Şimdi Ara

Apple TV 4K ile Infuse 6 Deneyimi ve 'SES' Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2015 yılında, Apple TV (4.Nesil) Kutu Açılışı - Plex ve İnfuse Deneyimleri https://forum.donanimhaber.com/apple-tv-4-nesil-kutu-acilisi-plex-ve-infuse-deneyimleri--112624169 başlıklı bir konu açmış Apple TV ile Infuse'nin birlikte mükemmel çalıştığından bahsetmiştim. İnfuse 4 belki de ücretini ödeyerek aldığım ilk uygulamaydı. Her kuruşunu hak ediyordu. Tabi İnfuse 4’ü satın aldığımda “Ömür boyu kullanım” sanarak almıştım. Yani sonrasında gelecek tüm sürümlere ücretsiz erişebileceğimi düşünmüştüm. Yanılmışım…

    Yanıldığımı bir süre sonra çıkan yeni versiyonlara ücretsiz ulaşamadığımda anladım. Tabi benim gibi birçok kullanıcı buna isyan etmiş ama sonuç alınamamıştı. İnfuse 4’ü artık Apple Store’dan indiremezsiniz. Ama satın aldıysanız bir süre daha orada duracak ve otomatik olarak her kurulumda cihazınıza inecek. Apple TV’imi aldığım fiyattan daha iyi bir fiyata -yıllar sonra- yani kısa bir süre önce satınca (950 TL) İnfuse 4’ü kuracağım Apple TV 4K’yı jelatinli şekilde yurtdışından getiren birinden Letgo’dan 1200 TL’ye aldım.

    Daha önceki konumda yazmamış olabilirim ama Apple Tv – İnfuse 4 ile bir filmi oynattığımda Amfimin (Onkyo TX-NR676E) ön panelinde maalesef oynattığım filmin ses sıkıştırma formatı yazmıyordu. DTS, Atmos, HD-Master 7.1 vs.

    Oysa, Popcorn Hour C-300 Media Player ile oynattığım aynı filmin ses sıkıştırma formatının adı yazıyordu. Bu sorunu önce Apple TV’ye bağladım. Oysa Apple TV’de ses geçişini decode etmeden Amfiye veriyordum. Yani Apple TV’ye ses çözdürmüyordum. Buna rağmen Apple Tv – Infuse 4 ikilisi istediğim sonucu vermiyordu.

    Apple TV’yi satıp yerine Apple TV 4K’yı aldıktan sonra Infuse 4 ile yine aynı sorunu yaşadım. Bu sefer de Infuse 4’ün sorunu diyerek Infuse 6’yı dün itibariyle satın aldım.

    Evet hardware fiyatına “Ömür boyu kullanımlık” Infuse 6’ya 380 TL vererek satın aldım. Bu sefer Amfimin önünde izlediğim filmin ses sıkıştırma formatını göreceğimi düşünerek peş peşe filmler denedim.
    Sonuç değişmedi. Yine izlediğim filmin ses formatının adını göremedim.

    Kablolardan şüphelensem de kullandığım kablolar şöyle:
    Paugge Hdmi 2.0b Premium Sertifikalı 4K 60Hz
    Belkin Ultra High Speed 4K HDMI


    Yani kablolardan kaynaklanan bir sorun değil bu.
    Amfi ve Apple TV 4K’yı bile sıfırlayıp yeniden ayar yapmama rağmen bir türlü istediğim sonuca ulaşamadım. Bunca uğraştan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Çevresel sesleri alıyorum ama Amfimin önünde ses formatını da görmek istiyorum.

    Eğer buraya kadar bu yazıyı okuduysanız elbet diyeceğiniz bir şeyler vardır.
    Şimdi sizi dinliyorum…







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.