Şimdi Ara

Apple Onarımı Reddediyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, başıma gelen olayı hem sizlerle paylaşmak hem de tavsiyelerinizi almak için aktarmak istiyorum.

    Olay özeti:

    27.11.2018 tarihinde İngiltere'den satın almış olduğum ve hemen BTK kaydını gerçekleştirdiğim Iphone XR cihazımı; 15.04.2019 tarihinde telefon ahizesinden gelen ses seviyesinin düşüklüğü nedeniyle Apple Troy 41 Burda (Kocaeli) servisine teslim ettim. Servis'in web sayfasından takip ettiğimde, arızanın tespit edildiğini ve ekran değişimine gidileceğini belirten bir bilgilendirme gördüm. Sonrasında, anlamadığım bir sebeple telefon Apple Onarım Merkezi'ne gönderildi ve oradan da işlem yapılmadan geri geldi. Sebep olarak ise telefonumun 2.IMEI (E-Sim)'sinin kaydının bulunmadığı ve BTK ile görüşmem gerektiği ifade edildi.



    Şu an telefonu onarıma devam edilemiyor; kendilerine teslim ettiğim şekilde geri de veremiyorlar. BTK ise benim durumumda olan kullanıcılar için karar henüz çıkmadığını söylüyor.

    Bu tip bir durumla karşılaşan var mı? THH dışında hızlı çözüm almak için tavsiyelerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gligaMesH -- 27 Nisan 2019; 7:29:29 >







  • Apple Türkiye ile iletişime geçin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plateau

    Apple Türkiye ile iletişime geçin...
    Teşekkürler, tabiki ilk yaptığım şey buydu ancak çözüm üretemiyorlar.
  • Ucuz et yavan misali maalesef. Öncelikle geçmiş olsun. Apple’ın yurt dışı telefonlar için TR’deki politikası bu. İmeileri kayıt altında olmalı. O zaman da 1 yıl sınırlı garanti alıyorsunuz.

    Sizin yapacağınız şey hemen garantiden yararlanmak için ikinci simi de kayıt altına almak olmalı.

    Tr’den alsanız daha ucuza gelirdi. Ama artık yapacak bir şey yok.

    Bi yapacağınız şey de bu şekilde kullanıp BTK’nın sizin durumunuzda olanlar için olumlu karar vermesini bekleyerek ikinci siminizi kayıt altına almasını beklemek olacak.
  • Keşke kayıt ederken 2 imei numarasınıda girseydiniz. Btk ile konuşun belki ücretsiz olarak 2.imeiyi kaydeder. Ben dahil bir çok kişi 30 kasımdan önce kayıt edenler için btk ücretsiz 2.imei yide kaydetmişti. Ama o zamanlar tek pasaportla 2 imei kaydedilemiyordu. Yinede bir şansınızı deneyin derim. Olmadı 2.imeiyide başka bir pasaport ile ücretli olarak kaydetmeniz gerekecek.
  • Hocam tr garantili ürünlerde sorun çıkarmıyorlar.

    Geçenlerde 7 plus aldım vatandan. Sonra titreşim motoru arızası varmış. Vatana götürdüm değişim için. Biz yapamayız apple servise gitsin dedi. Peki dedim ya onarıp yollarlarsa? Hayır apple değişim kararı verir şüpheniz olmasın dedi. Tamam dedim. 10 gün sonra mesaj geldi. Gittim vatana. Adam direk değişim mi istersiniz iade mi? Değişim dedim. Aynı gün değişti cihaz. Servis raporuna onarım yapıldı ama değişime uygundur diye not düşmüşler sağolsunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 27 Nisan 2019; 17:36:12 >
  • dogru karar. cihaziniz cift imeili. e devletten kayıt yaparken 2. imeiyide kayıt etme hakki sunuyor size. fakat bir cok kişi paradan kaçarak ortaklaşa tek paraya iki cihazi kaydedip ikinci imeilerini kayit ettirmiyor. sorada buna benzer sorunlar yaşanıyor. sizde boyle yaptiniz demiyorum belkide kayıt esnasında unutup 2. imeiyi kayıt etmediniz. sonuç apple nin karari
  • cevaplar için çok teşekkürler. ben ortaklaşa kayıt falan yaptırmadım, kendi pasaportuma kaydettirdim ve kayıt ettiğim esnada açıkçası böyle bir durumdan haberim yoktu. Tam olarak elektronik sim kaydının aktif olduğu tarihi biliyor musunuz E-Devlet ekranında?

    Şu an ilgili ekranlardan baktığımda 2.sim kaydına izin veriyor ancak ben kayıt yaptırdığımda böyle bir seçenek hatırlamıyorum, belki de vardı ama ben mi farketmedim?
  • Merhaba ben de kayıt ederken 2,3 ve 4. sim kaydı olanağı sunuyordu ama parasına dahi bakmadan es geçtim(Türkiye'de e-sim çalışmadığı için). Çözümü bulduğunuzda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Geçmiş olsun.
  • Çift hatlı telefonlarda 2. İme ye ğcret alınmıyor arkadaşlar
    Btk dan kaydı iptal ettirip 120 günü geçmediyse tekrar yeni kayıt yapabilirsiniz belki (yatırdığınız vergi size geri ödeniyor)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.