Şimdi Ara

Apple TV (4.Nesil) Kutu Açılışı - Plex ve İnfuse Deneyimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
15
Favori
11.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Medya oynatıcılarıyla maceram HTPC ile başladı. Bulaştığım bu hastalık sonrasında sırasıyla Western Digital WD TV Media Player, Popcorn Hour C-200, aynı dönemde HiMedia Q5 ve Popcorn Hour C-300, yine bu cihazlar elimdeyken Open Hour Chameleon ve VEOLO 4K - UHD Media Player’la devam etti.

    Tabi bu cihazlar içerisinde kuşkusuz en iyisi ve en güzel performansı sunan Popcorn Hour C-300’den başkası değildi.

    Artık film ve dizi arşivimi DVD’lere yazmadığım için de ne zamandır almayı planladığım ama kullanma konusunda başarı yakalayamam diye ertelediğim NAS Server olayına 1 yıla yakın önce girdim. Popcorn Hour C-300’ün içine taktığım HDD ile keşfettiğim arşiv programı tam aradığım şeydi. HDD içindeki filmlerin poster işini NMJToolbox ile yapıyordum.

    NMJToolbox’ı daha sonra NAS Server ile kullanmaya başladım. İlk başlarda sorunsuz olarak kullandığım program NAS Server’e taktığım 6 TB’lık HDD ile kullanılması güç bir hale aldı.
    Farklı Media Player arayışlarım beni Android denen yıllardır stabil hale gelmeyi becerememiş işletim sistemli cihazlara yöneltti. Bu cihazları alıp kullanan ve memnun kalan milyonlarca insan vardır. Bunların memnun olmalarının sebebi Popcorn Hour C-200 veya Popcorn Hour C-300’le henüz tanışmamış olmalarıdır. Çünkü bu cihazların tek görevi film göstermekken diğer Androidli Player’ler ise film göstermeyi beceremediği gibi üzerlerine kurulan yazılımlarla da daha işlevsiz hale geliyor. Heyecan içinde yurtdışından getirttiğim bu cihazlar benim için hayal kırıklığı oldu hep. Belki bu aldığım işime yarar diyerek 3 farklı Androidli cihaz kullandım. Ve artık bu cihazlar kutuları içerisinde yeni sahiplerini bekliyor.

    Apple TV

    Apple TV’ye çıktığı ilk günden beri mesafeli durdum. Muadillerine göre fiyatının yüksek olması ve esnek olmayan yapısı benim için bir tercih olamadı.

    Ta ki günümüze kadar...

    Hafta sonu itibariyle duyurulduğu günden beri merak ettiğim Apple Tv'nin 4.nesil versiyonuna sahip oldum.

    Cihaz her Apple ürünü gibi özenle kutulanmış ve güzel bir işçilikle sunulmuştu. Kutu içerisinden güç kablosu, cihazın yarı fiyatına yakın bir parayla satılan ve mini iPhon'u andıran kumandası, keşke bunun yerine HDMI kablo olsa dediğimiz kumandayı şarj etmek için kullanacağımız klasik Lightning kablosu çıktı.

    Kutuya göre oldukça küçük yeni Apple Tv önceki versiyonlarıyla yükseklik haricinde aynı ölçülere sahip. Cihaza ilk baktığımızda eskisini yakından bilenlerin yokluğunu fark edeceği Optic çıkışın olmayışı. Yeni Apple TV ses ve görüntü aktarımı için HDMI portu yeterli görmüş. Teknik özelliklere çok girmek istemiyorum ama eski ile yeni arasından çok fark olduğunu söylemem gerekiyor. Çift çekirdekli CPU, 7.1 HD Ses yeni Apple TV’nin en yeni özellikleri. Gigabit Ethernetten yoksun olduğunu, 4K ve 3D’yi desteklemediğini de belirtmek isterim. (Playstation ilk çıktığında 3D desteği sunmuyordu. Firmware ile bu özelliğe kavuşmuşmuştu. Bunu niye mi dedim? Anlayan anladı.)

    Apple TV ve Nas Server tek başına bir anlam ifade etmiyor benim için. Yani Apple TV’den Nas Server’e 3.parti uygulama olmadan bağlanmanıza imkan yok. Hadi bağlandınız diyelim film oynatmak söz konusu değil…

    PLEX:
    Plex’i çok önceden satın almıştım. Satın almaktaki amacım evdeki kablolu ve kablosuz cihazlarla Nas Server’e istediğim her yerden bağlanabilmekti. Hatta evde olmasam bile bağlanabiliyordum. Haliyle elimde hazır duran bir programı Apple TV’ye de kurmam kaçınılmazdı.

    Kurdum da…

    Ama beklediğim performansı bir türlü alamadım. Apple TV’yi kablolu olarak Nas Server’e bağlasam da istediğim performansı alamadım. Film yüklemeleri uzun sürüyor ve poster sistemi de alıştığım şekle bir türlü gelmiyordu. Tabi poster olayın film takılmalarıyla yan yana koyduğumuzda önemsiz kalıyordu.

    Plex ile film izlemek Apple TV üzerinden çok zor görünüyordu. Belki yeni güncellemelerle bu sorun çözülür. Veya bu sorun sadece bende de olabilir. Ama akla gelebilecek tüm konfigürasyonları denediğimi de belirtmek isterim.
    Apple TV’nin Jailbreaksiz kullanılamayacağını düşünmeye başlamışken internet sitelerinde bir programdan bahsedildiğini gördüm.

    INFUSE:
    İnfuse benim için büyük sürpriz oldu. Ücretli ve ücretsiz versiyonu bulunan uygulama Apple TV’nin yeni versiyonu için özel olarak yenilendi ve kısa bir süre önce yayınlandı. Ücretsiz versiyonunda maalesef HD ses desteği olmadığı için mecburen ücretli versiyonunu almanız gerekiyor. 30 TL civarındaki fiyatı çok görünse de son kuruşuna kadar hakkını veriyor. Pişman değilim.

    İnfuse, evdeki ağda bulunan bütün klasörlere ulaşmanıza imkan sağlıyor. Samba/AFP/FTP gibi tüm paylaşımlar İnfuse ile elinizin altında.
    Nas Server’inizde paylaşım verdiğiniz klasörleri İnfuse ile görüp ilgili klasörü favorilere eklediğinizde artık o klasörde bulunan filmler elinizin altında oluyor. İnfuse’nin en güzel özelliklerinden biri de Plex’te ki gibi hem Server’e hem de izleme yapacağınız cihaza kurmanız gerekmiyor. Yani İnfuse sadece film izleyeceğiniz cihaza kuruluyor.

    Peki İnfuse ne yapıyor?
    - Server’deki filmleri izleyebilir, müzikleri dinleyebilir fotoğraflarınıza bakabilirsiniz.
    - Filmlerinizin posterlerini indirebilir, filmlerin İMDB puanlarını görebilir ve film özetlerini istediğiniz dilde görüntüleyebilirsiniz.
    - İnfuse ile Nas Server’e bağlanıp film izlerken film akışını belirleyebilirsiniz. 720p seçebileceğiniz gibi 1080p’nin de akış seçeneklerini belirleyebilirsiniz. Bu şekilde yavaş bir ağa sahip olanlar filmleri takılmadan izleyebiliyor. Şöyle dersem daha açıklayıcı olacak galiba. Youtube’de hani video çözünürlüğünü internet hızınıza göre belirleriz ya. İşte İnfuse’de böyle biz özellik var.
    - Plex’te de olduğu gibi izlemesini bitirmediğiniz filmleri listeleyebilir, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
    - Filmler için alt yazı indirebilir, alt yazılardaki senkron sorununu çözebilirsiniz.
    - Hemen hemen her playerde olduğu gibi alt yazı konumunu değiştirebilir, zevkinize göre alt yazı rengini değiştirebilirsiniz.
    - Vs.

    Android Player’lerin nazından sazından sizde benim gibi bıktıysanız ve film izlemek sizin için büyük bir zevk ise mutlaka Apple TV’ye sahip olmalısınız. Aplle TV ile İnfuse’nin mükemmel uyumundan eminim siz de memnun kalacaksınız.

    (Yazının son paragrafını okudum da, resmen reklam yapmış gibi duruyorum. Bu sadece memnun olduğum bir şeyden sizleri haberdar etmek. Hepsi bu. Kızılkayaların hamburgerini, Zümrüt Döner’in de dönerini severim mesela.)

    Aşağıdaki video henüz İnfuse'yi keşfettiğim dönemde çekilmiştir. İnfuse'nin olduğu bir videoyu da hazırlamak boynumun borcu.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haQQo -- 20 Mayıs 2016; 2:13:11 >







  • bilgilendirme için tşkler👏
    öyle bir anlatmışsın ki Apple TV alasım geldi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyi beğenince abartmayı pek severim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki sorum olacak

    - digiturk web tv açılıyormu acaba?
    - ipad miniyi bağlayıp digiturk web tvden maçları izleyebilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atını Seven Kovboy

    iki sorum olacak

    - digiturk web tv açılıyormu acaba?
    - ipad miniyi bağlayıp digiturk web tvden maçları izleyebilir miyiz?

    Dediğiniz platformun kullanıcısı değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce farkettim ki;

    Diyelim ki elinizde iki film var. Aslında iki film değil 6 film var.
    Şöyle,
    47 Ronin ve Terminatör

    47 Ronin tek film olduğu için klasörünün içinde tek vaşına duruyor.
    Ama Terminatör filmi seri film olduğu için Terminatör kasörü içerisinde tüm seriler yer alıyor.

    Maalesef İnfuse burada tökezliyor ve sadece 47 Roninin yer aldığı klasör Apple TV ekranımızda afişiyle görünüyor. Yani Terminatör klasörümüz klasik İnfuse klasör fotoğrafıyla yer alıyor.

    Oysa bir klasör içinde yer alan seri filmler için İnfuse o klasördeki posterleri - kaç film varsa - posterlerini tek film posteri boyutunda küçültüp ekrana yansıtabilmeliydi.

    Umarım bunu düzeltirler.

    Olayı görselize etmek gerekirse:

     Apple TV (4.Nesil) Kutu Açılışı - Plex ve İnfuse Deneyimleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haQQo -- 11 Aralık 2015; 20:29:47 >




  • 4. nesil Apple TV gerçekten çok başarılı. Birkaç gündür kullanıyorum ve çok verimli bir medya oynatıcı/içerik sağlayıcı. tvOS'un App Store'u geliştikçe daha da iyi olacak. Apple TV kullanmaya başlayınca iPad Air 2'yi satışa çıkardım. Çünkü büyük ekranda iOS keyfi başka oluyor. D-Link DIR-850L router cihazım var, onun USB girişine 64GB belleğimi takıyorum ve uPNP/SMB üzerinden tüm arşivimi izliyorum (Infuse veya NAStify ile izliyorum, çünkü Plex için bilgisayarı ya da harici bir NAS cihazını açık bırakmak gerekiyor). Gerektiğinde iPhone'un ve MacBook Pro'nun ekranını paylaşıyorum. Ayrıca smart dns servisleri sayesinde kendimi ABD'de gösteriyorum ve başta Pandora, Hulu, Netflix vs. tüm içerik servislerinden faydalanabiliyorum. Şimdilik tek eksik Spotify uygulaması ve Roku'da bulunan private listening dediğimiz yayının sesini kulaklıkla dinleme özelliği. Onu da bir bluetooth kulaklıkla çözeceğim artık.

    Kavramlar yabancı gelebilir ama Apple TV 4 gerçekten çok iyi. Bugüne kadarki Apple TV sürümlerini almayı hiç düşünmemiştim, ama bu kez aldım. Hem de Roku 3 kullanıcısı olmama rağmen. Yakında Roku'yu da satacağım.

    Özellikle iPad kullanıcıları, eğer mobilite şart değilse, sadece evde kullanıyorsanız, kesinlikle Apple TV 4'ü alıcı gözüyle inceleyin. Bir daha tablete bakmazsınız. Büyük ekranda ve yakın mesafeye gömülmeden içerik izlemenin tadı başka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 11 Aralık 2015; 20:35:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

    4. nesil Apple TV gerçekten çok başarılı. Birkaç gündür kullanıyorum ve çok verimli bir medya oynatıcı/içerik sağlayıcı. tvOS'un App Store'u geliştikçe daha da iyi olacak. Apple TV kullanmaya başlayınca iPad Air 2'yi satışa çıkardım. Çünkü büyük ekranda iOS keyfi başka oluyor. D-Link DIR-850L router cihazım var, onun USB girişine 64GB belleğimi takıyorum ve uPNP/SMB üzerinden tüm arşivimi izliyorum (Infuse veya NAStify ile izliyorum, çünkü Plex için bilgisayarı ya da harici bir NAS cihazını açık bırakmak gerekiyor). Gerektiğinde iPhone'un ve MacBook Pro'nun ekranını paylaşıyorum. Ayrıca smart dns servisleri sayesinde kendimi ABD'de gösteriyorum ve başta Pandora, Hulu, Netflix vs. tüm içerik servislerinden faydalanabiliyorum. Şimdilik tek eksik Spotify uygulaması ve Roku'da bulunan private listening dediğimiz yayının sesini kulaklıkla dinleme özelliği. Onu da bir bluetooth kulaklıkla çözeceğim artık.

    Kavramlar yabancı gelebilir ama Apple TV 4 gerçekten çok iyi. Bugüne kadarki Apple TV sürümlerini almayı hiç düşünmemiştim, ama bu kez aldım. Hem de Roku 3 kullanıcısı olmama rağmen. Yakında Roku'yu da satacağım.

    Özellikle iPad kullanıcıları, eğer mobilite şart değilse, sadece evde kullanıyorsanız, kesinlikle Apple TV 4'ü alıcı gözüyle inceleyin. Bir daha tablete bakmazsınız. Büyük ekranda ve yakın mesafeye gömülmeden içerik izlemenin tadı başka.

    Hocam sizden rica, "Ayrıca smart dns servisleri sayesinde" burada demek istediğiniz tam olarak nedir?




  • NAStif ile ilgili olarak da bir şeyler yazar mısınız?
  • haQQo kullanıcısına yanıt
    Smart DNS dediğimiz şey, bir çeşit DNS servisi. OpenDNS, Google DNS gibi ama biraz farklı. Herkesin anlayacağı dilde söylersek: Bu tür DNS'lerdeki fark, bağlandığın hedef sunucu, isteğin Türkiye'den değil ABD'den geldiğini zannediyor. Yani VPN ile bir siteye bağlanır gibi ama bunda hızın hiç değişmiyor. Çünkü arada bir elçi sunucu yok, sadece yansıma görevi yapan DNS sunucusu var. Ben Roku'yu da bu şekilde kullanıyordum. SmartDNS diye arayarak birçok servis bulabilirsin. Unblockus ve Overplay en çok bilinenleri. Geçenlerde ücretsiz ibVPN kampanyası vardı, onun da smartDNS hizmeti var. Ben onu kullanıyorum.

    iOS'deki NAStify'ın kardeşi NAStify Player'ı kastettim. Apple TV'de 5,49 TL gibi bir ücreti var. Ama en az Infuse kadar başarılı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 11 Aralık 2015; 20:55:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

    Smart DNS dediğimiz şey, bir çeşit DNS servisi. OpenDNS, Google DNS kullanmak gibi. Herkesin anlayacağı dilde söylersek: Bu tür DNS'lerdeki fark, bağlandığınız hedef sunucu, isteğin Türkiye'den değil ABD'den geldiğini zannediyor. Yani VPN ile bir siteye bağlanır gibi ama bundan hızın hiç değişmiyor. Çünkü arada bir elçi sunucu yok, sadece yansıma görevi yapan DNS sunucu var. Ben Roku'yu da bu şekilde kullanıyordum. Smart DNS diye arayarak birçok servis bulabilirsin. Unblockus ve Overplay en çok bilinenleri. Geçenlerde ücretsiz ibVPN kampanyası vardı, onun da smart DNS hizmeti var. Ben onu kullanıyorum.

    iOS'deki NAStify'ın kardeşi NAStify Player'ı kastettim. Apple TV'de 5,49 TL gibi bir ücreti var. Ama en az Infuse kadar başarılı.

    teşekkürler..

    Peki NAStify'nin poster sistemi, alt yazı indirme özellikleri var mı?




  • haQQo kullanıcısına yanıt
    Harici altyazı (.srt) desteği var tabii. Fakat metadata ve arabirim açısından Infuse kadar iyi değil. Ama her talebe dönüş yapan, hevesli bir geliştiricisi var. Macrumors forumlarında aktif bir başlığı var, orada yazıyor. Yavaş yavaş tüm eksik özellikleri kapatıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

    Harici altyazı (.srt) desteği var tabii. Fakat metadata ve arabirim açısından Infuse kadar iyi değil. Ama her talebe dönüş yapan, hevesli bir geliştiricisi var. Macrumors forumlarında aktif bir başlığı var, orada yazıyor. Yavaş yavaş tüm eksik özellikleri kapatıyor.

    o zaman bu tür eksiklikleri giderene satın alma olayını erteleyeyim.
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, 4. nesil Apple TV sahibiyim. Mesajınızda bir şey dikkatimi çekti, Hulu artık ABD dışındaki kredi kartlarını ve paypal hesaplarını kabul etmiyor diye biliyorum. Nasıl üyelik alabildiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • salvo kullanıcısına yanıt
    Hulu aboneliği için en pratik iki yöntem;

    1- Hulu Gift Card satın alarak redeem işlemi yapmak
    2- Rastgele bir ABD adresi ile Paypal hesabı oluşturup, TR kredi kartınızı bu hesaba tanımlamak (işlem sırasında smart DNS ya da VPN kullanmanız gerek)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, ABD paypal hesabının TR kredi kartı kabul ettiğini bilmiyordum, faydalı oldu bu bilgi.
  • Benim anlamadığım konu,

    iPhone 4 e bile iOS 8 veriyor, 4s iOS 9.2 veriyor, Apple TV 3'e bir insan tvOS u neden vermiyor? İlk çıkan nesil değil ki bu cihaz ya, insan neden vermez bu yazılımı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

    Benim anlamadığım konu,

    iPhone 4 e bile iOS 8 veriyor, 4s iOS 9.2 veriyor, Apple TV 3'e bir insan tvOS u neden vermiyor? İlk çıkan nesil değil ki bu cihaz ya, insan neden vermez bu yazılımı...

    Ya uykusuzluktan ya da sizin eksik anlatımınızdan, ne demek istediğinizi anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haQQo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

    Benim anlamadığım konu,

    iPhone 4 e bile iOS 8 veriyor, 4s iOS 9.2 veriyor, Apple TV 3'e bir insan tvOS u neden vermiyor? İlk çıkan nesil değil ki bu cihaz ya, insan neden vermez bu yazılımı...

    Ya uykusuzluktan ya da sizin eksik anlatımınızdan, ne demek istediğinizi anlamadım.

    Çok devrik cümle kurduğumu fark ettim bende

    İş yüküyle yazınca, ne yazdığımı fark etmemişim :) Demek istediğim şu, Apple TV 3 sahibiyim ve yazılım olarak olarak 9.0.1 yüklü. Yeni çıkan Apple TV 4.Nesile tvOS diye yeni bir işletim sistemi yaptılar.

    Diyorum ki, neden bunu Apple TV 3.Nesile de yayınlamıyorlar, neden onun içinde bunu optimize etmiyorlar. Bu cihaz çok eski bir cihaz değil ki, 4.nesilin bir öncesi. iPhone 4 e bile iOS8 veriyorken, 3.Nesil TV ye neden tvOS u getirmiyorlar.


    Şimdi açıklayıcı olmuştur umarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

    quote:

    Orijinalden alıntı: haQQo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

    Benim anlamadığım konu,

    iPhone 4 e bile iOS 8 veriyor, 4s iOS 9.2 veriyor, Apple TV 3'e bir insan tvOS u neden vermiyor? İlk çıkan nesil değil ki bu cihaz ya, insan neden vermez bu yazılımı...

    Ya uykusuzluktan ya da sizin eksik anlatımınızdan, ne demek istediğinizi anlamadım.

    Çok devrik cümle kurduğumu fark ettim bende

    İş yüküyle yazınca, ne yazdığımı fark etmemişim :) Demek istediğim şu, Apple TV 3 sahibiyim ve yazılım olarak olarak 9.0.1 yüklü. Yeni çıkan Apple TV 4.Nesile tvOS diye yeni bir işletim sistemi yaptılar.

    Diyorum ki, neden bunu Apple TV 3.Nesile de yayınlamıyorlar, neden onun içinde bunu optimize etmiyorlar. Bu cihaz çok eski bir cihaz değil ki, 4.nesilin bir öncesi. iPhone 4 e bile iOS8 veriyorken, 3.Nesil TV ye neden tvOS u getirmiyorlar.


    Şimdi açıklayıcı olmuştur umarım

    Haklısın. Ciddi bir revizyonla eski cihaza bazı özellikler kazandırabilirdi.

    Ama ticaret var işin içinde. Kim yapar ki o dediğini :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.