Şimdi Ara

Apartman Yönetimi Olarak İnternet Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
6.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apartmana Yönetim tarafından internet alınabilir mi? Şahıs üstüne değilde apartman yönetimi üzerinden işlem yapmak mümkün mü? Apartmanımıza ufak bir pppoe doğrulama servisi yapan bir server kurarsak ve burada interneti kullanan hanelerin logları bulunsa, hukuksal işlemlerde bu logları kendilerine versek ki bu yasal zorunluluktur bu iş bu şekilde yapılamaz mı?

    Şu anda internet servis sağlayıcısı adı altında bir dünya firma kuruldu ve kendileri bu şekilde internet satışı yapabiliyorlar. Bazı köylerde bile bu firmalar var. Bu firmalar kendilerine Turk Telekom dan interneti toptan alıp son kullanıcıya satış yapıyorlar.

    Bizler de apartmanlarımıza yönetim ile toptan internet alıp bu internet servis sağlayıcıları gibi pppoe doğrulaması ve log kayıtarını tutabilen ufak bir server kursak yasal olarak böyle bir sistemi sağlayabilir miyiz?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Menow kullanıcısına yanıt
    Elektrik geliyorda neden internet faturası gelmesin ?
    Server mantığının bir açıklaması yok hem maliyetli olur hemde apartmanda yaşayanlar izin vermez ve ileride bir sorun oldumu internet ile alakalı gerçekten bir sıkıntı yaşarsınız.
    Bireysel kullanıcı için bunlara gerçekten gerek yok sizin yapmanız gereken apartmanınıza fiber optik ve dolabının konulması olacaktır.
    Eğer bunu getirirseniz en büyük yararı olacaktır.
    Bu arada toptan satın alma veya kiralama olayları "Firma" tarafından yetkileri çerçevesinde Türk telekom ile anlaşarak bu işleri yapabilir ayrıca Log kayıtları zaten tutuluyor.
    Herhangi hukuki bir problem olduğu zaman savcılık kararıyla gerekli bilgiler veya dökümanlar Altyapı servis sağlayıcı tarafından istenmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 4 Haziran 2016; 7:26:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim amacım internet servis sağlayıcısından 1 adet internet bağlantısı alıp evlere buradan dağıtım yapmak. Her hane ayrı ayrı faturalansın istemiyorum ki interneti ucuza getirelim. Araya server koymak bende istemem, sağlam bir router ile işi çözebilirim ama bu yasal olmuyor.

    İşi yasallaştırmanın şirket kurmadan bir yolu varmı acaba demek istemiştim aslında.
  • İnternet kafelere danışın derim, onlar yasal olarak server kullanıyorlar sanırım. Fakat legal bir dağıtım olacaksa çok uygun bir maliyet beklemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Menow kullanıcısına yanıt
    Demek istediğinizi anladım.
    Altyapınız fiber mi yoksa vdsl veya adsl midir?
    Daire sayısı kadar 24 veya 32 port bulunan switch cihazı gerekiyor ve one access eğer metro ethernet alırsanız bunları ücretsiz veriyorlar.Şirketimizde 20/20 1200 TL 10/10 ise 800 TL veriyorduk.
    Bundan dolayı eğer Vodafone fiber altyapısı olsaydı 1 g/bit 1 tb kota işinizi haliyle görecekti.
    400 TL ama her yerde yok biraz işiniz sıkıntılı hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simetrik hat istemiyorum zaten 10/10 falan gerek yok. Onlar çok pahalı zaten. Upload durumu 30 kişilik bir apartmanda ciddi bir dar boğaza sebep olmayabilir. Veya olada bilir görmek lazım. Olmadı 2 hat bağlatılır upload sıkıntısını çözmek için.

    32 lik bir switch yeter zaten o kısımları bir şekilde halledebilirim. Ama asıl önemli olan bunu nasıl yasal hale getireceğimiz. Yeni bir çok apartmanlarda internet direk prizde hazır halde ev satıyorlar. Bir çok demeyelimde bunları bazı bazı görüyorum. Bu yasal ise demekki olabiliyor.

    Çok ciddi rakamlar olmadığı sürece bir seviyede rakamlar makul karşılanabilir. İlk kurulum maliyeti önemli değil, önemli olan aylık fatura maliyeti. İlk kurulumu bir şekilde karşılayabiliriz. Apartmanda 30 hane var ve bir çok kişi bu fikire sıcak bakıyor. Zaten apartmanda bu sistemi kurduğumuzda 2-3 sene içersinde herkes internetini kapatıp bu sistemde dahil olur.

    Bu bölgede şu anda VDSL hizmeti verilebiliyor. Fiber hat var ama henüz aktif etmemişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 5 Haziran 2016; 23:48:34 >




  • Menow kullanıcısına yanıt
    Fiber altyapı aktifleşirse hocam 1 g/bit rahat alırsınız ve stabil bir değerler alırsınız.
    2 türlü yapacaksınız ya sınırlandıracaksınız yada sınırlandırmayıp otomatik kaç hane yükleniyorsa eşit hız bölecektir.
    Siteler şu şekilde yapıyor yanılmıyorsam bina yönetimi olarak xx kişi ben yöneticiyim deyip alıyor yane buda aidatın içine ekleniyordu.
    Bir arıza olduğu zaman problem olabilir ama kurumsal olarak alırsanız bir problem kalmaz.Siz aracı oluyorsunuz ama mesela wifi firmaları yetki belgesi felan alıp türk telekom ile anlaşma yapıyor.
    Örnek vermek gerekirse:Eski adıyla avea vardı bunun altyapısı üzerinden Ptt cell , Bim cell gibi hizmet firmaları oluyor.Araştırıp bilgi veririm hocam acaba apartman sakinlerinden imza aldıktan sonra sıkıntı olacağını zannetmem yeter ki şikayet olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 6 Haziran 2016; 1:26:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hız ayarlanabilir switch alınabilir baya pahalılar ama olsun bir şekilde karışılanır. Sonuçta bir kere alınacak. 32 lik hız ayarlanabilir switch de iyi fiyat tutar :) Eğer imza toplanıp ve şikayet olmadığı sürece sorun teşkil etmeden yönetici hat alıp bunu apartmana dağıtabiliyorsa ben alt yapı çalışmalarına başlayabilirim demektir.

    Benim tanıdığım bir kaç kişi internet servis sağlayıcı belgesini alıp firmalaştılar. Hatta A.Ş. açılar ve şimdi insanlara kablosuz internet satıyorlar. Prosedürü toptan alıp nasıl sattıklarını biliyorumda o kısım bizle pek alakalı değil. APartmanda bir interneti toplu kullanıcam diye şirket açamayacağımıza göre üstelik en az LTD. ŞTİ. istiyorlar. Hani elimde hali hazırda bir şirket olsa ve aylık ekstra ödeyeceğim devlete vergi uygun şartlada olsa sırf apartman için bu işe kalkışırım belkide ama en kısa yoldan çözmeye bakkıyorum elbette.

    çok sağolun ilginiz alakanız için.




  • Kotasız alabileceğiniz en yüksek hız 32Mbps. Bunu da ancak Binet - Gonet vb. alternatif sağlayıcılardan alabilirsiniz.
    Bu hız ve 2Mbps gibi komik upload kapasitesi 30 daire için oldukça yetersiz kalacağından Metro Ethernet gibi çözümlere başvurmanız gerekir.
    Bunda da düşük hızlarda fiyatlar 500-600TL civarından başlar hem maliyeti yüksek olur hem de hız yetersiz kalır.

    Bahsettiğiniz A.Ş. olmuş dediğiniz şirketler daha yüksek hızlar alıyordur, ki Mbps maliyeti 1 TL civarına kadar rahatlıkla inebiliyor.
    Bu şekilde de rahat satış yapabilirler.

    İşin cihaz vb. kısmına dönecek olursak, pfsense ve birkaç access point ile işinizi ucuza halledebilme imkanını olur.
  • metro ethernet olmadan bu iş verimli olmaz, upload kısmında sorun yaşarsınız. metro ethernet'te öyle ucuz değil hatta çok kazık. siz eniyisi fiber bağlantı gelmesi için çabalayın.
  • Site veya apartman yönetimi karar defterine çoğunluk kararı alarak toplu hizmetler tesis edebilir.

    İnternet için 5651 nolu yasa gereği bakanlığın sitesinde ücretsiz dağıttığı günlük imzalama yazılımı ile
    https://www.btk.gov.tr/uploads/pages/iplogimzalayicisetup5-0.zip

    günlük kayıtları imzalayarak günlük olarak kaydetmek ve bu verileri bir yıl süre ile saklamak gerekmektedir.

    Bu işlerin tamamını yönetiminiz adına üstlenen profesyonel bir şirket mevcuttur.
    https://www.dahili.net

    web sitesini ziyaret ederek toplu internet ile birlikte kullanılabilecek teknolojik sistemleri inceleyebilirsiniz.

    Dahili Net nedir diye merak edecek olursanız lütfen
    https://dahili.net/@/dahili_net_nedir/

    inceleyiniz.

    İnternet tabanlı görüntülü diafon.

    IP Kamera sistemi.

    IP Otopark otomasyonu.

    IP Televizyon sistemi ve kapalı devre storaj.

    IP Telefon sistemi ve daireler arası ücretsiz mobil görüşme.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.