Şimdi Ara

Apple, Wordpress iOS uygulamasında geri adım attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, Wordpress iOS uygulamasında geri adım attı



    Apple’ın yakın zamanda Wordpress ile girdiği App Store üzerinden yayınlanan uygulama münakaşası, firmanın yeni yaptığı bir açıklamayla çözüme kavuşturuldu. Daha önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi uygulamanın güncelleme alması durdurulmuştu. Yeni yayınlanan açıklama, Apple’ın baskı yapma kararından geri adım attığını gösteriyor.



    Wordpress.org ve Wordpress.com, alan adlarıyla tanınan iki farklı kuruluşu ifade ediyor ve .org adresinin sahibi vakıf herhangi bir gelir amacı gütmeden yazılımı kullanıma sunarken .com adresinin sahibi şirket, Wordpress tabanlı web sitelerine hizmetler sunarak gelir elde ediyor. App Store üzerindeki Wordpress uygulaması ise Wordpress tabanlı web sitelerindeki bazı değişiklikleri görmeye ve sitenin bilgisayar başına geçmeden bir yere kadar yönetilmesine imkan sağlıyor.



    Apple, Wordpress iOS uygulamasında geri adım attı



    Apple’ın Wordpress uygulamasına yönelik “uygulama içi satın alım özelliği kullanılmalı” yönündeki baskısı ise uygulamadaki Wordpress.com paketlerinin tanıtımına bağlanıyor. Uygulamanın Planlar bölümünde yer alan ücretli paketler hakkında her çeşit bilgi verilse de satın alıma yönelik herhangi bir yol sunulmuyor. Bu sayfanın varlığı, Apple’ın App Store kurallarını firmanın ifadesine göre çiğniyordu ve kullanıcıları başka bir yere yönlendirerek Apple’ın satın alımdan pay elde etmesini engelliyordu.



    Apple güncellemeleri durdurmadan önce sayfalar kaldırılmıştı



    The Verge tarafından da ifade edildiği üzere Wordpress, bu bahsettiğimiz sayfaları Apple’ın güncellemeleri askıya alma hamlesi gerçekleşmeden önce uygulamadan kaldırmıştı. Buna rağmen Apple, uygulama için satın alımların eklenmesi yönünde baskı yaparak uygulamanın güncelleme izinlerini askıya almıştı. Firmanın kurucusu ve Wordpress’in geliştiricisi Matt Mullenweg ise attığı tweetler ile Apple’ın önceki kararını tekrar gözden geçirmiş olduğundan memnun olduğunu belirtti.



    Ayrıca Bkz.TikTok, Trump yönetimine dava açacağını duyurdu



    Automattic, Wordpress ve çok sayıda yazılım ve hizmetin üst kuruluşu, Apple’ın istediği şekilde satın alımları uygulama kanalından gerçekleştirmeyerek Apple’ın ek kazanç sağlamasına fırsat vermedi. Bu durum, uzmanlara göre ABD’de hâlâ devam eden App Store ekosisteminin tekel olduğu ve rekabet karşıtı politikalar izlediği yönündeki davaların etkisiyle Apple’ın baskı yapma kararını yeniden gözden geçirmesiyle sonuçlandı. Apple, bu hamlesiyle uluslararası medyada da büyük tepki çekmişti.











  • Önceki haberde Wordpress'in Apple'dan çok daha güçlü olduğunu söylemiştim. Epic Games'in yapamadığını Wordpress yaptı.

  • Bence yetmez. Apple, iphone larda uygulamaların üzerinden yapılan alışveşlerden de komisyon almalı. Sonuçta alışverişınizi iphone ve ios kullanarak gerçekleştirdiniz. Bunda Apple ın da hakkı(!) var ve ücretlendirme olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 24 Ağustos 2020; 1:12:58 >
  • Web sitelerin %36 wordpress tabanli apple haddini bilecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 24 Ağustos 2020; 1:44:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Ama burada durum biraz daha farklı. Wp paralı tema tanıtım sayfalarını kaldırmış. Zaten epic gibi kendi linkini koyup satış bile yapmamış. Ama buna rağmen apple ağzında salyalarla bunun kaldırılmasına bile dayanamamış, geri koyun, ve bizden satın diye ısrar etmiş.

  • Konuyla alakasız ama Apple ‘ın ecosystemine bir girdiniz mi bir daha çıkamazsınız. Telefon var saat iPad MacBook AppleTv derken dönüş olmayan yola giriyorsunuz. Girmiş ve aldığım yazılımlardan dolayı çıkamayan olarak söylüyorum sakin girmeyin.
    Konuya gelirsek, arkadaşlar güzel özetlemiş. Apple gerçekten kuduz kopek gibi. Dişini geçirebildiğine geçiriyor geçiremediğine geri vites. Bu bile başlı başına hukuksuz bir durum. Epic unity ile anlaşıp çekilmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple kendi sistemi dışında kimseye yaşam hakkı vermiyor

  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    Bir tık bataklığa benzetebiliriz girdik mi çıkmak zor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 435 4 kullanıcısına yanıt

    İnanmayacaksınız ama sırf Macbook kullanıyorum diyet .NET Core teknolojisine hiç ilgim yok. C# görünce direkt göz ardı ediyorum. Oysa Visual Studio macOS'a geldi ama hala bir önyargı var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.