Şimdi Ara

APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
3.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak meraklı biriyim sadece. :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt
    Model, kapasite bilgisi olabilir. Mesela xDSL verileri olur ya. Santral çıkışı max değerler ve verilen paket hızı değerleri gibi. Kbps cinsinden. Desteklediği port hane sayısı vs.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Bu forumda birisi bana şey demişti APC takmak yerine UPC takmış demiştide. O yüzden bende bunun uzun vaadede ONT'ye zarar vereceğini düşündüğüm için üzerinde çok durdum. Acaba verimliliği etkiliyor mu diye. Valorant'ta habire VAN 0 hatası aldım çünkü. Bunla alaka kurmak saçma olsa da tuhaf teoriler üretiyorum. Asperger teşhisliyim, olur öyle. Takıntılı olabiliyorum. Bu arada fiberden memnunum ancak eğer teknik olarak herhangi bir yanlışlık varsa elbette düzeltilmesi doğru olabilir.

    Çünkü yabancı bir kaynakta diyor ki; "UPC'yi APC bir sokete takarsanız, optik girişe zarar verebilirsiniz"
    APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar...

    Kaynak:https://www.tlnetworx.com/blogs/news/understanding-fiber-connectors-upc-vs-apc#:~:text=As%20stated%20before%2C%20UPC%20and,optical%20circuits%20in%20the%20electronics.

    Sonra ONT bozulursa parasını bizden çıkarmasınlar. :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 14 Temmuz 2022; 11:24:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    Bırak onu TT düşünsün. Mal onların malı. Yarın birgün birşey olduğunda değiştirmek zorunda kalırlar. Şuan bilgi almak, bu konuda birşeyler oğrenmen hiçbirşey ifade etmiyor. İş TT'da biter, değiştirecek yetki onlarda.

    Otur oturduğun yerde, fiberin keyfini çıkar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Nedense çocukluğumdan beri herşeye burnunu sokan, detaycı, analistçi ve ilgisini çeken her konuyla saatlerce ilgilenen bir çocuktum. Türk Telekom santral şefi beni network uzmanı zannettiği o yılı unutmuyorum. :D Sene 2018 idi. Sanırım bu çocuk bilgili baya meraklı, biz buna en iyisi ileride fiber çekelim demişler ve çekmişler. :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 14 Temmuz 2022; 11:28:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şuraya bi hiz testi birakayim APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SC/APC ONT'de SC/UPC konvektör kullanılmaz. Az yukarıda İngilizce Google araması ekran görüntüsünde de zaten aynı cevabı almışsınız zaten. Bu iki konnektör optik olarak uyumsuzdur karşılıklı bağlanmazlar en basiti garip garip optik güç kayıpları yaşarsınız.


    Müşteri hizmetlerine ulaşıp bu durumun çözülmesi için ekip talep edin değiştirsinler. Eğer anlamazlarsa ONT'den fiber kabloyu çıkartın LOS ışığı yansın öyle arayın. Bundan başka sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Arayın gelsinler zaten forumda konu açıp bu kadar egzajere edilecek bir durum da değil, basit bir konnektör değişimi yapacaklar sadece.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    ONT biraz ısınıyor gibi zaten. Buna rağmen ONT nasıl çalışabiliyor? Sizce ONT şimdiden hasar almış mıdır? UPC konektörü nasıl takabildiler? UPC'yi APC'ye çeviren bir aparat falan mı var çin üretimi?

  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    Erdemciğim tamam anladık bu mevzulara ilgin var ve az çok da bilgi sahibisin. Ama her fırsatta nitwörk mühendisi kıvamında olduğunu belirtmene gerek yok. Ben şurada foruma kaydolalı 2 yıl bile olmadı, senin kaç kez nitwörk mühendisi yazdığını sayamadım. Tamam canım tüm forum ahalisi olarak anladık ki 2018de o gün santrale gittiğinde oradaki adam seni nitwörk mühendisi sandı. Vallahi billahi anladık ve inandık.
    Tamam yoldan geçerken dayılar seni çevirip "evladım sen nitwörk mühendisi misin?" diye soruyorlar. Eve gelen teyzeler sana "benim kız nitwörk mühendisi bir oğlan arıyor sizi bi baş göz edek" diyor. O kadar nitwörk mühendisisinki bütün nitwörk mühendisleri seni kıskanıyor, okey.

    İlgi çekme çabalarını da asperger teşhisine bağlayarak işin içinden sıyrılıyorsun, buna da tamam. Ama gözünü seveyim şu forumun içine daha fazla etme artık. Ne zaman girsem seni yeni birkaç terim öğrenmiş ve bunları cümle içinde kullanmak için can atarken görüyorum. Hakikaten nitwörk mühendisi olmak istiyorsan git bunun okulunu oku. Hangi bölüm nereden alıyor bilmiyorum da git bak işte. Yok ben okumam alaylı nitwörk mühendisi olacağım diyorsan da biz icazet verdik, sen hakiki bir nitwörk mühendisisin.

    Yani açtığın konulara şöyle bir göz atıyorum da "bakın ben biliyorum" diye haykıran bir elemandan daha fazlasını göremiyorum. Yok "TT upload hızını arttırsın", yok efendim "TT fiberde 1000/1000 simetrik hızlar versin", yok efendim "TT VDSL profillerini değiştirsin, vazgeçtim VDSL'i iptal etsin tamamen FTTH'a dönüştürsün" vs vs...
    Sen "TT şöyle yapsın böyle yapmasın, TT uçsun kaçsın" diyince bunlar gerçekleşecek mi? Gerçekleşeceğine ihtimal veriyorsan teşhisin aspergerden öte bir şey olsa gerek. Elbette gerçekleşmeyecek. E daha ne diye forumda anlamsız konular açıp duruyorsun be mübarek? Bildiğini belli etme çabalarından daha fazlası değil maalesef.

    Bak yukarıda bir arkadaş bir sürü terimle bir şeyler yazmış. "Şu devrelerde şöyle olur bunlarda böyle olur" demiş. Ben hiçbir şey anlamadım mesela. Ama şunu anladım ki senin ONT'ye giren uç çok da problem edilecek bir şey değilmiş. Herkes defalarca "sorun yok dalgana bak" yazmış. Burada verilen cevaplara güvenin yoksa ne diye soru sorup duruyorsun? Kendi kaynağını kendin bul ve sorularının cevabını oralarda ara. Git seni nitwörk mühendisi sanan adama sorularını sor. Ha "olmaz illa da uygun konnektör istiyorum" diyorsan TT binasına gidip "benim konnektörümü değiştirir misiniz" diye rica et. Hatta nitwörk mühendisisin ya konnektörü ve soyma pensesini kendin al, işini kendin hallet.
    Al sana uygun fiyatlı ürünler de buldum bak.

    https://www.hepsiburada.com/wozlo-fiber-optik-siyirma-aleti-sivri-agizli-pense-fiber-optik-cfs-3-tel-siyirici-kablo-soyucu-3-disli-p-HBCV00001JGZD3

    https://m.n11.com/urun/fiber-optik-gpon-scapc-hazir-fast-connector-konnektor-3269305

    Dediğim gibi biz anladık ve inandık ki sen biliyorsun. (Bu arada kesinlikle bir nitwörk mühendisi kadar değil, acı gerçeği de söylemeliyim)

    Yani kendini bugün kaf dağında görürsen yarın bir gün hakikatle yüzleştiğinde canın yanar, bu sebeple bu kadar ters yazdım, senin iyiliğin için. ;)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Şu videoya bir göz atmanızı öneririm:https://www.youtube.com/watch?v=N8yUJ_xukrw&feature=youtu.be

    APC giriş olan yere UPC konnektör kullanılmaz çünkü ışığı doğru yansıtamaz. UPC dümdüzdür. APC ise hafif açılıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    Temel bir elektronik kuralıdır sayın nitwörk mühendisi bey. İçinden elektrik geçen her şey ısınır. Buzdolabı gibi olmasını beklemiyorduk herhalde.

    UPC konnektör dediğin şey pigtail. Attığın fotoğraflarda açıkça görünüyor. OBK'nın ucuna pigtail kaynatılmış bu kadar ya. Ne kadar da kastın arkadaş ha.
    İçin rahat edecekse o pigtail sökülüp sadece konnektör takılacak işlem bu kadar basit.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    0ldSchool'un dediği yanlış mı o zaman? Haksız olamaz ya? Hem birçok kaynakta belirtilmiş APC'ye UPC bağlanmamalıdır diye. Hem ben ciddi manada demedim zaten network mühendis olayını (o işin biraz gırgırı ve mizahı kısmı. Yani adamlar beni neredeyse öyle sanacak kadar takmışım kafaya bunu senelerce :D). Ancak eminim şu anda Türkiye'de interneti kullanan sıradan kullanıcıların %90'ı benim bildiğim temel teknik terimleri bile bilmiyordur. :D Ve itiraf edeyim biz aspergerliler ister istemez biraz kibirli oluyoruz ve evet ilgiyi seven insanlarız. Neden böyleyiz bilemeyiz.

  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Her cihaz ısınır fakat benim ONT laptop yük altındaymış gibi aşırı sıcak olduğundan şüphe ettim.

  • Bu arada oyun oynarken mesela Fortnite, pingim 45'lere kadar düşerken, aniden 80'lere fırlayabiliyor. Bir dengesizlik var diyebilirim. Ancak şunu sormak istiyorum; Şimdi ben 112 Mbps Download görüyorum, APC takılırsa Download hızım biraz daha mı yükselir yoksa tam tersi düşer mi?


    Bu videoyu izledim, yani haksız olamazlar.


    APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar...BizimPSyoutube
    100MB FİBER İNTERNET YÜKSEK PİNG SORUNU NASIL ÇÖZÜLDÜ ? | PS - XBOX - PC Kanalımızdaki Tüm İçeriklerden Haberdar Olmak için ( 🔔 ) Bildiriminizi Açmayı Unutmayın Dostlar 📣Teknik Destek Almak için ; 📳 WhatsApp: + 90 0545 735 28 97 📳Discord: BizimPS7202 📳bizimps@gmail.com 🔵 Kanala Abone OL 🔜 https://goo.gl/deTaY6 🟥Sosyal Medya🟥 Web Sayfamız: https://goo.gl/aXKj1o Blog Sayfamız: https://goo.gl/x5xgmw Twitter: https://goo.gl/tSXE6z İnstagram: https://goo.gl/eykTZW Psn: TR_BySaRiYeRli Xbox: Bysariyerli ************************************************************************** 📣Konsol Geliştirme Bakım Onarım İşlemleri ☎️Whatsapp: +90 0545 735 28 97
    https://www.youtube.com/watch?v=N8yUJ_xukrw
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    ONT sırf bu yüzden ısınıyor mu onu bilmiyorum. Benim Superonline 1 Gbps abonelikteki ONT'de 54-55 derecede çalışıyor havalar da sıcak normal herhalde.


    Bu konnektöre rağmen nasıl çalışabiliyor? Çalışmasına çalışır ama olması gereken ideal tam performans ile saat gibi olmaz. Fiziksel olarak ikisi de SC konnektör zaten yuvaya oturur ama esas farkları ikisinin optik uçları değişik. Birisi açılı diğeri düz olur.


    Karşılıklı takıldıklarında ise resimdeki gibi uçları tam oturmaz. Konnektörlerin neredeyse yarısı anca diğer uca temas eder. Diğer yarısı ise büyük bir boşluk olarak kalır, optik güç kaybı vs yaşarsınız, oraya toz vs. dolabilir.. Yani istenmeyen hatalı bir kurulum yaparsınız.



    APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar...




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Peki size acil birşey soracağım. Ben bu fiber sonlandırma ekibindeki adama 100 Mbps paket ile 100'ün üzerinde hız almayı bekliyorum demiştim. Genelde 117 Mbps hızı gören var demiştim diye bilerek mi UPC taktı acaba? UPC takması, Download hızının daha fazla çıkmasına sebep olan bir açık mı oluşturuyor? Bunu acilen size sormak istedim. Sonra APC takılınca ping düştüğünde, Download hızım niye 100'den üste çıkmıyor diye üzülmeyim diye sormak istedim... Birşey değişir mi?

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Peki size acil birşey soracağım. Ben bu fiber sonlandırma ekibindeki adama 100 Mbps paket ile 100'ün üzerinde hız almayı bekliyorum demiştim. Genelde 117 Mbps hızı gören var demiştim diye bilerek mi UPC taktı acaba? UPC takması, Download hızının daha fazla çıkmasına sebep olan bir açık mı oluşturuyor? Bunu acilen size sormak istedim. Sonra APC takılınca ping düştüğünde, Download hızım niye 100'den üste çıkmıyor diye üzülmeyim diye sormak istedim... Birşey değişir mi? Birde APC takılırken, ONT'yi bedava değiştirirler mi? ONT cihazının hasar görmüş olma ihtimalini göz önünde bulundurarak? Birebir aynısının yenisi?

  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Alakası yok, sizdeki gibi hatalı bağlantının zararı olur faydası olmaz.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Şimdi ben SC/UPC konnektör ile bu hızları alıyorsam, SC/APC bağlandıktan sonra kaç Mbps daha fazla hız alabilirim tahminen? Ayrıca SC/UPC ile 5 ping alıyorsam, SC/APC ile pingim tahminen 2-3 mü olur? Aydın Didim bölgesinde yaşıyorum. Bu arada bende elektronik sevgisi var hocam. Cihazlara iyi bakmak çok önemli. ONT cihazı bana ait olmasa bile, TTNET'in emanet cihazı olsa bile sonuçta sıfır cihaz ve benim ellerimde yaşıyor bu alet. Bu alete iyi bakmamız lazım. Ben şu an bilinçlenmiş durumdayım, UPC'nin zararlı olduğunu bilmeme rağmen eğer telekoma danışmazsam, sorumlu tutulabilirim.

    APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 14 Temmuz 2022; 12:38:29 >




  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum, çok farkedeceğini sanmam. Hatta değişmeyebilir bile. Kaldı ki 5 ile 3 arasındaki 2 ms farkın zaten hissedilir olmadığını herkes bilir. Ping süresi anlık değişebilen şeydir. O nedenle çok takılmayın ona.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.