Şimdi Ara

Apple Macbook sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Acaba aranızda macbook sahibi olanların şimdiye kadar macbookta karşılaştıgı sorunları ogrenebilir miyim. Mesela ben internet performansından şikayetciyim, sayfaların acılması yavas suruyo. modem salonda bulunuyor macbook odamda, mesafe kısa ama performans kotu, aynı yerde diger asus bilgisayarım tam cekiyor, ve internet performansı super. sizde de aynı sorun var mı, ve baska sorun yaşadınız mı ogrenmek isterim...



  • macbook larda kullanılan airport extreme kablosuz adaptorlerin cekim kapasitesi cok ii deil. en azından bende alüminyum kasa macbook var ve diger arkadaslarımın pc'leri ile kıyaslandıgında cidden cok zor baglanıyorum bazı aglara
  • benimte mb proda tek şikayetci olduğum konu bu bulunduğum apartmana çok yakın kablosuz ağı şifresiz ve ücretsiz kullanabileceğim bir yer var ihtıyacım yok fakat yinede en yakın ben olduğum halde o kablosuz ağa tek bağlanamayan kişi benim :) neden böyle bir performansı var airport extremenin anlam veremiyorum.
  • iğrenç bi durum seninki mercan_dede :D
  • Mb sahibi değilim ama alma konusunda baya araştırmıştım, çalışma arkadaşımda mb var ve ondada aynı durum mevcut bu konuda yaptığımız araştırmada ahşabın ve aliminyumun sinyalleri emmekte olduğu bir forumda (şimdi hatırlamıyorum ) elektronik mühendisi tarafından anlatılıyordu (ev yapımı anten konusunda) bu yüzden Mb da yeni tasarımlarda airport extremenin çevresinde plastiğe ağırlık verilmesi söz konusuymuş donanımın performansında bir problem yokmuş.Görsellik performansın önüne geçmiş.
  • mbpro kullanıyorum hakikaten bu sorun var ek wireless adaptör alınız öyle kullanın çok fark ediyor önceden download yaparken 2 saat'de bir kopan bağlantım şimdi 2-3 gün açık

    kalarak download yapıyor ve kopma yaşanmıyor zyxel adaptör hem kaliteli hemde macos'dada kullanılabiliyor
  • Aslında apple güncel bütün bilgisayarlarında 802.11n kullanır. Ve bu performansı ve çekim alanı en yüksek olan kablosuz bağlantı protokolüür. Ancak sorun şu ki, Mac Os X sinyal seviyesi yaklaşık olarak %25 altında olan ağlara bağplanmanıza izin vermez.(en azından ben böyle gözlemledim) Çünkü sinyal sevşyesi düştükçe hız düşer. Belki airradar programıyla aşabilirsiniz bu sorunu. Ben %5 sinyal kuvvetine sahip ağlara bile airradar ile bağlanabiliyorum leopard altında. Kendi airport uygulaması bulamazken ağları. Ama mesela leopardın göremediği ağı Win 7 ile en düşük seviyede bile olsa bulup bağlanabiliyorum. Kullanılan malzemenin kalitesizliğinden değil uygulamaların özelliklerinden kaynaklarnır bu durum. Ve Apple ın yaptığı mantıklı bir kısıtlamadır şu durum altında. Çünkü hız gerçekten berbat oluyor ve Apple ın reklamını yaptığı herşeye ters düşen bir deneyim yaşatıyor kullanıcıya.
    Bu arada kalitesiz falan diye bilip bilmeden kaseden sallayanları kınıyorum.




  • bende şunu sormak istiyorum o zaman macbook ile 802.11n bağlantı ile daha iyi bağlanabileceğimizi anlıyorum bunun için macbook ile uyumlu önerebileceğiniz bir modem markası var mı?
  • merhabalar benim bir macbook um war bşrde yeni aldığım 1T lık haici belleğim war sorunum şu bellekten macbook a dosya aktarımı yaparken sorun yok
    ama macbooktan belleğe herhangi bir dosya aktarımı yapılmamakta sorun gerçekten benim için çok acil ve önemlidir yardımlarınızı bekliorum şimdiden teşekkürler.
  • @teomankose

    Aşağıdaki başlıkta sorunuzun ve muhtemel sorularınızın cevabı bulunmakta:
    http://forum.donanimhaber.com/m_40317442/tm.htm
  • yahu fena ısınıyor benim alet uyuz oldum iyice webde gezerken bile

    yormuyorumda halbuki..

    arkadaşımın cihazında böyle sorun yok
  • havalar çok sıcak bunun gerçekten büyük etkisi var. sarj durumuda bu ısınmaya bir etki sağlıyor. tabi aşırı kullanım ve işlemciyi yoran şeylerde ısınmayı sağlıyor. ama geçiçi şeyler bunlar havaların düzelmesiyle normal olarak kullanabiliriz
  • quote:

    havalar çok sıcak bunun gerçekten büyük etkisi var. sarj durumuda bu ısınmaya bir etki sağlıyor. tabi aşırı kullanım ve işlemciyi yoran şeylerde ısınmayı sağlıyor. ama geçiçi şeyler bunlar havaların düzelmesiyle normal olarak kullanabiliriz


    tamamen katılıyorum ek olarak flash yoğunluklu sitelerde cpu kullanımı tavan yapıyor. Activity Monitor'den görebilirsiniz. Bu yüzden click to flash eklentisi kullanıyorum flashlar siz üzerine tıklarsanız açılıyor. Ve inanılmaz rahatlatıyor cpu yu. aynı şekilde youtube'un html 5 için beta bir sürümü var. Safariden youtube.com/html5 adresine gidip html5 aktifleştirirseniz videolar flash olarak değil html5 olarak geldiği için işlemci coşmadan (dolayısıyla fanda coşmadan) video izleyebiliyorsunuz.
  • arkaDAslar bende mbp 13.3 den var babamların yanına geldim tatil için ama ne kablosuz ne kablolu internete bağlanamıyorum.. . . biyerlerden netvorkten falan değiştirmem gereken bir ayar mı var acaba?? kabloyu takmama rağmen internet açılmıyor. .
  • ya bnm laptopta mı sarj aletnde mi sorun war anlmdm sarj olmuyo laptopu sarj aletı takılı olmdn açılıyo yanlışıkla bi çıkınca sarj hmn kapnıyo laptop yardm edin :(
  • Merhaba arkadaşlar ben macbook alalı 4 ay oldu daha öncede kullanmadıgım için haşır neşir degilim.

    Bu konuda bana yardımcı olucak arkadaşların olduguna inanıyorum ,
    karşılaştıgım problem hatası ekranda bu şekilde yazıyor ; '' the application mackeeper helper quit unexpectedly. '' ve mavi ekran oluyo ekran sadece mause imide görünür durumda.
    Microsoft windowsta oldugu gibi donanımdan mı yoksa işletim sistemindemi sıkıntı ? bu hata ile karşılaşan arkadaşlar varsa çözüm cevaplarını bekliyorum.
  • Macbook pro 13.3 modelim saçma bi sorunum var. Wireless şifresi yazdığımda connection failed hatası veriyor fakat internete girebiliyorum. Sıkıntı şu ki her seferinde şifre yazmak zorunda kalıyorum bağlanmış gibi görünmediğim için şifreyi kaydetmiyor her seferinde soruyor ev, iş, vapur nerde olursam olayım...
    Sizce ne yapmalıyım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardStarr -- 12 Mart 2012; 22:19:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftdeniz

    Merhaba arkadaşlar ben macbook alalı 4 ay oldu daha öncede kullanmadıgım için haşır neşir degilim.

    Bu konuda bana yardımcı olucak arkadaşların olduguna inanıyorum ,
    karşılaştıgım problem hatası ekranda bu şekilde yazıyor ; '' the application mackeeper helper quit unexpectedly. '' ve mavi ekran oluyo ekran sadece mause imide görünür durumda.
    Microsoft windowsta oldugu gibi donanımdan mı yoksa işletim sistemindemi sıkıntı ? bu hata ile karşılaşan arkadaşlar varsa çözüm cevaplarını bekliyorum.

    Bahsi geçen Mackeeper, şu neredeyse gezindiğimiz websitelerin %90 ında reklamı olan Mackeeper sa şayet, çok da bir şey beklememek lazım... Bilgisayarla alakalı yazılımsal ya da donanımsal bir şey değil, uygulamanın kendi içerisinde yaşanan çatışma dolayısıyla kendi kendine kapanıyor. Mackeeper sanırım antivirus tarzı bir şey, sizin elinizde mac var, neden böyle programlara ihtiyaç duyulur ki? Yıllardır bir tane antivirüs kurmadım, gezinmediğim yer de kalmadı




  • Bağlantı perfomansının düşük olduğu doğru. Macbook pro ve sony vaio'yu yanyana koyup aynı ağa bağlandım wi-fi üzerinden. macbook sayfaları hiç açmazken vaio normal bir hızla açtı.
  • bende tam aksine airport dan cok memnunum ayni odada acer laptop dogru duzgun baglanamazken mb pro canavar gibi calisiyor ki; modem salonda ve odamdan uzak (ev biraz buyuk).
    ama benim asıl sorunum airties rt-204 modem kullaniyorum ve wpa2 olarak sifreleyince "connection failed" hatasi aliyorum, mecburen wep olarak guvenligi sagliyorum bunun cozumu varmidir?
    son olarak mb prodaki sd kart okuyucu calismiyor, ne yapdiysam olmadi bu sorunu cozebilen varmi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.