Şimdi Ara

Apple iPhone 13 / iPhone 13 Mini [ANA KONU] (485. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.159
Cevap
323
Favori
796.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 483484485486487
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt

    Hocam bende de 13 var çocukta xr var 2 teli yanyana koyuyıruz benimki daha sarı duruyor hızlı şarjda ısındırır teli ben yavaş şarj yapıyorum

  • hunter_tolga H kullanıcısına yanıt

    Küçük telefon candır aslında yeter ki gözler iyi görsün

  • SxDark kullanıcısına yanıt

    aynen 11 ile arasında amoled farkı var o da etken

  • cem650 kullanıcısına yanıt

    300 lira verip aldığım bile sarardı aynen bende arıyorum

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Kişiye göre değişir miniler de bana oyuncak gibi geliyor mesela. Pro max’ler de fazla büyük ama kullanımı keyifli. En ideali 6.1” modeller yine bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konum hizmetlerini kestirmeler ile aç kapat yapabiliyor muyuz acaba ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 sene 12 mini kullanan birisi olarak,ergonomik bakımdan çok iyi bir telefondu.Fakat bataryası çileden çıkartıyordu özellikle son aylarda,şuan 13 kullanmakdayım ekran boyutu,pil bakımından daha memmunum bu modelden,6.1 inç bencede ideal bir boyut

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İsmail..58 İ kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki telefonun ekranını hangi firmanın ürettiğini nasıl anladınız hocam?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, yaklaşık 3 yıllık bir iPhone 11 kullanıcısı olarak aralık 2022’den beri iPhone 13 Mini kullanmaktayım. İki hattım var bu ve başka sebeplerden iki telefonu da simültane olarak kullanmaktayım. Batarya süresi, ekran, ebat, kamera gibi veya herhangi başka bir konuda sorularınız varsa cevaplayabilirim.

    İdeal koşullarda 11 daha doğal fotoğraflar çekiyor, 13 fotoğrafları keskinleştirme filtresi atılmış gibi çıkıyor ve bunu kapatmanın tam anlamıyla bir yolu tok malesef ancak 13 kamerası genel olarak daha kabiliyetli. Portre modu ve Sinematik mod çok oldukça temiz iş çıkartıyor. Ultra geniş açıyla gece modu da özellikle istediğim bir özellikti. Düşük ışıkta video yine 13’te daha iyi. Bunun haricinde gündüz çekimlerinde öyle abartılacak bir fark yok. iphone 11 fotoğraf ve videolarda objeye daha yakına girilebiliyor. 13 mini’nin maksimum odak mesafesi biraz yüksek 11’e göre.

    Geçen ay Troy’dan 11’in bataryasını orjinal olarak değiştirdim. İki telefon da %100 batarya sağlığına sahip. Şu anda iki telefonun günlük şarj tüketimleri başa baş gidiyor hatta 13 mini biraz daha iyi. Uzun vadede bu değişir mi bilmem ama bu kadar ufak bir telefonun iphone 11 ile yarışabilmesi ve bir günü kolaylıkla çıkartabilmesi oldukça iyi olmuş. Ekran süresi paylaşmayacağım zira herkesin kullanım şekli farklı. Benim telefonlarımda bluetooth wifi hücresel konum vb. sürekli açık. Bir sürü farklı uygulama yüklü iki telefonda da.

    Ekran olarak iki telefonu yan yana koyduğumda neredeyse hiçbir fark yok. Gayet güzel kalibre edilmiş ekranlara sahip. 11’i hepsiburada’dan almıştım, 13 mini ise lizbon havalimanında rastgele bir telefoncudan alındı, yani yurtdışı global cihazı. Ekranın üretildiği fabrikanın ekran görünümüne etki ettiğine dair bir yorum yapılmış o yüzden belirtmek istedim. Aralarında göze çarpan en büyük fark parlaklık derecesi. Renk tonunda, panel teknolojisinin farklı olması dolayısıyla çok hafif bir fark var ama bahsedildiği gibi bir sarılık yok zaten ne kadar kalibre edilirse edilsin IPS ile amoled’i birebir aynı görünüme kavuşturamazsınız. Bu yüzden de renk hassasiyeti olan işlerde amoled ekranlar kullanılmaz.

    13 mini ekranı inanılmaz yüksek parlaklıklara ulaşabiliyor ve özellikle bunu hdr içerik izlerken görebiliyorsunuz. Tam güneş altında hiç sorun yaşatmadı bana. Onun haricinde renkler neredeyse aynı. 11’deki düşük çözünürlük de hiçbir zaman gözüme batmadı ama 13 mini’deki ekran oldukça keskin bunu da söylemek lazım.

    Yeni SE gelir mi bilmem ama 13 mini formunda gelmezse muhtemelen koleksiyonluk bir cihaz olabilir. iphone 5, 5s havası iyi yakalanmış bu cihazda. Ben bu telefonu iphone 6s plus yerine aldım ve ebatsal olarak bir sorun yaşamadım. Sert kenarlı ve ufak telefon kullanmayı özlemişiz. Ufak diyoruz gerçi ama 5.4 inç ekran var bu telefonda 9-10 yıl önce bu ekran boyutunda cihazlara “phablet” deniyordu. Ele harika oturuyor ve tek elle kullanım oldukça kolay. İnce çerçeveler mükemmel gösteriyor bu telefonu. İphone 6-8 ebatından ufak olup ondan çok daha iyi bir kullanım alanı sağlıyor.

    Dik kenar ve ince çerçevenin ise bana göre tek dezavantajı hatalı basımlara sebep olması. Eğer ilk iphone’unuz değilse bunu muhtemelen siz de yaşamışsınızdır. Özellikle youtube’da içerik izlerken yaşayabiliyorum bu durumu. 11’de ekran çerçeve kalınlığı ve kenarların kavisli olması dolayısıyla bu durum yaşanmıyor.

    Açıkçası 13 mini’nin beklediğim popüleriteyi yakalayamaması üzdü beni zira oldukça başarılı bir telefon ve her manada kullanıcıyı tatmin ediyor. Tek telefonum bu olsa kullanırmışım diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 20 Mart 2023; 13:16:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 3 yanlış bir doğruyu götürüyor yani se ve mini modellerde de bataryası tüm iyi güzel şeyleri bastırıyor her şekilde her türlü şüphesiz

    Ben X xr se2020 11 mini ve 11 pro max bu şekilde geçiş yaparak kullandım
    Se çok küçük mini en ideal boyut zorlanmadan kullanılıyor ama işte batarya kapasitesi sıkıntı en son mini den 11 PM e geçince batarya olarak abartmıyorum ciddi anlamda iyileşme oldu kullanırken mini deki gibi istemsizce kendimi kısıtlıyordum aman batarya bitmesin diye ki çok bir şey yapmıyorum hatta 3310 gibi bazı özellikleri kapatıyordum ve çok fazla uygulama yükleyen kullanan birisi değilim oyun oynanam zaten alo sms Whatsapp YouTube Safari banka hepsi bu kadar ile sınırlı olmasına se mini modelleri yetersiz kesinlikle bir nişan düşünde dışarıda falan fotoğraf video demiyorum bile işin içine katmıyorum bile hatta mobil veri kullanılıyorsa gün boyu hepten hüsran güzel telefonlar ama gel gelelim batarya kapasiteleri düşük olmasından dolayı tüm güzellikleri bastırıyor 11 PM e yeni batarya var mini ye göre abartısız 3-5 katı performans veriyor doğal olarak bir de şöyle bir şey se ve mini de pil sağlığı 90 ve altında düştüğünde hemen yeni batarya ihtiyacı oluyor bariz şekilde hissediliyor yani çok sık erken yeni pil isteyen modeller



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 20 Mart 2023; 12:14:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Prime. kullanıcısına yanıt
    Yazınıza sağlık , batarya ömründen bende çok korkuyordum ama her türlü günü çıkarıyor maşallah diyeyim . 16.3.1 de fazla yazılım hatası var ama batarya ömrü baya iyi . Pil ömrü korunarak yazılım hataları düzeltilirse harika olur .
    Mini candır .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Hiç korkulacak bir şey yok. iphone 6-7-8-se serisini daha ufak bataryayla daha verimsiz işlemcilerle milyonlarca insan kullandı/kullanıyor, bu cihaz niye tüm günü çıkartamasın diye düşündüm ben. Gerçekten severek kullandığım şirin bir cihaz oldu. Abartılı işler yapmaya kalkınca zaten her telefonun şarjı su gibi akıyor. Tecrübeyle sabit bu sanırım hepimizde. 3gs’ten beri ara ara iphone kullandım. Plus serisi iki farklı iphone geçti elimden onlarda da değişen çok bir şey yok.

    Bir de ufak bir tavsiye olsun, 12-13-14 serisinde amoled ekrandan dolayı beyaz noktayı azaltmak ekran parlaklığını biraz daha düşürebilmenizi sağlıyor. Şarj ömrü gereken durumlarda oldukça işe yarar bir özellik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 20 Mart 2023; 13:26:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Prime. kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf çekmek , çok telefon görüşme yapmak video çekmek gibi işlemler oldukça fazla şarjı eritiyor . Eğer bu tarz eylemleri çöm yapan kullanıcı varsa mini pek onlara göre değil . Benim şahsi görüşümdür .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Ben de tam olarak bunları daha ufak bir pakette daha çok yapabilmek için aldım. :) bakalım ne kadar dayanacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynen hocam o piller ne güzel özellik olsa öldürüp atar

  • hiaxisheytane666 kullanıcısına yanıt

    iphone 5 kullanırken gözlerde iyiyken işte bu diyordum 4 inç diyordum ama şimdi mini beğenmiyorum

  • Sağolun hocam, 13'e geçince daha iyi olacak sandım, 11'in ekran XDR olsaydı geçmezdim 13'e

  • Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt

    hocam 11 ips lcd o sebeple daha beyaz olailir çok fark var 13 ile 11 arası parlaklıkta

  • 11 ile 13 yan yana getiriyorum bariz sarı 13 ekranı kronik problemimi özelliği böylemi anlamadım ama 13 olan biri 11 ile yan yana getirmesin pişman olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hendrickk H kullanıcısına yanıt

    eşimde 11 var çocukta xr 13 le kıyasta benim ki daha sarı diğerleri beyaz ama ben rahatsız olmuyorum gözü yormuyor


    ilk aldığımda şok olmadım değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-33F8B6E44 -- 20 Mart 2023; 20:55:22 >
  • 
Sayfa: önceki 483484485486487
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.