonra normal bir şekilde çalıştırın. Benim aracımda 10 saatten falan fazla kapalı kalınca geç alıyor alsada stop ediyor ikincide normal çalışıyor. Bunu denersen eğer olumlu yada olumsuz beni editlermisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gzegen kullanıcısına yanıt
    Diyafram değişirse belki biraz daha uygun olur ama regülatör komple değişirse masraflı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada bugun fark ettim beyin prins ama motor ustundeki enjektorler atiker bu normal birseymi yarin candan otogaza gideyim diyorum bakalim ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canocan_07

    Depodan LPG'yi kapattıktan sonra aracı LPG'de kullanmaya devam edin, LPG basıncı ayarlanan değerden (Örn 0.35 bar gibi) daha düşük değere ulaşınca araç otomatik benzine geçer.

    Önce benzine alıp sonra LPG'yi depodan kapatırsanız testiniz yanlış olur çünkü boru hattında hatırı sayılı miktarda LPG ve basınç kalıyor. Bu sizi yanlış yönlendirir.

    Depodan LPG kapatıp dediğim şekilde birkaç gün test edin. Motor düzgün çalışırsa sorun regülatördür. Regülatör tamir kitleri var, muhtemelen Prins'in de vardır. Kendiniz yapamayacaksanız lpgyedekparca. com'a girin oradan bilgi alın, en son hatırladığım onlar yapıyordu.

    Eğer test sonunda hala problem varsa enjektörler şüphelidir. Enjektörleri de test etmeniz lazım. Enjektör testi de basitçe şöyle; motor LPG'deyken stop edilir(LPG depodan falan hiçbiryerden kapalı olmayacak), birkaç saat sonra motor çalıştırılmadan enjektörlere gelen LPG hattı sökülür, eğer basınç boşalması falan olmazsa enjektörler sıkıntılıdır, tabiri caizse işeme yapıyordur.

    Bu testlerde problemi bulamazsanız sizin motorda var mı bilmiyorum ama (muhtemelen vardır) benzin regülatörü (benzin geri dönüş valfi, benzin basınç valfi vs de denir) problemli olabilir.

    Sizinkiyle aynı sorunu yaşadığımda benim problemim benzin regülatöründe çıkmıştı. Zamanın verdiği yorgunlukla valf vakum alacağı noktadan (vakuma göre benzini geri gönderiyor depoya) benzini emişe veriyordu. Araç stop halindeyken sızan benzin ilk marşta araçta boğulma yapıyordu ve çalışmıyordu, ilk 5 saniyelik marş sonrası içindeki fazla benzini atınca ikinci marşta araç çalışıyordu.

    Benzin regülatörü test edilebiliyor, iyi bir usta test eder, basitçe vakum hortumu çıkarılır, pense ile benzin geri dönüş hortumu sıkıştırılır, vakum hattından benzin veriyorsa arızalıdır.

    Benzin regülatörünün arıza belirtilerinin bir tanesi de araca kısa aralıklarla benzin almaktır. Örneğin 2 depo LPG kullanırken (40lt x 2) 10-15 litre benzin almanız gerekiyorsa ve ilk marşta motor çalışması olmuyorsa benzin regülatöründen şüphelenebilirsiniz.
    hocam lpg regulator icin test olarak ince boruyu cektim sabah takmadan mars yine aynını yaptı yani regülatorde değil sorun galiba kalıyor enjektorlerde olma ihtimali tam olarak nasıl test edebilirim




  • gzegen kullanıcısına yanıt
    Enjektör testini de yazmışım zaten alıntıladığınız mesajda.

    Sizin sorununuz LPG sisteminden olmayabilir. Tekrar testleri yapın, akabinde sonuç alamazsanız iyi bir ustaya motorunuzu gösterin.
  • Benzinde hic sorun yok dolayısıyla lpg de olsa sorun, bugun enjektor ve regulatoru son kez test ettircem cikar derdi ortaya insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpgli araç kullanmanın en kötü yanı; bi sıkıntı çıktığında lpg’ci motora, motor ustası lpg’ye suç buluyor.

    Sırf bu yüzden corollaya tüp taktirmadan binen iki üç kişiden biriyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyle ekonomi malesef
    Tek enjektor kaciriyor teste gore sadece onu degiscez büyük ihtimal düzelecek dedi usta sali parca gelecekmis bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.