Şimdi Ara

Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.358
Cevap
685
Favori
1.408.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
23. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]


    Önemli uyarı: Apple iPhone 15 Pro Max ve iPhone 15 Pro konusunda cihazlar harici konuşan ve kötüleyenler, trollük yapanlar, konu harici; reklam, atışma, sataşma ya da kavga çıkaranlara konu içerisinde itibar etmeyiniz ve Şikayet Et butonunu kullanınız. Tarafsız ve keyifli bir konu olması adına, bu konu başlığı altında yapılan tüm yorumlar kullanıcılar ya da cihazı almayı düşünenler için olup bu yönde hassasiyet göstermeniz önemle rica olunur.


    Apple iPhone 15 / 15 Plus [ANA KONU]'su için:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156758621


    Kılıf ve Aksesuar Tavsiyeleri [ANA KONU]'su için:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153217040


    iPhone Fotoğrafçılığı [ANA KONU]'su için:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156792658


    Apple Türkiye Sipariş ve Stok Takip [ANA KONU]'su için:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/151123416


    Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU]'su için:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153858653


    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]


    Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri; güçlü ve hafif titanyum tasarım, yeni konturlu kenarlar, yeni bir Eylem düğmesi ve kamerada güçlü gelişmelerin yanı sıra ileri seviye performans ve mobil oyunlar için A17 Pro çip ile sunuluyor

    Havacılık ve uzay sınıfı titanyum tasarımıyla güçlü fakat hafif bir yapıya sahip olan iPhone 15 Pro serisi, Apple’ın bugüne kadarki en hafif Pro modellerini içeriyor. Konturlu kenarlara sahip olan yeni tasarım, özelleştirilebilir Eylem düğmesi sayesinde kullanıcıların iPhone deneyimlerini kişiselleştirebilmelerini sağlıyor. Kameradaki güçlü gelişmeler, yedi profesyonel lense eşdeğer özelliklerle olağanüstü görüntü kalitesini mümkün kılıyor. Şimdi daha gelişmiş olan 48 MP Ana kamera sisteminin varsayılan yeni 24 MP süper yüksek çözünürlük seçeneği, Odak ve Derinlik Denetimi ile yeni nesil portre çekimi, Gece modu ve Akıllı HDR özelliklerinde iyileştirmeler ve yalnızca iPhone 15 Pro Max’te bulunan yepyeni bir 5 kat Telefoto kamera bu özellikler arasında öne çıkıyor. A17 Pro, yeni nesil oyun deneyimlerini ve profesyonel düzeyde performansı mümkün kılıyor. Yeni USB-C konnektör, USB 2’den 20 kata kadar daha hızlı olan USB 3 ile süper güçlere sahip. Üstelik yeni video formatlarıyla birlikte, daha önce mümkün olmayan güçlü profesyonel iş akışlarında çalışma imkanı sağlıyor. iPhone 15 Pro serisi, Apple’ın yenilikçi uydu altyapısından yararlanan uydu ile Yol Yardımı Desteği ile telefon şebekesi dışındaki bir yerde aracıyla sorun yaşayan kullanıcıların yardım çağırabilmelerini sağlıyor.


    iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, dört yeni ve göz alıcı renk seçeneğiyle sunuluyor: siyah titanyum, beyaz titanyum, mavi titanyum ve natürel titanyum. Ön siparişler 15 Eylül Cuma günü başlayacak ve her iki model de 22 Eylül Cuma gününden itibaren satışta olacak.


    “Bugüne kadar geliştirdiğimiz en Pro seri ile karşınızdayız: teknoloji harikası titanyum tasarım, yepyeni iş akışlarıyla oyunun kurallarını değiştiren şimdiye kadarki en iyi iPhone kamera sistemi ve iPhone’da görülmemiş oyunlar ve performansla yeni bir çağ başlatan A17 Pro çip.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Apple’ın en iyi tasarımını ve sektörde birer ilk olan inovasyonları içeren iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, kullanıcılarımızın günlük deneyimlerini zenginleştirirken yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına da yardımcı oluyor.”


    Göz Alıcı, Hafif ve Dayanıklı Tasarım


    6.1 inç ve 6.7 inç ekran boyutlarıyla2 sunulan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, bir iPhone’da ilk kez güçlü ve hafif titanyum tasarımla geliştirildi. Uzay araçlarında da kullanılan bu premium alaşım, tüm metaller arasındaki en yüksek direnç/ağırlık oranıyla bu modellerin Apple’ın bugüne kadarki en hafif Pro serisi olmasını sağlıyor. Her iki model de yeni ince fırçalanmış renge, konturlu kenarlara ve bir iPhone’daki en ince çerçeveye sahip. Dayanıklı olacak şekilde geliştirilen Pro serisi, titanyumun gücünü bir akıllı telefondaki en sağlam arka cam ve ön yüzeydeki sektör lideri Ceramic Shield ile bir araya getiriyor. Sektörde ilk kez termo-mekanik bir sürecin kullanıldığı titanyum kasa, yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen yeni bir iç iskeleti katı hâl difüzyonu aracılığıyla sararak bu iki metalin olağanüstü bir güçle birleşmesini sağlıyor. Alüminyum çerçeve ısının dağılmasına yardımcı oluyor ve arka camın kolayca değiştirilebilmesini sağlıyor. Bu yeni tasarım, Hep Açık ve ProMotion özelliklerine sahip Super Retina XDR ekranı vurgulayarak olağanüstü bir görüntüleme deneyimi sunuyor.

    Zil ile sessiz modları arasında geçiş yapmayı sağlayan tek işlevli düğmenin yerini alan yepyeni Eylem düğmesi, kullanıcılara kamera veya fenere hızlı erişim; Sesli Notlar, Odak modları, Çeviri3 ve Büyüteç gibi erişilebilirlik özelliklerini etkinleştirme ya da daha fazla seçenek için Kestirmeleri kullanma seçenekleri sunuyor. Hassas dokunsal geri bildirim sağlayan basılı tutma hareketi ve Dynamic Island’daki görsel ipuçları, yeni düğmenin kullanıcının istediği eylemi başlatmasını sağlıyor.


    A17 Pro: iPhone İçin Apple Çipin Yeni Nesli


    Profesyonel performans ve becerileri bir arada sunan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, gücünü sektörün ilk 3 nanometre çipi olan A17 Pro’dan alıyor. Apple’ın akıllı telefon çiplerindeki liderliğini devam ettiren A17 Pro, GPU’da yapılan Apple tarihinin en büyük yeniden tasarımını içeriyor ve çipin tamamında iyileştirmeler sunuyor. Mikro mimari ve tasarımdaki iyileştirmeler sayesinde CPU şimdi yüzde 10 daha hızlı. 2 kata kadar daha hızlı olan Neural Engine ise otomatik düzeltme ve iOS 17’deki Kişisel Ses gibi özelliklere güç sağlıyor. Pro sınıfı GPU yüzde 20’ye kadar daha hızlı ve şimdi yepyeni deneyimleri mümkün kılıyor. Yeni 6 çekirdekli tasarımı ise en yüksek performans düzeyini ve enerji verimliliğini artırıyor. Yazılım tabanlı ışın izlemeye kıyasla 4 kat daha hızlı olan, donanım hızlandırmalı ışın izlemeye sahip iPhone 15 Pro, daha akıcı grafiklerin yanı sıra etkileyici AR uygulamaları ve oyun deneyimleri de sunuyor. iPhone 15 Pro; Resident Evil Village, Resident Evil 4, Death Stranding ve Assassin’s Creed Mirage gibi daha önce bir akıllı telefonda görülmemiş konsol oyunları ile gerçekçi oyun deneyimlerini kullanıcıların avuç içine getiriyor.


    A17 Pro’da yer alan özel AV1 kod çözücü, online yayın servisleri için daha verimli, yüksek kaliteli video deneyimlerini mümkün kılıyor. Ek olarak, yeni USB denetleyici, iPhone’da ilk kez USB 3 hızlarını mümkün kılıyor. Şimdi çok daha yüksek aktarma hızları ve saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar HDR video çıkışı destekleniyor.


    Daha Fazla Yaratıcı Kontrol İçin Güçlü Pro Kamera Sistemi


    Donanım ve yazılım arasındaki derin entegrasyon sayesinde iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki gelişmiş kamera sistemleri A17 Pro çipten güç alarak yedi profesyonel lense eşdeğer özellikler sunuyor. Pro serisi için özel olarak geliştirilen 48 MP Ana kamera, bilişimsel fotoğraf teknolojilerinin gücüyle kullanıcılara varsayılan olarak yeni 24 MP süper yüksek çözünürlük sunuyor ve inanılmaz görüntü kalitesini depolamaya ve paylaşıma uygun kullanışlı bir dosya boyutuna sığdırıyor. Ana kamera, kullanıcıların üç popüler odak uzunluğu 24 mm, 28 mm ve 35 mm arasında geçiş yapabilmelerini ve hatta bunlardan birini yeni varsayılan olarak seçebilmelerini sağlıyor. 48 MP ProRAW desteğine ek olarak Ana kamera 4 kat fazla çözünürlüğe sahip 48 MP HEIF görüntü biçimini de destekliyor. iPhone 15 Pro, geniş bir 3 kat Telefoto kamera; iPhone 15 Pro Max ise bugüne kadar bir iPhone’daki en yüksek optik zoom olan 120 mm lens ile 5 kat optik zoom özelliğiyle sunuluyor. Yakın çekimler, vahşi yaşam fotoğrafları ve hareketli anları daha uzaktan yakalamak için ideal olan iPhone 15 Pro Max’teki yeni Telefoto kamera, yenilikçi tetraprizma tasarımın yanı sıra birleşik optik görüntü stabilizasyonu ve otomatik netleme özelliğine sahip 3D sensör bazlı modül ile Apple’ın şimdiye kadarki en gelişmiş stabilizasyon sistemine sahip.


    iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki yeni nesil portreler daha keskin ayrıntılar, daha canlı renkler ve loş ışıkta daha yüksek performans sunuyor. Kullanıcılar şimdi ilk kez, Portre moduna geçmeden de portreler çekebiliyor. iPhone, kadrajda bir insan, köpek veya kedi olduğunda veya kullanıcı görüntüyü netlemek için ekrana dokunduğunda derinlik bilgisini otomatik olarak topluyor. Daha sonra kullanıcılar fotoğraflarını iPhone, iPad veya Mac’teki Fotoğraflar uygulamasında etkileyici portrelere dönüştürebiliyor. Daha da fazla yaratıcı kontrol için kullanıcılar fotoğrafı çektikten sonra da odak noktasını ayarlayabiliyorlar.

    iPhone 15 Pro ile iPhone 15 Pro Max’teki tüm kameralarda yer alan diğer özellikler ise şöyle:


    Şimdi gücünü Photonic Engine’dan alan Gece modu, daha keskin ayrıntılar ve daha canlı renkler sunuyor. Ve LiDAR Tarayıcısı yardımıyla Gece modunda portre çekimi yapılabiliyor.


    Yeni Akıllı HDR özelliği süjeleri ve arka planı daha gerçekçi ten renkleriyle yakalıyor, Fotoğraflar uygulamasında görüntülenirken vurguların daha parlak olmasını, orta tonların zenginleşmesini ve gölgelerin derinleşmesini sağlıyor. Bu gelişmiş HDR işleme özelliği ayrıca üçüncü parti uygulamalarda da kullanılabiliyor. Böylece görseller internette paylaşıldıklarında daha da iyi görünüyor.



    A17 Pro sayesinde loş ışıkta çekilen videolarda ve Hareket modunda yapılan iyileştirmelerle bir akıllı telefondaki en iyi video kalitesi şimdi daha da iyi.


    Kreatif profesyonellerin ve film yapımcılarının akıllı telefon tercihi, yeni profesyonel iş akışlarıyla daha da iyi hale geliyor. Kullanıcılar şimdi, isteğe bağlı olarak sunulan USB 3 kablosu ile 20 kata kadar daha hızlı aktarma hızlarından yararlanabiliyor. iPhone ve Capture One gibi üçüncü taraf çözümleri sayesinde fotoğrafçılar profesyonel bir stüdyo kurup iPhone’da çektikleri 48 MP ProRAW görüntüleri anında Mac’e aktarabiliyor. ProRes videolar doğrudan harici depolama alanına da kaydedilebiliyor. Böylece, iPhone’un ana kamera olarak kullanıldığı setlerde saniyede 60 kare 4K çözünürlük gibi daha yüksek çözünürlüklü kayıt seçeneklerini kullanmak mümkün oluyor. iPhone 15 Pro, Log kodlama için de yeni bir seçenek sunuyor; şimdi renk iş akışları için global bir standart olan Academy Color Encoding System, ACES desteği sunan dünyadaki ilk akıllı telefon.


    iPhone 15 Pro, bu yıl içinde Apple Vision Pro için uzamsal video kayıt özelliği ile video çekimlerine yeni bir boyut kazandıracak. Kullanıcılar değerli anlarını üç boyutlu olarak kaydedip bu anılarını gelecek yılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacak Apple Vision Pro’da olağanüstü bir derinlikle tekrar yaşayabilecekler.


    Yeni Nesil Kablosuz Performansı ve Bağlantı Seçenekleri


    iPhone 15 Pro serisi; şarj etmek, kalabalık yerlerde arkadaşları bulmak ve seyahat sırasında bağlantıda kalmak için yeni ve kullanışlı yollar getiriyor. Her iki model de şimdi şarj ve veri aktarımı için tüm dünyada kabul edilen USB-C konnektör standardını kullanıyor. Böylece iPhone, Mac, iPad ve güncellenen AirPods Pro (2. nesil) tek bir kabloyla kolayca şarj edilebiliyor. Kullanıcılar ayrıca USB-C konnektörüyle iPhone’dan AirPods’u veya Apple Watch’u şarj edebiliyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, USB 3 desteği ile önceki nesle kıyasla 20 kata kadar daha hızlı olan saniyede 10 gigabite kadar veri aktarma hızları sunuyor.

    İki model de ikinci nesil Ultra Geniş Bant çiple donatıldı. Böylece bu çipe sahip iki iPhone aygıtı öncesine göre üç kat daha geniş menzil içinde birbiriyle bağlantı kurabiliyor. Bu da Bul uygulaması üzerinden Tam Konum Bulma özelliğiyle arkadaşları bulmak için yeni bir olanak sağlıyor. iPhone 15 kullanıcıları kendi konumlarını paylaşabiliyor ve kalabalık ortamlarda bile birbirlerini bulabiliyor. Tam Konum Bulma özelliği kullanıcıların Bul uygulamasında güvendiği gizlilik önlemlerini kullanıyor.5

    iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max şimdi daha iyi kablosuz performansı için 2 kata kadar daha fazla hız sunan Wi-Fi 6E standardını destekliyor. İlk Thread özellikli akıllı telefonlar olan iPhone 15 Pro modelleri, ileride Ev uygulamasıyla entegrasyon sağlayacak yepyeni fırsatların kapısını açıyor.


    iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max süper hızlı 5G özelliğiyle sunuluyor6 ve aşağıdakileri içeriyor:


    MagSafe ve yeni Qi2 standardıyla kablosuz şarj desteği.


    FaceTime’daki veya üçüncü taraf uygulamalarındaki aramalar dahil, telefon aramalarında daha iyi ses kalitesi. Kullanıcılar Ses İzolasyonu özelliğini seçtiklerinde, gürültülü bir yerde olsalar bile konuşmaları daha kaliteli, güçlü ve net duyabiliyor.


    295’in üzerinde iletişim operatörünün desteklediği eSIM. Kullanıcılar dünyayı gezerken mevcut iletişim operatörlerinin uygun fiyatlı uluslararası dolaşım tarifeleriyle bağlantıda kalmayı sürdürebiliyor veya aralarında Avustralya, İtalya ve Tayland’ın da yer aldığı 50’den fazla ülke ve bölgede ön ödemeli eSIM tarifelerini satın alabiliyor.


    iOS 17 ile Birlikte


    iOS 17 işletim sistemiyle sunulan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, yeni özelliklerle iPhone’u daha da kişisel ve kullanımı kolay hale getiriyor:


    Telefon uygulamasında büyük güncellemeler yer alıyor. Kişi Posterleri kullanıcıların kişilere nasıl görüneceklerini belirlemelerini sağlıyor. Canlı Sesli Mesaj özelliği A17 Pro çipin gücünden yararlanarak, sesli mesaj bırakıldığında aygıt içi teknolojilerle bunu gerçek zamanlı olarak metin şeklinde görme olanağı sunuyor. Üstelik kullanıcılar, arayan kişi mesaj bıraktığı sırada aramayı yanıtlayabiliyor.


    Mesajlar; yeni çıkartma deneyimi, daha güçlü arama, sesli mesajları metne dönüştürme gibi özelliklere ek olarak kullanıcılara bir konuma güvenle ulaştıklarında arkadaşlarına ve ailelerine otomatik bilgi verme imkanı sunan Durum Denetleme ile yenileniyor.


    NameDrop, iletişim bilgilerini daha kolay paylaşmak için AirDrop’u kullanmanın yepyeni bir yolunu sunuyor. Şimdi iletişim bilgilerini paylaşmak için iki iPhone’u yan yana getirmek yeterli. Aynı hareketle AirDrop üzerinden içerikleri ve daha fazlasını göndermek de mümkün. Ayrıca şimdi kullanıcılar birbirinden uzaklaştıklarında büyük dosyaların gönderimini internet üzerinden tamamlayabiliyor.


    Beklemede özelliği, iPhone yatay konumda dik durarak şarj olurken kullanıcıların uzaktan bir bakışta göz atabilecekleri bilgiler içeren özelleştirilebilir bir tam ekran deneyimi sunuyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki Hep Açık ekran ile, çalışma masasında, baş ucunda veya mutfak tezgahında kullanmak için ideal olan Beklemede özelliği yararlı bilgileri göstermek için açık kalmaya devam ediyor.


    Ana Ekran, Kilit Ekranı ve Beklemede modundaki etkileşimli araç takımları kullanıcıların tek bir dokunuşla işlem yapabilmelerini sağlıyor; doğrudan araç takımı içinden bir yapılacaklar listesini işaretlemelerini veya bir şarkıyı duraklatıp oynatmalarını kolaylaştırıyor.


    Safari, Özel Dolaşma için daha da fazla koruma sunuyor ve kullanıcıların iş ve kişisel gibi farklı konuları ayırmalarına yardımcı olan profiller sunuyor.


    iOS 17 daha birçok yenilikle dolu. iPhone kullanıcılarının günlük tutarak düşüncelerini yansıtmalarına ve minnet duymalarına yardımcı olan yeni Günlük uygulaması13, otomatik düzeltme ve Dikte özelliklerinde metin girmeyi daha kolay ve daha hızlı hale getiren iyileştirmeler, iCloud Anahtar Zinciri ile parola ve geçiş anahtarı paylaşımı bunlardan yalnızca birkaçı.


    Çevre İçin Daha İyi


    iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, çevre bilinciyle tasarlandı. Apple, 2030 yılına kadar tüm ürünlerini tasarımdan üretime ve müşterilerin kullanımına kadar her aşamada karbon nötr hale getirme hedefi için çalışmaya devam ediyor. Şirket, tedarik zincirinin tamamında temiz elektrik kullanmaya öncelik veriyor ve ürünlerini geri dönüştürülmüş ve diğer düşük karbonlu malzemelerle tasarlıyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te şimdi daha fazla geri dönüştürülmüş içerik kullanılıyor. Apple ürünleri arasında ilk kez bu yeni modellerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum iç iskelet ve pilde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt yer alıyor. Ayrıca, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki tüm mıknatıslar yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri içeriyor. USB-C konnektöründeki yüzde 100 geri dönüştürülmüş altının yanı sıra baskı devre kartlarının birçoğunda da yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kaplama ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay lehim kullanılıyor. Her iki model de Apple’ın enerji verimliliği konusundaki yüksek standartlarını karşılıyor ve cıva, PVC ve berilyum içermiyor. Ambalajın yüzde 99’undan fazlasında lif kullanılıyor. Bu da Apple’ı 2025 yılına kadar tüm ambalajlarını plastikten arındırma hedefine biraz daha yaklaştırıyor.


    Apple, gezegen üzerindeki etkisini daha da azaltmak için iPhone aksesuarları dahil hiçbir yeni Apple ürününde artık deri kullanmayacak. Apple, yeni bir MagSafe özellikli Mikro Dokuma Kılıf ve MagSafe özellikli Mikro Dokuma Cüzdan’ı da duyurdu. Dayanıklı ve zarif mikro kumaştan üretilen kılıflar süet benzeri, yumuşak bir doku sunuyor. Yüzde 68’i tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içerikten üretilen malzeme, deriye kıyasla çok daha düşük karbon emisyonuna sahip.




    TEKNİK ÖZELLİKLER:


    Renk

    Siyah Titanyum, Beyaz Titanyum, Mavi Titanyum, Natürel Titanyum

    Titanyum tasarım

    Ceramic Shield ön yüzey

    Dokulu mat cam arka yüzey


    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]


    Kapasite


    Pro:

    128 GB

    256 GB

    512 GB

    1 TB


    Pro Max:

    256 GB

    512 GB

    1 TB


    Boyut ve Ağırlık


    Genişlik:

    70,6 mm

    Uzunluk:

    146,6 mm

    Derinlik:

    8,25 mm

    Ağırlık: 187 gram



    Genişlik:

    76,7 mm

    Uzunluk:

    159,9 mm

    Derinlik:

    8,25 mm

    Ağırlık: 221 gram



    Ekran

    Pro

    Super Retina XDR ekran

    6.1 inç (diyagonal) tam ekran OLED 

    460 ppi yoğunlukta 2556 x 1179 piksel çözünürlük

    iPhone15 Pro’nun ekranı yuvarlatılmış köşelere sahiptir. Telefonun kıvrımlı, zarif tasarımını takip eden bu köşeler standart bir dikdörtgenin sınırları içinde yer alır. Standart bir dikdörtgen olarak ölçüldüğünde ekran diyagonal olarak 6.12 inçtir (görüntülenebilen gerçek alan daha azdır).


    Pro Max

    Super Retina XDR ekran

    6.7 inç (diyagonal) tam ekran OLED

    460 ppi yoğunlukta 2796 x 1290 piksel çözünürlük

    iPhone15 Pro Max’in ekranı yuvarlatılmış köşelere sahiptir. Telefonun kıvrımlı, zarif tasarımını takip eden bu köşeler standart bir dikdörtgenin sınırları içinde yer alır. Standart bir dikdörtgen olarak ölçüldüğünde, ekran diyagonal olarak 6.69 inçtir (görüntülenebilen gerçek alan daha azdır).


    İki modelde de

    Dynamic Island

    Hep Açık ekran

    120 Hz’e kadar uyarlanabilir yenileme hızına sahip ProMotion teknolojisi

    HDR ekran

    True Tone

    Geniş renk yelpazesi (P3)

    Haptic Touch

    2.000.000:1 kontrast oranı (tipik)

    1000 nit maksimum ekran parlaklığı (tipik); 1600 nit maksimum piksel parlaklığı (HDR); 

    2000 nit maksimum piksel parlaklığı (açık hava)

    Parmak izine dayanıklı, yağ tutmayan kaplama

    Birden fazla dil ve karakteri aynı anda görüntüleme desteği

    Suya, Sıçramalara ve Toza Dayanıklılık

    60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP68 derecesi (30 dakikaya kadar maksimum 6 metre derinlik)


    Çip

    A17 Pro çip

    2 adet performans çekirdeğine ve 4 adet verimlilik çekirdeğine sahip yeni 6 çekirdekli CPU

    Yeni 6 çekirdekli GPU

    Yeni 16 çekirdekli Neural Engine


    Ram

    8 GB


    Kamera

    iPhone 15 Pro

    Pro kamera sistemi

    48 MP Ana kamera: 24 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, %100 Focus Pixels, süper yüksek çözünürlüklü fotoğraflar (24 MP ve 48 MP)

    12 MP Ultra Geniş kamera: 13 mm, ƒ/2.2 diyafram ve 120° görüş alanı, %100 Focus Pixels

    12 MP 2 kat Telefoto (dört pikselli sensör aracılığıyla): 48 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, %100 Focus Pixels

    12 MP 3 kat Telefoto: 77 mm, ƒ/2.8 diyafram, optik görüntü stabilizasyonu

    3 kat optik yakınlaştırma, 2 kat optik uzaklaştırma; 6 kat optik zoom aralığı

    15 kata kadar dijital zoom


    iPhone 15 Pro Max

    Pro kamera sistemi

    48 MP Ana kamera: 24 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, %100 Focus Pixels, süper yüksek çözünürlüklü fotoğraflar (24 MP ve 48 MP)

    12 MP Ultra Geniş kamera: 13 mm, ƒ/2.2 diyafram ve 120° görüş alanı, %100 Focus Pixels

    12 MP 2 kat Telefoto (dört pikselli sensör aracılığıyla): 48 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, %100 Focus Pixels

    12 MP 5 kat Telefoto: 120 mm, ƒ/2.8 diyafram, 3D sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu ve otomatik netleme, tetraprizma tasarım

    5 kat optik yakınlaştırma, 2 kat optik uzaklaştırma; 10 kat optik zoom aralığı

    25 kata kadar dijital zoom


    İki modelde de

    Kişiselleştirilebilen varsayılan lens (Ana kamera)

    Safir kristal lens kapağı

    Adaptif True Tone Flash

    Photonic Engine

    Deep Fusion

    Akıllı HDR 5

    Odak özelliğine ve Derinlik Denetimi’ne sahip yeni nesil portreler

    Altı efektli Portre Işığı

    Gece modu

    LiDAR Tarayıcısı yardımıyla Gece modunda portre çekimi

    Panorama (63 megapiksele kadar)

    Fotoğrafik Stiller

    Makro çekim

    Apple ProRAW

    Fotoğraflar ve Live Photo’lar için geniş renk yelpazesiyle çekim

    Lens düzeltme (Ultra Geniş)

    Gelişmiş kırmızı göz düzeltme

    Otomatik görüntü stabilizasyonu

    Seri çekim modu

    Fotoğraflara konum bilgisi ekleme

    Çekilebilen görüntü biçimleri: HEIF, JPEG ve DNG

    Video Kaydı

    Saniyede 24, 25, 30 veya 60 kare 4K video kaydı

    Saniyede 25, 30 veya 60 kare 1080p HD video kaydı

    Saniyede 30 kare 720p HD video kaydı

    Saniyede 30 kare 4K HDR çözünürlüğe kadar Sinematik mod

    Saniyede 60 kare 2.8K çözünürlüğe kadar Hareket Modu

    Saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar Dolby Vision HDR video kaydı

    Harici kayıtla saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar ProRes video kaydı

    Log video kaydı

    Academy Color Encoding System

    Ağır çekim ve hızlı çekim modları da dahil makro video kaydı

    Saniyede 120 veya 240 kare 1080p ağır çekim video desteği

    Stabilizasyon özelliğine sahip hızlı çekim video kaydı

    Gece modunda hızlı çekim

    QuickTake video

    Videolar için ikinci nesil, sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu (Ana kamera)

    3D sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu ve video için otomatik netleme (Telefoto)

    9 kata kadar dijital zoom (iPhone 15 Pro) ve 15 kata kadar dijital zoom (iPhone 15 Pro Max)

    İşitsel zoom

    True Tone Flash

    Sinematik video stabilizasyonu (4K, 1080p ve 720p)

    Kesintisiz otomatik netleme özelliğine sahip video kaydı

    4K video kaydederken 8 MP fotoğraf çekme

    Videoyu oynatırken yakınlaştırma

    Kaydedilebilen video biçimleri: HEVC, H.264 ve ProRes

    Stereo kayıt

    TrueDepth Kamera

    12 MP kamera

    ƒ/1.9 diyafram

    Focus Pixels özelliğine sahip otomatik netleme

    Retina Flash

    Photonic Engine

    Deep Fusion

    Akıllı HDR 5

    Odak özelliğine ve Derinlik Denetimi’ne sahip yeni nesil portreler

    Altı efektli Portre Işığı 

    Animoji ve Memoji

    Gece modu

    Fotoğrafik Stiller

    Apple ProRAW

    Fotoğraflar ve Live Photo’lar için geniş renk yelpazesiyle çekim

    Lens düzeltme

    Otomatik görüntü stabilizasyonu

    Seri çekim modu

    Saniyede 24, 25, 30 veya 60 kare 4K video kaydı

    Saniyede 25, 30 veya 60 kare 1080p HD video kaydı

    Saniyede 30 kare 4K HDR çözünürlüğe kadar Sinematik mod

    Saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar Dolby Vision HDR video kaydı

    Harici kayıtla saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar ProRes video kaydı

    Log video kaydı

    Academy Color Encoding System

    Saniyede 120 kare 1080p ağır çekim video desteği

    Stabilizasyon özelliğine sahip hızlı çekim video kaydı

    Gece modunda hızlı çekim

    QuickTake video

    Sinematik video stabilizasyonu (4K, 1080p ve 720p)

    Face ID

    TrueDepth kamera aracılığıyla yüz tanıma

    Güvenlik

    Acil SOS

    Trafik Kazası Algılama

    Hücresel ve Kablosuz Bağlantı

    5G NR (Bant n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n26, n28, n30, n38, n40, n41, n48, n53, n66, n70, n75, n76, n77, n78, n79)

    FDD-LTE (Bant 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 30, 32, 66)

    TD-LTE (Bant 34, 38, 39, 40, 41, 42, 46, 48, 53)

    UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz) 

    GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

    Model 3106*

    5G NR (Bant n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n26, n28, n30, n38, n40, n41, n48, n53, n66, n70, n75, n76, n77, n78, n79)

    FDD-LTE (Bant 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 30, 32, 66)

    TD-LTE (Bant 34, 38, 39, 40, 41, 42, 46, 48, 53)

    UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz) 

    GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)


    Tüm modeller

    4x4 MIMO özellikli 5G (sub-6 GHz)

    4x4 MIMO ve LAA özelliklerine sahip Gigabit LTE

    2x2 MIMO özellikli Wi-Fi 6E (802.11ax)

    Bluetooth 5.3

    İkinci nesil Ultra Geniş Bant çip

    Thread ağ teknolojisi

    Okuyucu modu özellikli NFC

    Güç koruma özellikli Ekspres Kartlar

    Konum

    Çift frekanslı hassas GPS (GPS, GLONASS, Galileo, QZSS, BeiDou ve NavIC)

    Dijital pusula

    Wi-Fi

    Cellular

    iBeacon ile mikro lokasyon

    Görüntülü Arama

    Hücresel ağ veya Wi-Fi üzerinden FaceTime görüntülü arama

    5G veya Wi-Fi üzerinden FaceTime HD (1080p) görüntülü arama

    SharePlay ile bir FaceTime görüşmesindeyken film, TV programı, müzik veya diğer uygulama deneyimlerini paylaşma

    Ekran paylaşımı

    FaceTime görüntülü aramada Portre modu

    Uzamsal Ses

    Ses İzolasyonu ve Geniş Spektrum mikrofon modları

    Arka kamera ile optik zoom

    Sesli Arama

    FaceTime sesli arama

    Voice over LTE (VoLTE)

    Wi-Fi üzerinden arama

    SharePlay ile bir FaceTime görüşmesindeyken film, TV programı, müzik veya diğer uygulama deneyimlerini paylaşma

    Ekran paylaşımı

    Uzamsal Ses

    Ses İzolasyonu ve Geniş Spektrum mikrofon modları

    Ses Çalma

    Desteklenen biçimler arasında AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus ve Dolby Atmos yer alır

    Uzamsal Ses çalma

    Kullanıcı tarafından yapılandırılabilen maksimum ses düzeyi sınırı

    Video Oynatma

    Desteklenen biçimler arasında HEVC, H.264 ve ProRes yer alır

    Dolby Vision, HDR10 ve HLG özellikli HDR

    Apple TV’ye (2. nesil veya daha yeni modeller) veya AirPlay özellikli akıllı televizyonlara 4K HDR kalitesine kadar AirPlay yansıtma, fotoğraf ve video çıkışı

    Video yansıtma ve video çıkışı desteği: USB-C üzerinden özgün DisplayPort çıkışı veya 

    USB-C Dijital AV Adaptörü (Model A2119; adaptör ayrı satılır) üzerinden 4K HDR kalitesine 

    kadar görüntü desteği

    Siri

    Mesaj göndermek, anımsatıcı ayarlamak ve çok daha fazlası için sesinizi kullanın

    “Hey Siri” özelliğiyle, ellerinizi kullanmadan sadece sesinizle etkinleştirin

    Favori uygulamalarınızda kestirmeleri çalıştırmak için sesinizi kullanın



    Harici Düğmeler ve Konnektörler


    Ses yükseltme/azaltma

    Eylem düğmesi

    Yan düğme

    Yerleşik stereo hoparlör

    Yerleşik mikrofon

    USB-C konnektörü

    Yerleşik mikrofonlar

    Yerleşik stereo hoparlör

    Eylem düğmesi özellikleri

    Sessiz mod, Odak, Kamera, El Feneri, Sesli Not, Çeviri, Büyüteç, Kestirmeler veya Erişilebilirlik

    Şarj ve Genişletme Seçenekleri

    USB-C konnektörü aracılığıyla aşağıdakileri destekler:

    Şarj

    DisplayPort

    USB 3 (10Gbps’ye kadar)

    Güç ve Pil

    Video oynatma

    23 saate kadar

    Online video izleme

    20 saate kadar

    Ses çalma

    75 saate kadar

    Video oynatma

    29 saate kadar

    Online video izleme

    25 saate kadar

    Ses çalma

    95 saate kadar

    İki modelde de

    Şarj edilebilir yerleşik lityum iyon pil

    15 W’a kadar MagSafe özellikli kablosuz şarj

    7,5 W’a kadar Qi özellikli kablosuz şarj

    Hızlı şarj özelliği:

    20 W veya daha güçlü bir adaptör ile yaklaşık 30 dakikada %50’ye kadar şarj (adaptör ayrı satılır)

    MagSafe

    15 W’a kadar kablosuz şarj

    Mıknatıs dizilimi

    Hizalama mıknatısı

    Aksesuar Tanıma özellikli NFC

    Manyetometre

    Sensörler

    Face ID

    LiDAR Tarayıcısı

    Barometre

    Yüksek dinamik aralıklı jiroskop

    Yüksek g ivmeölçeri

    Yakınlık sensörü

    Çift ortam ışığı sensörü


    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]


    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]


    Türkiye fiyatları:



    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]
    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]apple (tr)
    iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max Satın Alın
    https://www.apple.com/tr/shop/buy-iphone/iphone-15-pro


    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]Appleyoutube
    The new iPhone 15 Pro and iPhone 15 Pro Max are ready for action. Built with aerospace-grade titanium for our lightest, most powerful Pro models ever. The new Pro camera system pushes the limits of what’s possible on a smartphone, giving photographers the equivalent of seven pro lenses ranging from 13 mm on the Ultra Wide camera to 120 mm on the 5x Telephoto camera on iPhone 15 Pro Max. Filmmakers can now record video in ProRes 4K at 60 fps directly to an external drive. The addition of a USB-C connector brings superfast USB 3 transfer speeds, along with support for pro formats that massively improve the workflow between shooting and post-production. The new design also includes a customizable Action button for quicker access to your favorite feature.* And the A17 Pro chip with a 6-core GPU introduces a whole new level of immersive mobile gaming performance. In short, the new titanium iPhone 15 Pro is our most powerful photo-taking, movie-making, game-playing iPhone ever. Learn more about iPhone 15 Pro and iPhone 15 Pro Max: https://apple.co/3PBuiJq Audio Descriptions: https://apple.co/44QCI3W #AppleEvent #iPhone15Pro #iPhone *Translate action is coming in an update later this year Welcome to the official Apple YouTube channel. Here you’ll find news about product launches, tutorials, and other great content. Apple’s more than 160,000 employees are dedicated to making the best products on earth, and to leaving the world better than we found it.
    https://www.youtube.com/watch?v=xqyUdNxWazA


    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]Appleyoutube
    Olivia Rodrigo’s anthemic music video for “get him back!” shot entirely on the new iPhone 15 Pro using features like Pro Res 4K Log and USB-C external drive compatibility. And 5x zoom on iPhone 15 Pro Max. Available for pre-order 9/15. Learn more about iPhone: https://apple.co/3Rmrgdk Watch the full music video: https://apple.co/469rGId Audio Descriptions: https://apple.co/3PCPFKC #ShotOniPhone by Jack Begert #ShotOniPhone15Pro “get him back!” by @OliviaRodrigo https://apple.co/3PAfqLg Welcome to the official Apple YouTube channel. Here you’ll find news about product launches, tutorials, and other great content. Our more than 160,000 employees are dedicated to making the best products on earth, and to leaving the world better than we found it.
    https://www.youtube.com/watch?v=jELeFXNJUOE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 1 Ekim 2023; 21:15:6 >







  • Hocam lütfen beni yanlış anlamayın ama 15’i aldığınızdan beri 14’ü gömüyorsunuz her mesajınızda. Sonra ortamı yumuşatmak için “Olanı söylüyorum, 14’e laf ettiğim yok.” gibi şeyler söylüyorsunuz.


    20 gram inanılmaz hissedilir bir fark yaratmaz. İki cihazı da elime alıp uzun uzun denedim. 1 saati geçkin bir süre kadar yan yana karşılaştırdım. Taşıdım. Kullandım. Elimde ağırlığını vs. değerlendirdim. Bahsettiğiniz kadar fark yok. Zaten 200 gramın üstündeki bir cihazda 20 gramın inanılmaz bir fark göstermesi mümkün değil. 100 gram olsa 20 gram fark eder dersiniz anlarım ama zaten 14 Pro Max 240 gramdı.


    Paslanmaz çelik her zaman titanyumdan üstündür. Paslanmaz çeliğin daha dayanıklı olduğunu gösteren ağırlık bindirme testini falan geçtim (ki paslanmaz çeliğin daha güçlü olduğunu gösteriyor olsa bile o test tamamen boş iş, bir başka saçmalık olan Jerry’nin bükülme testlerinden bile daha saçma, tek noktaya inanılmaz basınç uygulanan bir bükülme videosu ile tüm basıncı yüzeye dağıtan ağırlık taşıma videosunu karşılaştırıyorsunuz), titanyum doğası gereği aşınmaya daha müsait bir malzemedir. Daha dayanıksızdır. Yıllar geçtikçe telefonun her yeri soyuldu mesajları dolacak buraya.


    Paslanmaz çeliğin verdiği premium hissiyatı titanyum asla veremez. Zevkler renkler diyeceksiniz şimdi ama göz var nizam var. Titanyum daha premium duruyor diyen yalan söyler. Paslanmaz çeliğin verdiği hissiyat, görünüş, parlaklık vs. asla ama asla 15 Pro’larda yok. Maalesef bu durum böyle.


    Sonuç olarak 20 gram için bu kadar üstünlükten feragat etmek manasız. (Teknik özelliklerden tamamen bağımsız konuşuyorum. Tamamen kasa ve malzeme üzerinden yorum yapıyorum.)


    Hafif olsun da akrilikten olsun vs. tamamen şov yorumlar kusura bakmayın. Günün neredeyse tamamında elimizde veya cebimizde olan bir cihaz dayanıklı olmak zorunda.


    Jerry’nin testine bile muhtemelen hatalı seri denk geldi diyorsunuz. Hatalı kasa serisi diye bir şey yok bile. Evet o test çok manasız, normal bir kullanımda o şekilde büküp kırmak mümkün değil, anlıyorum. Ancak bu durum o testin doğru olmadığını göstermez. Günlük hayatta karşılaşılmayacak bir senaryo olsa bile video sonuç olarak doğru. Ve yukarıda bahsettiğim gibi tamamen mantıksız bir şekilde ağırlık test videosu ile bükülme testi videosuna yanıt veriyorsunuz ama o videoda da zaten paslanmaz çelik daha dayanıklı. O videoyu atarak “Titanyum da 9800 kg’ya kadar dayanıklı, 15000 kiloya dayansa ne olacak.” demek istiyorsunuz farkındayım ama bir önerme ile geliyorsanız sonucunda dediğinizi doğrulayan bir önerme ile gelin. “9800 de yeter işte.” diye bir mantıkla günün sonunda aslında dediğinizin aksini gösteren bir video paylaşmanız mantıklı değil :)


    Oval tasarımın ergonomiyi geliştirdiğini söylüyorsunuz. Oval tasarımlı iPhone’lar yerden yere vuruldu rahat tutulmuyor kayıyor diye. Sonra 12’de köşeliye döndüler herkes oh be dedi ne güzel kavranıyor dedi. Şimdi 15’te oval geri gelince oh ne güzel ergonomi deniyor :) Kişisel tercih ama ben çoğu kişinin köşeli tasarımda daha ergonomik bir deneyim yaşayacağından eminim. Kavraması net bir şekilde daha kolay. O kadar da subjektif bir konu bile değil. Köşeli bir şeyi kavramak oval bir şeyi kavramaktan genel olarak daha kolaydır. Oval kabinet yapısı gereği her zaman elde kaymaya daha müsaittir.


    Deep Fusion’un yaptığı abartılı düzenlemenin iOS 17 ile birlikte 14 Pro serisinde de düzeldiğini söylüyor arkadaşlar. Siz ona bile karşı çıkıyorsunuz. HEIF Max’ın getirdiği optimizasyon ile zaten Deep Fusion kullanımı doğal olarak kafadan azalmış oluyor. E bu sayede zaten donanımdan ayrı olarak yazılımsal olarak da düzeltilebilecek bir durum ortaya çıkmış oluyor. Yurtdışı forumlarında Deep Fusion düzenlemesinin iOS 17 ile birlikte 14 Pro serisinde de oldukça azaltıldığını söyleyen pek çok test, yorum vs. görebilirsiniz. Bariz bir şekilde ortada olan bir duruma bile “Yok öyle bir şey.” diyorsunuz.


    Vesaire vesaire. Telefonunuz güzel, hayırlı olsun, ama aldınız diye de tüm mesajlarınızda 14 Pro serisini gömmeye çalışmayın bence :)


    Şunu da belirteyim ben 13 Pro kullanıyorum. Yani ne 14 ne 15 :) İki cihaza da sahip olmadığım için duygusal yorum yapabilmem mümkün değil. Siz istemdışı, insan içgüdüsünün yönlendirmesi ile bunları yapıyorsunuz.

    Ben şunu da anlamıyorum mesela. Ben yıllar önce ülkemizde genç denilebilecek yaşta kendi emeğimle araba aldım. Çevremde çalışan arkadaşlarım vardı, o dönemler faiz düşük kredi bol tabi, hep teşvik ettim ve benim aracımdan daha iyilerine teşvik ettim. Eş-dost özellikle teknolojide bana sorar. Hep iyisini almaya, kalitesini almaya ikna ederim. Ev, yazlık şu bu aklınıza ne geliyorsa, bende hep çevrem iyi olsun kafası olmuştur. Ama bizim millet genellikle ihalecileri kıskanmaz, holding patronlarına özenmez, ultra zengin görünce saygı duruşuna geçer ama kendiyle aynı seviye gördüğü kişileri, iş arkadaşını, akrabasını inanılmaz kıskanır. Asla kendinden iyi olsun istemez, tanıdığı bişey alsa hemen haset eder. Sosyolojik bir vaka bu

    yani yazmayım yazmayım sizinle ilgili birşey diyorum ama ciddi sorunlarınız var gibi duruyor. komik gözüküyorsunuz. sanki ömrü boyunca hiç takdir edilmemiş gibi davranışlarınız. bu paylaşımı yaparken ne amaçladınız mesela? konuya foruma ne faydası var veya hangi sorunun cevabı? en önemlisi de bize ne :) kendinize daha fazla güldürtmeyin bence. bahsettiğinize göre işinde gücünde insansınız foruma kendinizi öven yazılar yazmak paylaşımlar yapmak yerine özellikle çalışma saatleri içinde müşterilerinize daha fazla vakit ayırın mesela hem onlar da mutlu olur karşılığında birebir teşekkür alırsınız daha tatmin edici şeyler bunlar. ha ben bu işten zevk alıyorum kendimi özel hissediyorum diyorsanız sizin yaptığınız gibi telefon alıp satan üstünden para kazanan onbinlerce insan var bu ülkede yani kendinizi çok da özel yetenekleri olan biri gibi görmenizin bir anlamı yok belki farkında değilsinizdir diye belirtmek istedim.

    Hocam, uzun yıllardır forumu takip ediyorum. Özellikle telefon konusu özelinde 13 Pro, 14 Pro, 15 Pro konularını sürekli takip ettim ve paylaşımlarda bulundum. Birçok konuda gördüğümüz üzere fikir ayrılıkları, farklı düşünceler ve benzeri durumlarla karşılaştık hep. Hatta bunlardan kaynaklı tartışma ve çatışmalarla da karşılaştık, gördük, okuduk. Bu hep oldu ve olacaktır. Ancak sizinki gibi bir durumu bende ilk defa görüyorum. Kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum. Bişeyler paylaşmaya, yardımcı olmaya çalıştığınızı anlıyorum. Bu gayet güzel. Burada herkes görüşünü, düşüncesini, fikrini saygı çerçevesi içerisinden yazmalı zaten. Doğrusu da bu. Ancak sizin yardım çabalarınıza gölge düşüren en büyük etken, çoğunlukla kendinizi övme ve bunu tabir-i caizse insanların gözüne sokmaya çalışmak olduğunu düşünüyorum. Yukarıdaki mesajlarınızdan birinde bir arkadaşa, PM’den çok mesaj geldiğini belirtme ihtiyacı duymuşsunuz mesela durduk yere. Olabilir, PM’den mesaj yağıyor, oradan da birikeriyle fikir alışverişinde bulunuyor olabilirsiniz. Bu gayet normal ki bunu hepimiz yaşıyoruz zaten. Ama bunu belirtmek bana anlamsız geliyor. Ki bu konuda öyle,ahım şahım, çok absürd ya da çözümü çok zor şeyler konuşulmuyor. Çoğu kişinin basit şekilde çözüme ulaşabileceği tarzda konular genellikle. Mesela dün hb sipariş özeti sayfasını atmışsınız. Birçok ip15 almışsınız sanırım. Hayırlı uğurlu olsun. Ama bunu durduk yere atmanızdaki amacı ben çok anlayamıyorum mesela. Ya da daha önce 2 farklı kartla taksitli alım hakkında en az 7-8 mesajınızı okudum. Borsada para kazandığınızı bile öğrendik. Ve bunu ısrarla defalarca yazdınız. 1 kere de değil. Allah daha çok versin, finansal imkanlarınız ve durumunuz sizi ilgilendirir. Ama bu kadar şov yaparcasına bahsetmek bence farklı anlaşılıyor. Bu yüzden de tepki görüyorsunuz. Bu forum hepimizin. Herkes kendince düşüncelerini belirtiyor ama sizinki bence biraz kendinizi ön plana çıkarmaya çalışarak övgü toplama isteği gibi görünüyor. Sizi kırmak istemiyorum, kırıcı bişey dediysem de lütfen kusura bakmayın. Bu yazıyı yazma amacım, bana göre böyle giderseniz daha çok tepki toplayacaksınız. Umursar ya da umursamazsınız. Bu sizin bileceğiniz iş. Ama bu durum yapmaya çalıştığınız faydalı paylaşımlara baya bir gölge düşürüyor. O nedenle özellikle yazmak istedim. İyi forumlar dilerim.
    O sonranın konusu 😄

    Yeni model iPhone ana konusu sıralı tam liste:

    Konu açılır
    - Bu kadar para veren enayidir

    Sızıntılar gelir
    - Bu sene benim hiç ilgimi çekmiyor

    Etkinlik yapılır
    - Bu ne ya geçen senenin aynısı

    Fiyatlar açıklanır
    - Göreceksiniz bu sene hiç satmayacak stok falan çok rahat bulursunuz bu paraya kim alır

    İlk videolar düşer
    - Bu sene yapamışlar, çok kötü, ekran açıklığı, boya atması, çizik

    Telefonlar teslim edilmeye başlar
    - Kılıf, koruyucu vs (ilk ay kılıfın kendi ana konusu olduğu halde cihaz teslimatından sonra burda nerdeyse tamamen kılıf muhabbeti döner)

    Aradan bikaç ay geçer
    - Şu sürüm şarjı sömürüyor imzalar kapanmadan geri dönüyorum, temiz kurulum zart zurt

    Aradan 6 ay geçer
    - Pil sağlığı (yenisi çıkana kadar)

    Ve kapanış
    Hangi ironi? Neyin ironisi. İroni kelimesinin anlamını mı bilmiyorsunuz. Verdiginiz siparişlerin ekran görüntülerini alıp uğraşıp birleştirip hiç konusu geçmemişken post atmışsınız bunun neyini ironi olarak savunuyorsunuz. Valla Allah size şifa, etrafınızdaki insanlara da sabır versin. 29 kişi benimle aynı fikirde olmuş yazdıklarım için. Ben bu apple konusunu yıllardır takip ederim sizden başka birine karşı yapılan eleştirinin bu kadar fazla onay aldığını görmedim. Ben olsam şahsen cevap verip kendimi daha da rezil etmek yerine susar düşünürüm bu kadar kişi neden bana aynı şekilde eleştiri yapıyor diye. Ama sizde düşünmekten çok konuşma ve kendini övme yetileri gelişmiş sanki. Kendini göstermeye çalışan, öğretmenin söylediği herseye parmak kaldıran ilkokul öğrencisi gibi duruyor yazdıklarınız. Neyse zaten ben de saçmalıklarınızı görmeye dayanamayıp yakında bloklarım muhtemelen pek huyum olmasa da çünkü gerçekten bi yerden sonra çekilmiyor. İnsanlara yardımcı olmakla ilgili veya kampanyalarla ilgili paylaşımlarınız faydalı olabilir ama diğer gereksiz olan yazılarınız bunların da üstünü kapatıyor. Daha fazla cevap verip sizinle muhatap olmak zorunda bırakmazsanız sevinirim. Farkındaysanız diğer yazdıklarınıza cevap verme gereği bile duymadım yeter ki konu uzamasın.
  • Zenginlere hayırlı olsun güle güle kullansınlar butonuyum
  • Nasipse 15 ProMax' ı AppleStore 5th Avenue NY' dan alacağım...

  • Beni heyecanlandirmadı ama tanıtım günü güzel birşeyler açıklarlarsa yurtdışında olacağım çok yüksek ihtimal alırım.

    -14pm kullanıcısı
  • Yine ne canlar yanacak desenize iphone 15 sevdasına    


    Böbrekler de yetmeyecek anlaşılan. Herkese şimdiden hayırlısı olsun.

  • Yerimizi alalım
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

    13 pro max harika bir telefon bence öyle hemen değiştirilecek bir telefon değil her gördüğünüzü canınız istemesin  

  • Hayırlı olsun.
  • Pro max cıksın bakalımda duruma göre geçiş yapayım 13 ten.

  • Yeni konumuz hayırlı olsun. Her ne kadar 14PM'e pasaport nikahıyla 2025 ocak'a kadar bağlanmış olsam da, bu konunun da çok sıkı takipçisi olucam. Şimdiden alacaklara da hayırlı olsun.Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU] 

  • En büyük beklentim hafiflik. Fiyatlar abartı olmazsa almayı düşünüyorum.

  • cselmanlar kullanıcısına yanıt

    koca bir nesil helak oldu gittiApple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU] 

  • Mevcut duruma göre Pm 70-75 bin civarından başlar gibi.
  • Önlerden yerimizi alalım Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]  14 PM kullanıyorum geçeceğime değecek çok bir şey olmayacak gibi zaten. Yalnızca şu bordo renk gerçekten merak ettirdi. Apple Store'a gidip bi incelemek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzoBride -- 15 Ağustos 2023; 14:31:25 >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Bence geçin hocam. Bugün yarından ucuz malum.
  • Takibe alalım bakalım. Bu sene hafif kasayla beraber sağlam bir batarya performansı artışı bekliyorum. Kamerada periskop lens haricinde aksiyon kayıt modunun geliştirilmesini umuyorum. Yeni renk fotoğraflarda çok hoş görünmedi gözüme ama gerçekte şöyle yanarlı dönerli olursa yakut gibi siyahlı kızıllı parlarsa güzel olabilir onun dışında bu sene geçiş yaparsam gümüş renk tercih ederim diye düşünüyorum.


    Bunlar dışında maalesef bu sene de yazılım, donanım ve tasarım konusunda heyecanlandıran bir gelişme henüz görünmüyor. Güncel kalmak ve bir sonraki sene çıkan cihazı almamı kolaylaştırmak için almayı düşünüyorum.


    edit: 14 serisinde pro ve normal cihaz arasında dynamic island farkı vardı. Apple bu sene de bu geleneği devam ettirip normal cihazda bir yeniliği barındırmayacaktır diye düşünüyorum. Acaba titanyum kasanın düz modellere gelmemesi gibi bir durum olabilir mi? Çünkü artık 60hz kullanma saçmalığını yapamaz, aksiyon butonu da o kadar büyük bir yenilik değil, type-c kablo ekosistem için standart olacaksa her cihaza gelmeli, dynamic island bu sene geliyor. Bilemedim şimdii  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supervenience -- 15 Ağustos 2023; 13:3:13 >




  • Gelse de mağazalarda kurcalasak artık
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.