Şimdi Ara

Araba kullanmayı öğrenmek için araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Yaklaşık 10 yıldır ehliyetim olmasına rağmen hiç direksiyona oturup pratik yapma şansım olamadığı için araba sürmeyi öğrenemedim.
    Artık bu yaştan sonra sürücü olmaya karar verdim ve ucuz bir araba almayı düşünüyorum.
    Şu sıralar Ford Ka lara bakıyorum, sizce nekadar mantıklı bir tercih olur? Farklı araç fikirlerinizi bekliyorum. 10bin tl limitim var :)



  • Al bi doğan fazlaca trafiğede çıkma öğrenirsin kendi kendine yeteneğin varsa. Ama eğer baska marka düşüneceksen manuel olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IV.MAN -- 21 Şubat 2012; 10:09:41 >
  • Öğrenirken sağa sola çarpma ihtimaliniz daha yüksektir. Eğer çarparsanız Ford Ka'yı hiç satamayabilirsiniz.
    Bence 2. eli hızlı giden araçlara yönelin. Mesela Fiat Siena LPG li 1.6 102 BG olabilir.
  • alın bi doğan çıkın bi müsait bir araziye bol bol dur kalk yapın.aynı zamanda ilk başlarda sürtme,ufak kazalar olabilme ihtimali olduğundan parçası ucuz ve kolay bulunabildiğinden dolayı doğan alın.
  • Fiat'ın dandik arabalarından birini alın tipo,uno,palio bu iş için ideal ikinci elide iyi satarsan çok zarar etmezsin.
  • pejo 106 al
  • Açıkçası Doğan veya Şahin düşünmüyorum ama Palio tarzı olabilir, çok fazla çarpma sürtme yapacağım kesin haklısınız o yüzden parçasıda önemli.
  • 2. eli iyi bir araç alın çünkü ilk fırsatta aracınızı değiştirmek isteyeceksiniz.
    bence en mantıklı tercik kuş serisi veya broadwaylar olacaktr.
    bende 2000 de ehliyet aldım ama 2006 da 97 model broadway RL ile araç sürmeye başladm.
    2007 dede sattım, şu anki aracımı aldım.
    2. eli iyi, yedek parçası bol ve ucuz, tamiri kolay arabalar=kuş serileri ve broadwaylar.
  • Seçim yaparken yeni motor yapılmamış komple boyası olmayan olursa daha iyi olur azda olsa binmişliğim olan araçlar

    R 19, Şahin ,R 9, Accent, Escort
  • Kuş serisine 10 bin verip rezil olacağınıza broadway, fairwaylerden birini tercih edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Kuş serisine 10 bin verip rezil olacağınıza broadway, fairwaylerden birini tercih edin.

    +1
  • Arkadaşım boyasız araba bakma bence .Sende acemisin biryerlere muhakkak sürteceksin. Boyasız araba alacağına birkaç yüz lira altına birkaç parça boyalı araba alırsın hem kesene daha uygun olur. Parçası ucuz olur diyede doğana şahine bulaşma , parçası ucuz araba yok az sorun çıkartan araba bak. 10 Bin liraya alabileceğin temiz arabalar 106 -palio gibi ufak arabalardır. Zaten çarpışan oto kullanmayacağın ve hedefin bir yerlere çarpmak olmayacağı için sadece sıkıntı çıkartmayacak seni durmadan sanayiye göndermeyecek bir model olmalı ki arabadan soğumayasın.

    Ayrıca burdaki yorumları oku ve ilk beğendiğin aracı al bekledikçe kafanı karıştıran çok olur döner dolaşır araba alamazsın. Hatada yapsan kaybın en fazla 1-2 bin lira olacaktır. Allah kolaylık versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buffa

    Arkadaşım boyasız araba bakma bence .Sende acemisin biryerlere muhakkak sürteceksin. Boyasız araba alacağına birkaç yüz lira altına birkaç parça boyalı araba alırsın hem kesene daha uygun olur. Parçası ucuz olur diyede doğana şahine bulaşma , parçası ucuz araba yok az sorun çıkartan araba bak. 10 Bin liraya alabileceğin temiz arabalar 106 -palio gibi ufak arabalardır. Zaten çarpışan oto kullanmayacağın ve hedefin bir yerlere çarpmak olmayacağı için sadece sıkıntı çıkartmayacak seni durmadan sanayiye göndermeyecek bir model olmalı ki arabadan soğumayasın.

    Ayrıca burdaki yorumları oku ve ilk beğendiğin aracı al bekledikçe kafanı karıştıran çok olur döner dolaşır araba alamazsın. Hatada yapsan kaybın en fazla 1-2 bin lira olacaktır. Allah kolaylık versin.


    Evet haklısın, birkaç kez araba almaya karar verdim ama anlattığın biri kafam çok karıştı ve vazgeçtim. Bu sefer kararlıyım almaya :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakistolis -- 21 Şubat 2012; 15:21:33 >




  • Benim arabayı satayım size clio hb öneririm size de hocam. Hem parçası ucuz hem sağlam araç fiyatına göre hemde ufak tefek
  • Öncelikle ilk sözüm editörlere: Konuyla ilgili forumda o kadar çok konu açılmış ki, takip etmek epey güç.
    Benim de benzer bir durumum var: 7 sene önce ehliyet aldım ama sadece kursta birkaç deneme yaptım. Onun dışında hiç tecrübem yok. Sürücü kurslarından özel ders alacağım ama bazı sorunlar var:
    1- Araba alıp kendi arabamla mı ders alayım, yoksa kursun arabasıyla mı ?
    2- 15000 TL bütçem var. İnsanlar kuş serisi diyor, ama kuş serisiyle araba kullanmayı öğrenmek bence epey zor, sert direksiyon ...vb sorunlardan. Lada diyenler var, ama onların 2005 üstü modellerinin yedek parça durumu nasıl bilmiyorum. Yerli üretim arabalara bak diyorlar ama yerli üretim Civic'de var. Her yerli arabanın yedek parçası ucuz mudur? Ayrıca Doblo'lar da yerli üretim ve yüksek araba kullanmak daha kolaydır diyenler de var. Dobloların yedek parçaları ucuz mudur? Doğrusu nedir?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.