Şimdi Ara

Apple firmasının kullanıcılara para tuzağı oyunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • güncellemek çok kolay, eski versiyona dönmek imkansız veya çok zor. tuzak tanımına uyuyor bence. sistemin yeni versiyonu çıkınca yavaşlaması anormal bir durum. yeni bir oyun veya program yavaş çalışabilir ama aynı program yeni sistemde yavaş çalışıyor.

    apple için cihaz çeşitliliği bu kadar azken sıkıntılar yaşanması imkansız birşey bence. android desen yüzlerce cihaz olduğu için sıkıntı var.
  • Adamlar güncelleme yayınlar sorun olur, vermezler sorun olur. Ne tüketiyorsunuz olum siz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her firma aynı şeyi yapıyor ama en çok Samsung ve Apple cihazlarını yavaşlatıyor ama Apple 4 yıllık cihaza bile destek veriyor bu kadar yavaşlama hoş karşılanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 22 Kasım 2014; 16:31:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyin olduğu gibi teknolojik aletlerinde bir ömrü var. Ancak bu ömrü belirlemek teknolojik aletin üreticisinin elinde.

    Konuya bir başka açdan yaklaşmak istioyrum; Geçen hafta içinde G-20 zirvesinde ülke liderleri DÜNYA EKONOMİSİ DURAKLAMADAN NASIL ÇIKAR tartışması yaşandı;

    A.B.D başkanı Obama: tüketimi teşvik edici politikalara ağırlık verilsin şeklinde görüş bildirdi.

    Kaldı ki A.B.D zaten ekonomisini bu şekilde ayakta tutuyor. Peki nasıl?

    İşte tıpkı senin konuyu açtığında yazdıkların gibi.

    4S akıllı cihazlar arasında hem sağlamlık hemde stabilite olarak taraflı tarafsız hem apple hem de diğer kullanıcılar tarafından en başarılı bulunan örneklerinden biridir.

    Peki teknolojik açıdan irdelediğinde Apple; 4 S i bu şekilde yaparsa 5 ve 6 modellerinde daha üzerine koyarak gitmesini beklersin?

    Ancak bunu yapmıyor? Çünkü ülke başkanı bunu istemiyor. Oda bu isteğe uyup seni bir tüketim çılgınına dönüştürüyor.

    ve bunu yaparken, 4S te yakaladığı sağlamlıkta bile, geriye gidiyor. Sonuçta ortaya bükülen bir 6 çıkabiliyor.

    Ancak bu sadece Apple'ın stratejisi değil.

    Sadece akıllı telefon piyasası üzerinden konuşursak;

    Sony de böyle. 6 ayda bir cihaz çıkartıyor.

    Samsung ta böyle. bir modelden 4-5 farklı cihaz sunuyor.

    hepsinde de bahane hazır, teknolojik gelişmeyi yakalamak!!!

    İyi de o teknolojik gelişmeyi yapan, ona yön veren siz firmalarsınız zaten.

    Kaldı ki o teknolojik gelişmeleri, tüketiciye öyle bir allayıp, pullayor ki, tüketicinin gözünü boyuyor ve hemen talep oluşturmasını sağlıyor.

    Ancak o gelişim, tam olmuşmu, entegrasyonu,performansı, stabilitesi, ömrü test edilmiş mi düşünen yok.

    Sonra cihaz elinde sorunları yaşıyorsun, bir de üstüne güncelleme çıksın diye bekliyorsun.


    apple'ın IOS 8 i çok iyi test etmediği aşikar, 8 ile, 8.1.1 arasındaki 5 sistem hep sorunlu.

    Ama öyle güzel boyuyor ki gözleri, mantığı köreltip, insanlara, en fazla desteği Apple veriyor diye bir de üzerine övgü alıyor.

    Yahu olması gereken, adam sağlam yapar, bunu test eder, satar alır kullanırsın.

    olmadı en fazla 1-2 güncelleme ile de gözden kaçan hataları / sorunları giderirsin olur biter.

    IOS 8, çıktığı günden beri, problemli, bir güncelleme, bir sorunu çözerken başka yerde başka sorun çıkıyor.

    Aynı sorun Android için de geçerli.

    Kısacası bağımısız bir denetleme kurumuna tabi olmayan akıllı telefon piyasasında pazarında büyüklüğü ve hacmi dolayısıyla, hepsi para tuzağı kurmuş durumda.

    Örneğin otomobil firmalarının sağlamlığını denetleyen Ncap gibi, telefonlarıda belirli kritertlerde (günlük kullanım senayolarına göre kasa ve ekran sağlamlığı ayrıca kullanılan işletim sisteminin stabilitesi ile) denetleyen BAĞIMSIZ bir kurum olsa, ne apple ne SOny nede Samsung; insanların akıllı telefon ihtiyacını, tam anlamıyla ibr fırsatçılığa çevirmek adına para tuzağı haline getiremez.

    ANcak unutulan bir şey varki oda, para tuzağı, etik dışı davranış, şirkertin kar beklentisini karşılamak için yapılması gerekenler vs dışında,

    o da şu ki;

    HOR KULLANILAN DÜNYA KAYNAKLARI.

    bunu düşünen yok tabi.

    Ürettilen cihazlar için harcanan enerji, kaynakları, açığa çıkan kir, vs.

    Ben green peace üyesi fln değilim yanlış anlaşılmasın.

    Elbette ki teknolojik ürünler üretilecek ve bunlar dünya kaynaklarından sağlanacak.

    Ancak bunun değerini bilip, en iyi ürünü en fazla kullanım ömrüyle üretmek mümkünken, ve firmalar belli modelleriyle bunu başarabilmişken, yani elimizde somut örnekleride varken,

    hem dünya kaynaklarına karşı, hem topluma karşı, hemde kullanıcılara karşı böyle vurdum duymaz, etik dışı, tamamen ticari hırs ile yaklaşmaları çok yanlış...

    saygılar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: clopin


    quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis


    quote:

    Orijinalden alıntı: clopin


    quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    quote:

    Orijinalden alıntı: clopin


    quote:

    Orijinalden alıntı: Overlord15

    İlla ki ios 8 yüklü bi 4s bulurdunuz. Böyle cok konu açıldı keske arastirip gecseydiniz. Bu bir para tuzagi degildir. Düşün şimdi her cıkan guncelleme 4s'te yağ gibi aksa. 10 yıl kullanılacak halde kalsa kim iphone 6 alacak? Hiç kimse. Sadece sırf buyuk ekran isteyen bi kac kesim. Firmaların ilerleyisi boyle olur. Apple en azından guncelleme veriyor. Samsung telefonun 2 senede guncellemesi biter. Apple'a yıllarca gelir. Üstelik ben kasıtlı oldugunu dusunmuyorum ios'un son hali kapaldigi alan bile 4 gb oncekinden cok fazla. Ona gore yapilmamis bir telefonda kasması cok normal. Samsung güncelleme almadan kasmaya başlıyor kim gelip de şimdi 4s zamaninda cikan bir samsung cihazi yag gibi akıyor diyebilir. ben 4te ios 7 kullaniyorum. Yine temel rahatca kullanılıyor yani rehberde menude kasma olmuyor 2-3 senelik samsunglar gibi. Bide diger markalar kasmayıp sadece apple yapmış gibi yaygara çıkarmanın geregi yok

    Telefonu bozmadan guncelleme vermek marifettir en cok guncellemeyi apple verir ama hep sorunlar oldugu icin ben 4 senede sadece ios 5 den 6 ya gectim 7 cikinca telefon öldü Zaten ara surumleri hata duzeltmelerini guncellemeden saymamak lazim basarisizligini sık guncelleme vererek cozebilen bir firma apple siz bunu bile marifetten sayiyorsunuz o kadar deneme surumu cikar yinede finalde hatalarla doludur ios bknz ios 7 ,8 neler neler cektik 7.0.1 den kurtulmak icin udid kaydi bile almistik zamaninda

    Bilmeden sallamasın kimse. Windows'un her yeni versiyonunda kaçbin bug olduğunu biliyor musun? 95 ve xp versiyonlarının tanıtımında bile mavi ekran hatası verdi.

    İstediğin kadar test et milyonlarca kullanıcının testi gibi olamaz.

    20 sene once isletim sistemi cikmasi bile mucize zaten yil 2015 oldu adam gibi test edemiyorsan piyasaya surme ayrica ios 7 iphone u bitirdi vermesi hataydi bunun mazereti yok

    20 sene öncesi değil. Windows 8 de dahi binlerce bug var. Eğer ki bir yazılımı geliştiriyorsan bu gayet doğal. Gerçekten bilmediğin mevzularda konuşuyorsun.

    Sen biliyorsun yeter bize windows la ios ayni kefeye koyan adamla tartisiyorum bende hata

    Evet biliyorum. Bilgisayar programcısıyım. Senin mesleğin nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim gibi iphone 5s al keyfine bak iyiki almısım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyi tartışıyorsunuz ki bu kadar ? Zamanında denizlide bir ampul firması açılmıştı. Adamlar o kadar iyi ampul yapmışlar ki normal kullanım şartlarında asla patlamamış ve firma daha sonra dayanamayıp iflas bayrağını çekmiş. Şimdi hal böyle olsa kimse almaz. Ben bi şirket olsam ekonomik durumumu gözetirim.

    Android konusuna gelecek olursak zamanında s2 note2 kullandım. Cyanogen mod ile evet s2 güncel sürümleri alıyordu. Ancak her çıkan yeni sürümde cihaz yavaşlıyordu. Çünkü her sürümde yeni kütüphaneler eklenir. Yeni kodlar grafikler eklenir. Bu kütüphaneler ve kodlar işlemcide desteklenmezse yavaşlamalar görülür. Yine aynı şeyden örnek verecek olursak samsungda işlemcinin kaynak kodlarını kimseye açmıyor. Neden ? Çünkü 3.parti developerlar daha uyumlu yazılımlar yazacak bu da samsungun kendi dandik yazılımının kullanım oranını düşürecektir. Yani her firma apple gibidir samsung gibidir.

    ip 5 ile 5s arasında ki en büyük fark 64 bit işlemci desteğidir. 32bitlik işlemciye 64bit desteğide eklenmiş yazılım verirseniz tabiki kasacaktır.




  • 8.1.1den eski surume donmek mumkun olscakmi. Bunu kirabiliyolarmi? Yeminle 5s alasim var bu telefonda 2 hafta once aldim. 1000 liraya satabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.