Şimdi Ara

Araba aküsü bu iş için yeter mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.

    Küçük bir evimiz var ve güvenlik sağlamak istiyoruz. Orada elektrik tesisatı yok. O yüzden akü kullanmak zorundayız. 4 tane DC 12V küçük kamera ve 20V 2.0A 50-60Hz bilgisayar. Bilgisayar ekranı çalışmasa da olur. Biz sadece kayıt için kullanacağız. Bunları akü ile çalıştırabilir miyiz ? Çalıştırabilirsek ne kadar zaman çalışırlar ?



  • watt ile giederek sonuca ulaşabilirsiniz.

    araba aküsü 12V 60A desek 720W

    harcayacağınız şeyler de 80W olsa hiç kayıpsız 9 saat eder.

    siz onu 4.5 sat olarak düşünün derim.


    burda dikkat edilecek husus. aküleri %50sini boşaltıp dolduracak şekilde bir kapasitede alırsanız ömürleri uzun olur.
    akü %90 kapasitede kullanırsanız ömrü yarıya kadar inebilir.
  • 80-100 watt bir güneş paneli eklersiniz sisteme sistem hiç kapanmadan iş görür...

    aküyü kuru jel tip seçin sulu aküler bu iş için ideal değildir ...

    sağlam bişi istiyorsanız 1 defalığına masraftan çekinmeyin ki kendini kısa sürede amorti edecektir zaten...
  • Bilgisayarda var uzun süre kullanmanız zor oto aküsü ile.
  • güneş panelinin ürettiği elektrik ile kendisini amorti etme süresi 6-7 yıldır.
    burada şunu göz önüne almak lazım. eve bir masa bir koltuk alınca nekadar sürede amorti ediyor diye soruyor musunuz.

    işinizi görüyorsa konu kapanmıştır.
  • Güneş panelleri için önemli nokta şuki Amorti süresi elektriğin olduğu yerde ongridler için geçerli akülü sistemde amorti söz konusu olamaz.akü dene meled zaten panelden pahalı.Araba aküsü kullanmayın 120watt panel 450tl olsa.80-90A bir jel akü alsanız.Her yıl akü değiştirene kadar toplam maliyeti1200-1300tl ye akü kullanımına bağlı olarak en az 6-7yıl Sorunsuz çalışıcak bir sistem kurabilirsiniz.Amorti süresini bu kadar az enerji sarfiyatı için hesaplarsak Her ay ödediğiniz elektrik faturasının içindeki vergiler bile amortiyi geçiyor tüketim az olduğu için.Sizi kara geçirir.Ama günlük 15kw ihtiyaçlı bir evin akülü sistemin amortisi söz konusu olamaz.Demek istediğim bazı durumlarda panel ihtiyaç amorti olarak düşünülmesine imkan yok elektriğin olmadığı bir yerde.O küçük dediğiniz cctv kameralar En az 2-2.5amper çekiyor.Üzerinde yazar.2.5A olsa saatte 10a Tüketir.Gerisini siz düşünün 240watt panelden aşağıya olmaz yaz için kış için 360watt gerek.




  • Elektrik ve elektronikten anlamadığım için bağışlayın beni. Güneş panelleri için maliyet çok yüksek olur. Benim buradaki kameralar şu bilgisayar USBsine bağlanan kameralardan. Eğer öyle olsaydı 4*10TL=40TL kamera ve kullanmadığımız eski bir notebook vardı. onu kullanacaktım. Maliyet bana 40TL tutacaktı. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama siz net bir enerji sarfiyatı belirtmelisiniz biz ona göre Sİstem belirtelim güneş panelini geçtim aynı şey akü içinde geçerli.
  • elektriğin olmadığı yerde bir kaynak kesinlikle şart

    aküyü sömürmekle olmaz o iş sürekli ..

    12 volt 7 amper aküyü ben direk laptoba bağlıyordum 40 dk zor götürüyordu...
  • Kameraların çok enerji harcamaz ama laptop harcar. Hemde 4 kameranın görüntüsünü kaydetmek için işlemci full çalışır. HDD sürekli aktif olur. 4-5 saat civarı bir süre tek akü ile çok bile. Tabi sürekli kontrol edemeyip aküyü sonuna kadar kullanırsanız o akü maksimum 10 şarj sonrasında işe yaramaz hale gelecektir. benim tavsiyem SD kartlı IP kamera olur. Elektrik yoksa sistemin daha uzun süre çalışmasını sağlar. Ama fiyatları biraz tuzlu. Ayrıca akü voltajı düşünce kapanmalarını sağlayacak bir devrede eklemeniz gerekir. Güneş paneli ve li-po daha uygun olabilir. Yada pili de kendi içinde olan IP kayıtlı kamera. Olmadı eski bir telefon, aküden şarj. Seçenek bol, maliyete göre tercih edilmeli.
  • Bu telefon muhabbeti de güzelmiş ;) Bunu araştırmam lazım. Biz zaten hergün oraya gidiyoruz. Bakarız etrafa birşey yoksa hafızasını sileriz olur biter diye düşünüyorum. Hatta kamerayı ikiye düşürmek de mantıklı bir seçenek sanırım. Cep telefonu güzel bir seçenek ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IP kamerala baktım. Gerçekten harika. Ama çok pahalı. 250 gibi rakamları var. Ama asıl güzel yanı herzaman kayıt yapmıyor. Sadece hareket algılayınca kayıt yapması. Bu olay çok harika. Gereksiz yere bellek doldurmuyor. Hatta bazılarında hareketli kafa bile var. Sanırım şuanda en iyisi cep telefonu ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.