Şimdi Ara

Araba almanın alternatif yolları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
18.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Herkese merhaba,

    Hepimiz bir aracı almanın, aldıktan sonra ona "sahip" olmanın maliyet boyutunu az çok biliyoruz...Az evvel aldığım bir bilgiye göre daha evvel de hakkında bilgi sahibi olduğum bir firma yeni bir organizasyon kampanyası yapmış...halk arasında altın günü ya da eski usul "imece" kavramlarına karşılık gelen bu organizasyonda faiz yok, vade farkı yok...sabır var güven var (buraya kadar öyle fena yazmışım ki neredeyse bana bile komisyon alacakmışım gibi geldi :)

    kampanya şöyle :

    10.000 TLlik bir araç için 1416 TL peşin, 316 TL x 29 ay taksit

    15.000 TLlik bir araç için 2110 TL peşin, 475 x 29 ay taksit

    20.000 Tllik bir araç için 2800 TL civarı (hatırlıyamadım) peşin, 633 x 29 taksit

    her sistemde 30 kişi var...3 kez çekiliş yapılacak...araç bedeli para miktarları en geç 16.ayda herkese teslim edilmiş olacak...yani ilk 10 talihli ilk 5 ayda, ikinci 10 talihli sonraki 5 ayda, son 10lu grup sonraki 5 ayda parasını teslim alacak (anladığım kadarı ile)...sistem size araç vermiyor, parayı veriyor...ev için de buna benzer bir kampanyaları var...bu sistem ülkemizde 20 yıldır işliyor...ilgi duyanlara pm yoluyla web adreslerini verebilirim..şimdi dışarıdan yazıyorum...eve geçince elim yazdığınca açıklamaya cevap vermeye çalışırım...daha çok arabası olanlar için işe yarar görünüyor...16 ay içinde mevcut arabasını değiştirmek, model yükseltmek isteyenler için bire bir...peki bu adamlar n kazanıyor?...araç bedelinin % 6 sını :)

    şimdilik hoşçaKalın...







  • valla bu mevzular çok yazıldı çizildi forumda (eminotomotiv, fuzul vs.) buralardan pek kimsenin aklına yatmadı. hatta bir forumdaş telefonla adamların güvenirliğini v.s. ölçtü.
    ayrıca o adamları bende biliyorum ta 1992 li yıllardan beri. ancak ne olursa olsun ben alacağım aracı canlı kanlı görmek istiyorum. zevk işte. ama o yollarla araç alanı da eleştirmem. adamlarda sağlam ki 20 yıla yakındır bu işi yapıyorlar.
  • Bu konu kapanır. Ne bu böyle hiç aklım yatmadı.
  • Bankadan kredi çekmek daha mantıklı. Hiç olmazsa 15 ay boyunca bu adamlar ya iflas ederse gibi bi kaygı olmaz.
  • 1999 yılında ihlas organizasyon benzer bir kampanya yapıyordu. Ben de para yatırıp katıldım, Renault Megane 2000 model satın aldım. Ödemelerin sonuna doğru ihlas battı. Ama ben aracımı almıştım. Ödemelerimi de bitirdim. Ancak araçtan hacizi düşürürken epey bir sorun oldu.
  • Burda anladığım kadarıyla aracın parasını alıp daha sonra ödemek söz konusu değil.

    Sisteme peşinat yatırıp giriyorsunuz şansınıza 3. dönem çıkarsa 15 ay boyunca peşinat + taksitleri ödeyip sıranın size gelmesini bekliyorsunuz.

    sonuçta her şey yolunda giderse banka faizinden biraz daha düşük bir tutar cebinizden çıktığından karlı sayılıyorsunuz.

    ancak sıkıntı sıranın size gelmesine kadar şirketin iflas etmesi veya sırra kadem basması hali. Ondan sonra araki muhatap bulasın.
  • Valla eminotomotiv ve emin evimden benzer şekilde ev ve araba alan bir sürü arkadaşım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janissary.

    Valla eminotomotiv ve emin evimden benzer şekilde ev ve araba alan bir sürü arkadaşım var.


    doğrudur arkadaşlar,

    ben de bir dönem girdim bu sisteme...önce vade ortası sistem...beklemekle olmuyor çünkü araç bana hemen lazımdı...sonra ya kısmet dedim çekilişli sisteme girdim...ilk 5 kişiden biri olamayınca iptal ettim sistemi...yatırdığım parayı da aldım...şimdilik güven sorunları yok...her şey sayfalar dolusu sözleşmede teminat altına alınıyor...söylediklerine göre her ay trilyonlar birikiyormuş havuzlarında...aracımın borcu bitsin...ben düşünüyorum şimdiden ama benim zamanımda böyle bir kampanya yoktu...40 aylık sisteme girmiştim 40. kişi olup 40 ayda teslimat ihtimali de vardı...bekleyemedim
  • Anladığım ilk grup da son grup da aynı parayı alıyor, peki o aradaki vade(enflasyon farkı ) ne olacak...örn.ben ilk çekilişte 50.000tl aldım, 20 ay sonra şansı gülen talihli! x de mi 50.000tl alacak.Zira o zamana kadar 50.000tl'lik arabada belki 55.000tl olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omertuna

    Anladığım ilk grup da son grup da aynı parayı alıyor, peki o aradaki vade(enflasyon farkı ) ne olacak...örn.ben ilk çekilişte 50.000tl aldım, 20 ay sonra şansı gülen talihli! x de mi 50.000tl alacak.Zira o zamana kadar 50.000tl'lik arabada belki 55.000tl olacak.


    aynı meblağı kredi olarak çektiğinizde ödediğiniz faiz ile mukayese ettiğinizde enflasyon farkı çok komik kalmaz mı sizce de...öte yandan azami 16ayda devalüasyon olmadıktan sonra hiç kimseyi mağdur edecek bir durum oluşmayacaktır...
  • arkadaşlar yapmayın etmeyin paranızı kaptırma ihtimaliniz var ülkeler bile batarken böyle bir şirketin ayakta kalcağının garantisi yok olan paranıza olur.
  • çok değil bi 10 yıl kadar önce çeşitli gruplardan holdinglerden tüm parasını kaybedip cinnet geçirenler bile oldu.böyle bir işe girilmez.kusura bakılmasın ama yok sıfır faiz yok şu bu diye özellikle "din" vurgulanıp bu şeylere kanılmaması gerekir.birisine olmaz diğerinede olmaz ama sana olursa çok kötü olur.araba alıcam derken paranızdan olursunuz.bana göre araba sahibi olmanın tek bir alternatifi var o da çekilişle falan çıkması gerisi boş bence
  • arkadaşlar,

    kötüden örnek olmaz derler...aynı durumdan iki farklı sonuç çıkabilir her zaman...madem bu kadar karamsarız, kredi ile araba almak da ciddi bir risk...en basitinden KKDFye yapılan zam...bugün taksit ödemeye gittim 5 lira fazlayla, 10 lira borçlu çıktım...öte yandan herhangi bir kriz anında bankaların kredi geri çağırması yapma hakkının olduğunu biliyoruz...bu açıdan iyi niyetimizi muhafaza edelim...hani çağımızın hastalığıdır referans, bu bahsettiğim organizasyon sahipleri bu işte 20 yıldır ilerliyorlar binlerce aileyi ev ve araba sahibi yaptılar yapıyorlar...ülkemizde istismarcı çok buna ben de katılıyorum...her şeyin gerçeği olduğu gibi sahtesi, istismarcısı olabiliyor...bu tarz işleri yapanların arasında bu işi "gerçekten" yapan bir organizasyon bu bahsetttiğim...hepimiz akıl sahibi insanlarız, bakarız inceleriz sorgularız, aklımıza yatarsa onaylar, yatmazsa reddederiz...herkesten aynı tepkiyi vermelerini bekleyemeyiz...bu başlığı açmamdaki amaç evvela bilgilendirme...araç sahibi insanların kısa vadede faiz ödemeden araç değiştirmelerinin en kolay yolu olduğunu düşündüğüm için paylaştım...saygılarımla




  • Kanmayın böyle şeylere, bildiğinizden şaşmayın, zaten "0km araba alabilecek, ve bunu işletebilecek (vergi, bakım, benzin, park vb.) gelire sahip" bir kişinin böyle şeylere ihtiyacı da olmaz, peşinatını yatırır, kredisini çeker, hatta bilindik firmalarla geç ödemeye bile başlar, aracını da paşa paşa alır.

    Tavsiyem 40.000 lik araba alıyorsanız, sabit gelirinizde varsa, en fazla 20.000 peşinat verin, gerisini 24 aya en düşük vadeden kredi çekin, hem 20.000 cebinizde kalsın, yatırım olsun, hemde 2 sene içinde borcunuzu ödeyin, kafanız rahat etsin.

    30.000 için aynı şekilde 15.000

    60.000 için 30.000 vs vs

    Bu tür organizasyonlara güvenmeyin, eş dost akraba bilmemne sallamayın, adamlar her işi denemiş belli ki dikiş tutturamamış, bari burdan kazanalım demişler




  • forumda,yakın zamanda tartışılmıştı.hatta bir arkadaş görüşmüştü
    çıkan sonuçta,ortada grup filan yok.sen istediğin ödemeyi (ay/miktar) istediğin grup hazır.
    firmaya bi şey diyemem.belki 15 sene önce bizde gitmiştik.ama kafamız yatmamıştı.o zaman inceleyip sorduğumuz bir çok soruya, tatmin edici bir cevap alamamıştık.bence iyi düşünülmeli.
  • Ne saçma şey..

    insanlar böyle küçük hesaplar ve küçük karlar yüzünden riske girmekten hala usanmadı.. Ayrıca adamlara araç bedelinin % 6sı kalacakmış.. Senin benim paramdan kendilerine yonga çıkartıyorlar..

    Her zaman sağlamcı oldum, hep kazandım..
  • birkaç yıl içinde bu saçma sisteme kanarak paramı kaptırıp yeni bir araba almayı düşünüyorum...ölmez sağ kalırsak, o günleri görürsek belki de siz mesnetsiz önyargılarınızı kırıp arkamdan gelirsiniz...20 yıldır bu ülkede bu saçma sisteme, paralarını kaptırıp değil 10.000 TLlik araç 100.000 TLlik ev dahi alan binlerce aile varken bir kişinin daha bu topluluğa katılması devede kulak misali gibidir...yineliyorum, bilgilendirme başlığını karalama kampanyasına dönüştürmeyiniz...ilgili organizasyonun bilgilerini dileyene PM yoluyla dileyene yollarım, kendileri ile görüşürler, hatta zahmet etmeyin, eform dolduruyorsunuz, onlar sizi arıyorlar...dinleyin sorun soruşturun...varsa bir boşluk bizim göremediğimiz, ortaya çıkarın da biz de bilelim...başlık amacına ulaşsın...
  • riskli değil mi ?
  • Yahu böyle dini alet edip para kazanmaya çalışan heriflerede sinir oluyorum.Lan sen hiç bi emek harcamadan sadece para topladığın için araç bedelinin %6 sını alınca helal oluyorda, banka faiz alınca mı haram oluyor.
  • quote:

    yineliyorum, bilgilendirme başlığını karalama kampanyasına dönüştürmeyiniz...ilgili organizasyonun bilgilerini dileyene PM yoluyla dileyene yollarım, kendileri ile görüşürler, hatta zahmet etmeyin, eform dolduruyorsunuz, onlar sizi arıyorlar...dinleyin sorun soruşturun...varsa bir boşluk bizim göremediğimiz, ortaya çıkarın da biz de bilelim...başlık amacına ulaşsın...

    tamam başlık amacına ulaştı isteyen gider bakar da karalama olsa nolur olmasa nolur, her gün forumda bir sürü otomobil markası karalanıyor da ne oluyor . Biraz fazla hassas gördüm ben sizi umarım topik sahibi olduğunuz içindir, yoksa başka şeyler çağrıştırıyo
    Benim yorumum şöyle 'ayıya sormuşlar neden ensen kalın diye, kendi işimi kendim yaparım da ondan demiş' paranız varsa alın yoksa, karşılayabiliyorsanız kredi alın kimseye de minnet etmeyin.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.