Şimdi Ara

Apple iPhone 8 / iPhone 8 Plus [ANA KONU] (489. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.361
Cevap
138
Favori
808.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende o ikilemde kalmıştım sonra ip8 plusa karar verdim ve inan çok mutluyum iyiki ip 8 plus almışım hiç düşünme ip 8 plus al....
  • Aynı anda ikisini de kullanıyorum. Aradığın telefonsa 8 plus. Güzel bir oyuncaksa (ekran, ses, kullanım kısıtlaması olmaması) s9 plus.

    Ama birini elden çıkar deseler samsung dan vazgeçerim. Android androiddir; ios başka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defro kullanıcısına yanıt
    Çıkıyor aynı özellikler bundada mevcut. İphone 8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avagadro

    Çıkıyor aynı özellikler bundada mevcut. İphone 8
    Bana bu özellik lazım sırf bu yüzden x satacağım. Herifler telefon yapmış simgeleri büyütmene izin vermiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır alacaksınız iphone xr veya galaxy s10 ya da s10plus alın. Apple Türkiye fiyatlarını düşüreceğini açıklamıştı. Bıraz bekleyebilirsiniz. Samsung kampanya yapıyor. Bluetooth Kulaklık + hediye çeki. 5-6 gün sonra bitiyor kampanya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramaray

    Sıfır alacaksınız iphone xr veya galaxy s10 ya da s10plus alın. Apple Türkiye fiyatlarını düşüreceğini açıklamıştı. Bıraz bekleyebilirsiniz. Samsung kampanya yapıyor. Bluetooth Kulaklık + hediye çeki. 5-6 gün sonra bitiyor kampanya.
    Aldım i8 plus..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandan 64 Gold aldım 6300 tl gömdük..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok para vermişsiniz yaaa o kadar pahallandı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokta hatası olmayan iphone 8 plus space gray var. 64 Gb. Kulaklık az kullanıldı. Diğer aparatlar kullanılmadı. Dönüştürücü hariçtir. O da temiz. Faturası 16 Kasım. Cihaz değişime gidecektir. Değişim sonrası almak isteyen olursa PM ile yazsın.

    Yanına 3 kılıf.
    İki ekran koruyucu. Bu 4 metreden düşen telefonu korudu. Üstelik demire çarptı. Hemen ben de aldım. Üstelik 3 tane aldım.
    Kenarı bombeli kılıf var. Bu biraz yıprandı. Lakin çok iyi iş görür.
    Kulaklık olarak da, bir adet hediye vereceğim. KZ edr2
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam Media Markt Teknosa oradada aynı 6300 idi bende çok kararsız kaldım ve aldım vatandan yapacak birşey yok. Çok para aslında evet bir cihaza bu parayı vermek hiç huyum değil ama şeytan dürttu dersler ya resmen öyle oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir haftalık bu ilk iPhone deneyimimi paylaşmak istiyorum belki benim gibi uzun süreli Android deneyiminden sonra iPhone'a geçmek isteyenler için kullanıcı deneyimi adına iyi bir paylaşım olabilir. Öncelikle ben yaklaşık 4,5 senelik bir LG G3 kullanımından sonra iPhone 8 Gold (64 gb)'a geçtiğimi belirteyim.

    Ekran
    5,5 inch LG G3'ten sonra açıkçası 4,7 inch bir telefon beni mutsuz edebilir diye düşündüm epey süre, hatta sırf bu nedenle ekranlar büyüyor ben de büyük ekran alayım diye düşünerek uzunca bir müddet iPhone XR almayı kafama koymuştum ancak 1 hafta içinde bu kısmen günümüz şartlarında ufak kalan ekrana rahatlıkla alıştığımı söyleyebilirim. Ancak ekran çözünürlüğü anlamında QuadHD bir ekrandan sonra HD+ bir ekrana geçiş yapmak çok da memnuniyet verici bir deneyim oldu dersem yalan söylemiş olurum. Özellikle iki youtube videosu açıp birini G3'te birini iPhone 8'de izlediğimde bu farkıı net olarak anladım. Zaten bunu bekliyordum her ne kadar LG G3 beni çıldırtmış olsa da kullandığım seneler boyunca en memnun kaldığım özelliği ekran kalitesi olmuştu. Hatta sırf bu ekran tipinden memnun kaldığım için kesinlikle iPhone X, XS ve XS Max'tan uzak durdum. Benim gözüm ayrıca IPS LCD ekranlara alıştı, Amoled parlaklığı beni rahatsız ediyor. Ekran ayrımını net şekilde yaptığım için zaten benim alabileceğim çok az iPhone kalmıştı seçeneklerde. Ayrıca G3'ü 4,5 sene kullanıp hiçbir problem yaşamazken kardeşim 1 sene geçmeden kullandığı Amoled ekran S8'de yanık olması sebebiyle bir dünya sıkıntı ve rezillik çekti ama bu yazının konusu bu değil. Hülasa ekran boyutundan şikayetçi değilim, ekran tipi ise zaten bilinçli tercihimdi ancak HD+ yerine FHD olmasını isterdim ama o zaman da pil performansı çok üzerdi hiç şüphesiz. 3D Touch da gayet güzel bir özellik, kullanmam pek diyordum ama ona da alıştım, kullanmaya da devam edeceğim. Düşündüğüm diğer telefon olan XR'da bu özellik yokmuş, bu açıdan üzücü. Ekran Kasa oranı düşük evet ama açıkçası bu kullanımda beni hiç rahatsız etmiyor, belki Plus kullanıcıları için göze daha fazla batan bir detay olabilir.

    Tasarım
    Ben Gold rengini tercih ettim, açıkçası kız/kadın rengiymiş filan denilmesini de zerre umursamadım çok doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum rengi çok hoşuma gidiyor, cam yapısıyla oldukça da şık duruyor. Hem ayrıca yıllardır siyah renk kullandığım için beyaz renkli bir telefon ile de içim açıldı diyebilirim. ^_^ Ağırlık olarak LG G3 ile aynı değerde bu nedenle hiç yadırgamadım, elimde tutarken kullanırken hiç yormuyor.

    Donanım
    Şu an için tıkır tıkır çalışıyor. LG G3'ten sonra çok iyi geldi, inanılmaz ferahladım diyebilirim. Ayrıca 32gb'tan 64gb'a geçiş de rahatlatıcı her ne kadar önceki telefonumda sadece 20gb kadar bir alanı doldurabilmiş olsam da yakında çocuğum olacak sanırım bol bol fotoğraf video çekeceğim için 64gb çok işime yarayacaktır. \\^_^//
    Antutu vs sallamıyorum yapmadım da cihaz hızlı, memnun edici bir şekilde çalışıyor benim için de önemli olan bu.

    Kamera
    Açıkçası bu konuda çok bir şey söyleyemeyeceğim çok fazla deneyimle şansı da bulamadım henüz ama bir Live Photos bile bence çok tatlı bir özellik. Ben genelde iş anlamında kamerayı kullanan biriyim ve deneyimlerim sonucunda hiçbir rahatsız edici durum yaşamadım. Ön kamera kendini bir türlü geliştiremedi der dururlar iPhonelar için 8'de de çok fazla değişen bir şey olmamış diye okudum izledim ancak selfie dahi çekmeyen biriyim bu nedenle benim kullanıcı deneyimimi negatif anlamda etkileyecek bir durum değil bu.

    Batarya
    Ve son olarak pile gelirsem... Benim için belki de başlı başına satın alma kriteriydi pil ve sırf bu nedenle aklım XR'da uzunca süre kaldı ve herkesin malumu şu ana kadarki en başarılı telefonmuş iPhone XR bu konuda.
    iPhone 8'e gelirsek ben günlük yaşantımda gazete okuyorum, bu forumu yorumları okuyorum, yabancı dil çalışıyorum telefonumdan, bir takım başka programlarım da var takip ettiğim onlara bakıyorum, işim yönüyle GPS çok önemli onu kullanıyorum ve tabi internete giriyorum ihtiyaç oluyor ve zaman zaman iş ve özel hayatımda foto çekiyorum bütün bunları yaptığımda sabah 7'de evden %100 ile çıkıp akşam 6'da eve geldiğimde telefonum çok rahat 4 saat açık ekran süresi veriyor, şarja takmayıp kullanmaya devam edersem bu süre 5 saati geçiyor ki bu da bana fazlasıyla yeterli geliyor. Demek ki XR almama bu parametre açısından çok da gerek yokmuş, ya da bir başka deyişle XR alsaymışım en az 2 günün şarjı bitiremeyecekmişim. ^_^

    Genel olarak böyle, bundan başka ne diyebilirim... Radyosu yok, olsaydı da çok bir şey değişmezdi çünkü kullanmıyorum. LG G3'te suya ve toza dayanıklılık yoktu ve açıkçası istediğim bir özellikti iPhone 8 ile birlikte bu özelliğe de kavuştum, o açından da ayrıca memnunum. LG G3'te parmak izi okuma yoktu burada var ve fonksiyonel çalışması çok hoşuma gitti ancak parmaklarım terlediği zaman okumakta zorlanıyor ve maalesef tenim çabuk terlemeye müsait sanırım yazın nemli zamanlarında bu konuda çok sıkıntı yaşayacağım.

    Bunun dışında telefonu kullandıkça dışarıdan bakanın fark etmeyeceği ama kullananın çok hoşuna giden, kullanımını kolaylaştıran birçok özellik var. Açıkçası ben ilk iPhone deneyimimden şimdilik çok memnun kaldım. İyi çok fazla paralar vermekten kendimi alıkoymuşum çünkü günün sonunda baktığımda ağır bir kullanıcı değilim, yaptığım şeylerin aynısını yapacaktım. Bu açından tüm beklentilerime cevap veren bir telefon oldu. Umarım en az LG G3 kadar uzun bir süre ama tabi "sorunsuz" olarak kullanırım. Şayet bu şekilde memnun kalmaya devam edersem ilerleyen zamanlarda da sonraki telefonum yine iPhone olur açık ve net.

    Fiyat
    Çok pahalı... Söylenecek çok fazla bir şey yok bu konuda maal'esef.




  • Hayırlı olsun o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayabusa71 H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güzel tercih 8

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    Sağol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, elimde ikinci el aldığın iPhone 8 64 GB modeli var. 1 yıl garantisi var ancak garanti dışı işlem gördüğü için garanti geçersiz. Şarj entegre tarafında bir işlem görmüş ve cihazın pil sağlığı yüzde 83. Ancak gece yatmadan bıraktığımda beklemede iken sabaha şarj bitmiş veya yüzde 1 seviyesine inmiş oluyor. Batarya değişimimi yoksa şarj entegre değişimi mi yapmak gerekiyor acaba? Bir servis bunların şarj entegresi çipli 400 TL değişim sağlarız dedi orijinal birde 320 TL orijinal batarya değişimi dedi. Cihazı ben 3000 TL'ye almıştım kozmetik nokta hatasız. Ne yapmamı önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkose1453 -- 10 Mart 2019; 12:53:31 >
  • Hayabusa71 H kullanıcısına yanıt
    Lg g3den sonra 2019 çıkışlı bir android daha iyi gelirdi s10 gibi elimde iphone 8 plus ve huawei mate 10 pro var mate 10 pro kamera pil hızlı şarj hız darmaduman ediyor iphone 8 plusu ve fiyatıda yarısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glumerna

    Lg g3den sonra 2019 çıkışlı bir android daha iyi gelirdi s10 gibi elimde iphone 8 plus ve huawei mate 10 pro var mate 10 pro kamera pil hızlı şarj hız darmaduman ediyor iphone 8 plusu ve fiyatıda yarısı.
    Kardeşim Samsung S8'i ilk çıktığında almıştı birkaç ay sonra Amoled yanığı oluştu servise gittik bize verdikleri cevap aynen şu: siz bu cihazla üçüncü parti uygulamalar yüklemişsiniz bu nedenle garanti kapsamında ücretsiz değişim sağlayamıyoruz. Biz de ne demek yani bu deyince, yanisi whatsapp kurmuşsunuz, instegram var ve bazı oyunlar yüklemişsiniz bunlardan kaynaklı olduğu için ücretsiz ekran değişiminden faydalanamıyorsunuz.

    Ben de o zamanlarda da telefon arayışı içindeydim adama af buyrun HASSTIRRR LAN!!! diyerek çıktık servisten. Şimdi böylesine güzel bir deneyimim varken hiçbir güç bana gidip de Samsung bir cihaz aldıramaz.
    Açıkçası amoled ekranlı iPhone almayışımın nedeni bu sorunlu samsung ekranları. Şikayetvar.com'a filan benzer bir dolu şikayet için merak edenler bakabilir.

    Huawei belki olabilirdi dediğiniz gibi ancak ben farklı bir platform denemek istedim, açıkçası LG G3'ten sonra hangi android cihazı alırsam alayım hep bir şeyler ukde kalacaktı içimde. Bu nedenle verdiğim karardan pişman değilim.

    @SEANKingston & kadirce03
    Teşekkür ederim sağolun.




  • Hayabusa71 H kullanıcısına yanıt
    Üşenmeden okudum güzel yazmışsınız katılıyorum dediklerinize yalnız ekran konusu bende olumlu yönde yanı ips ama true tone ile çok daha iyi geliyor eski soğuk renkler olmuyor artık ve hd kalitesi videolarda üzmüyor insanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayabusa71 H kullanıcısına yanıt
    Amoled ekran evet çok güzel geliyor insanın gözüne ama şöyle bir durumda var resim çekiyorsun ve amoled ekranda renkler çok canlı ve güzel geliyor insana ama bu güzellik kameradan çok ekranın renk güzelliği bunu pc ye attığın zamanki fotoğrafın telefonla arasında benzerlik yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın zamanda XR a geçmiştim fakat ağır ve büyük geldiği için alışamadım, tekrar 8 e dönme düşüncem var.
    Son zamanlarda iPhone 8 de bir kampanya gören var mı, 64 Gb en düşük kaç gördü?
  • 
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.