Şimdi Ara

Apple, katlanabilir iPad için vites yükseltiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, katlanabilir iPad için vites yükseltiyor
    Katlanabilir cihazlar segmentinde Apple, uzunca bir süredir uzak kaldı. Firmanın halen herhangi bir katlanabilir ürünü veya resmi bir duyurusu bulunmuyor. Öte yandan Samsung, Google, Huawei, Honor ve Motorola an itibariyle bu pazarın hakimleri konumunda. Ancak, Apple’ın benzersiz bir yaklaşım benimseyerek varlığını hissettirmeye hazırlandığı ve bir katlanabilir iPad modeli hazırladığı söyleniyor.



    Katlanabilir iPad, 2024 sonunda veya 2025 başlarında gelebilir



    Katlanabilir iPad haberleri yeni değil, bir süredir gündemde ve fısıltı mecralarında konuşuluyor. Apple, katlanabilir akıllı telefon trendini takip etmek yerine, henüz kullanılmayan katlanabilir tablet pazarında öncü olmayı hedefleyecek gibi duruyor. Canalys raporuna göre bu yıl 37 yeni katlanabilir cihaz gördük. 2019'da sadece yüzde 0,3 paya sahip olan bu büyüyen premium akıllı telefon pazarı halihazırda yüzde 5 seviyelerine çıkmış durumda. Bununla birlikte, Apple'ın katlanabilir pazara girmekte gecikmesi kaçırılmış bir fırsat olarak görülüyor.



    Ayrıca Bkz.Apple, iPhone 16 serisinin tamamında A18 Bionic’e yer verebilir



    DigiTimes'ın son raporları, Apple'ın şimdi katlanabilir tablet segmentinde yeni bir fırsat yakalamak için stratejisini değiştirdiğini gösteriyor. Apple, 2024'ün sonlarına doğru katlanabilir iPad'in küçük ölçekli üretimine başlamak ve potansiyel olarak 2024'ün sonunda veya 2025'in başlarında piyasaya sürmek amacıyla tedarikçileriyle yakın işbirliği içinde. Analist Ming-Chi Kuo bile birkaç ay önce aynı tahminde bulunmuş ve ona göre katlanabilir iPad hafif bir karbon fiber destek ayağına da sahip olacak.



    Bunlara ek olarak Apple'ın 2023'ten beri bu proje üzerinde çalıştığı, önemli tasarım ve işlevsellik patentlerini güvence altına aldığı da söyleniyor. Patent taslakları, esnek bir menteşe mekanizmasına sahip şık bir katlanabilir tableti ortaya koyuyor. Katlanabilir akıllı telefonların hakim olduğu bir pazarda Apple'ın katlanabilir tabletlere yönelmesi oyunun kurallarını değiştirebilir veya çöküşte olan tablet pazarını tekrardan canlandırabilir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/10/19/apple-accelerating-development-foldable-ipad-launch-late-2024/







  • Apple katlanabilir bir ürün çıkardığında medya ve fanlar muhtemelen katlanabilir cihazlar yeni keşfedilmiş gibi bir tepki verilecek...

  • Böyle bi ürün çıkartacağını sanmıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kabloya sanat eseri diye haber yapanlar bu çıksa ne yazarlar bilemiyorum.

  • "Dünyada bir ilk, elmadan yepyeni icad ve yenilik, ne çalıştık ne terledik, lehimli kablonun mucidinden, işte karşınızda katlanır ekran"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 21 Ekim 2023; 8:54:34 >
  • erdem552 kullanıcısına yanıt

    Telefon için katlanabilir olmak tartışılır ama ipad için mantıklı. Katla, ufacık olsun, at çantana. İhtiyacın olduğunda çıkar kullan. Hatta açıldığında 14.6”-15” civarında olursa Macbook airleri tarihe gömebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C. S C kullanıcısına yanıt
    Tarihe gömmesi için sahne yönetici olayının daha da gelişmesi şart. Onlarca haberde sahne yöneticisinin iPadOS 17 ile harika olacağı yazıldı. Bu olmadan tabletin bir laptop gibi olması maalesef mümkün olmuyor. Yıl olmuş 2023-4 hala çoklu ekran kullanmayı bilmeyen tablet kullanıcıları yaygınlaşamamış bir kullanım senaryosu var. Sebebi geç kalınmış girişim bence.. Bu arada yorumunuz mantıklı aslında. Ben katlanabilir telefonu pek kanıksayamazken tablette durum değişik olabilir diye düşünüyorum.

  • Batarya meselesi çözülmedikce katlanir cihazlar gereksiz lüks

    Daha fiyat meselesi var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdem552 kullanıcısına yanıt

    Çünkü apple varolan bir şeyi baştan yaratıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.