Şimdi Ara

Araba Teybini Evde Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde Navitech'in TDC-4016 modeli olan araba teybi var. Buna elimizde bulunan adaptörü kullanarak müzik setinin hoparlörlerini (sony rx 77 müzik seti haporlörleri) bağlayıp bir ses sistemi oluşturmak istiyoruz. Adaptörün özellikleri söyledir:

    Giriş:220 v
    Çıkış:13,8 v dc 60 watt
    Max:5 Amp.

    Sizce bu adaptör bu teybi çalıştırmak için yeterli olur mu? Eğer olmazsa nasıl bir adaptör kullanmalıyım? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikrini alabilirsem sevinirim.



  • elindeki adaptörle verimli bir ses alamazsın teyp çıkışının 200 watt max olduğunu varsayarsak en az 16 amperlik bir güç kaynağı gerekir aşağıdaki gibi bir switch mod güç kaynağı işini görür tavsiyem 12 volt 20 amper alman, piyasada her elektronikçide kolayca bulabilirsin fiyatlarıda gayet makul




  • Yada pc power ile yapman daha verimli veve daha ucuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Babam 60 TL'ye bir elektronikçiden 12 v 20 A fanlı bir adaptör almış. Bağladık, oto teyp sorunsuz çalıştı. Yalnız kolonlardan çıkan seste o 80 watt rms gücünü göremedik, ses biraz zayıf kaldı. Gerçi 4*50 watt max çıkış olan bir oto teypti ama bir hoparlörden 80 watt 50 watt olarak çıksa bile gene de güçlü bir ses çıkması gerekirdi. Çıkan ses bir hoparlörden 15 watt rms gibi. Bu durumu pek çözemedik.
  • Yuksek amperli adaptor arayisina girerseniz inanin evde teyp kullanmak istemezsiniz. Bi teyp parasi bayilirsiniz. Kolay gelsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akyurt

    Yuksek amperli adaptor arayisina girerseniz inanin evde teyp kullanmak istemezsiniz. Bi teyp parasi bayilirsiniz. Kolay gelsin..

    Sağolun.
    Biraz öyle oldu zaten:) 60 tl adaptör için verdik, oto teyp 75 tl idi. Üstelik düşündüğümüz sesi de bulamadık. Hayal kırıklığı oldu, en güzeli oto teybini arabada kullanmak.
  • 12volt ile beslenen araba teyplerinde hiç bir zaman çıkış gücü kanal başına 22W ı geçmez. Diğer taraftan sony müzik seti hoparlörünün 6ohm empedansı olduğunu düşünürsek aldığınız ses gücü daha da azalacaktır. Bence Sony hoparlörü kendi setiyle kullanın. O cihaza da 4 ohm araba hoparlörü kullanın. Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nipp10

    12volt ile beslenen araba teyplerinde hiç bir zaman çıkış gücü kanal başına 22W ı geçmez. Diğer taraftan sony müzik seti hoparlörünün 6ohm empedansı olduğunu düşünürsek aldığınız ses gücü daha da azalacaktır. Bence Sony hoparlörü kendi setiyle kullanın. O cihaza da 4 ohm araba hoparlörü kullanın. Kolay gelsin

    Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim, oldukça iyi oldu. İki gün önce uygun fiyatlı iki tane araba hoparlörü alıp cihaza o hoparlörleri bağladık. Gerçekten ciddi anlamda ses kalitesi arttı. Şu an istediğimiz sesi bulabildik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.